Αποστολέας Θέμα: HAF RF-5A 1/72 ( x2 ) - { ETOIMA ! }  (Αναγνώστηκε 15187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: HAF RF-5A 1/72 ( x2 )
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 10:17:21 μμ »
@Nάσος: κανονικά η διαδικασία είναι όπως την περιγράφεις. Εγώ για κάποιον περίεργο λόγο (...) πηγαίνω κάπως ανορθόδοξα: βάφω πρόχειρα την γενική ιδέα, μετά οριοθετώ με στρογγυλό πινελάκι και μετά γεμίζω. Συνήθως όμως απαιτείται και ένα συμπληρωματικό κοίταγμα-διόρθωση για ό,τι ξεφύγει. Συγκρινε τις φωτογραφίες που είδες με την πρώτη του όλου θέματος όπου φαίνονται τα τρία 5άρια στο ντουλάπι. Είναι εμφανές το πρόχειρο βάψιμο της SEA και επίσης μπορείς να διακρίνεις και μεταβολές στο pattern (πχ κάτω από την καλύπτρα).

@felix: από ό,τι έχω δει σε διάφορες φωτό θα έλεγα "ναι". Το καλό είναι υπάρχει η συνδρομή της Icarus - ακόμη και αν δεν έχει κανείς την υπομονή να περιμένει την RF καρτέλα της.

Να πω ότι για "εμάς" τους jetάδες η SEA είναι ό,τι για τον καλοφαγά τα μακαρόνια: δεν είναι η πρώτη του επιλογή αλλά πάντα αναγνωρίζει ότι μια καλή μακαρονάδα / SEA θα κάνει την δουλειά όπως πρέπει.
Και τέλος να μην παραλείψω να πω ότι με τις κοκακόλες το F-5 είναι ακόμη πιο... F-5 !!!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 01:50:49 μμ »
SEA  «και τα μυαλά στα κάγγελα»!!!! Πολύ καλό Γιάννη.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 06, 2013, 08:18:41 μμ »
. Το καλό είναι υπάρχει η συνδρομή της Icarus - ακόμη και αν δεν έχει κανείς την υπομονή να περιμένει την RF καρτέλα της.

Poly όμορφα καί τα 2!!!

Na ρωτήσω, η καρτέλα της Icarus Decals, δεν έχει μέσα σχέδια/χαλκομανίες για RF; Είναι όλες για F-5A/B;

Καί με την ευκαιρία, το ανοιχτό πράσινο είναι το FS34102 ή υπάρχει περίπτωση να είναι καί το FS34087 αλλά σε πολύ ανοιχτότερο τόνο; Αναρωτιέμαι γιατί όταν είναι αρκετά φθαρμενο το συγκεκριμένο χρώμα κάπου μπερδεύεται το πράγμα. Καί επειδή η μνήμη μου τώρα τελευταία μου παίζει πολλά παιχνίδια, είχανε φορέσει κάποια στιγμη τα Ελληνικά την παραλλαγή των Ισπανικών RF, που ήταν FS30219-FS34079-FS34087;

Kali συνέχεια Γιάννη.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:01:00 μμ »
Για RF-5 και ιορδανικά αναμένεται νεότερη καρτέλα, περίπου 6 μήνες μετά την κυκλοφορία της πρώτης.
Όσο για το πράσινο, κανονικά θα έπρεπε να βάλω το τυπικό ανοικτό πράσινο της SEA - κάτι που δεν έκανα. Η τελική εικόνα μετά το weathering θα δείξει αν θα πετύχω τα ξεθωριάσματα που φαντάζομαι.
Όσο για τα ισπανικά - τα οποία είναι αρκετά πιο κίτρινα από την τυπική ιορδανική παραλλαγή - δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά 5άρια.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:08:55 μμ »
Για RF-5 και ιορδανικά αναμένεται νεότερη καρτέλα, περίπου 6 μήνες μετά την κυκλοφορία της πρώτης.
Δηλαδή, πρός Μάϊο - αρχές Ιουνίου.... ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 07, 2013, 12:18:07 μμ »
Δηλαδή, πρός Μάϊο - αρχές Ιουνίου.... ::kerasma::

Η πληροφορία είναι εκ των έσω αλλά είναι ανεπίσημη, μάλλον εκτίμηση παρά προγραμματισμός.
Πάντως και από την πρώτη καρτέλα βγαίνει γενικώς το RF, με λίγο ψάξιμο σε φωτογραφίες και χαρτοκοπτική στα S/N. Βλέποντας και κάνοντας!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 07, 2013, 02:06:42 μμ »
Πολύ ωραία η παραλλαγή Γιάννη και πολύ καθαρή κατασκευή. Μπράβο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 07, 2013, 04:26:00 μμ »
Η πληροφορία είναι εκ των έσω αλλά είναι ανεπίσημη, μάλλον εκτίμηση παρά προγραμματισμός.
Πάντως και από την πρώτη καρτέλα βγαίνει γενικώς το RF, με λίγο ψάξιμο σε φωτογραφίες και χαρτοκοπτική στα S/N. Βλέποντας και κάνοντας!  ::salut::
::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 26, 2013, 10:49:41 πμ »
Αυτό το μοντελιστικό βράδυ τα είχε όλα. Σε κάποια στιγμή βρέθηκα να έχω τουλάχιστον οκτώ διαφορετικά enamel ανοικτά και να κάνω μίξεις σε παλέτα όπως οι ζωγράφοι.

Εφάρμοσα όποια τεχνική ήξερα και δεν ήξερα, δηλαδή δοκίμασα και νέες... Πχ
- τρίψιμο με στεγνό πινέλο το οποίο είχε βουτηχτεί σε διαλυτικό αντί για μπογιά
- στεγνό πινέλο με μπεζ πάνω από καφέ το οποίο ΔΕΝ είχε στεγνώσει
- dry brushing με το tan πάνω στα όρια του πράσινου αλλά και σε όλο το πράσινο ως "φίλτρο" - ειδικά στις πτέρυγες
κλπ....

Βέβαια το οτιδήποτε επιχειρήθηκε πρώτα δοκιμαζόταν σε μοντέλο δοκιμών και μετά στο RF.

Σκοπός των παραπάνω ήταν η μετάβαση από την τυπική αρχική εικόνα σε κάτι πιο "πραγματικό".

Ειδικότερα
α) ήθελα οι δύο τόνοι του πράσινου να έρθουν πολύ κοντά, ειδικά στην άτρακτο. Έτσι έγινε εκτεταμένη χρήση στεγνού πινέλου με τη μία απόχρωση πάνω στην άλλη.
β) φωτίστηκε το πράσινο ανοικτό με μίξη πράσινου και ανοικτού μπεζ.
γ) σκούρυνε κατά τόπους το πράσινο σκούρο με σκούρο γκρι ματτ.
δ) ξάνοιξε το tan και μετά σκούρυνε με weathering και "φρέσκο χρώμα" (μίξη tan & brown) - σύμφωνα και με κάποιες φωτό αναφοράς του 97170.

Ενδεικτικά παραθέτω μαζί την παλιά και νέα μορφή:

Επισημαίνω και πάλι ότι περισσότερο έκανα dry brushing παρά πινελάριζα.

Μετά τα gloss & decals θα έρθουν βέβαια και τα ζουμιά (και νομίζω αξίζει να παίξω πλέον λάδια) ώστε να δέσει το πράγμα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
Απ: HAF RF-5A 1/72 ( x2 ) - SEA camo ready!
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 26, 2013, 11:51:30 πμ »
Καλύτερο και απο αερογράφο Γιάννη... ::salut::
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 26, 2013, 11:58:16 πμ »
Πινελογραφάτος Γιάννης...όπως έλεγα και παλιότερα, ο Bob Ross του μοντελισμού...!  :D
Γιάννη δείχνει πολύ πιό ταλαιπωρημένο έτσι και φαντάζομαι πως είναι έτσι ακριβώς όπως το φανταζόσουν... αναμένω τη συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 26, 2013, 12:14:48 μμ »
Πολύ όμορφο Γιάννη!Με το weathering τα χρώματα έδεσαν τέλεια μεταξύ τους.Μου αρέσει η συνολικά ξεθωριασμένη εικόνα,τα μπαλώματα αλλά και ο τρόπος που έφερες κοντά σε απόχρωση τα δύο πράσινα.Σίγουρα είναι από τα καλύτερά σου. :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 26, 2013, 12:19:16 μμ »
Πολύ καλός ο χειρισμός Γιάννη! Προχώρα «ακάθεκτος»!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 26, 2013, 12:56:52 μμ »
Οταν σκέφτομαι πως με το πινέλο με το ζόρι βάφω κάτι ρόδες και κάτι καθίσματα με πιάνει κάτι βλέποντας τι κάνεις εσύ... που ούτε με τον αερογράφο δε βγάζω τέτοιο αποτέλεσμα ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 26, 2013, 01:38:22 μμ »
Καλύτερο και απο αερογράφο Γιάννη... ::salut::
Ας πούμε ότι ένα καλό πινέλο είναι καλύτερο από έναν μέτριο αερογράφο...

... ο Bob Ross του μοντελισμού...
Κάτι πήρα και από αυτά που έκανε. Θυμηθείτε πως φεϊντάριζε τα χρώματα σε σύννεφα κλπ...

...τα χρώματα έδεσαν...
Αυτό ήταν ο στόχος!

... που ούτε με τον αερογράφο δε βγάζω τέτοιο αποτέλεσμα ::eusa_wall::
Πάρε πινέλο τότε!
Πάντως (auto-spam on) ο αερογράφος από μόνος του δεν εγγυάται τίποτα. Αν όμως ξέρεις να τον χειριστείς τότε the sky is the limit και βάλε. Τα προφανή λέω, οκ;

Προχώρα «ακάθεκτος»!
Δεν θα του χαριστώ, θα το δαγκώσω - με σύμμαχο και τα Icarus.

Spoiler (hover to show)

Κάποια στιγμή θα έπρεπε ίσως να βάλω κάτω κάποια στάνταρ πράγματα που με βοηθούν στο πινέλο, πιο πολύ για να βοηθήσω τους νεότερους στο χόμπυ ώστε να μπορούν να φτιάξουν "πράγματα" με το πινέλο τους πριν προχωρήσουν στο στάδιο του αερογράφου.

Τα λέμε σε νεότερο update!

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 26, 2013, 04:19:38 μμ »
Ζωγράφισες πάλι Γιάννη!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 26, 2013, 04:39:43 μμ »
Γιάννη αυτή τη φορά θα έβαζα στοίχημα οτι είναι με αερογράφο και θα ήμουν 1000% σίγουρος οτι θα το κερδίσω...

Λοιπόν μερικά πράγματα πολύ σοβαρά τώρα .Η μαεστρία σου στο πινέλο ήταν δεδομένη ...αυτό που κάνει την τεράστια διαφορά πιά είναι η ......πως να το πω ....η επανατοποθέτηση της μοντελιστικής σου φιλοσοφίας ,κάπου έχεις πιστεψει οτι μπορείς να κάνεις τα πάντα με το πινέλο ,έχω την εντύπωση οτι δεν πέφτεις έξω ,και εγώ νομίζω οτι μπορούν να γίνουν τα πάντα και επίσης πιστευω οτι εσλυ είσαι πολύ κοντά στο να το πετύχεις......λίγα πράγματα και για τα λάδια που θα χρησιμοποιήσεις ....προσπάθησε σε πρώτη φάση να πετύχεις αποχρώσεις λαδιών κοντά με τα τρια -τέσσερα μαζί με το γκρι βασικά σου χρώματα ....δούλεψε στα όρια των γραμμών και των χωρισμάτων τους με ΠΟΛΥ ΣΤΕΓΝΟ πινέλο ....θα δεις το σβήσιμο του αερογράφου να εμφανίζεται κάτω από τις τρίχες του πινέλου σου ,σαν μαγεία.....εδώ θα είμαι για να μου πεις .....και μετά τι να τους κάνεις τους αερογράφους οταν θα έχεις επιτύχει και αυτό!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 26, 2013, 04:49:39 μμ »
Στάμο... το μόνο σίγουρο είναι ότι πρώτα θα κάνω δοκιμές και προπόνηση. Ποτέ ξανά δεν θα αφήσω μοντέλο στον πάγκο χωρίς πλάι να έχει και ένα θύμα δοκιμαστικό!
Τι εννοείς όμως στέγνό στα λάδια; Θα βάλω λάδι χωρίς αραίωση και μετά θα το σκουπίσω με το πινέλο;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:03:04 μμ »
Μάλλον ο Σταμάτης εννοεί λάδι αναραίωτο από το χαρτονάκι ( το βάζεις εκεί
πάνω για ν' απορροφήσει το "λάδι" και τη γυαλάδα ) και πολύ στεγνό το πινέλο.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:04:36 μμ »
Αν κατάλαβα καλά ο Γιάννης εννοούσε wash με λάδι και όχι ακρυλικό χρώμα+ava.

Γιάννη αυτό ακριβώς εννοεί ο Σταμάτης.Στεγνό πινέλο αλλά με λάδι ζωγραφικής σε απόχρωση κοντά σε αυτή που θες.Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:07:41 μμ »
Αν κατάλαβα καλά ο Γιάννης εννοούσε wash με λάδι και όχι ακρυλικό χρώμα+ava.

Γιάννη αυτό ακριβώς εννοεί ο Σταμάτης.Στεγνό πινέλο αλλά με λάδι ζωγραφικής σε απόχρωση κοντά σε αυτή που θες.Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς. :wink:

Αν είναι έτσι κρατώ αυτό που λέει ο Σταμάτης και το οποίο έχω δει να το κάνει και ο Λάμπρος. Μάλλον θα το εφαρμώσω σε κάποια επόμενη μονόχρωμη κατασκευή ή κάτι τέτοιο (πχ μπλε F-4U Corsair).

Στην περίπτωσή μου ψάχνομαι για λάδια για wash. Εκεί βλέπω ότι παίζει πολύ το θέμα της σωστής αραίωσης, γενικά το σουπερ φίνο διάλυμα δεν έχω δει να μου κάνει αποτέλεσμα, μάλλον χρειάζεται κάτι πιο παχύ. Αλλά έχω ακόμη δρόμο μιας και σκοπεύω να το λαδώσω μετά τα decals.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:13:52 μμ »
Στην περίπτωσή μου ψάχνομαι για λάδια για wash. Εκεί βλέπω ότι παίζει πολύ το θέμα της σωστής αραίωσης, γενικά το σουπερ φίνο διάλυμα δεν έχω δει να μου κάνει αποτέλεσμα, μάλλον χρειάζεται κάτι πιο παχύ. Αλλά έχω ακόμη δρόμο μιας και σκοπεύω να το λαδώσω μετά τα decals.
Με πολύ αραίωση δεν πιάνει εύκολα το ζουμί και θέλει αρκετά χέρια.Καλύτερα λίγο πιο πυχτό όπως λες. :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:21:42 μμ »
Αν είναι έτσι κρατώ αυτό που λέει ο Σταμάτης και το οποίο έχω δει να το κάνει και ο Λάμπρος. Μάλλον θα το εφαρμώσω σε κάποια επόμενη μονόχρωμη κατασκευή ή κάτι τέτοιο (πχ μπλε F-4U Corsair).

Γιάννη σε μπέρδεψα φίλε ,έχεις δίκιο.....εγώ δε μιλούσα για το για to wash αλλά για τα φωτίσματα .....δεν ξέρω αν βάζεις παρκετίνη ή ακρυλικό γυαλιστερό δεν έχει σημασία (Θέλεις κάτι ακρυλικό και γυαλιστερο)...Για το wash Κάνω τη μίξη που θέλω στην παλετίτσα πρώτα με μαυρό και καφέ ,η οτι άλλο ταιριάζει και απλώνω στις γραμμώσεις όπως είναι χωρίς καθόλου διαλυτικό ,αν βάλεις έστω και λίγο μες στο χρώμα οταν πας να το σκουπίσεις θα το ξαναβγάλεις όλο....με αραιωμένο λάδι κάνουμε στο πολύ τέλος pin wash αν χρειαστεί!
Μετά από αυτό κάνω τα φωτίσματα με λάδια σε όλο το χρώμα σε κάθε χρώμα της παραλλαγής χωριστά ,εκεί σου λέω να δουλέψεις στα όρια του χρώματος πάλι με αναραίωτα λάδια με πολύ στεγνό πινέλο (με την τεχνική που ξέρουμε του στεγνού πινέλου)όλο το πάνελ και όχι κεντρικά σαν συννεφάκι...ιδανικό το μοντέλο σου για τέτοια δοκιμή ,για να δεις το σβήσιμο που λέμε θέλεις παραλλαγή και οχι μονόχρωμο!
Ελα ρε John make my day!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:59:42 μμ »
Καταπληκτικοτατο βαψιμο  ::101:: ::101:: ::101:: ::101:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 26, 2013, 08:27:25 μμ »
φιλε μου τετοιο βαψιμο με πινελο ουτε το καθισμα σε 48αρι δεν μπορω να κανω. απλα θα πω οτι λογο δουλειας εχω την τυχη να βαφω με αερογραφο τουλαχιστον 30χρονια τωρα(αληθεια περαν καποιων πολυ απλιων machbox δεν θυμαμαι να εχω βαψει με πινελο κατι μεγαλυτερο απο βομβα α/φους....) πιστευω λοιπον οτι εαν επενδυσεις σε αερογραφο θα κανεις τις δουλειες 99% αληθινες....

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Tags: rf-5