Αποστολέας Θέμα: Οδηγίες για βαγόνια της Apha Trains  (Αναγνώστηκε 2358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • modelclub.gr
Οδηγίες για βαγόνια της Apha Trains
« στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 01:13:53 πμ »
Καλή Χρονιά σε όλους τους συνφορουμίτες.
Στα βαγόνια της Alpha Trains (ΟΣΕ επιβατικά και εμπορικά) υπάρχει σακουλάκι με μικροεξαρτήματα αλλά δεν υπάρχουν οδηγίες τοποθέτησης.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να τις βρώ?
Το κατάστημα που τα αγόρασα δεν γνωρίζει, ούτε στο internet έχω βρεί κάτι.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Οδηγίες για βαγόνια της Apha Trains
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 11:05:05 πμ »
Καλή Χρονιά σε όλους τους συνφορουμίτες.
Στα βαγόνια της Alpha Trains (ΟΣΕ επιβατικά και εμπορικά) υπάρχει σακουλάκι με μικροεξαρτήματα αλλά δεν υπάρχουν οδηγίες τοποθέτησης.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να τις βρώ?
Το κατάστημα που τα αγόρασα δεν γνωρίζει, ούτε στο internet έχω βρεί κάτι.

Καλή Χρονιά και σε σένα.
Δεν νομίζω να έχουν...Θα ψάξω και στα δικά μου βαγόνια να δω εάν υπάρχουν και κάνω λάθος.
Εγώ πάντως θα έκανα το εξής :
1.Θα αναζητούσα φωτογραφία του πραγματικού.
2.Θα έψαχνα αντίστοιχο βαγόνι άλλης εταιρείας (Roco,Klein,Liliput κλπ) που "έγινε" Ελληνικό και θα ανέτρεχα στις δικές τους οδηγίες (από το internet) .Λογικά δεν πρέπει να απέχουν και πολύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 03:05:25 μμ »
Καλημερα

εχουν ενα σακουλακι με εξαρτηματα
που μοιαζουν με καλωδια ή σωληνακια

Αποσυνδεδεμένος georg

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 11:00:30 μμ »
Μέχρι στιγμής στο internet δεν έχω εντοπίσει κάποιο manual από άλλη μάρκα. Συνεχίζω το ψάξιμο...
Επίσης, κάτι που δεν έχω συναντήσει ξανά, τα επιβατικά βαγόνια (Bm232) "φρενάρουν"!!!!!
Σε μερικούς άξονες οι τροχοί γυρίζουν δύσκολα. Στην αρχή κάποιες μηχανές μου ζωριζόντουσαν να τραβήξουν 3 βαγόνια
(στις στροφές σπινιάρει η μηχανή!!).
Σε αυτή τη περίπτωση θέλουν γρασάρισμα οι άξονες ή είναι ελαττωματικοί? Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα η λεπτομέρεια των
βαγονιών είναι πολύ καλή.
Τώρα βάζω ένα-ένα βαγόνι με μια παλιά Lima (και ωτοασπίδες) και τα "ροντάρω", στις 5000 Km πιστεύω να έχουν στρώσει
(πριν παραδώσει πνεύμα η Lima).

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 12:14:35 πμ »
Τα αξεσουάρ δεν χρειάζονται αν θα το τρέχεις το βαγόνι είναι μόνο για στατικό display και είναι υπό κλίμακα το κάπλερ(σύνδεσμος) και οι σωληνώσεις του αέρα που κρέμονται όταν το βαγόνι δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο άλλο.
πχ

Οι τροχοί της Alpha Trains είναι με το πιό λεπτό "νύχι" για να είναι σωστοί υπό κλίμακα και δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες.(Μπορείς να αλλάξεις τους άξονες με Roco για να παίζεις).Τα βαγόνια αυτά θέλουν R3 και πάνω καμπύλη για να στρίψουν αλλιώς θα διπλώνουν ή θα εκτροχειάζονται.
Ένα πολύ καλό site για ελληνικά τρένα είναι αυτό:

http://www.amnizia.org/forum/viewforum.php?f=41

I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 08:10:21 πμ »
Σε αυτή τη περίπτωση θέλουν γρασάρισμα οι άξονες ή είναι ελαττωματικοί? Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα η λεπτομέρεια των βαγονιών είναι πολύ καλή.

Μπορεί να έχει στραβοπατήσει κάποιος άξονας.
Τσέκαρε τα "φρένα" του μοντέλλου να μην ακουμπάνε.
Με μία φρεζούλα για γρέζια ή τρυπανάκι , διεύρυνε λίγο την πλαστική κωνική εσοχή των τροχείων όπου ακουμπάνε οι άξονες.

Τώρα βάζω ένα-ένα βαγόνι με μια παλιά Lima (και ωτοασπίδες) και τα "ροντάρω", στις 5000 Km πιστεύω να έχουν στρώσει (πριν παραδώσει πνεύμα η Lima).

:lol: :lol:Δεν θα παραδώσει το πνεύμα η κακομοίρα η μηχανούλα.Ήταν κακοφτιαγμένες αλλά σκυλιά!!!Μάλλον εσύ πας για ακουόγραμμα...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 08:34:07 πμ »
Ένα πολύ καλό site για ελληνικά τρένα είναι αυτό:
http://www.amnizia.org/forum/viewforum.php?f=41

Για πληροφορίες και θέματα σχετικά με Ελληνικά τραίνα 1:1 :  ::thumbleft::

Για μη Ελληνικά θέματα :   ::cry2::

Για μοντελισμό τραίνων :  ::lol18::

Για νέα προϊόντα από τους "εμμέσως" διαφημιζόμενους, εμπόρους - κατασκευαστές - προμηθευτές και τις ανάλογες σχετικές τηλε-πωλήσεις : ::101::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 09:11:04 πμ »
Παράθεση
Για πληροφορίες και θέματα σχετικά με Ελληνικά τραίνα 1:1

Mόνο για αυτό το κομμάτι μίλησα, γιατί υπάρχουν αξιόλογες φωτογραφίες από τροχαίο υλικό.Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος ConTrain

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμάτα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 11, 2013, 10:54:59 μμ »
Καλησπέρα σε όλους σας και Καλή Χρονιά, αν και παρακολουθώ αρκετό διάστημα το Forum δεν είχα καταφέρει τόσο καιρό να επικοινωνήσω.

..........Επίσης, κάτι που δεν έχω συναντήσει ξανά, τα επιβατικά βαγόνια (Bm232) "φρενάρουν"!!!!!
Σε μερικούς άξονες οι τροχοί γυρίζουν δύσκολα. Στην αρχή κάποιες μηχανές μου ζωριζόντουσαν να τραβήξουν 3 βαγόνια
(στις στροφές σπινιάρει η μηχανή!!).
Σε αυτή τη περίπτωση θέλουν γρασάρισμα οι άξονες ή είναι ελαττωματικοί? Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα η λεπτομέρεια των
βαγονιών είναι πολύ καλή.
Τώρα βάζω ένα-ένα βαγόνι με μια παλιά Lima (και ωτοασπίδες) και τα "ροντάρω", στις 5000 Km πιστεύω να έχουν στρώσει
(πριν παραδώσει πνεύμα η Lima).

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει από κατασκευής και οφείλεται στο έλασμα για την ρευματοληψία, που υπάρχει μέσα από το πλαστικό μέρος του φορείου και συγκρατεί τους άξονες. Αυτό  πιέζει αρκετά τους άξονες με αποτέλεσμα να τους φρενάρει.
Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει αρχικά να αφαιρέσεις με προσοχή το κάθε φορείο από το βαγόνι και στην συνέχεια να αφαιρέσεις και τους δύο άξονες. Με ένα πολύ λεπτό πλακέ μυτοτσίμπιδο ανοίγεις λίγο τα ελάσματα προσεκτικά για να μην σπάσει το φορείο και ξανατοποθετείς τους άξονες για να ελέγξεις αν αυτοί περιστρέφονται ελέυθερα. Αν όχι επαναλαμβάνεις την διαδικασία, αν ναι ξαναβάζεις το φορείο στην θέση του και παραδίδεις το βαγόνι στην κυκλοφορία.

......

Οι τροχοί της Alpha Trains είναι με το πιό λεπτό "νύχι" για να είναι σωστοί υπό κλίμακα και δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες.(Μπορείς να αλλάξεις τους άξονες με Roco για να παίζεις).Τα βαγόνια αυτά θέλουν R3 και πάνω καμπύλη για να στρίψουν αλλιώς θα διπλώνουν ή θα εκτροχειάζονται.
......

Αυτό συμβαίνει μόνο στις φορτάμαξες της Alpha Trains γιατί τα επιβατικά βαγόνια της έχουν τροχούς με "κανονικό" νύχι και δεν έχουν πρόβλημα.

ConTrain

Αποσυνδεδεμένος georg

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 06:55:48 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή.
Τελικά απότι δείχνει ConTrain είναι τα ελάσματα που φρενάρουν κάποιους άξονες. Αυτά που είναι στα φορεία είναι βαμμένα μαύρα και δεν τα βλέπεις (ευτυχώς) εύκολα. Προχωρώ στις ρυθμίσεις.
JimmyK φαίνεται πως και εγώ θα γλυτώσω το ακουόγραμμα και η Lima μου (DB 103 110-3 μοντέλο 8100, δύναμη drugster).

Tags: