Αποστολέας Θέμα: Βαψιμο φιγουρων  (Αναγνώστηκε 4944 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Βαψιμο φιγουρων
« στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 01:25:29 μμ »
Γεια σας παιδια, μια απορια ( μιας και δεν το εχω ξανακανει το σχετικο ) στις φιγουρες κανουμε wash/παλαιωση/βρωμισμα με τις ιδιες τεχνικες που κανουμε και στα μοντελα ??
** αναφερομαι σε φιγουρες που ειναι μαζι με τα κιτ αρματων/οχηματων κλπ

thanks !!!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: Βαψιμο φιγουρων
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 06:08:32 μμ »
στις φιγουρες κανουμε wash/παλαιωση/βρωμισμα με τις ιδιες τεχνικες που κανουμε και στα μοντελα ??

σαφέστατα όχι, κανονικό βάψιμο
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος LYBCO

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 09:11:49 μμ »
Καλη χρονια με υγεια σε ολους.Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω τα εξης:με τι αποχρωσεις κανουμε φωτισματα και σκιες με λαδια στα παρακατω χρωματα
λευκο
μαυρο
κοκκινο
κιτρινο
Σας ευχαριστω προκαταβολικα.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Βαψιμο φιγουρων
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 06:45:20 μμ »
Καλη χρονια με υγεια σε ολους.Δραττομαι της ευκαιριας να ρωτησω τα εξης:με τι αποχρωσεις κανουμε φωτισματα και σκιες με λαδια στα παρακατω χρωματα
λευκο
μαυρο
κοκκινο
κιτρινο
Σας ευχαριστω προκαταβολικα.

Λοιπόν, να πω τα χρώματα που χρησιμοποιώ εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι τα απολύτως
¨σωστά¨:

Λευκό : δεν υπάρχει καθαρό λευκό. Το βασικό χρώμα είναι ένα ανοικτό γκρί, το οποίο φωτίζεται με λευκό και σκιάζεται με σκουρότερα γκριζα.

Μαύρο. Επίσης δεν είναι ποτέ ¨καθαρό¨ μαύρο. Το βασικό είναι blue black φωτίζεται διακριτικά με γκρίζα και σκουραίνει με μαύρο.

Κόκκινο. Βασικό έχω ένα κόκκινο σχεδόν βυσσινί. Ανοίγω με καθαρό κόκκινο και σκουραίνω με μαύρο. Προσοχή, όχι φωτισμα με άσπρο γιατί θα γίνει ροζ, όπως επίσης όχι φώτισμα με πορτοκαλί. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι προτείνουν να σκουρίνεις με πράσινο,  που είναι το συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου στον χρωματικό δίσκο.

Κίτρινο. Φωτίζω με λευκό και σκουράινω με μωβ. Αν προσπαθήσεις να σκουρίνεις με μαύρο θα παράξεις ένα άσχημο πρασνόμαυρο χρώμα.

Τα παραπάνω μπορεί να τα δει κάποιος ως μεθοδολογία σε γενικό πλαίσιο, καθώς τις περισσότερες φορές η υφή του υλικού που θέλουμε να αποδώσουμε καθορίζει την παλέτα μας : λόγου χάρη, άλλο είναι να βάφεις μαύρες δερμάτινες μπότες και άλλο να βάφεις μαύρο πουκάμισο. ʼλλο να βάφεις άσπρο άλογο, άλλο άσπρο τοίχο και άλλο να βάφεις άσπρο βαμβακερό παντελόνι κ.ο.κ.

**  Ο πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων **

facebook.com/StarClubAthens
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 07:31:04 μμ »
Κόκκινο. Βασικό έχω ένα κόκκινο σχεδόν βυσσινί. Ανοίγω με καθαρό κόκκινο και σκουραίνω με μαύρο. Προσοχή, όχι φωτισμα με άσπρο γιατί θα γίνει ροζ, όπως επίσης όχι φώτισμα με πορτοκαλί. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι προτείνουν να σκουρίνεις με πράσινο,  που είναι το συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου στον χρωματικό δίσκο.

Κίτρινο. Φωτίζω με λευκό και σκουράινω με μωβ. Αν προσπαθήσεις να σκουρίνεις με μαύρο θα παράξεις ένα άσχημο πρασνόμαυρο χρώμα.

Πολύ σωστά το έθεσες για κόκκινο, το βυσσινί Θόδωρε στο βασικό πώς το βγάζεις;
επίσης τα βασικά κόκκινο,κίτρινο και μπλέ σκουραίνουν και με καφέ
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Βαψιμο φιγουρων
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 10:46:00 μμ »
Πολύ σωστά το έθεσες για κόκκινο, το βυσσινί Θόδωρε στο βασικό πώς το βγάζεις;
επίσης τα βασικά κόκκινο,κίτρινο και μπλέ σκουραίνουν και με καφέ

Είναι το "permanent lake crimson" της σειρας wintοn της winsor & newton, Θεόφιλε.

**  Ο πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων **

facebook.com/StarClubAthens
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 12:27:40 μμ »
Καλημερα.
Μπορουμε να ανακατεψουμε σκονη αγιογραφιας με λαδια για να αποδωσουμε μια πιο σαγρε επιφανεια (π.χ σε μια ασπιδα);
Η με ποιον αλλο τροπο μπορουμε να πετυχουμε κατι τετοιο;

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 01:57:29 μμ »
οι σκονες αγιογραφιας ειναι η πρωτη υλη για ολα τα ειδη χρωματων.
διαλυωνται, αναμειγνιωνται και δουλευουουν με τα παντα.

τωρα για σαγρε επιφανεια, θα σου προτεινα να βρεις ενα τροπο να την κανεις πρωτα σαγρε και μετα βαψτη με οτι χρωμα θες. δοκιμασε με τριψιμο, ή να τη περασεις καποιο αραιωμενο στοκο και με καποιο σφουγγαρακι να την ''αγριεψεις'' πατωντας το προτου στεγνωσει.
με χρωμα, θα μπλεξεις και μαλλον δε θα χεις το αποτελεσμα που θες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 12, 2013, 08:19:58 μμ »
Μια απορια παιδια..Για 1/48 φιγουρες και συγκεκριμενα για χρωμα προσωπου/δερματος με ακρυλικα βαγιέχο, υπαρχει απλα βασικο-φωτισμα-σκιαση σε ετοιμη μορφη? Θα κατεβω αυριο Αθηνα, να ξερω τί να ζητησω.. :wink:
Ευχαριστω ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 30, 2014, 03:51:45 μμ »
Καλησπερα και απο μενα.
Θελω να ρωτησο ποια χρωματα ειναι για τα μαλια;

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 11:00:44 πμ »
Καλημερα.
Θα ηθελα τα φωτα σας για 3 ερωτησεις-αποριες που εχω σχετικα με το βαψιμο φιγουρας.
1. Σαν υποστρωμα των λαδιων, αν χρησιμοποιησω σμαλτα ή ακρυλικα, την ιδια συμπεριφορα θα εχουν στο στρωσιμο τα λαδια;
2. Σκιες και φωτισματα με τα λαδια τα περνατε αμεσως μετα το βασικο (λαδι) ή αφηνετε πρωτα να στεγνωσει;
3. Οσοι βαφετε με λαδια δωστε μου την "συνταγη" σας για το γυμνο δερμα.
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Y.Γ. Εχω ξεκινησει ενα πολυ φιλοδοξο project, 4 μπουστα συγχρονως, συντομα παρουσιαση.
Καλη μου δυναμη!!!

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 04:03:17 μμ »
Γειά χαρά, μερικές σύντομες απαντήσεις:

1. Σαν υποστρωμα των λαδιων, αν χρησιμοποιησω σμαλτα ή ακρυλικα, την ιδια συμπεριφορα θα εχουν στο στρωσιμο τα λαδια; για κάποιο περίεργο λόγο τα σμάλτα βοηθάνε περισσότερο σαν υπόστρωμα στα λάδια
2. Σκιες και φωτισματα με τα λαδια τα περνατε αμεσως μετα το βασικο (λαδι) ή αφηνετε πρωτα να στεγνωσει;
πριν στεγνώσει το λάδι κάνουμε σκιές και φωτίσματα, αυτή είναι και η τεχνική, λόγω του αργού στεγνώματος των λαδιών
3. Οσοι βαφετε με λαδια δωστε μου την "συνταγη" σας για το γυμνο δερμα.  η απλούστερη συνταγή είναι    titanium white και  burnt sienna  περίπου 3 προς 1
τα παραπάνω δεν είναι ιεροί κανόνες αλλά απλά η προσωπική μου εμπειρία απο τα χρόνια πριν την εμφάνιση των ακρυλικών ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 09:31:46 μμ »
Θοδωρή σε ευχαριστω που αχοληθηκες με το μηνυμα μου.
Καποια πιο περιπλοκη συνταγή για φλες με τα λαδια καποιος;

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 22, 2015, 12:45:03 πμ »
Ντανίλο Καρτάτσι : χρησιμοποιεί 5+2 χρώματα λαδιών για το φλες, που του δίνουν άπειρες τονικότητες. Τα γράφει στο βιβλίο του. Για μία "ον λάιν" αναφορά, δες εδώ :

https://m.youtube.com/watch?list=PL3305003E60F10A69&v=mipV9mSe9gs

Tags: