Καλησπέρα και από εμένα.

Επειδή τα Ρώσικα μαχητικά είναι από τα αγαπημένα μου θέματα, ξεκινώ από την αρχή θα μπορούσε να πει κάποιος με το πρώτο μου θέμα για κατασκευή ,τα γνωστά SUKHOI.
Ξεκίνημα για το 2013 με ένα αρκετά δυσεύρετο κιτ από την AER SRL MOLDOVA το SUKHOI SU-1 σε κλίμακα 1/48. Το βρήκα τυχαία στο παζάρι στην τιμή των 8 ευρό και δεν δίστασα ούτε για μια στιγμή και το αγόρασα. Την ίδια ημέρα κιόλας άρχισα να ψάχνω την ιστορία του συγκεκριμένου κιτ και προς έκπληξή μου βρήκα ότι είναι το μόνο κιτ σε κλίμακα 1/48 για κατασκευή του SU-1 γενικά αλλά και το μόνο κιτ σε 1/48 που έβγαλε η συγκεκριμένη εταιρία. Φυσικά υπάρχουν και όχι τόσο καλά νέα όπως, μετά από ψάξιμο βρέθηκε ότι η κλίμακα δεν είναι 1/48 αλλά μάλλον κοντά στην 1/57 (κάτι που θα χρειαστεί να το κοιτάξω). Στην 1/72 υπάρχουν κάποια λιγοστά μοντέλα όπως της A Model (AMU72156) και της ΜΜ. Δεν υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλές πληροφορίες αλλά τελικά βρήκα κάποια αποσπάσματα βιβλιογραφίας (στα Ρώσικα) και μια τουλάχιστον κατασκευή του μοντέλου της AER που πιστεύω να με βοηθήσουν στην κατασκευή του. Αν κάποιος έχει στην διαθεσή του παραπάνω πληροφορίες θα του ήμουν υπόχρεος. Τα χρώματα που έχει το κιτ αναφέρονται σε αντιστοιχίες των Revell, κάτι που επίσης θα ήθελα να το ψάξω περισσότερο .
Το κιτ στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μερικές φώτο από το πραγματικό αεροπλάνο, μια απεικόνηση και σχέδια.

Μερικά στοιχεία για την προεύλευση του συγκεκριμένου μαχητικού (πρότυπο).
Το 1939, η Sukhoi ήταν επιφορτισμένη με το σχεδιασμό ενός μαχητικού ς μεγάλου υψομέτρου, η προκύπτουσα έκδοση Su-1 ήταν ένα συμβατικό μονοπλάνο με ένα βελτιωμένο άτρακτο, ,κατασκευασμένο από ντουραλουμίνιο και μη-πίεσης πιλοτήριο. Το βασικό χαρακτηριστικό του αεροσκάφους ήταν ένα ζευγάρι από ΤΚ-2 υπερσυμπιεστές από την Klimov M-105P κινητήρες. Το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε στο εργοστάσιο της Sukhoi στο Kharkov το Μάιο του 1940, πέταξε για πρώτη φορά, στις 15 Ιουνίου 1940, με τον AP Chernyavsky στο χειριστήριο. Η δοκιμές συνεχίστηκαν μέχρι τις 3 Αυγούστου, όταν ο Chernavskii έκανε λάθος και προσγειώθηκε με το σύστημα προσγείωσης όχι στην σωστή θέση. Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών στα μέσα Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκαν οι δοκιμές, αλλά κατά την πτήση μια βλάβη του κινητήρα στις 2 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα μια dead-stick προσγείωση. Περιορισμένες πτητικές δοκιμές συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο του 1941, το Su-1 με τελική ταχύτητα 641 km / h (345 kN, 400 mph) σε 10.000 m (32.810 ft). Ωστόσο, η υπερσυμπιεστές αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι και χωρίς αυτούς το αεροσκάφος ήταν κατώτερο από την απόδοση του Yakovlev Yak-1.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Sukhoi Su-1
Πλήρωμα: 1
Μήκος: 8,42 m (27 ft 8 in)
Έκταση: 11,50 m (37 πόδια 9 μέσα)
Ύψος: 2,71 m (8 πόδια 11 μέσα)
Εμβαδόν Πτέρυγας: 19 m² (205 ft ²)
Κενό βάρος: 2495 κιλά (5.500 λίβρες)
Φορτωμένο βάρος: 2875 kg (£ 6.340)
Κινητήρας: 1 × Klimov Μ-105P υγρόψυκτος twin-turbo V12 κινητήρας, 820 kW (1.100 hp)
Επιδόσεις
Μέγιστη ταχύτητα: 640 χλμ/ώρα (345 kN, 400 mph) σε 10.000 m (32.810 ft)
Εμβέλεια: 720 χιλιόμετρα (390 ναυτικά μίλια, 445 mi)
Ανώτατο όριο υπηρεσιών: 12.500 μ. (41.010 πόδια)
Ποσοστό ανάβασης: 10.33 min έως 10.000 m (32.810 ft)
Εξοπλισμός
1 × 20 χιλιοστά (0,79 in) ShVAK κανόνι
2 × 7,62 χιλιοστά (0,30 in) ShKAS πολυβόλα
Θα το ξεκινήσω σύντομα (το σαββατοκύριακο) και να δούμε πως θα πάει.