Αποστολέας Θέμα: HP Halifax (χρώματα / πυργίσκος)  (Αναγνώστηκε 966 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
HP Halifax (χρώματα / πυργίσκος)
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 10:14:14 μμ »
παιδες καλησπερα....
..η ερωτηση ειναι η εξης....επειδη έχω μια εντυπωση οτι η διχρωμη παραλλαγη των βρετανικων βοβμαρδιστικων ειναι ελαφρως σκουροτερη της κλασικης θα ηθελα μια προταση για βαψιμο με χρωματα humbrol...το α/φ που μας αποσχολει συγκεκριμενα ειναι το HP HALIFAX

...επισης ενω στις οδηγιες ο ραγχιαιος πυργισκος δεν δινεται για την εκδοση MK II,σε μια προχειρη αναζητηση εμφανιζεται και αυτη η εκδοση με πυργισκο....ισχυει όντως το τελευταιο;
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: hp halifax-χρωματα/ πυργισκος
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 08:41:31 πμ »
Για Humbrol σε καλύπτουν τα 29 και 116. Για τον πυργίσκο περιμένεις να κάνω μία βουτιά γιατί δε θυμάμαι...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:01:10 πμ »
...επισης ενω στις οδηγιες ο ραγχιαιος πυργισκος δεν δινεται για την εκδοση MK II,σε μια προχειρη αναζητηση εμφανιζεται και αυτη η εκδοση με πυργισκο....ισχυει όντως το τελευταιο;
Λοιπόν, στα early ΜκΙΙ Series 1 υπήρχαν στο πίσω μέρος της ατράκτου δύο παράθυρα διαμέσου των οποίων έβαλαν δύο ζευγάρια πολυβόλα .303in και δεν υπήρχε ραχιαίος πυργίσκος. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της παραγωγής έγινε διαθέσιμος ο πυργίσκος Boulton Paul C ο οποίος και τοποθετήθηκε στη ράχη των late Series 1 ενώ τα παράθυρα στην άτρακτο έκλεισαν όπως επίσης άλλαξε και η διαρύθμιση της κεραίας του ασυρμάτου η οποία πλέον στηριζόταν στο αριστερό κάθετο σταθερό.

Αρα πρέπει να ξέρεις αν φιάχνεις early ή late Μκ II Series 1. Ολα τα επόμενα Mk II είχαν ραχιαίο πυργίσκο πλην των Series 1 (Special) τα οποία όμως δεν είχαν ούτε τον ουργίσκο στο ρύγχος και διέθεταν και χαρακτηριστικό εξόγκωμα στο κάτω μέρος για το radar. Αν φιάχνεις κάποιο Mk II Series 1a τότε ο ραχιαίος πυργίσκος κάθεται λίγο πιο χαμηλά σε σχέση με τα late Series 1 και δεν έχει γύρο του το αεροδυναμικό fairing των late Series 1.

Ναι, ξέρω, είναι μπέρδεμα, αλλά οι άγγλοι έχουν μία απίστευτη εξειδίκευση σε αυτό :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:09:04 μμ »
...γεωργιε ευχαριστω πολυ... ::salut::....θα το φτιαξω με φουλ πυργισκους τελικα...να μην γεμιζει κι το spare box... :twisted:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:14:05 μμ »
...γεωργιε ευχαριστω πολυ... ::salut::....θα το φτιαξω με φουλ πυργισκους τελικα...να μην γεμιζει κι το spare box... :twisted:
Να βλέπουμε όμως, βάζε φωτογραφίες! Πιο Halifax φιάχνεις; Μη μου πεις Airfix...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 11:04:53 μμ »
ρε εχεις παραπονο;...μολις τελειωσα το eurofighter,επιασα και καθαρισα και ενα hs-129(φωτο συντομα)....2 κιτ για 1 μηνα καλα ειναι........
...στο θεμα μας...το κιτ ειναι το 72αρι της revell......το εχω ξεκινησει αλλα ειναι αρκετ ταλαιπωρια....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 08:11:14 πμ »
ρε εχεις παραπονο;...μολις τελειωσα το eurofighter,επιασα και καθαρισα και ενα hs-129(φωτο συντομα)....2 κιτ για 1 μηνα καλα ειναι........
Ελα, αφου τα ξέρεις, έτσι είναι η μισθοδοσία, πίεση συνεχώς ::glossa::

...στο θεμα μας...το κιτ ειναι το 72αρι της revell......το εχω ξεκινησει αλλα ειναι αρκετ ταλαιπωρια....
Ωχ... όντως θα ταλαιπωρηθείς αρκετά, καλό κουράγιο.

Tags: halifax