Αποστολέας Θέμα: Humbrol Clear  (Αναγνώστηκε 15627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
Humbrol Clear
« στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 03:05:15 μμ »
Η Airfix έβαλε το παρακάτω βίντεο μέσω Facebook:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ByMhacC5vAE#!

Μου φαίνεται πως δεν κάνω λάθος και οι απατεώνες έχουν πάρει παρκετίνη τύπου Future/Clear και το λανσάρουν για σούπερ υλικό της Humbrol :evil:
Οχι πως δεν είναι βέβαια ως Future / Clear...

Επειδή δεν ξέρω πόσο κάνει η παρκετίνη Future/Clear, είμαι περίεργος να δω πόσο θα χρεώσουν τα 125ml....
Αν δεν είναι ακριβό όμως, θα είναι μια καλή λύση για μοντελιστές που δεν βρίσκουν τις συγκεκριμένες παρκετίνες.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι φαν το όποιου βερνικιού - παρκετίνης που κιτρινίζει στο χρώμα. Μετά από καιρό φαίνεται στο μοντέλο
Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω, αλλά ακόμα δεν το βλέπω διαθέσιμο σε Ιταλία & Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Humbrol Clear
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 03:09:04 μμ »
Το βρήκα:
http://www.hannants.co.uk/product/HUC7431?&currency_id=3
5.84 έουρος....

Μάλλον είναι τρελοί για Βρετανική αγορά που έχουν τις σωστές παρκετίνες, πόσο αν θέλεις να στο στείλουν Ευρώπη...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 08:11:20 μμ »
Έχω την εντύπωση ότι το Humbrol Clear αραιώνεται με διαλυτικό και όχι με νερό όπως η παρκετίνη.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 08:59:01 μμ »
Δύο ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει.

Πρώτη ερώτηση - Το βερνίκι  είναι ακρυλικό ή σμάλτο;

Δεύτερη ερώτηση - Έχει έρθει στην Ελλάδα καί από ποιόν;

Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ειδικά επειδή είναι έτοιμο για τον αερογράφο αλλά καί επειδή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όιπως το Future, για τις καλύπτρες-διαφανή κομμάτια.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 09:19:33 μμ »
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ειδικά επειδή είναι έτοιμο για τον αερογράφο αλλά καί επειδή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όιπως το Future, για τις καλύπτρες-διαφανή κομμάτια.
Sernak το Klear και το Future είναι το ίδιο πράγμα, τουλάχιστον οπτικά όταν το Klear ήταν διάφανο.

Αν έχετε facebook μπείτε την παρακάτω σελίδα και δείτε το αντίστοιχο βίντεο.
http://www.facebook.com/officialairfix?ref=ts&fref=ts
Ένας σχολιάζει:
Παράθεση
essentially it's old formula Johnson's klear,

Επίσης παρακάτω στα σχόλια βρίσκεις ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο περί Klear:
από το οποίο μπορείς να πας στην εξίσου ενδιαφέρουσα σελίδα:
http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Με απλή αριθμητική θέλεις 6 μπουκαλάκια των 125ml για τα 750ml  :arrow: 4.99x6= 29,94 Βρετανικές λίρες, όταν η ίδια ποσότητα κάνει 5,50 http://www.ebay.co.uk/itm/Johnson-Pledge-Multi-Surface-Wax-Cleaner-750ml-Formerly-known-Johnsons-KLEAR-/261098186898 ή ακόμα λιγότερο στα τοπικά supermarket.

Βλέποντας το δεύτερο βίντεο με τον Αγγλάρα, διαπίστωσα πως η νέα φόρμουλα του Klear - η μη διάφανη -  πρέπει να είναι ίδια ή παρόμοια με μια παρκετίνη W5 του 1lt που βρήκα στο τοπικό LIDL με λιγότερο από 2 ευρώ.
Το χρώμα του υγρού είναι ίδιο και επίσης μυρίζει ωραία, όπως λέει και ο ʼγγλος.
Δείτε αν υπάρχει στα LIDL της Ελλάδας.
Οι πιο έμπειροι στις παρκετίνες θα μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη άποψη αν το δοκιμάσουν.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 09:45:19 μμ »
Δείτε αν υπάρχει στα LIDL της Ελλάδας

Θα έχω νέα αύριο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 10:20:38 μμ »

Συγνώμη, μπείκε το ίδιο link με τη σελίδα του facebook-Airfix.  8)
Το σωστό link για το βίντεο είναι: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k6dXkL6CwGY

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 09:07:01 πμ »
Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ταλαιπωρήστε έτσι. Το θέμα παρκετίνη, έχει αναλυθεί όσο δεν πάει άλλο σε αυτό το forum, με πολλές σελίδες συζήτησης.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 09:19:24 πμ »
To θέμα δεν είναι η παρκετίνη, αλλά τι λανσάρει η Humbrol ως νεό super υλικό και το έχει τόσο ακριβό.

Αποσυνδεδεμένος panagis_48

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 09:30:53 πμ »
μόλις τώρα πήρα την litl και μου είπε αυτό είναι έκτακτο υλικό, δεν υπάρχει στα lidl...αναμένουμε λοιπόν...
Ποτέ μην τα βαζεις με έναν ηλίθιο,
θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο του,
και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.....

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 08:25:58 μμ »

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα μιας και δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο το γράφω εδω.

Επειδή και εμένα μου έχει γίνει εμμονή η γυαλαδα στις καλυπτρες έκανα το εξής.
Πήρα το Galeria acrylic gloss varnish και το αραιωσα με αζαχ....
Περιπου 50% 50% και έπειτα αφού καθάρισα μια καλυπτρα απο τις σκονες την βούτηξα μέσα.
Έχω να πω ότι είναι πολυ ικανοποιητικό το αποτέλεσμα μετα απο 12 ώρες στεγνωμα.
Δεν έχω δει καλυπτρα απο future αλλα το γυαλισμα που εγινε με τον παραπάνω τροπο απλώς δεν το έχω ξαναδεί. Τώρα μένει να την υποβαλω σε διάφορα τεστ προκειμένου να δω την ανθεκτικότητα πχ μασκαρισμα.
Ίσως είναι η λύση που ψάχναμε μιας και δεν έχουμε πρόσβαση στο future.
Ίσως πρέπει να με πάρετε με τις ντομάτες... Θα δείξει.... ::glossa::

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 08:01:03 μμ »
Έχει περάσει πολύς καιρός για το συγκεκριμένο θέμα αλλά εχθές τυχαία ανακάλυψα στα υλικά μου ότι είχα πάρει ένα μπουκαλάκι με ονομασία clear cote της humbrol.
Δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό, αν όμως είναι το ίδιο η συμπεριφορά του δεν είναι ίδια με αυτή της παρκετίνης.
Είχα βάψει ένα μέρος με το 27004 GUNMETAL METALCOTE και ήθελα να περάσω από πάνω ένα βερνίκι γυαλιστερό, όταν είδα ότι δεν είχα καθόλου γυαλιστερό είπα να το περάσω με παρκετίνη και τότε ανακάλυψα στα χρώματά μου το παραπάνω υλικό.
Περνώντας ένα χέρι επηρέασε το χρώμα αρκετά και συγκεκριμένα σε κάποια σημεία που δεν είχαν περαστεί 2 χέρια 27004 η απόχρωση μαύρισε ,ενώ η παρκετίνη δεν το επηρέασε καθόλου .
Έκανα μια δοκιμή με μια παλιά καλύπτρα που είχε επάνω γρατζουνιές και μια πολύ ελαφρά θαμπάδα βουτώντας τη μέσα στο clear cote και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, τα πάντα εξαφανίστηκαν και η καλύπτρα έγινε καλύτερη από καινούρια.
Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω και φώτο.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 12:32:09 πμ »
Οχι,δεν εχει καμια σχεση το clear cote με το νεο clear. Το παλιο ειναι enamel βερνικι (και αυτος ειναι ο λογος που σου χαλασε το metalcote) και το καινουργιο ειναι ακρυλικο.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:21:10 πμ »
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν καθόλου με τι αραιώνετε.
Η καλύπτρα πάντως που την βούτηξα μέσα στο clear cote έγινε φοβερή, καλύφθηκαν χωρίς καμία προεργασία και γρατζουνιές αλλά και θολούρα.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 10, 2013, 06:54:52 μμ »
Μόλις είδα στο site μαγαζιού του τριγώνου ότι ήρθε στην Ελλάδα το Humbrol Clear.
Μήπως το τσίμπησε κανείς να μας λύσει τελικά την απορία αν είναι ίδιο με το Future ή αν αξίζει τα λεφτά του τέλος πάντων...
Γιατί 140ml για 6.40EUR δεν είναι καθόλου φτηνό...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 22, 2013, 08:00:09 μμ »
Το πήρα σήμερα (μετά από πρόταση του Φανούρη[jet-fan] και που τον ευχαριστώ πολύ...)
Είναι 125 ml. Και δεν χρειάζεται αραίωση. Είναι ακρυλικό και ο αερογράφος καθαρίζει με ajax. Το ψέκασα με μπεκ 0,3 και δεν είχα κανένα πρόβλημα... Αν είναι το ίδιο με το Future δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει... Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι, ότι είναι απλά καταπληκτικό... Στρώνει υπέροχα, το μπεκ δεν μπουκώνει ακόμα και μετά από 30 με 45 λεπτά ψεκάσματος(με κάποια διαλείμματα)!!!! Στεγνώνει πολύ γρήγορα δεν αφήνει δαχτυλιές και μπορείς να κάνεις wash με λάδια... Και φυσικά είναι gloss!
Όσο για την τιμή δεν μου φαίνονται πολλά τα 6,50 σχεδόν ευρώ γιατί είναι πολύ μεγάλο, αναλογικά, μπουκαλάκι....
Για καλύπτρες "λέει" αλλά δεν το δοκίμασα. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και σε alluminium humbrol αλλά και alclad και θα ενημερώσω... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 28, 2013, 05:30:21 μμ »
update... Πέρασα σήμερα πάνω σε polished Aluminium metal cote της humbrol το Humbrol Clear. Η μεταλλικότητα του χρώματος δεν χάθηκε  καθόλου ενώ γυάλισε πάρα πολύ (μετά από 3 χέρια..)..

Επόμενη δοκιμή σε alclad....

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:55:39 μμ »
Ευχαριστουμε ... περιμενω το αποτελεσμα σε αλκλαντ.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:41:20 μμ »
Sernak το Klear και το Future είναι το ίδιο πράγμα, τουλάχιστον οπτικά όταν το Klear ήταν διάφανο.

Αν έχετε facebook μπείτε την παρακάτω σελίδα και δείτε το αντίστοιχο βίντεο.
Ένας σχολιάζει:
από το οποίο μπορείς να πας στην εξίσου ενδιαφέρουσα σελίδα:
http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Με απλή αριθμητική θέλεις 6 μπουκαλάκια των 125ml για τα 750ml  :arrow: 4.99x6= 29,94 Βρετανικές λίρες, όταν η ίδια ποσότητα κάνει 5,50 http://www.ebay.co.uk/itm/Johnson-Pledge-Multi-Surface-Wax-Cleaner-750ml-Formerly-known-Johnsons-KLEAR-/261098186898 ή ακόμα λιγότερο στα τοπικά supermarket.

Βλέποντας το δεύτερο βίντεο με τον Αγγλάρα, διαπίστωσα πως η νέα φόρμουλα του Klear - η μη διάφανη -  πρέπει να είναι ίδια ή παρόμοια με μια παρκετίνη W5 του 1lt που βρήκα στο τοπικό LIDL με λιγότερο από 2 ευρώ.
Το χρώμα του υγρού είναι ίδιο και επίσης μυρίζει ωραία, όπως λέει και ο ʼγγλος.
Δείτε αν υπάρχει στα LIDL της Ελλάδας.
Οι πιο έμπειροι στις παρκετίνες θα μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη άποψη αν το δοκιμάσουν.

Εδω να πω οτι το Pledge Klear ειναι ακριβως το ιδιο με τη δικη μας παρκετινη της Johnson's. Επειδη το εχω παρει απο Αγγλια, ξερω πολυ καλα τι λεω. Το γνωστο σε ολους μας Future ειναι Αμερικανικο και ουδεμια σχεση εχει με το Klear - Pledge.

Αυτο ειναι το future που χρησιμοποιουμε για τις καλυπτρες.

https://www.google.gr/search?hl=el&q=future+floor+finish&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.45645796,d.ZWU&biw=1920&bih=965&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=lHt9UYeIEc3ZPKrigfAE#imgrc=H6cwV9O1uvBHtM%3A%3Bq-QcC2DLjkZYYM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.whatsinsidescjohnson.com%252Fimages%252Flayout-locale%252Fen-us%252Fimages%252Fproduct-large-pledge-wood-floor-finish-with-future-shine.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.whatsinsidescjohnson.com%252Fen-us%252Fproducts-by-brand%252Fpledge%252Fpledge-wood-floor-finish-with-future-shine.aspx%3B335%3B698

http://www.tfw2005.com/boards/tutorials-how-tos/214559-all-you-wanted-know-about-future-finish.html

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 29, 2013, 12:03:27 πμ »
Να ρωτήσω με τη σειρά μου, επειδή από χώρα σε χώρα αλλάζει η συσκευασία.
Εδώ στην Ιταλία έχω βρει αυτό
http://www.ebay.it/itm/Pledge-Klear-Multi-Surface-Floor-Wax-750ml-New-Improved-Formula-for-Hard-Floors-/310411932936?pt=UK_HomeGarden_CLV_Cleaning_CA&hash=item4845fe3508

Είναι το ίδιο με αυτό που γράφει ο D-Day :?: :?: :?:

Από τη μία λέει Wax, από την άλλη έχει αυτό το Klear....

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 29, 2013, 12:48:19 πμ »
Οχι, δεν ειναι αυτο το future για τις καλυπτρες. Αυτη ειναι η κλασικη παρκετινη του εμποριου.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 29, 2013, 09:36:37 πμ »
Ότι αναφέρει ότι έχει κερί μέσα (Wax) καλό είναι να το αποφεύγουμε γιατί θα μας κιτρινίσει...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 13, 2013, 07:59:19 μμ »
Δοκίμασα το Clear και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Συμπεριφέρεται σαν future, αν και πρέπει να έχει ελαφρά διαφορετική σύσταση.
Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισα (και αυτό σε λάθος μοντέλο) ήταν ότι το πέρασα πάνω από Gunze τα οποία είχαν βαφτεί 2-3 μέρες πριν και μέσα σε λίγα λεπτά τα χρώματα εμφάνισαν ραγίσματα. Το μοντέλο καθαρίστηκε με Ajax χωρίς καμία δυσκολία.
Σε μοντέλο που είχα βάψει με Tamiya, πέρασα το Clear με πινέλο, πριν ακόμα στεγνώσει κόλλησα τα σήματα και αφού αφαίρεσα νερό και αέρα με μία μπατονέτα για τα αυτιά, πέρασα άλλο ένα χέρι Clear πάλι με πινέλο και τέλος ματ βερνίκι. Το αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστεί τελείως το film των σημάτων.
Ακόμα και με πινέλο δίνει μία εξαιρετική γυαλάδα στο μοντέλο, ενώ επίσης το δοκίμασα πάνω σε διάφανο πλαστικό κομμάτι βάσης, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Το συμπέρασμα είναι πως αν έχετε παρκετίνη long-shine κτλ στο σπίτι, δώστε τις στην γυναίκα σας για να γυαλίζει το πάτωμα!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 13, 2013, 09:32:43 μμ »
Σε μοντέλο βαμένο με Gunze & Tamiya πριν ένα+ μήνα, ψέκασμα αναραίωτο με πολύ καλή γυαλάδα
και χωρίς απρόοπτα.

Μετά από 24 ώρες δείχνει να "κολλάει" λίγο στην αφή αλλά χωρίς δακτυλιές (δεν το ζόρισα βέβαια).

Πιθανόν να έριξα περισσότερο από όσο έπρεπε, γι'αυτό και το αργό στέγνωμα.

Πιστεύω ότι σαν σύνθεση δεν έχει σχέση με τα παρκετινοειδή και με τον καιρό
θα βρούμε τα "κουμπιά" του.

Όσο για την τιμή μην ακούσω άλλα σχόλια περι ακριβού κλπ, είπαμε να συγκρίνουμε
ίδιες ποσότητες  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 13, 2013, 10:44:36 μμ »
Το δοκιμασα και εγω και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις τοσο με πινελο οσο και με αερογραφο..νομιζω πως απλα ειναι αυτο που λεει ο Ευγενιος,θελει τον καιρο του για να δουμε τα χουσουρια του κλπ..αλλα δεν ειναι μουφα υλικο και ειναι σιγουρα οκ για να περνας σηματα και wash enamel.

Tags: humbrol Clear gloss