Αποστολέας Θέμα: Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144)  (Αναγνώστηκε 7561 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144)
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 12, 2013, 09:46:32 πμ »
Γιώργο το πρωτότυπο που δίνει το κιτ δεν το ''ψήνεις'' καθόλου;
Καταρχάς οι χαλκομανίες που δίνει το κιτ είναι τόσο ελλιπής που δεν βγαίνει το πρωτότυπο livery. Ούτε τις μπλε γραμμές δίνει ούτε τίποτα. Μόνο κάτι άσπρα λογότυπα της Boeing.  Και δεν (σχεδόν) ακατόρθωτο να βάψει κάποιος τις μπλε γραμμές με τέτοιο fading που έχουν.
Κυκλοφορεί καρτέλα χαλμομανιών με το σωστό livery από τον Daco και σε πολύ καλή τιμή για την ποιότητα της, την οποία έχω, αλλά από την οποία θα χρησιμοποιήσω μόνο τα υπόλοιπα (παράθυρα, stencils κλπ).  Και πάλι θέλει ειδική μίξη στο χρώμα ή να αγοράσεις το έτοιμο από τον Daco.

Μια χαρά δείχνει, έχει και το λιονταράκι μπροστά, μια χαρά. Τα λογότυπα της GE (αυτά δεν είναι; ) στους κινητήρες τα έχεις;
Όλα σχεδιάστηκαν και θα τυπωθούν σε χαλκομανίες.  Και τα λογότυπα της GE (ας είναι καλά το site τους, ευτυχώς οι κινητήρες είναι εξωτερικά ακριβώς ίδιοι!), και της Ethiopian και το λιοντάρι.  Αυτό με παίδεψε λίγο γιατί έπρεπε να το σχεδιάσω από την αρχή σε vector στο Corel με οδηγό τμήμα από jpg από το πραγματικό αεροσκάφος. Στην δοκιμαστική εκτύπωση βγήκαν όλα πολύ όμορφα.  Βρήκα και φωτογραφία ακριβώς από το πλάι και φέρνοντας στην κλίμακα την είχα για οδηγό.  Ευτυχώς για τις λέξεις (Boeing 787, Africa First) χρησιμοποιεί απλά Arial και για το registration είχα γραμματοσειρά που είναι 99% ίδια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 12, 2013, 09:54:40 πμ »
Πολύ ωραίο το βάψιμο στους κινητήρες Γιώργο.
Εγώ όταν βλέπω μασκάρισμα κόβω λάσπη.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:02:25 πμ »
...γιατί έπρεπε να το σχεδιάσω από την αρχή σε vector στο Corel με οδηγό τμήμα από jpg...
Και δε ρώταγες εμένα καημένε μου που τα παίζω στα δάχτυλα τέτοια θέματα ::eusa_wall:: ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 12, 2013, 11:20:55 πμ »
Και δε ρώταγες εμένα καημένε μου που τα παίζω στα δάχτυλα τέτοια θέματα ::eusa_wall:: ::glossa::
Ε, δεν ήθελα να σε κουράσω... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 12, 2013, 04:48:00 μμ »
Πολύ μου αρέσει ο Αιθίοψ....  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:16:02 μμ »
Σίγουρα είναι καλή επιλογή η Ethiopian. Και θα συμφωνήσω και με την επιλογή να μην φτιάξεις της ΑΝΑ. Προσωπικά από αυτά που κυκλοφορούν ήδη, προτιμώ τη LAN. Θα ήταν σχετικά εύκολο αν δεν είχε το fading στην κορυφή του κάθετου σταθερού (για τους κινητήρες RR δεν ξέρω αν θα σου δημιουργούσε πρόβλημα). Μιας και η επιλογή σου όμως βασίστηκε στο ότι η εταιρεία ερχόταν στην Ελλάδα, πως και δεν επέλεξες την Qatari που πιθανότατα θα το φέρει στην Ελλάδα? Η γαζέλα φτιάχνεται σχετικά εύκολα. Και το αραβικό κείμενο δεν μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο από το αιθιοπικό.
Εντελώς φιλολογική ερώτηση φυσικά, αφού απ' ότι κατάλαβα έχεις ήδη προχωρήσει αρκετά με τις χαλκομανίες. Καλή συνέχεια. ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:25:13 μμ »
Τα χρώματα της LAN μου αρέσουν και εμένα πολύ. Αλλά χωρίς έτοιμες χαλκομανίες δεν γίνεται να φτιαχτεί.  Ίσως από κάποιον μετρ του αερογράφου και πάλι με πολύ δυσκολία.  Λεφτά για χαλκομανίες ούτε για αστείο... οπότε...
Η Qatar ήταν στις υποψήφιες μιας και την αντιπροσωπεύαμε αρχές 90ς όταν ήταν ακόμα βρέφος και άρχιζε τις πρώτες της πτήσεις στο Ελληνικό με ένα καταβρώμικο (μέσα και έξω) 727 που πηγαινοερχόταν πρακτικά άδειο εκτός από τα χαλιά της γνωστής πωλήτριας.
Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μου άρεσε το γκρι που τα έχει βάψει τώρα.  Το παλιότερο σκούρο μπορντό νομίζω ήταν πιο ωραίο.
Τα χρώματα της Ethiopian μου άρεσαν γιατί είναι λαμπερά, ευχάριστα, και παραπέμπουν και σε κάτι εξωτικό...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 18, 2013, 06:42:54 μμ »
Μιας και έφτασε το πρώτο τριήμερο και καθώς δεν υπήρχε ούτε σάλιο για να πάμε πουθενά, η ημέρα αφιερώθηκε στο βάψιμο του 787 κυρίως... :roll:
Έτσι, μετά από τρία χέρια άσπρο ξέξασπρο Η1 της Gunze, το μοντέλο ξεκουράζεται μέχρι να στεγνώσει εντελώς σε 2... ίσως και 3 βδομάδες... Ε, μέχρι τότε θα έχω φτιάξει και τις χαλκομανίες του... :mrgreen:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η τελευταία πανοραμική είναι για να πάρετε μια ιδέα του μεγέθους του αεροπλάνου... Δεν του φαίνεται αλλά είναι... μπόλικο!
Υποθέτω θα χρειαστεί ένα χεράκι χρώμα ακόμα αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να δω αν και που δεν έχει κάτσει καλά και έτσι σταμάτησα εδώ να ξεκουραστεί και αυτό και εγώ και να το δω με άλλο μάτι από το επόμενο ΣΚΔ...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 18, 2013, 06:49:19 μμ »
Είναι αρκετά μεγάλο τελικά...ωραία όμως έκατσε το άσπρο.Μου αρέσει πολύ το ιδιαίτερο σχήμα στα φτερά.. ::salut::
Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 18, 2013, 07:52:50 μμ »
Γιώργο με το ίδιο έβαψα κι εγώ τη μύτη από το F9, για να δούμε ποιο θα στεγνώσει πιο γρήγορα! :mrgreen:
Ωραία σου έστρωσε πάντως! Πόσο το αραιώνεις, γιατί είναι δύσκολο χρώμα!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 18, 2013, 08:01:46 μμ »
Έτσι, μετά από τρία χέρια άσπρο ξέξασπρο Η1 της Gunze
Σου κάλυψε  ΜΟΝΟ με 3 χέρια;;;;;;;  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Φαίνεται πάντως να έχει καλύψει μια χαρά...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:29:44 μμ »
Παρεξηγημένο χρώμα το άσπρο και όχι άδικα. Και με μοναδική εξαίρεση το Skull White της Citadel κανένα άλλο δεν κάθεται με πινέλο.
Το καλύτερο άσπρο που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα είναι της Gunze. Και το Η1, αλλά και τα Η11 και Η316 (FS off white) είναι τέλεια.
Το Citadel ακολουθεί κατά πόδας αλλά δεν είναι 100% άσπρο.  Ακολουθεί το 04 της Revell.
Model Master acrylic, Xtracrylix είναι άστα να πάνε...

Λοιπόν, για αραίωση του Η1... Όσο πάρει... Με το μάτι.  Από τότε που σταμάτησα να μετράω σταγόνες πετυχαίνω καλύτερα αποτελέσματα.
Φανταστείτε ότι κάθε χέρι έγινε και με διαφορετική αραίωση.
Βάζω σε κυπελλάκι γάλακτος την ποσότητα που θέλω και ρίχνω το μαγικό ζωμό (50% απιονημένο νερό + 50% Ισσοπροπυλική αλκοόλη) με το μάτι ανακατεύοντας έως ότου γίνει σαν άπαχο γάλα.  Και η πίεση παίζει.  Από 0.4 έως 1 την ρυθμίζω κάθε φορά ψεκάζοντας δοκιμαστικά στην εφημερίδα ώστε να μην έχω πούδρα αλλά ούτε και "αράχνες".

Ναι Πάνο... 3 χέρια.  Το 1ο ελαφρύ, το 2ο πιο βαρύ και το 3ο μίξη... στην αρχή βαρύ και μετά από μακριά με φουλ άνοιγμα μέτριο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 21, 2013, 03:10:12 μμ »
Μιας και σήμερα κάθισα σπίτι βρήκα ευκαιρία και προχώρησα τα μοντέλα μου.
Έπεσε ένα ακόμα χέρι ξύλο...εε.. άσπρο στο Dreamliner και πλέον δεν βλέπω καμία μα καμία διαφορά... Εδώ που τα λέμε και πριν και μετά αυτό το επιπλέον άσπρο το ίδιο μου φαίνεται! :roll:
Click to see the original size.
Αφού στέγνωσε λοιπόν στην αφή τελείωσαν τα κυρίως βαψίματα και βγήκαν και οι μάσκες.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κάτι μικρές διορθώσεις στις εξαγωγές θα γίνουν όταν στεγνώσει εντελώς και σφραγίσω το χρώμα με παρκετίνη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 21, 2013, 04:08:14 μμ »
Αυτή η αγωνία όταν ξεμασκάρεις... :twisted:
Πολύ όμορφο Γιώργο! Με έχεις κάνει να θέλω να φτιάξω πολιτικό! Ένα 72άρι Concorde ας πούμε! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 21, 2013, 04:27:32 μμ »
Ωραιο το μοντελο,ολα καλα,αλλα ρε συ Γιωργο λατρευω την ταξη που επικρατει στον παγκο σου.Ειναι απιστευτα τακτοποιημενος.Εμενα ειναι ετσι μονο για δυο ωρες το χρονο που του κανω ενα γενικο συμμαζεμα.Εχω σκασει απο τη ζηλεια μου :mrgreen: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 21, 2013, 06:27:42 μμ »
Ευχαριστώ παίδες.  Πιστεύω το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο.
Γιώργο, έχω μια μικρή μανία με την τάξη. Όχι μεγάλη... Αλλά αυτό που μου την δίνει περισσότερο απ' όλα είναι να μην μπορώ να βρω οτιδήποτε όταν το θέλω. Έτσι προσπαθώ τουλάχιστον ο πάγκος μου να είναι κάπως τακτοποιημένος.
Από τα συρταράκια θα βγει ένα χρώμα τη φορά και αφού πάρω όσο θέλω θα ξαναμπεί στη θέση του.  Μέχρι και τα χρώματα στα συρτάρια είναι κατά απόχρωση.  Όλα τα πράσινα μαζί, τα καφέ μαζί κλπ.  Δεν είναι μανία, έτσι με βολεύει...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 23, 2013, 10:33:50 μμ »
Sneak peek... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:12:03 μμ »
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία...

...αποφάσισε να με παιδέψει... Εκεί που ήταν όλα καλά ξαφνικά φούσκωσε το Aluminium της Model Master (θα τα πετάξω τα ακρυλικά της στο τέλος!!!) και έπρεπε να το ξύσω!  Ψεκασμένο είναι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό.  Το άσπρο από κάτω είναι άθικτο (Η1 Gunze)

Το ίδιο είχε γίνει χτες στη ρίζα του φτερού αλλά εκεί το διόρθωσα ήδη το πρωί με πινελάκι.

Υποθέτω ότι σε εκείνα το σημεία είχε χτίσει το χρώμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Και την στιγμή που το ψέκαζα δεν φάνηκε.
Τέλος πάντων, όταν τελειώσω με τις χαλκομανίες και το περάσω παρκετίνη ξανά θα το μασκάρω με λεπτή ταινία και θα το περάσω με πινελάκι και αυτό.  Δεν το πειράζω τώρα γιατί θα χαλάσω τις χαλκομανίες και δεν έχω άλλο χαρτί για επανεκτύπωση...

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 25, 2013, 03:50:37 μμ »
Πολύ ωραίο βγαίνει...
Τα elevators, οριζόντια σταθερά( τα φτερά κάτω από το κάθετο σταθερό τέλος πάντων...) δεν τα έχεις κολλήσει. Τα άφησες για το τέλος. Το έκανες αυτό για κάποιο λόγο;;;
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 25, 2013, 04:05:15 μμ »
Πολύ ωραίο βγαίνει...
Τα elevators, οριζόντια σταθερά( τα φτερά κάτω από το κάθετο σταθερό τέλος πάντων...) δεν τα έχεις κολλήσει. Τα άφησες για το τέλος. Το έκανες αυτό για κάποιο λόγο;;;
Θενκς... Είναι διαφορετικό.  Δεν βλέπεις συχνά αφρικάνικες εταιρίες σε μοντέλα... Λες και τις σνομπάρουν.
Τα οριζόντια σταθερά τα βάζω πάντα στο τέλος για 2 λόγους.
Συνήθως μπαίνει χαλκομανία στη βάση τους με τον μηχανισμό κύλισης (όπως ίσως θα ξέρεις κουνιούνται ολόκληρα για το τριμάρισμα) οπότε και πρέπει να μπορεί να μπει και 2ον για να μην τα σπάσω με την ατζαμοσύνη μου.
Στο συγκεκριμένο δεν έχει τελικά χαλκομανία.  Αλλά σφηνώνουν μια χαρά χωρίς κόλλα οπότε και έτσι θα τα αφήσω για να μη χαλάσω το χρώμα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 25, 2013, 04:36:51 μμ »
Γιώργο εσύ τις τύπωσες; Μπράβο, ωραίες βγήκαν, και γενικά πολύ ωραίο είναι μέχρι εδώ!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 25, 2013, 06:19:15 μμ »
Γίνεται πολύ όμορφο!! Μπράβο! Και οι χαλκομανίες βγήκαν πολύ καλές!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Boeing B787-8 Ethiopian Airlines (ET/ETH) (Zvezda 1/144) - ΤΕΛΟΣ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 25, 2013, 10:32:28 μμ »
Με την ευκαιρία των δύο τριήμερων κατάφερα να τελειώσω άλλο ένα μοντέλο!
Με λίγο ρίσκο στις χαλκομανίες καθώς 2 από τα μελάνια ήταν σε low status εδώ και καιρό και με μόνο ένα φύλο χαλκομανιών.
Αλλά πήγε μια χαρά.  Τώρα που το σκέφτομαι... Αυτό εδώ μου πήρε λιγότερο από το σύνηθες 6μήνο !!! Για την ακρίβεια το τελείωσα σε ένα μήνα και κάτι!

Περισσότερα σε λίγο στο Show room... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 25, 2013, 10:44:55 μμ »
Πολύ ωραίο Γιώργο!Αναμένω περισσότερες φωτό στο show room! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 25, 2013, 10:56:40 μμ »
Α.. επίσης να αναφέρω ότι οι χαλκομανίες της DACO περιλαμβάνουν και ένα μικρό πλαίσιο με φωτοχαραγμένα για τις κεραίες, τα εξωτερικά πτερύγια των κινητήρων (τα οποία η Zvezda ούτε καν τα δίνει!), τα pitot tubes, τα AOA sensors και τους υαλοκαθαριστήρες στο Cockpit. Τους τελευταίους δεν τους χρησιμοποίησα. Όλα τα υπόλοιπα έχουν χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο.

Tags: