Αποστολέας Θέμα: PzKw IV Ausf C  (Αναγνώστηκε 2076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
PzKw IV Ausf C
« στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 05:46:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Προχωρόντας την θεματική των "τεσσαριών", σας παρουσιάζω το τρίτο μέλος της ...οικογένειας. Το Panzer IV Ausf C. Το μοντέλο είναι της Mirage και πρακτικά έχει γίνει ΟΟΒ, εκτός από μερικές ψιλοπαρεμβάσεις. Για το λόγο αυτό (και αφού η κατασκευή δεν είχε και τόσο ενδιαφέρον), το παρουσιάζω βαμμένο (αλλά όχι τελειωμένο).
Καθώς ήδη έχω φτιάξει το Ausf Α με τη δίχρωμη προπολεμική παραλλαγή και το Ausf B με το μονόχρωμο Panzer Grey, αποφάσισα, ετούτο εδώ, να το κάνω όπως ήταν στη Νορμανδία το 1944. ʼλλωστε, ο αγαπητός Ernst Barkman  ::salut::, μου έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες. Ωστόσο, στο βάψιμο ακολούθησα (σχεδόν) κατά γράμμα της οδηγίες της Mirage.
Γνωρίζοντας τη συζήτηση που έχει γίνει κατά το παρελθόν για το αν το σκούρο χρώμα είναι γκρι ή πράσινο, προτίμησα το πράσινο. Έτσι το έβαψα με Desert Yellow της Tamiya και Camouflage Green από τη σειρά Air της Vallejo. Το φιγουράκι είναι της Dragon και έχει τοποθετηθεί επίτηδες λοξά (και καλά κοιτάει ψηλά για Jabos).

Ακολουθούν, λάσπες, σκόνες και λοιπές ασέλγειες. Εννοείται ότι τα σχόλια κάθε είδους είναι more than welcomed  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: PzKw IV Ausf C
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 06:15:53 μμ »
Ωραιότατο βάψιμο,βάση για τις φθορές που έπονται αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το Desert Yellow δείχνει πολύ σκούρο για Dunkelgelb...  :roll:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 08:33:56 μμ »
Ωραιότατο βάψιμο,βάση για τις φθορές που έπονται αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το Desert Yellow δείχνει πολύ σκούρο για Dunkelgelb...  :roll:

Ευχαριστώ ΗρόδοτεΚώστα (και για την υποστήριξη)!!! Το Desert Yellow, το χρησιμοποίησα επίτηδες, κάνοντας την υπόθεση, ότι κάποια στιγμή, βάφτηκε με γαλλικά χρώματα. Επιπλέον και στο κουτί της Μirage, αλλά και σε κάποια προφίλ, φαίνεται να είναι βαμμένο με ένα αρκετά έντονο κιτρινοκαφέ και όχι Dunkel Gelb. Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι επειδή θα γίνουν (στο μέλλον) αρκετά Dunkel Gelb, ήθελα να έχει χρωματική διαφορά με τα επόμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 08:43:03 μμ »
Μια χαρά... :!:
Κατά την... κακοποίηση που θα ακολουθήσει, "ψώριασε" λίγο και την εξάτμιση με διάφορους τόνους του καφέ. Αν και λόγω κλίμακας αυτό δεν είναι ότι πιο εύκολο, μια προσπάθεια θα την αναδείξει και θα σπάσει αυτή τη flat αίσθηση που δίνει τώρα :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 09:44:27 μμ »
Πέρα από το οτι μου αρέσει πάρα πολύ να παρατηρήσω πως ο πίσω τροχός θα περίμενα να έχει ένα χρώμα σαν steel ή κάτι ανάλογο στα σημεία που έρχεται σε επαφή με την ερπύστρια. Από όσα ξέρω ήταν ολομεταλλικός ή κάνω λάθος;

Επίσης, Ausf C στη Νορμανδία το 1944; Με πιάνεις εντελώς αδιάβαστο... οπότε πέρα από πολύ όμορφο είναι ακι πρωτότυπο το αρματάκι σου.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 10:32:25 μμ »
 ::arrowred:: Μάνο, έχεις δίκιο, είναι αρκετά δύσκολο να ψωριάσω την εξάτμιση (είναι και πολύ "στριμωγμένη" με τη βάση των καπνογόνων και την μικρή εξάτμιση από πάνω, αλλά κάτι σκέφτομαι να κάνω. Τώρα αν θα είναι πετυχημένο??? Είδομεν.

::arrowred:: Γιώργο, έχεις δίκο. Μετά το μπίχλιασμα, θα περάσω την περιφέρεια του τεμπέλη, τα δοντάκια της ερπύστριας και τα δόντια του κινητήριου με steel και  μολύβι. Όσο για τα Ausf C, πράγματι είχαν απομείνει μερικά ρετάλια εκεί - νομίζω με την 21η ΤΘ Μεραρχία. Να και μερικές φωτό (που μου είχε στείλει ο Ερνέστος):

Από τις στολές των Γερμανών, συνάγεται ότι ο πόλεμος ΔΕΝ είναι στην αρχή του

Προσπαθώ να αναπαραστήσω αυτό της πρώτης φωτογραφίας. Να σημειώσω ότι ένα σχετικό προφίλ, δείχνει το πράσινο να κατεβαίνει μέχρι την ανάρτηση, αλλά μετά από εξαντλητική συζήτηση με τον Ερνέστο, καταλήξαμε στο ότι είναι μονόχρωμο κίτρινο.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 11:31:35 μμ »
Γιατι στο μυαλο μου οτι το συγκεκριμενο αρμα εχει καρφωθει σαν Panzer grey αντι για πρασινο.
Επιπλεον τα χρωματα μου φαινονται αρκετα εντονα,μηπως θα επρεπε να ξεκινησεις απο ελαφροτερα ωστε με τα λαδια να ερθουν καλα κατοπιν.Μηπως ετσι σκουρηνει πολυ;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 11:34:51 μμ »
Αυτό δεν το έχεις φέρει να το δούμε από κοντά! Πότε το έβαψες? Ωραίο βγαίνει από όσο μπορώ να διακρίνω από τις κλασικά άθλιες φωτό σου! (Ο θεσμικός τις τράβηξε?)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 11:52:13 μμ »
Περικλή, όπως γράφω και στο πρώτο πόστ, ξέρω για το debate περί του δεύτερου χρώματος. Ακολούθησα απλώς τις οδηγίες και το box art της Mirage, καθώς και μια καλλιτεχνική απεικόνιση που μου έστειλε ο Ερνέστος (εννοείται ότι επειδή δεν έχω παραπάνω στοιχεία, όλα αυτά είναι καθ' υπόθεση και δεν είμαι σίγυρος για τίποτα  :oops:):

Τα χρώματα, επίτηδες είναι έντονα, αφού σκοπεύω να του ρίξω αρκετή ανοικτόχρωμη σκόνη

::arrowred:: ʼλεξ: Σιγά μην έχω ανάγκη τον θεσμικό για να βγάλω φωτογραφίες σκ....!!!! :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 12:12:49 πμ »
ωραίο μοντελάκι
τα χρωματα ξενιζουν λιγο αλλά αποδίδουν το εγχρωμο της Osprey
οι φωτό ... κάκιστες, λόγω φόντου. το λευκό φόντο είναι χαλια
 ::salut::
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 10:19:53 πμ »
ωραίο μοντελάκι
τα χρωματα ξενιζουν λιγο αλλά αποδίδουν το εγχρωμο της Osprey
οι φωτό ... κάκιστες, λόγω φόντου. το λευκό φόντο είναι χαλια
Σ.Σ.

Ευχαριστώ Πρόεδρε!!!! Τι προτείνεις για φόντο? (μόνο μη μου πεις γαλάζιο)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 10:26:04 πμ »
ΟΟΒ????Λεγε ποιος εισαι και γιατι γραφεις εσυ αντι για τον Κοντο ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:Ομορφο το παντσερ παντως,οποιος κι αν εισαι,μπραβο.Και θα γινει ακομη καλυτερο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 11:33:28 πμ »

ΔΚ
Συγνωμη που θα διαφωνησω αλλα το λευκο ειναι μια χαρα φοντο αν ξερεις να τραβας! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 11:54:36 πμ »
Αυτό δεν το έχεις φέρει να το δούμε από κοντά! Πότε το έβαψες? Ωραίο βγαίνει από όσο μπορώ να διακρίνω από τις κλασικά άθλιες φωτό σου! (Ο θεσμικός τις τράβηξε?)

O θεσμικός είχε μόνο συμμετοχή στην κατανάλωση πιτόγυρων  από παρακείμενη συνονόματη σουβλακερί .

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 02:52:44 μμ »

ΔΚ

μπλε
απο πολύ σκούρο γαλάζιο έως βαθυ μπλε

κι αυτό, επειδή οι περισσότεροι "δεν ξερουμε να τραβαμε",
δεν εχουμε τις σουπερ ντούπερ κάμερες, ούτε τους στουντιο-φωτισμούς των επαγγελματιών
οπότε το λευκό και το ανοικτό γκρι που που υποτίθεται είναι τα καλύτερα φόντα,
μας σκοτώνουν τις φωτό.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 03:26:43 μμ »
Ευχαριστώ ΗρόδοτεΚώστα (και για την υποστήριξη)!!! Το Desert Yellow, το χρησιμοποίησα επίτηδες, κάνοντας την υπόθεση, ότι κάποια στιγμή, βάφτηκε με γαλλικά χρώματα. Επιπλέον και στο κουτί της Μirage, αλλά και σε κάποια προφίλ, φαίνεται να είναι βαμμένο με ένα αρκετά έντονο κιτρινοκαφέ και όχι Dunkel Gelb. Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι επειδή θα γίνουν (στο μέλλον) αρκετά Dunkel Gelb, ήθελα να έχει χρωματική διαφορά με τα επόμενα  ::salut::

ΔΚ

H RICHTER SEA TRANSPORT πάντα στη διάθεσή σας  :D
Η συλλογιστική σου για την απόδοση των χρωμάτων ευσταθεί  :wink:

Το δεύτερο χρώμα του ausf C έχει υπεραναλυθεί σε βιβλία (Osprey κτλ) και fora (Μissing Lynx) κτλ και είναι "πράσινο".Η Tristar βασίστηκε πάνω σε όλες αυτές τις πηγές και κυκλοφόρησε το δικό της έξοχο,35αρι "Νορμανδικό" ausf C με αυτόν το χρωματισμό.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 05:50:09 μμ »
Χωρίς (όπως είναι άλλωστε γνωστό  :oops: :oops: :oops:) να σκαμπάζω και πολλά από ψηφιακή φωτογραφία, εμπειρικά και μόνο, οι φωτό που τραβάω σε λευκό φόντο μου φαίνονται σαν κάπως καλύτερες από άλλες που τραβούσα παλιότερα, είτε σε γαλάζιο, είτε στο γνωστό (στούς παλαιότερους) ξυλί. Αν μη τι άλλο, το άσπρο φόντο, με βοηθάει να διορθώνω (κάπως), το white balance.
Επίσης θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη συμβολή του "θεσμικού", στη διαδικασία της σουβλακοφαγίας και όχι της μοντελοκατασκευής

::arrowred:: Γιώργο: Εγώ είμαι καλέ κύριε!!!! Παρότι έχω μαζέψει τα μοντέλα που θα χρειαστώ για τη συλλογή, εδώ και χρόνια, δεν την ξεκινούσα για αυτόν ακριβώς το λόγο: τα περισσότερα θα γίνουν ΟΟΒ αφού υπάρχουν διαθέσιμα σχεδόν τα πάντα και μάλιστα σε κιτ που κυμαίνονται από πολύ καλά, έως εκπληκτικά. ʼλλωστε όπως λέει και ένας φίλος: "Αν δεν υπήρχαν οι Γερμανοί, δεν θα υπήρχε και μοντελισμός"  :mrgreen:

::arrowred:: Κώστα: Ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. Θα ήθελα επίσης να πω, ότι μιας και η Richter Sea Trading είναι στη διάθεσή μας, είναι ώρα να κλείσουμε και κανένα deal. Για αρχή λοιπόν, έλα να υπογράψουμε ένα κανσέλο  ::glossa:: :mrgreen:

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 31, 2013, 03:05:28 μμ »
Πολύς καιρός πέρασε μέχρι να αξιωθώ να τελειώσω με αυτό το ρημάδι (και ακόμα περισσότερος να βάλω κάτω κ..ο και να το φωτογραφήσω). Τελικά τα ΟΟΒ με ταλαιπωρούν περισσότερο από τις σκρατσιές... Τι να πω: ʼβυσσος η ψυχή..... Τέλος πάντων, στο διάστημα που μεσολάβησε, έγιναν wash (με λάδια), σκονίσματα  και λάσπες, ψώριασε η εξάτμιση (όπως εύστοχα παρατήρησε προηγούμενα ο Μάνος) και έβαψα μεταλικό το εσωτερικό των τεμπέληδων, τα δόντια των κινητήριων και τους οδηγούς της ερπύστριας (σημείο στο οποίο είχε δίκιο ο Κοντόγκιος). Εδώ πάντως το Oily Steel της Vallejo, με πρόδωσε και μάλλον γυαλίζει πολύ. Οπότε, έπεται περιποίησις...

Τα σχόλιά σας, όπως πάντα καλοδεχούμενα

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 31, 2013, 07:09:33 μμ »
Φέρτο να το δούμε από κοντά, γιατί όλοι ξέρουμε πως φωτογραφίζεις!  :twisted:
Spoiler (hover to show)
Η λάσπη θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα, τελειώνει πολύ απότομα. Τα υπόλοιπα απο κοντά που θα μπορώ να το δω!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 31, 2013, 07:27:48 μμ »
Θα συμφωνήσω πως το steel δείχνει πολύ έντονο, εκτός αν σε προδίδει η φωτογράφιση. Πάντως το σύνολο μου αρέσει πάρα πολύ και θα ήθελα μία πιο καθαρή φωτογραφία από την εξάτμιση, δείχνει απίστευτη για αυτή την κλίμακα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 31, 2013, 07:33:59 μμ »
Παράθεση
Η λάσπη θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα, τελειώνει πολύ απότομα.

Θα συμφωνήσω με το παραπανω.
Αυτη η κλειδουμπα πισω δεξια τι λύνει ;
Μοιάζει σαν να ξεχασες εκει το κλειδακι του αερογραφου. 
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 31, 2013, 08:05:27 μμ »
είτε το αδικεί η φωτογράφιση,
είτε:
- το "ασημί" στα δόντια του κινητήριου κλπ. είναι ΠΑΡΑ πολύ έντονο και εκτενές
- τα ελαστικά των τροχών είναι πολύ καθαρά σε συγκριση με τις λάσπες δίπλα και γύρω τους
- χρειάζεται κι άλλο wash, ιδίως γύρω από πάνελς κλπ
- το λάσπωμα θέλει "σβήσιμο"
- μάλλον θέλει ένα γενικό "σκόνισμα" για να ξεθωριάσει λίγο η παραλλαγή

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 31, 2013, 08:25:11 μμ »
ενα ειναι το κυριοτερο λαθος που κανει μπαμ αλλα ας οψεται που αρχιζει να με καιει απο τωρα ::glossa::.. το πρασινακι δεν μου πολυκαθεται καλα , λιγο ξανοιγματακι ... λεω τωρα ...εκτος και αν με γελαει η 'shortcamera' σου

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 31, 2013, 09:19:12 μμ »
Και λίγο chipping δεν θα έβλαπτε.

Μιας και το τοποθετείς στο πεδίο, λογικό είναι να έχει και τις ανάλογες φθορές.

Σαν κατασκευή και ποιότητα το κιτ πώς ήτανε?

P.A.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 01, 2013, 12:28:42 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή και τα σχόλιά σας. Πάμε λοιπόν:

::arrowred:: Το πράσινο και το (έντονο) καφεκίτρινο είναι προσωπικές επιλογές, βασισμένες στο σενάριο ότι τούτο εδώ το απομεινάρι, έχει βαφτεί με γαλλικά χρώματα (δείτε σχετικά στα πρώτα πόστς)
 ::arrowred:: Η κλειδούμπα δεν ξέρω τι  ::077devil:: ξεβίδωνε - υποθέτω ότι έχει να κάνει με τους τροχούς, ή την ανάρτηση ::dontknow::
 ::arrowred:: Το λαστιχένιο μέρος των τροχών, δύσκολα πιάνει λάσπη στα πλαινά, εφόσον το όχημα κινείται. Πιό πιθανό είναι να έχει πιάσει στα πέλματα των τροχών. Να και μια φωτό από το (λειτουργικό) Centaur Dozer του Βovington για να δείτε τι εννοώ:
 ::arrowred:: Μετά την παραπάνω φωτό, θα πρέπει να ξαναβάψω τα δόντια της ερπύστριας και ότι άλλο έχω βάψει με μεταλλικό (καλά να πάθω)   :(. Ίσως αργότερα να κάνω μια προσπάθεια "μεταλλοποίησης" με μολύβι.
 ::arrowred:: Chipping, δεν κάνω ποτέ!!! Θεωρώ ότι είναι κάτι εντελώς έξω από την πραγματικότητα και έχει μόνο "εικαστική αξία". Επίσης πιστεύω ότι η εφαρμογή του θα πρέπει να γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (έρημο, άντε και ρώσικα)
 ::arrowred:: Για τη λάσπη, η οποία όντως τελειώνει κάπως απότομα, τι προτείνετε???
 ::arrowred:: Το κιτ είναι πολύ καλό, αλλά έχει 237.564 κομμάτια - όρεξη να έχεις να κόβεις και να κολλάς - και είναι σχετικά μπερδεμένο από άποψη engineering. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στην 1/72 τα κιτ της Mirage, είναι μονόδρομος για πρώιμα "4άρια", αφού κανείς άλλος δεν έχει φιλοτιμηθεί να μας τα προσφέρει  :evil: :evil: :evil:
 ::arrowred:: Last but not least: Οι φωτογραφίες μου είναι εκπληκτικές - εσείς δεν έχετε καλλιτεχνικό μάτι  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Tags: