Αποστολέας Θέμα: Scania R730 Griffin - Italeri 1/24  (Αναγνώστηκε 4720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ellada
  • modelclub.gr
Scania R730 Griffin - Italeri 1/24
« στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 09:29:07 μμ »
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.ειμαι καινουριος στο forum εχω χρονια να φιαξω καποιο κιτ,αλλα τωρα λογω περισειας χρονου αποφασισα να ασχοληθω με κατι δημιουργικο.ετσι αποφασισα να φιαξω το συγκεκριμενο κιτ της italeri scania r730 the grifin.
Θα ηθελα να με βοηθησεται με τι εργαλεια θα χρειαστω διοτι οτι ειχα το εχω χασει.το μονο εργαλειο που εχω παρει προς το παρον ειναι ενας κοφτης,και βεβαια ενα κολα ενα πινελακι για τισ λεπτομερειες και ενα σπρει για το τελικο βαψιμο.επισης σιγουρα μολις ξεκινησω θα σας ζαλιζω με τις αποριες μου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: scania r 730 grifin
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 09:41:09 μμ »
 ::welcome_model:: ::welcome_model::

Καλό διάβασμα:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23146.0.html

Για να ανεβάσεις φωτογραφίες:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5.0.html

Ρωτώντας πάνε στην πόλη...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Steliosleyland

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 04:58:48 μμ »
Κι εγώ είμαι αρχάριος στο μοντελισμό και φτιάχνω το bussing 8000 S της Revel. Να προσέξεις στην κόλλυση του σασί!!!! Μην κολλήσεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος οτι η γεωμετρία του σασί είναι η σωστή (κυρίως όσον αφορά την παραλληλία των δοκών. Στο λέω γιατί εγώ δεν έλεγξα καλά την παραλληλία των δοκών άρχισα να κολλάω (πάνω στον εθουσιασμό μου) και το σασί μου βγήκε στραβό. Τώρα κάτι ψιλοδιορθώσεις έκανα, αλλα το κακό την αρχή έγινε και ψιλοξενέρωσα :( Όχι τίποτε άλλο .... αλλά δεν βρίσκω και το kit να το ξαναγοράσω!!! Κοίτα στο παρακάτω link τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι τεχνίτες του είδους. Ίσως σε βοηθήσουν!!!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24982.0.html

Καλή αρχή! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 02:49:10 μμ »
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.ειμαι καινουριος στο forum εχω χρονια να φιαξω καποιο κιτ,αλλα τωρα λογω περισειας χρονου αποφασισα να ασχοληθω με κατι δημιουργικο.ετσι αποφασισα να φιαξω το συγκεκριμενο κιτ της italeri scania r730 the grifin.
Θα ηθελα να με βοηθησεται με τι εργαλεια θα χρειαστω διοτι οτι ειχα το εχω χασει.το μονο εργαλειο που εχω παρει προς το παρον ειναι ενας κοφτης,και βεβαια ενα κολα ενα πινελακι για τισ λεπτομερειες και ενα σπρει για το τελικο βαψιμο.επισης σιγουρα μολις ξεκινησω θα σας ζαλιζω με τις αποριες μου.

Να πω ότι έχεις πέσει κατευθείαν στα βαθειά? Να το πω! Μα στα πολύ βαθειά!

Πολύ σωστή η λίστα του Αρκάδιου που παραθέτει ο gtdeath13 αλλά για έναν εντελώς αρχάριο που ψάχνεται να δει αν του αρέσει το χόμπυ και προτίθεται να παραμείνει θα σου παραθέσω μια πιο ...κολοβή λίστα και αργότερα την εμπλουτίζεις.

Λοιπόν:

- Κόφτης με λεπτές άκρες (μοντελιστικά κατ/ματα ή κατ/ματα ηλεκτρονικών)
- Ντουκόχαρτα 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000 (χρωματοπωλεία)
- Λίμες σε σετ των 3 ή 5 διατομών (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Στόκοι: 1 σωληνάριο -το απλό γκρι- και 1 σωληνάριο για λεπτοδουλειές -άσπρο ή πράσινο (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Κόλλες: 1 λεπτόρευστη σε γυάλινο μπουκάλι με πινελάκι (μοντελιστικά κατ/ματα), 1 κυανοακρυλική λεπτόρευστη και 1 κυανοακρυλική gel (super markets) και μια για διαφανή κομμάτια (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Πινέλα: 1 με 4 μηδενικά, 1 με 2 μηδενικά, 1 με άσσο, όλα με λεπτή μύτη και 1 με 2άρι πλακέ (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Κόφτης με λεπίδα Νο 11 και ανταλλακτικές λεπίδες
- Ταίνία μασκαρίσματος κίτρινη -μια ακριβή και μια φθηνή- (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Maskol (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Λαβίδες 1 ίσια και 1 γωνιακή (παντού)
- Βελτιωτικό χαλκομανιών -1 setter & 1 softer- (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Αστάρι γκρι και λευκό σε σπρέυ (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Χρώματα σε σμάλτο -κουτάκι- τα βασικά: semi gloss black, matt black, aluminium, steel, silver, chrome silver, gold, copper (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Χρώματα ακρυλικά: Clear Red & Clear Orange (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Compound Coarse & Fine για γυάλισμα (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Επιφάνεια κοπής: η μικρή -300x220mm- (μοντελιστικά κατ/ματα.
-.Κυπελλάκια από μερίδες γαλατάκι (για τα χρώματα)
- Κουτάκια με θηκούλες για τα μιρο κομματάκια του κιτ
- Λαστιχάκια
Για έναν αρχάριο η χρήση των σπρέυ για αστάρωμα και τα κυρίως χρώματα του αμαξώματος είναι μονόδρομος και μια αγγλική εταιρεία που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα έχει γκάμμα που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σου

.Παραθέτω ένα αρθράκι από το Scale Auto, σχετικό με τα εργαλεία. Είναι στα Αγγλικά, αλλά νομίζω θα το βρεις χρήσιμο...

Αυτά προς το παρόν.

Για βοήθεια ανέβασε τις οδηγίες του κιτ σκαναρισμένες για να καταλάβουμε τι παίζεται

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 04:34:27 μμ »
Κι εγώ είμαι αρχάριος στο μοντελισμό και φτιάχνω το bussing 8000 S της Revel. Να προσέξεις στην κόλλυση του σασί!!!! Μην κολλήσεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος οτι η γεωμετρία του σασί είναι η σωστή (κυρίως όσον αφορά την παραλληλία των δοκών. Στο λέω γιατί εγώ δεν έλεγξα καλά την παραλληλία των δοκών άρχισα να κολλάω (πάνω στον εθουσιασμό μου) και το σασί μου βγήκε στραβό. Τώρα κάτι ψιλοδιορθώσεις έκανα, αλλα το κακό την αρχή έγινε και ψιλοξενέρωσα :( Όχι τίποτε άλλο .... αλλά δεν βρίσκω και το kit να το ξαναγοράσω!!! Κοίτα στο παρακάτω link τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι τεχνίτες του είδους. Ίσως σε βοηθήσουν!!!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24982.0.html

Καλή αρχή! ::salut::
Λοιπόν έπιασα εχθές για το λόγου του αληθές μιας λόγω κακοκαιρίας δεν δούλεψα καθόλου. Έπαθα το ίδιο με μια απο της γέφυρες του σασι αλλα ευτυχώς δεν είχα βάλει πολυ κολά μεια λεπτή λαμα κατάφερα και το ξεκολησα.

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 05:05:02 μμ »
Να πω ότι έχεις πέσει κατευθείαν στα βαθειά? Να το πω! Μα στα πολύ βαθειά!

Πολύ σωστή η λίστα του Αρκάδιου που παραθέτει ο gtdeath13 αλλά για έναν εντελώς αρχάριο που ψάχνεται να δει αν του αρέσει το χόμπυ και προτίθεται να παραμείνει θα σου παραθέσω μια πιο ...κολοβή λίστα και αργότερα την εμπλουτίζεις.

Λοιπόν:

- Κόφτης με λεπτές άκρες (μοντελιστικά κατ/ματα ή κατ/ματα ηλεκτρονικών)
- Ντουκόχαρτα 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000 (χρωματοπωλεία)
- Λίμες σε σετ των 3 ή 5 διατομών (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Στόκοι: 1 σωληνάριο -το απλό γκρι- και 1 σωληνάριο για λεπτοδουλειές -άσπρο ή πράσινο (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Κόλλες: 1 λεπτόρευστη σε γυάλινο μπουκάλι με πινελάκι (μοντελιστικά κατ/ματα), 1 κυανοακρυλική λεπτόρευστη και 1 κυανοακρυλική gel (super markets) και μια για διαφανή κομμάτια (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Πινέλα: 1 με 4 μηδενικά, 1 με 2 μηδενικά, 1 με άσσο, όλα με λεπτή μύτη και 1 με 2άρι πλακέ (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Κόφτης με λεπίδα Νο 11 και ανταλλακτικές λεπίδες
- Ταίνία μασκαρίσματος κίτρινη -μια ακριβή και μια φθηνή- (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Maskol (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Λαβίδες 1 ίσια και 1 γωνιακή (παντού)

- Βελτιωτικό χαλκομανιών -1 setter & 1 softer- (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Αστάρι γκρι και λευκό σε σπρέυ (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Χρώματα σε σμάλτο -κουτάκι- τα βασικά: semi gloss black, matt black, aluminium, steel, silver, chrome silver, gold, copper (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Χρώματα ακρυλικά: Clear Red & Clear Orange (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Compound Coarse & Fine για γυάλισμα (μοντελιστικά κατ/ματα)
- Επιφάνεια κοπής: η μικρή -300x220mm- (μοντελιστικά κατ/ματα.
-.Κυπελλάκια από μερίδες γαλατάκι (για τα χρώματα)
- Κουτάκια με θηκούλες για τα μιρο κομματάκια του κιτ
- Λαστιχάκια
Για έναν αρχάριο η χρήση των σπρέυ για αστάρωμα και τα κυρίως χρώματα του αμαξώματος είναι
μονόδρομος και μια αγγλική εταιρεία που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα έχει γκάμμα που καλύπτει τις
περισσότερες ανάγκες σου

.Παραθέτω ένα αρθράκι από το Scale Auto, σχετικό με τα εργαλεία. Είναι στα Αγγλικά, αλλά νομίζω θα το βρεις χρήσιμο...

Αυτά προς το παρόν.

Για βοήθεια ανέβασε τις οδηγίες του κιτ σκαναρισμένες για να καταλάβουμε τι παίζεται
.όντως αυτο βλέπω. Αλλα προς το παρόν να πω την αλήθεια με έχει δυσκολεψη λίγοτερο απο ότι περίμενα. Ακόμα μου λείπουν
Αρκετά εργαλεία αυτα που χρησιμοπειω προς στιγμών είναι το κοπτικο Εργαλείο της italeri μια λεπιδα
Που μου είχε άπομεινει απο παλιά και για να ισιονω κάποια πράματα έχω μια Λίμα γιατί δεν έχω αγοράσει ακόμα μια κυανοκρυλικη κολά. Απο χρώματα πήρα σε σπρέι για την καμπίνα και τα
Φώτα πήρα τα χρατα με ένα πινελακι. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να σκαναρω τις οδηγίες και θα ανεβασω φωτογραφίες μέχρι εκει που έχω φτάσει. Τώρα μια γνώμη τι σασι να το βάψω;

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Scania R730 Griffin - Italeri 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 08:37:33 πμ »
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι είναι στα αυθεντικά χρώματα

image ru

Και μελέτησε τι έκανε ο Ρώσος

http://scalecustoms.ru/forum/viewtopic.php?p=170849

Εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς

Σταύρος

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 12:52:57 μμ »
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι είναι στα αυθεντικά χρώματα

image ru

Και μελέτησε τι έκανε ο Ρώσος

http://scalecustoms.ru/forum/viewtopic.php?p=170849

Εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς

Σταύρος

::salut:: ::salut::
Εντάξει δεν υπάρχει αυτο που έχει κάνει ο ρώσος πραγματικά.
Εάν κάνω τα μισά απο αυτα και πιο λόγο θα είμαι ικανοποιημένος. Ευχαριστω πάντως μου δίνει αρκετές ιδέες το συγκεκριμένο που μου εστειλες.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 01:55:24 μμ »
Τα σασί μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90 περίπου ήταν βαμμένα με κόκκινο αντισκωριακό-αντιδιαβρωτικό χρώμα. Ειδικά τα mercedes και τα volvo.

από εκεί και μετά είναι μαύρα με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Το πρώτο μοντέλο της mercedes με μαύρο σασί ήταν το 1948 του 1994 νομίζω.

Η scania σίγουρα μαύρο σασί, νομίζω από τις αρχές του 90, πρώτη από όλες.

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 03:49:13 μμ »
Τα σασί μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90 περίπου ήταν βαμμένα με κόκκινο αντισκωριακό-αντιδιαβρωτικό χρώμα. Ειδικά τα mercedes και τα volvo.

από εκεί και μετά είναι μαύρα με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Το πρώτο μοντέλο της mercedes με μαύρο σασί ήταν το 1948 του 1994 νομίζω.

Η scania σίγουρα μαύρο σασί, νομίζω από τις αρχές του 90, πρώτη από όλες.
Για την mercedes έχεις δίκιο εγω που είχα το 3335 του 1991 το σασι ήταν βαμενο με κόκκινο αντισκωριακο.εγω τώρα για να πω την αλήθεια έχω φιαξει όλο το σασι και έχω βάλει και το διάφορικο
Με τα μπροστινά αμορτισέρ χωρίς να τα βάψω τώρα μάλλον την εκανα την πατάτα;την μηχανή είχα σκοπό να βάψω μόνο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 04:31:34 μμ »
Με τα μπροστινά αμορτισέρ χωρίς να τα βάψω τώρα μάλλον την εκανα την πατάτα;την μηχανή είχα σκοπό να βάψω μόνο.

Καλέ μου φίλε μην τρελαίνεσαι... Φτιάξ΄το όπως σου αρέσει και σε βολεύει. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ό,τι σου αρέσει και σε ευχαριστεί κάνεις. Η εμπειρία είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Προχώρα το και το επόμενο θα είναι καλύτερο...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 12:07:06 μμ »
Να το ασταρωσω πριν το βάψω ναι ή όχι γιατί έχω μπερδευτεί. Ο ιδιοκτήτης που αγοτασα το κιτ και τα χρώματα όταν του ζήτησα και ασταρι μου λέει δεν χρειάζεται γιατί το κιτ είναι ήδη μαύρο.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 01:24:50 μμ »
Tα κομμάτια που έχεις αποφασίσει να βάψεις, καλό είναι να τα περάσεις ένα αστάρι πρώτα. Το αστάρι και αποκαλύπτει ατέλειες και βοηθά στο να κρατηθεί μετέπειτα το χρώμα στην θέση του. Τα κομμάτια που έχεις αποφασίσει να τοποθετήσεις άβαφα, μην τα ασταρώσεις.

Αποσυνδεδεμένος manos13

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 02:33:37 μμ »
Εαν μου επιτρεπεται και παρακαλω να μην παρεξηγηθω, λογω οτι αυτο το κιτ ειναι και καλο και ακριβο, θα σας προτεινα πρωτα να αγορασετε ενα φθηνο κιτ αυτ/του και να το 'χαλασετε' πειραματιζομενος και  εαν νομιζεται οτι το αποτελεσμα σας ικανοποιει, κατοπιν ξεκινηστε την κατασκευη αυτου του κιτ.
Ελπιζω να καταλαβατε το υφος μου και να μην με παρεξηγησετε.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 04:15:48 μμ »
Εαν μου επιτρεπεται και παρακαλω να μην παρεξηγηθω, λογω οτι αυτο το κιτ ειναι και καλο και ακριβο, θα σας προτεινα πρωτα να αγορασετε ενα φθηνο κιτ αυτ/του και να το 'χαλασετε' πειραματιζομενος και  εαν νομιζεται οτι το αποτελεσμα σας ικανοποιει, κατοπιν ξεκινηστε την κατασκευη αυτου του κιτ.
Ελπιζω να καταλαβατε το υφος μου και να μην με παρεξηγησετε.
Ευχαριστω.
Το κατάλαβα πως το λες και δεν υπάρχει παρεξήγηση καμία. Σε αυτο που λες έχεις απόλυτο δίκιο.
Θα το τολμησω όμως το επιχείρημα και πάω βήμα βήμα και για αυτο ρωτάω και εσάς εδω και περνώ γνώμες σας που είναι όλες πολύτιμες.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:02:17 μμ »
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Σου προτείνω να παρακολουθήσεις από το youtube την παρακάτω σειρά  ::arrowred::
για να παρείς ιδέες για το πως κατασκευάζεται ένα μοντέλο. Προσοχή δεν κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί όσα κανει ο Ιάπωνας ημίθεος. Ειδικά αυτό που θα κάνει στις χαλκομανίες, δεν θα το κανεις με τίποτα. Οταν καποια στιγμή φτάσει το δικό σου μοντέλο στην φάση των χαλκομανιών το ξανα συζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 12:06:39 μμ »
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Σου προτείνω να παρακολουθήσεις από το youtube την παρακάτω σειρά  ::arrowred::
για να παρείς ιδέες για το πως κατασκευάζεται ένα μοντέλο. Προσοχή δεν κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί όσα κανει ο Ιάπωνας ημίθεος. Ειδικά αυτό που θα κάνει στις χαλκομανίες, δεν θα το κανεις με τίποτα. Οταν καποια στιγμή φτάσει το δικό σου μοντέλο στην φάση των χαλκομανιών το ξανα συζητάμε.

Καλημέρα και από εμένα.

Προπάντων μην πικραθείς από αυτά που θα δεις να κάνει το Τζαπάνι :twisted:
Και τα επεισόδια είναι 9!!!
Τα υπόλοιπα 8!!
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18
&fmt=18

Στις χαλκομανίες θα τα ξαναπούμε. Πάντως εγώ ασταρώνω τα πάντα είτε με γκρι είτε με άσπρο αστάρι, για να βλεπω ατέλειες.

Αποσυνδεδεμένος dmakos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 02:57:08 μμ »
Ευχαριστω παιδιά μου φιαξατε την ψυχολογία τώρα!!! Χαχαχαχ
Εντάξει δεν υπάρχει το άτομο αυτο. Πρέπει να είναι η Δουλεια του νομίζω   

Tags: