Το Sea Harrier ηταν παντα ενα απο τα αγαπημενα μου αεροπλανακια.
Και εκτος απο αισθητικους (ειναι μαναρακι πως να το κανουμε) ,ιστορικους (δεν εχεις συχνα ενα α/φος να κρινει μονο του το αποτελεσμα μιας συρραξης,σκεφτειτε ποια θα ηταν η θεση των Βρετανων στα Φωκλαντς χωρις τα Χαρριερακια και ειδικα τα θαλασσινα.) ΚΑΙ τεχνολογικους μιας και ο wannabe διαδοχος του δεν φαινεται να τα καταφερνει να μπει σε υπηρεσια ασχετα με το τι ονειρευονται καποιοι

Στο μοντελιστικο μερος τωρα:
Η Ερφιξ κυκλοφορησε το 2002 (νομιζω) το Sea Harrier στην αντρικη κλιμακα 1/24.
Ουσιαστικα αυτο το θυμαστε;
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18363.msg384028.html#msg384028Το GR3 (που προηλθε απο το GR1/AV-8A με την προσθηκη ενος πλαισιου οπου δινοτανε νεο καθετο και αποληξη ατρακτου με τα IFF και το ρυγχος με το FLIR καθως και μερικες αντεννες) ειναι και παλι παρων μεσα στο (πιο χοντρο ,ισως διπλασιο παχος) κουτι .
Παρεα του ομως δινονται και 5+1 διαφανες πλαισια στα οποια παρεχονται εν ταχει:
Νεο καθισμα(χρηζει παλι βελτιωσης/αντικαταστασης)
Νεος πινακας οργανων σε μορφη σαντουιτς (ενα τρυπημενο,κι ενα διαφανο με αναγλυφες τις ενδειξεις.....πολυ εξυπηρετικο

)
Νεο κρυσταλο HUD
Μανετες ισχυος και ελεγχου ακροφυσιων
Εξτρα ζευγος ΑΙΜ-9L
Πυλωνες για 4 ΑΙΜ-9
Νεο μικροτερο αεροφρενο
Νεες ΤΡΥΠΗΜΕΝΕΣ ζαντες
Νεα φωλεα ριναιου
Νεα καλυπτρα-αλεξινεμο
Νεο καπακι κινητηρα
Ζευγος Ματρα Ματζικ (για την Ινδικη εκδοση)
Νεες δεξαμενες
και νεες αντεννες.
Αυτα τα ολιγα

Με οπλο την εμπειρια (τρομαρα μου) απο το 3ρι θα ξεκινησει η κατασκευη κα ιθα εξελιχθει με παραλληλες υποκατασκευες.
Κοκπιτ,κινητηρας,ακροφυσια,φωλεες.
Το κλειδι της οποιας επιτυχιας ειναι η σωστη αποκοπη του τομεα του ρυγχους ωστε να μπει το νεο ρυγχος.
Μιλαμε για ΟΛΟ το ρυγχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περαστικα μου;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μολις εχω καποια νεοτερα θα δειξω.
ΥΓ Α!!!! και φυσικα οπως και στο 3ρι ΔΕΝ θα πεσουν βελτιωτικα.
Ολα σκρατσια παλι
Λεω εγω τωρα αλλα στην πορεια θα δουμε