Αποστολέας Θέμα: AH-64A+ 1/48: Απο την πορεια προς την ανακυκλωση,στην πορεια προς την βιτρινα.  (Αναγνώστηκε 10305 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
ΠΟλύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής.

Και εμένα από μία φωτό από τα δικά μας φαίνεται τα καθίσματα να έχουν μαύρο, με το ύφασμα να μην θυμάμαι τι είναι. Καλή συνέχεια!  ::salut::

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
Πολύ ωραίο εσωτερικό, μια χαρά παει, μακριά απο την ανακύκλωση!  Δώσε πιεση.

Αποσυνδεδεμένος thunderflash

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Μετα απο μια διακοπη λογω υποχρεωσεων,συνεχιζω .............Επρεπε να ξανασχοληθω με τα καθισματα,διοτι βαφτηκαν λαθος(ευχαριστω τα παιδια που μπηκαν στον κοπο να με διορθωσουν).Ετσι λοιπον τα ψεκασα με το satin black(85) της Humbrol προσθετωντας λιγες σταγονες απο το olive drab (matt 66) της ιδιας εταιριας.Υστερα με στεγνο πινελο περασα την ιδια μιξη πιο 'ανοιχτη'.Τα καλυματα βαφτηκαν με μιξη λευκου και μαυρου κατα αναλογια περιπου 20-80.Οι ζωνες βαφτηκαν με το black grey της vallejo(αν και στις φωτο δεν φαινεται η διαφορα),και τελειωσα κανοντας καποιες φθορες στον χωρο με το flat aluminum XF-16 της Tamiya(κυριως εκει που πατανε οι χειριστες).Τα περασα με gloss βερνικι της Vallejo ,και εκανα wash με λαδια ζωγραφικης(με φειδω αυτην την φορα,γιατι το ειχαμε παρακανει την πρωτη) και το συνολο το περασα με matt βερνικι,και κοκπιτ τελος!("πινελιες" εχουν απομεινει).

Συνεχισα με την συναρμολογιση του πισω στροφειου(εκει "χαθηκα"λιγο),και εφτασε η ωρα να κλεισω την ατρακτο........με βαση το παλιο καλο γνωμικο "δεκα μετρα και μια κοβε",και αφου στο Βιλαμπαχο ακομα τριβουν,κολλησα τα δυο μισα της ατρακτου,τα πτερυγια,και επιτελους αρχισε το μοντελο να θυμιζει ελικοπτερο............ 

Και αφου το καμαρωσα αρκετα,ειπα να ασχοληθω με το κατω τμημα,την περιοχη του πολυβολου και των σκελων προσγειωσης...
και ηρθα αντιμετωπος με αυτο......

....to be continued....... ::salut::
....Το πουλακι τσιου,το γκολακι πιου,το μοντελακι τι;......

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Πολύ ωραία η δουλειά σου στο cockpit.

Ξανακοίτα αν θες όμως λίγο τις φθορές με το Aluminum γιατί στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται να έχει ξεφύγει το στεγνό πινέλο στα πλαινά.  :wink:

Για το κάτω μέρος........

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τραγικό απλά.........Καλό κουράγιο με φύλλο πλαστικού και στοκάρισμα.....

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Το μιλιπουτ το ξερεις;
Αν οχι ηρθε η ωρα να τον μαθεις. :lol: :lol: :lol:
Τιποτα δεν ειναι αδυνατο για τον εποξικο στοκο ...............βουρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!!!

• Scale 1/72
  • *
Πολύ ωραία η δουλειά σου στο cockpit.

Ξανακοίτα αν θες όμως λίγο τις φθορές με το Aluminum γιατί στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται να έχει ξεφύγει το στεγνό πινέλο στα πλαινά.  :wink:

Για το κάτω μέρος........

(Image removed from quote.)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τραγικό απλά.........Καλό κουράγιο με φύλλο πλαστικού και στοκάρισμα.....
Ευχαριστω πολυ Ανδρεα.......

• Scale 1/72
  • *
Το μιλιπουτ το ξερεις;
Αν οχι ηρθε η ωρα να τον μαθεις. :lol: :lol: :lol:
Τιποτα δεν ειναι αδυνατο για τον εποξικο στοκο ...............βουρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστω Mike......Ναι με εποξικο το οραματιζομαι,αλλα στο μυαλο γυρνα και κατι που μου προτεινε ο Φαν......Sprue.....ιδωμεν..... ::salut::

• Scale 1/35
  • *
καλο το σπρου αλλα θες πολυ κοψε τριψε
Οτι σε φωτισει ο Μανιτου!!!

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Η κοιλιά του πυροβόλου είναι το χειρότερο σημείο του κιτ. Δεν θυμάμαι αν έχω φωτό της κοιλιάς του δικού μου, στο δικό μου τοπικ, αλλά δεν πρέπει να ήταν αυτό το φαράγγι του Βίκου που βλέπω εδω πέρα.

Κουράγιο!  :? ::salut::

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Εγώ το είπα. Θα βλαστημίσεις... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Καλά κουράγια... ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
Η κοιλιά του πυροβόλου είναι το χειρότερο σημείο του κιτ. Δεν θυμάμαι αν έχω φωτό της κοιλιάς του δικού μου, στο δικό μου τοπικ, αλλά δεν πρέπει να ήταν αυτό το φαράγγι του Βίκου που βλέπω εδω πέρα.

Κουράγιο!  :? ::salut::
Εχω δει φωτογραφιες απο το δικο σου,και ειναι γεγονος οτι ο δικο σου ινδιανος σου συμπεριφερθηκε καλυτερα-και εσυ σε αυτον βεβαια-με λιγοτερα κενα,και -προφανως -καλυτερη εφαρμογη(το μοντελο ηταν σε μια κουτα στο παταρι πλακωμενο με αλλα κουτια και μεσα στην υγρασια οποτε θεωρω οτι και αυτο  θα πρεπει να επαιξε το ρολο του σε οτι αφορα την κατασταση των κομματιων).Φαινομενικα η δικη σου εφαρμογη ,στο κατω τμημα ,ειναι καλυτερη,και οχι αυτο το χαος που εχω εδω.(ισως βεβαια ,και εδω,να μετρα και η σκουρια που εχω λογω αποχης).Παντως το
επομενο θεμα που θα πρεπει να λυσω ειναι η εφαρμογη της καλυπτρας στο αλεξινεμο εμπρος και αριστερα,που δημιουργειται σκαλοπατι......

• Scale 1/72
  • *
Εγώ το είπα. Θα βλαστημίσεις... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Καλά κουράγια... ::salut:: ::salut:: ::salut::
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ειναι γεγονος οτι η αποψη σου μπηκε πολυ σοβαρα στα υποψην απο τις πρωτες κιολας αναφορες στο θεμα.Οπως επισης αποτελει και οδηγο-συμβουλο για το τι θα επακολουθησει μετα.Η σκεψη μου ομως ηταν οτι ετσι και καταφερω να "δαμασω" το τερας,σε συναρτιση και  με την χρηση-γνωριμια νεων (προς εμενα) υλικων οπως ριτινες και foto κομματιων(ναι τωρα ανακαλυπτω την Αμερικη!) τοτε οι επομενες κατασκευες μου ,θεωριτικα και πρακτικα,θα ειναι πιο "ψαγμενες".........Οπως λοιπον καταλαβαινεις σε ευχαριστω για τα κουραγια γιατι οπως αποδεικνυεται θα τα χρειαστω και μαλιστα σε υπερθετικο βαθμο....... ::salut::

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Εχω δει φωτογραφιες απο το δικο σου,και ειναι γεγονος οτι ο δικο σου ινδιανος σου συμπεριφερθηκε καλυτερα-και εσυ σε αυτον βεβαια-με λιγοτερα κενα,και -προφανως -καλυτερη εφαρμογη(το μοντελο ηταν σε μια κουτα στο παταρι πλακωμενο με αλλα κουτια και μεσα στην υγρασια οποτε θεωρω οτι και αυτο  θα πρεπει να επαιξε το ρολο του σε οτι αφορα την κατασταση των κομματιων).Φαινομενικα η δικη σου εφαρμογη ,στο κατω τμημα ,ειναι καλυτερη,και οχι αυτο το χαος που εχω εδω.(ισως βεβαια ,και εδω,να μετρα και η σκουρια που εχω λογω αποχης).Παντως το
επομενο θεμα που θα πρεπει να λυσω ειναι η εφαρμογη της καλυπτρας στο αλεξινεμο εμπρος και αριστερα,που δημιουργειται σκαλοπατι......

Ναι και εκεί υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Γενικά η καλύπτα αφήνει κενά παντού και ειδικά μπροστά που έχει ένα ωραίο σκαλοπατάκι. Προσπάθησε να βάλεις μήκη πλαστικού κάτω από την καλύπτρα και πριν τα κολλήσεις να τα βάψεις για να μην φαίνονται όταν καθήσει πάνω τους η καλύπτρα. Εγώ το είδα μετά την κόλληση της δικιάς μου και υπάρχει μια περίπτωση από κάποιες γωνίες να φαίνεται κατιτίς άσπρο στο βάθος. Μια προσοχή που θέλει μέσα από την καλύπτρα είναι ένα κομμάτι που βρίσκεται πάνω από τον αριστερό ώμο του πιλότου. Μην δοκιμάσεις να το κολλήσεις στην καλύπτρα αλλά κόλλα το ώστε να ακουμπάει στο πίσω τοίχωμα και να φτάνει στο αλεξίσφαιρο χώρισμα των δύο μελών του πληρώματος. Κάνε dry fits να δεις πως θα μπει.

Η σκουριά δεν μετράει εδω, το μοντέλο έχει τόσο δύσκολη εφαρμογή που το input λόγω σκουριάς είναι αμελητέο.

Λίγη προσοχή θέλει στις εξαγωγές των κινητήρων και που φαίνονται πολύ άσχημες και στο δικό μου θα βάλω καλύμματα.

Στο πιλοτήριο και στα ηλεκτρονικά έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά. Καλή συνέχεια!  ::salut::

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/72
  • *
Χαιρετω την παρεα.Υστερα απο λιγο καιρο μοντελαναπαυσης (οχι δεν εκανα ταβανοθεραπεια λογω του κιτ...) και αφου εσπασα την γκλαβα μου με το πως θα συμαζεψω τα ασυμαζευτα,εφτασα καπου εδω ,σε οτι αφορα το κατω μερος του μοντελου...

Επειδη οπως λενε τρωγοντας ερχεται και η ορεξη,ειπα να φτιαξω και τον εναν απο τους δυο κινητηρες.Βρηκα με 16 δολαρια σετ με τα καλυματα κομπλε,και δεν το κρυβω οτι αρχισα να ψηνομαι.Αλλα με μια δευτερη σκεψη λεω"δεν δοκιμαζεις απο το μηδεν;" και αρχισα να κοβω τα καλυματα φτανοντας εδω........

Θα κρατησω τα κομματια του κιτ,αλλα αν στην πορεια δω οτι δεν μου βγαινει,θα τα φτιαξω απο την αρχη......
to be continued

• Scale 1/72
  • *
Συνεχιζοντας λοιπον με την κατασκευη,αναλωθηκα στην κατασκευη του δεξιου κινητηρα.Η επιλογη του εγινε-να ανοιχτει δηλαδη ο δεξιος- γιατι σε συναρτηση με τις ανοικτες καλυπτρες,θα αφησω σε κοινη θεα,στην βιτρινα,το δεξι μερος του μοντελου.Ετσι αφου αφαιρεσα το καλυμμα ,με φυλλο πλαστικου 1mm,εφτιαξα το πλαινο τμημα του χωρου του κινητηρα,καθως επισης και καποιες λεπτομεριες του.Τελος με χαλκοσυρμα 0,6 mm εφτιαξα καποιες σωληνωσεις στα πλαινα.

Συνεχισα φτιαχνοντας με λωριδες πλαστικου 0,6 mm,τις λεπτομεριες στο εσωτερικο του καλυμματος του κινητηρα.

Στη συνεχεια ψεκασα θυριδα και τμημα κινητηρα με το Chromate flat(1584E) της Modelmaster.
Με την βοηθεια του phantomakia(thanks Mike) ξεκινησα -με αρκετη επιφυλαξη για το αποτελεσμα- την εκ'του μηδενος κατασκευη του Τ-700.
Ετσι λοιπον με φυλλο πλαστικου και την βοηθεια του X-acto εφτιαξα σε σχημα κυλινδρου το κυριως τμημα του κινητηρα.Συνεχισα με τη εισαγωγη η οποια κατασκευαστηκε-οπως και το πισω τμημα του κινητηρα- με την βοηθεια πλαστικων ταπων απο -ναι!- ηλεκτρονικο τσιγαρο!Το μπροστινο τμημα ειναι η ταπα του ατμοποιητη,και το πισω της μπαταριας............Προσθεσα καλωδιωσεις με χαλκοσυρμα και συρμα κολλησης 0,10 mm , 0,6mm και 1mm.Επειδη το πισω τμημα του κινητηρα σκεπαζεται  με καλυμμα,δεν επεμεινα αρκετα στις προσθηκες.Τελειωνοντας,με καλυμμα απο λεπτο καλωδιο εφτιαξα καποια ρακορ.

Αφου το συνολο ψεκαστηκε με το flat black της Modelmaster,αφεθηκε να στεγνωσει και ψεκαστηκε με το XF-16 flat alumunium της Tamiya.Με το 1780Ε steel  και 1546Ε Silver της Modelmaster,καθως και με τα Νο 12 της humbrol και sotek green της Citadel,εκανα στεγνο πινελο στο συνολο.Με μαυρο κιτρινο και μπλε ,εβαψα ρακορ και σωληνες παροχης.Στο τελος και αφου ψεκασα γυαλιστερο βερνικι,εκανα wash και τελειωνοντας περασα το τελειωμενο συνολο με ματ βερνικι.

Στο καλυμμα του κινητηρα,και αφου το εβαψα με το chromate flat ,εκανα wash με μαυρο λαδι,τοποθετισα 1000αρι ντουκοχαρτο στο σημειο που πατα το τεχνικο προσωπικο και τελειωνοντας εκανα στεγνο πινελο με ανοικτο γκρι και περασα ματ βερνικι...
Συνεχεια τωρα εχει το κατω μερος του ελικοπτερου.......
.....to be continued....... ::salut::

• Scale 1/35
  • *

• Scale 1/72
  • *

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Ω ρε μάγκα μου!! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Τι τρομερή κατασκευή έκανες στον κινητήρα!???
Μπράβο Κώστα!!Πολλά μπράβο το έχεις κάνει ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ ωραίο!!!

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/72
  • *
Ω ρε μάγκα μου!! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Τι τρομερή κατασκευή έκανες στον κινητήρα!???
Μπράβο Κώστα!!Πολλά μπράβο το έχεις κάνει ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ ωραίο!!!
Ευχαριστω Γιωργο..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
απλά σούπερ...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

• Scale 1/72
  • *

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Ο κινητήρας όλα τα λεφτά!

Εκεί που έλεγα ότι κάνω κάτι και εγώ στον ινδιάνο μου, βλέπω τα δικά σου και...

Μία παρατήρηση αν μπορείς να το διορθώσεις. Το καπάκι του κινητήρα φαίνεται μικρότερο από το άνοιγμα και έτσι φαίνεται η άκρη του να μην είναι πάνω από το φτερό. Αυτή η άκρη του καπακιού έχει ένα "κερατάκι" που σκοπό έχει όταν είναι ανοιχτό το καπάκι, το "κερατάκι" να ακουμπά στο φτερό ώστε να μην καταπονούνται οι μεντεσέδες του καπακιού. Στις δικές μου φωτό είναι κάτι κίτρινα εξογκώματα που έχω βάλει πίσω μόλις από τις εισαγωγές.

Δες στη φωτό του πραγματικού που έχεις αναρτήσει και στο κάτω δεξί μέρος θα καταλάβεις τι εννοώ.

Καλή συνέχεια!

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/72
  • *
Ο κινητήρας όλα τα λεφτά!

Εκεί που έλεγα ότι κάνω κάτι και εγώ στον ινδιάνο μου, βλέπω τα δικά σου και...

Μία παρατήρηση αν μπορείς να το διορθώσεις. Το καπάκι του κινητήρα φαίνεται μικρότερο από το άνοιγμα και έτσι φαίνεται η άκρη του να μην είναι πάνω από το φτερό. Αυτή η άκρη του καπακιού έχει ένα "κερατάκι" που σκοπό έχει όταν είναι ανοιχτό το καπάκι, το "κερατάκι" να ακουμπά στο φτερό ώστε να μην καταπονούνται οι μεντεσέδες του καπακιού. Στις δικές μου φωτό είναι κάτι κίτρινα εξογκώματα που έχω βάλει πίσω μόλις από τις εισαγωγές.

Δες στη φωτό του πραγματικού που έχεις αναρτήσει και στο κάτω δεξί μέρος θα καταλάβεις τι εννοώ.

Καλή συνέχεια!
Ευχαριστω πολυ  φιλε....Για να ειμαι ειλικρινης επειδη αποτελει πετσοκομενο τμημα του κιτ,προσανατολιζομαι να το φτιαξω απο την αρχη........ ::salut::

• Scale 1/72
  • *
Χρονια πολλα Χριστος Ανεστη σε ολους.
 Αρχικα  αυτες τις ημερες ασχολιθηκα με το ρετουσαρισμα της καλυπτρας.Αφου την  ετριψα αρχικα με 800αρι και στην συνεχεια με 1000αρι ντουκοχαρτο ,την περασα με τις αλοιφες της Tamiya  και ομολογω οτι το αποτελεσμα με ικανοποιησε.Η αρχικη της κατασταση-στο κιτ- ηταν απλα χαλια,αλλα αφου της αφιερωσα τον χρονο που της αναλογουσε,καταφερα να την συμμαζεψω λιγο.Οταν,δε,την περασα και με παρκετινη,ενα ριγος συγκινησης με διαπερασε.Ας εχει ο καλος θεουλης (μερες που ειναι) τον καλλιτεχνη που ανακαλυψε αυτην την τακτικη, γερο....
Αφου λοιπον την εβαψα εσωτερικα ,εφτιαξα και το πανελακι επανω και αριστερα απο την πισω θεση.Δεν χρησιμοποιησα αυτο του κιτ,και αυτο γιατι ηταν πολυ χοντροφτιαγμενο και ετσι με βαση καποιες φωτογραφιες το εφτιαξα και το τοποθετησα στην θεση του μαζι με καποιες σωληνωσεις. Αναλογες προσθηκες εκανα και στο δεξι μερος,αφου με βαση καποιων φωτογραφιων στο σημειο που ανοιγουν οι θυρες των χειριστων περνουν καποιες σωληνωσεις.Τελευταια ασχολιθηκα με το τζαμι αναμεσα στις θεσεις των χειριστων.Οταν τοποθετουνταν στην θεση του ,δημιουργουνταν κενο αναμεσα σε αυτο και την καλυπτρα.Ετσι λοιπον ετριψα το τζαμι ετσι ωστε να εξαφανιστει η λεπτομερεια του πλασιου της στο ανω μερος,και με φυλο πλαστικου εφτιαξα το πλαισιο της απο την αρχη.Αφου καλυψα το κενο,με τις αλοιφες και την παρκετινη το εκανα παλι διαφανη.
Σειρα πηρε το κατω μερος του μοντελου.με φυλλο πλαστικου,εποξικο στοκο και διαδοχικα τριψιματα προσπαθισα να το συνεφερω.Στο σταδιο που το εχω φτασει τωρα-θα φαινονται και στις φωτο παρακατω- χρειαζεται ενα στοκαρισμα και επαναχαραξη των λεπτομεριων.
Σειρα πηραν τα διαφορα μεταλλικα και ριτινενια κομματια του βελτιωτικου του Verlinden.Πολυ πραμα ρε παιδια.2 ημερες κολλαγα και τελειωμο δεν ειχαν.Αφου ,με την βοηθεια της μεγαλοχαρης τοποθετησα το συνολο αυτων ,τωρα ειμαι σε φαση ρετουσαρισματος τους απο τις κολλες.
Κολλησα και τους τροχους,αφου τους ετριψα λιγο στο πατημα τους,και ειμαι καπου εδω..........

Το κενο μεταξυ ατρακτου και καλυπτρας -μπροστα-απλα τεραστιο!

Η αρχη ηταν ετσι

η συνεχεια ετσι

και λιγο πριν το τελος ετσι

Οποιος μπορει να με βοηθησει σε δυο πραγματακια:α) πως μπορω να ρετουσαρω τα μεταλλικα απο τις κολλες και β) οπως ανεφερε και ο "κατασκοπος" το καλλυμα του κινητηρα ,για να μπορει να δεχεται το βαρος του προσωπικου εδαφους ,πατα στο φτερο του ελικοπτερου με την βοηθεια μιας βασης

Εχουμε πληροφοριες για αυτο;Ευχαριστω πολυ,κριτικες δεκτες
.....to be continued....... ::salut::

Συνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
Μία απάντηση στα γρήγορα με μερικές φωτό:

Στην τελευταία φαίνεται καθαρά που είναι το στήριγμα αυτό.

Χαιρετώ!

Μ. Μπέλλος

Tags: