Αποστολέας Θέμα: Το πρωτο μου βαψιμο!!!  (Αναγνώστηκε 967 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος z

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 103
  • Age: 42
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
Το πρωτο μου βαψιμο!!!
« στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 02:30:18 μμ »
γεια χαρα σε ολους,εκανα το πρωτο μου βαψιμο με αερογραφο κ πραγματικα το αποτελεσμα με απογοητευσα αρκετα!!!!!καταρχην δεν μπορεσα να κανω λεπτες γραμμες με τον αερογραφο για τα διαφορετικα χρωματα,δευτερον μου βγηκε το χρωμα πανω στο μοντελο σαν μικρες λιμνουλες αν με καταλαβαινεται,τριτον ο αερογραφος σαν να εφτυνε το χρωμα κ.α :oops: :oops: :oops:καποια συμβουλη???εχω δει τα βιντεο απο το modelclyb αλλα οπως ειπα το αποτελεσμα μαπα!!!!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 851
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Απ: Το πρωτο μου βαψιμο!!!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 02:45:17 μμ »
Τις πρώτες φορές που δοκίμασα τον αερογράφο, ήθελα να τον πετάξω από το παράθυρο. Οπότε είσαι σε καλό δρόμο.
Αραιώνεις το χρώμα περισσότερο για να μην «φτύνει» ο αερογράφος -- τόσο ώστε, αν ακουμπήσεις μια σταγόνα σε γυάλινο μπουκαλάκι, να κυλάει προς τα κάτω.
Χονδρικά, αναλογία 50:50 χρώμα και διαλυτικό λειτουργεί καλά για πολλά είδη χρωμάτων.

Πρόσεχε να μην σου χυθεί χρώμα από το μπουκαλάκι (αν έχεις αερογράφο βαρύτητας), γιατί θα πάει στη μύτη και θα «φτύσει».
Ψέκαζε με ψιλή δέσμη, περνώντας γρήγορα πάνω από την επιφάνεια ώστε να μην μαζευτεί το χρώμα σε «λίμνη».
Μην περιμένεις να καλύψει από την πρώτη στρώση· με την εξάσκηση θα μπορείς να κινείσαι πιο αργά και σταθερά.

Το πιο σημαντικό: εξάσκηση.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1718
  • Age: 40
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
Απ: Το πρωτο μου βαψιμο!!!
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 03:04:21 μμ »
Πες μας αν θες και με ποιον αερογράφο έβαψες, αν είχες μπουκάλα ή κομπρεσέρ, και πάνω απ όλα εξάσκηση!

Αποσυνδεδεμένος z

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 103
  • Age: 42
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
Απ: Το πρωτο μου βαψιμο!!!
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 05:41:17 μμ »
ειναι τα πρωτα μου βηματα οποτε βαφω με αερογραγο  fengda 0,3 μπεκ κ κομπρεσερ!!!!οι λιμνουλες που σχηματιζονται ειναι επειδη εβαφα αρκετη ωρα στο ιδιο σημειο αν καταλαβα σωστα,ε??

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 333
  • Age: 66
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
Απ: Το πρωτο μου βαψιμο!!!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 07:29:29 μμ »
Αν ανεβάσεις και φωτό θα βοηθηθείς πιο καλά.

Tags: