Αποστολέας Θέμα: TOMAHAWK IIb 1/48  (Αναγνώστηκε 7964 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: TOMAHAWK IIb 1/48
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 04:01:13 μμ »
Εγω δεν θα περνούσαν άλλο χέρι. Απλώς θα τόνιζαν λίγο τις γραμμωσεις.
Καλυπτρα αστην και στο τέλος πινελακι.
Το κεραμιδι τώρα θα πρότεινα κάποιο καφε ή δέρματος ή παρόμοιο χρώμα και απο πάνω στεγνό πινελο
Αλουμίνιο.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 04:44:52 μμ »
Πολύ καλό Αλέξη,σχετικά με το μασκάρισμα και εγώ που χρησιμοποιώ της 3Μ που είναι ίδια με της ΤΑΜΙΥΑ μου άφησε πάνω στα χρώματα ένα ψιλοανάγλυφο σαν φλούδα πορτοκαλιού,αλλά με τα λάδια - ξύδια - βερνίκια εξαφανίστηκε,μάλλον η μπλέ ταινία πρέπει να είναι η πιο καλή.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 05:27:31 μμ »
Κώστα, Δημήτρη ευχαριστώ.
Δημήτρη όταν λές μπλε ταινία ποια εννοείς?την έχω ακούσει κ άλλες φορές  αλλά δε ρώτησα ποτέ.. κ εγώ έτσι πιστεύω, με τα λαδάκια θα φύγει οτι έχει κολλήσει (αισιοδοξος πάντα :mrgreen:) ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 07:04:24 μμ »
 Για το εσωτερικό της καλύπτρας, μπορείς, αφού θα έχεις βάψει το εξωτερικό, να μασκάρεις προσεκτικά και το εσωτερικό με οδηγό το όριο από το χρώμα έξω, και απλά να την ψεκάσεις και μέσα.

Προσωπικά αυτό κάνω πάντα, και στα 72άρια ακόμα. ʼσε που φαίνεται και καλύτερα μετά!  :wink:

Για ταινία μασκαρίσματος, ή την ταμιγιοταινία, ή ταινίες της 3Μ - χρησιμοποιώ τις τελευταίες, πάρα πολύ καλές.

Καλή συνέχεια!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 01:26:10 πμ »
Για το εσωτερικό της καλύπτρας, μπορείς, αφού θα έχεις βάψει το εξωτερικό, να μασκάρεις προσεκτικά και το εσωτερικό με οδηγό το όριο από το χρώμα έξω, και απλά να την ψεκάσεις και μέσα.

Προσωπικά αυτό κάνω πάντα, και στα 72άρια ακόμα. ʼσε που φαίνεται και καλύτερα μετά!  :wink:

Για ταινία μασκαρίσματος, ή την ταμιγιοταινία, ή ταινίες της 3Μ - χρησιμοποιώ τις τελευταίες, πάρα πολύ καλές.

Καλή συνέχεια!  ::salut::
Παναγιώτη ευχαριστώ φίλε!
Νομίζω όμως πως ήρθε η ώρα να πέσουν οι ''μάσκες'' :mrgreen: και να γίνουν τα αποκαλυπτήρια επιτέλους.Ευτυχώς με το ξεμασκάρισμα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!

Προστέθηκαν οι εξαγωγές οι οποίες βάφτηκαν με burnt iron, o έλικας,και το σύστημα προσγείωσης...έμειναν μόνο τα πυροβόλα και οι αντένες και το ξεμασκάρισμα της καλύπτρας που θα γίνει στο τέλος.
Η καλύπτρα βάφτηκε κ εσωτερικά με πολύ ψιλό πινέλο κ χρησιμοποιώντας ως οδηγό το εξωτερικό χρώμα..
Το σύστημα προσγeιωσης με δυσκόλεψε λίγο μιας κ είναι λίγο ''ευαίσθητο''- η πίσω φωλιά έχει μία ''τεράστια τρύπα'' για τον άξονα του τροχού...στοκαρίστηκε κ ανοίχτηκε νέα πιο μικρή ώστε να μη βουλιάζει  μέσα ο άξονας ενώ στις εμπρόσθιες φωλιές οι τρύπες είναι μικρές κ σε λάθος σημείο, ήθελε λίγο πιο μέσα γιατί αναγκάστηκα να τα φαγώσω για να καθήσουν καλά..
Τα strut βάφτηκαν με alclad και ο κώνος μπροστά με το insignia red της humbrol.Θέλει ακόμα κάποιες μικρές διορθώσεις και
αυριο πάμε για fading,παρκετίνες,wash,λαδάκια κτλ...κτλ.... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 04:23:48 πμ »
Αλέξανδρε για μένα είναι το κορυφαίο σου βάψιμο ,τα πριτσίνια μίκρυναν με τα δύο χέρια ασταριού και είσαι έτοιμος με τα washes και τα φωτίσματα να εντάξεις το δημιουργημά σου στο κόσμο του ρεαλισμού υπό κλίμακα.Καθαρό αψεγάδιαστο σαν καμβάς που σε περιμένει να ζωγραφίσεις ,μπράβο φίλε ,τώρα αρχίζουν τα ωραία!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 07:05:57 πμ »
Αλέξανδρε καλημέρα, πολύ όμορφο το μοντέλο σου και πολύ καλό βάψιμο, καθαρό και προσεχτικό. Τώρα πριν περάσεις γυαλιστερο βερνικάκι και χαλκομανίες, πάρε ένα πανάκι micromesh ή ένα ντουκόχαρτο μεγάλου βαθμού (2000, 4000) ή ένα τέλος πάντων μαλακό ύφασμα και απαλά πέρασέ το πάνω απότο μοντέλο. Σκοπός σου πρέπει να είναι να εξαφανίσεις κάθε τυχόν κόκκο από το χρώμα και να κάνεις την επιφάνεια του μοντέλου όσο το δυνατόν πιο λεία. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στην συνέχεια να αποφύγεις το silvering από τις χαλκομανίες.

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 09:51:37 πμ »
Πολύ καλό βάψιμο Αλέξανδρε!Το χρώμα δείχνει να έχει στρώσει άψογα! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 12:32:34 μμ »
Σε κάποια σημεία στο κάτω μέρος δεν έχει βαφτεί καλά.Πέρασέ το πάλι ένα χεράκι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 04:15:53 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους!
 ::arrowred::Σταμάτη αυτό θα προσπαθήσω να κάνω..να εντάξω το δημιούργημα μου στο κόσμο του ρεαλισμού..για να δούμε τι θα καταφέρω!
 ::arrowred:: zaxos345,ευχαριστώ το έιχα στο μυαλό μου να το τριψω ακριβώς γι'αυτό το λόγο!
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 10:58:04 μμ »
alex καλησπέρα.Πράγματι και εγω θεωρώ οτι το βάψιμο που έχεις κάνει είναι εξαιρετικό.Συμφωνω απόλυτα με την λύση του micromesh.Βόηθά πολύ την επιφάνεια που είναι βαμμένη κάνοντας την τοποθέτηση των χαλκομανιών πού πιο εύκολη.Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με 3000 κατόπιν με 6000 και κλείνεις με 8000.Κάντο και θα με θυμηθείς.Και μια πρόταση ακόμα.Μετά το τρίψιμο-γυάλισμα πλύνε το.... και αστο να στεγνωσει μακριά απο σκόνες.Μετά γυαλιστερό βερνίκι...κλπ κλπ.Καλά λερώματα. :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 11:56:59 μμ »
Nάσο ευχαριστώ!
Έτσι κ έγινε λοιπόν!Αφού έγινε fading με ξανοίγματα του βασικού χρώματος,το κιτ τρίφτηκε στην αρχή με 3000 κ μετά με 6000, πλύθηκε κ έγινε μία ωραία λεία επιφάνεια έτοιμη να δεχτεί τη παρκετίνη..περαστηκε 2 ελαφρά χέρια για να είμαστε σιγουροι (μην γινει κ τιποτα κ το χασουμε το κιτ :mrgreen:).Με την παρκετίνη το fading σαν να εξαφανίστηκε αλλά δεν ανησυχώ...θα κάνω μετά το wash, fading με λαδάκια :wink:
Στην συνέχεια ακολούθησε wash με μίξη raw umber-ivory black κ ακολούθησα για πρώτη φορά-ετσι για δοκιμή- η τεχνική του c.nemo..λαδάκι δηλαδή με το φτυάρι :mrgreen: :mrgreen:
Δυστυχώς είχαμε ένα απρόοπτο σε δύο σημεία στο κάτω μέρος όπου σκούπισα λίγο παραπανω για να μαζέψω τα ζουμιά κ μου σήκωσε το χρώμα.. το πέρασα άλλο ενα ελαφρύ χερι παρκετίνη για να σφραγίσω καλύτερα,κ βλέπουμε...
Αυτά για την ώρα, ::salut::

Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 12:50:19 πμ »
Τώρα θα την πω την αμαρτία μου και μην με παρεξηγήσεις...το wash δυστυχώς ανέδειξε πολύ τα πριτσίνια και κάνουν "μπαμ".
Βέβαια δεν έγινε και τίποτα αφού ήταν η πρώτη προσπάθεια πριτσινώματος,απο τα λάθη μαθαίνουμε.
Όμως έπρεπε να βάλεις τα σήματα πρώτα και μετά να washάρεις ώστε να ακολουθήσουν και αυτά την φθορά.
Πέρνα πάλι ένα χέρι παρκετίνη,βάλε τα σήματα και ξανακάνε ένα washάκι  :wink:

καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 12:56:35 πμ »
Τώρα θα την πω την αμαρτία μου και μην με παρεξηγήσεις...το wash δυστυχώς ανέδειξε πολύ τα πριτσίνια και κάνουν "μπαμ".
Βέβαια δεν έγινε και τίποτα αφού ήταν η πρώτη προσπάθεια πριτσινώματος,απο τα λάθη μαθαίνουμε.
Όμως έπρεπε να βάλεις τα σήματα πρώτα και μετά να washάρεις ώστε να ακολουθήσουν και αυτά την φθορά.
Πέρνα πάλι ένα χέρι παρκετίνη,βάλε τα σήματα και ξανακάνε ένα washάκι  :wink:

καλή συνέχεια  ::salut::
Το πρώτο πράμα που ειπα κ εγώ στον εαυτό μου μόλις επεσε το wash...'' ρε συ κάνουν πολύ μπαμ'' :mrgreen: :mrgreen:
αλλά δε παρεξηγώ... :wink: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 05:11:06 μμ »
Κάνε ένα wash με κάποιο καφέ χρώμα χωρίς καθόλου μαύρο. Σχετικά μέτριας έντασης, ούτε σκούρο, ούτε ανοιχτό... Και μη σου πω να κάνεις ένα φίλτρο με ανοιχτό καφέ και μετά πάλι ξανοίγματα και λάδια όπως λέει ο Σταμάτης.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 10:37:35 μμ »
Καλησπέρα και απο εμένα.Μόνο σε ένα σημείο (λίγο μπροστά απο τον πίσω τροχό) δείχνει να έχει ''χαλάσει'' το βάψιμο και δεν χτυπάει τόσο πολύ. Με λίγο ξεθώριασμα και λάδακι καφέ (raw umber) θα το καλύψεις εύκολα. Το δέυτερο που αναφέρεις εμένα δεν μου είναι εμφανές.Μια χαρά για εμένα μέχρι εδώ.Πάμε για τα σήματα φιλαράκι. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 10:51:34 μμ »
 ::arrowred:: Νίκο αυτό σκεφτόμουν, μήπως έκανα ένα φίλτρο πρώτα...αλλά δεν έχω ξαναδοκιμάσει..θα μου πεις για ολα υπάρχει η πρωτη φορά :mrgreen: :mrgreen:
 ::arrowred:: Νάσο σε ευχαριστώ φίλε,καλά είδες..εκεί επίτηδες το έχω αφήσει (θα το διορθώσω στο τέλος) σε περίπτωση που χρειαστεί να ξανακολλήσω τον τροχό γιατί μου έσπασε ήδη μια φορά :(
 ::salut:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 12:32:05 πμ »
Nα μαστε πάλι εδώ :lol:
Μπήκαν τα decals,έπεσε παρκετινη κ έγινε ξανά wash με raw umber...επίσης για να δέσουν τα χρώματα δοκίμασα φίλτρο (2 χέρια) με μίξη raw umber-naples yellow-zinc white.Τα decals δε με δυσκόλεψαν καθολου (ευτυχώς υπάρχει η cartograf :mrgreen:) k με το setter-softer έκατσαν μια χαρά!Μένει μόνο το τελικο ματ βερνικι κ να γίνουν οι καπνιές κ το chipping σε επιλεγμένα σημεία..

To τέλος αύριο με καλύτερες κ περισότερες φωτό
Καλό βράδυ ::salut::

Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 01:25:20 πμ »
Το πιθανότερο είναι να στοκάρανε τα πριτσίνια, καθαρά για λόγους αεροδυναμικής.

Συμφωνώ, από ότι ξέρω και εγώ στοκάρανε τα πριτσίνια για αεροδυναμικούς λόγους..Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου..

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 02:13:23 πμ »
Αλέξανδρε το έφερες καλά φίλε ,το θέμα με τα πριτσίνια είναι αυτό  που χτυπάει   .Τα χρώματα είναι πολύ καλά και οι φθορές επίσης .
Αλλο ένα τελειώνει να  σε βρίσκει ακόμα πιο εμπειρό!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 07:31:08 πμ »
Σταμάτη να σαι καλά φίλε...όντως τα πριτσίνια χτυπάνε πολύ..δε πειράζει μαθαίνουμε :mrgreen: :mrgreen:
Απροβλημάτιστη κατασκευή κ ευχάριστη,αν δεν είχε γίνει το θέμα με τα πριτσίνια πιστεύω θα ήταν ακόμα καλύτερο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 02:46:33 μμ »
Λεπτομερειες απο προπελες-πριτσινια κλπ δεν ξερω να πω την αληθεια.
Αυτο που βλεπω παντως μου αρεσει πολυ και με αυτο το βαψιμο ειναι σουπερ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:17:15 μμ »
Καλησπέρα και απο εμένα alex. Η δουλειά σου είναι πολύ πολύ καλή φιλαράκι.ΟΙ φθορές σου είναι πάρα πολύ προσεγμένες (μου αρέσει πολύ το κομμάτι της εξάτμισης με τις ακμές να δείχνουν το γυμνό μεταλλο)και τα λερώματα σου επίσης.Σήματα χωρίς ιχνος απο φυσαλίδες και φιλμ.Τώρα για τα πριτσινια... εμένα (χωρίς να είμαι και ειδικός) δεν με ενοχλεί η εντονη αναδειξη τους μετά το wash.Πάμε να το δούμε και τελειωμένο!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:54:13 μμ »
Αλέξανδρε σχετικά με τα κριτσίνια πριτσίνια στα είπαν τα παιδιά παραπάνω. :mrgreen:Το βάψιμό με τα λάδια έδειξε πολύ!Καλά τελειώματα φίλε. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 11:07:02 μμ »
Βασίλη,Νάσο,Λάμπρο ευχαριστώ παιδιά!Χαίρομαι που σας άρεσε,ομολογώ ότι εχω απογοητευτεί λίγο (κυρίως λόγω πριτσινιών-ίσως βέβαια είμαι κ πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου)..έπεσαν κ τα παστέλ κ οι καπνιές κ σύντομα θα ερθουν κ οι τελικές φωτό! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Tags: