Λίγες φωτογραφίες από την... πρόοδο:

Για να πω για τα δικά μου 3Χ:
Το χρήμα πάει με προσοχή.
Ο χώρος υπάρχει στην Ελλάδα αλλά εδώ είναι μικρός και θα μικρύνει παραπάνω με την άφιξη του διάδοχου
Ο χρόνος είναι ελάχιστος λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων που μετατίθενται για τα ρεπό. Αυτό το τελευταίο Χ θα είναι και το
Χαριστικό χτύπημα με το που έρθει ο γιος, αλλά που θα πάει.... έχω έτοιμο τον Badger 200NH να τον μάθω...
Στο μοντέλο τώρα...
Σχέση έρωτα-μίσους η kinetic. Τρίψιμο και στοκάρισμα σχεδόν σε κάθε ένωση.
Από την άλλη θα αγόραζα ξανά F-16 από αυτήν την εταιρία. Πιστεύω πως έκαναν απλά μια "αποτυχημένη" απομίμηση του μοντέλου της Tamiya... Κάτι σαν να λέμε κινέζικο αντίγραφο.
Η λεπτομέρεια όμως και η ποικιλία οπλισμού και κομματιών για χρήση και στοκ σε αποζημιώνουν.
Συνεχίζω με το στοκάρισμα.
Στα μεγάλα κενά που υπήρχαν μεταξύ του μπροστινού μέρους των σύμμορφων και της ατράκτου, έβαλα εποξικό στόκο τον οποίο έκανα "σκουληκάκι" και τον πίεσα με ένα απίθανο σπατούλι που μου έδωσε η γυναίκα μου από τα καλλυντικά της.

Όταν στέγνωσε έκανα γρήγορα περάσματα με την κυρτή λεπίδα και αφαίρεσα ότι προεξείχε, αφήνοντας μια λεία επιφάνεια.
Στα χείλη προσβολής της πτέρυγας και στην ένωση των πυλώνων στα ακροπτερύγια έβαλα valejo plastic putty.
Τον περνάς και μετά σκουπίζεις με μια υγρή με νερό μπατονέτα το περίσσευμα προτού στεγνώσει.
Συμπεριφέρεται όπως ο ακρυλικός στόκος οικοδομής, μόνο που ελπίζω πως δε θα έχει τα προβλήματά του στο βάψιμο.
Για τις άλλες ενώσεις, όπως περιμετρικά των σύμμορφων και όπου βλέπετε μια λεπτή γκρίζα γραμμή, εφάρμοσα μια τεχνική που είδα στον Flory.
Πέρασα με πινέλο Mr Surfacer 500άρι, το άφησα μία ώρα να στεγνώσει λίγο και μετά με νοτισμένες με tamiya laquer thinner μπατονέτες αφαίρεσα το περισσευούμενο υλικό, γεμίζοντας έτσι μόνο το κενό.
Ούτε τρίψιμο ούτε τίποτα!

Στα σημεία που δεν ήμουν ευχαριστημένος με το πρώτο χέρι, επανέλαβα τη διαδικασία.
Μπορώ να πω πως ήταν το καλύτερο που έμαθα φτιάχνοντας αυτό το μοντέλο.
Πάμε λοιπόν σιγά σιγά για αστάρωμα του μοντέλου και τελείωμα του βαψίματος του οπλισμού και των πυλώνων.
Για να μην κουράζω, συνεχίζω με άλλη απάντηση για μερικές απορίες.