Κι' έλεγα... έχει πάρει τα μουσεία σβάρνα... Δεν μπορεί, θα το βάλει και αυτό...
Ήταν το πρώτο μουσείο που επισκέφτηκα με τον πατέρα μου το 1985.
Και φυσικά δεν παρέλειψα να το επισκεφτώ ξανά με τον γιο μου το 2009 που είχα την τύχη και πρόλαβα να κάνω ταξίδι στο Λονδίνο. Δεν ήξερα το Hannants τότε... (Από την άλλη ευτυχώς γιατί θα είχα μείνει ταπί!

)
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, ειδικά για τον φωτισμό. Και δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να είχε τελειώσει η ανακαίνιση του όταν πήγαμε, το "Their Finest Hour" θεματικό υπόστεγο αφιερωμένο στη μάχη της Αγγλίας ήταν ακόμα κλειστό.
Δεν ξέρω πότε το επισκέφτηκες αλλά θα μου επιτρέψεις να αναφέρω μερικές ακόμα λεπτομέρειες.
Υπάρχει ειδικό τμήμα για μικρούς και μεγάλους όπου με απλά διαδραστικά εκθέματα σου δίνει να καταλάβεις ότι έχει σχέση με την πτήση.
Πως δημιουργείτε η άνωση, πως ελέγχεται ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο, τι ρόλο παίζει το μεταβλητό βήμα στις έλικες και πολλά πολλά ακόμα! Είναι καταπληκτικό το ότι η επίσκεψη στο μουσείο γίνεται διασκέδαση και για τους μικρούς επισκέπτες που στην αρχή μπορεί να το βρίσκουν βαρετό.
Το gift shop αρκετά καλό με μέτριες τιμές, αλλά με πολύ ωραίες προσφορές σε βιβλία τα οποία έχει σε μεγάλη ποικιλία και άκρως ενδιαφέροντα! Να μην παραλείψω να αναφέρω και το κυλικείο (όχι το εστιατόριο δίπλα στο The Finest Hours) με τι πολύ καλές τιμές του και τα νόστιμα σάντουιτς. (Οι τιμές για φαγητό και αναψυκτικό στα μουσεία εκεί δεν είναι λες και πας σε εστιατόριο ΑΑΑ κατηγορίας και τρως στο χέρι όπως εδώ... Ολοκάθαρα και οικονομικά για να μπορεί να τα επισκεφτεί και μια οικογένεια.)
Σίγουρα θα ξαναπάω... Και αυτή τη φορά με μεγάλη άδεια βαλίτσα για μια επίσκεψη και "δίπλα"...

Για το IWM, δεν κάνεις λάθος, στο Elephant & Castle είναι (τερματικός σταθμός της Barkeloo) μόλις 3-4 λεπτά από τον σταθμό (και πολύ λέω) Και αυτό πολύ ωραίο μουσείο το οποίο όμως δεν πρόλαβα να επισκεφτώ το 2009. Τελευταία μου επίσκεψη εκεί ήταν το 1985.
Κλείνω την παρένθεση ρωτώντας αν θα σε πείραζε να αναρτήσω στο θέμα σου και δικές μου φωτογραφίες από το μουσείο που τράβηξα το 2009.
Γιώργος