Αποστολέας Θέμα: Ψάχνοντας για Italeri στο Ιταλια  (Αναγνώστηκε 1497 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Ψάχνοντας για Italeri στο Ιταλια
« στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 11:35:51 μμ »
Καλησπερα  χρονια πολλα κ καλη χρονια να εχουμε με υγεια ευτηχια κ οτι αλλο επιθυμει ο καθενας μας ::salut:: ::salut:: ::salut::
 Ειμαι εδω κ 3 μερες στη Τεργεστη λογο του επαγγελματος (Ναυτικος) κ κανοντας μια περατζαδα σε ενα παιχνιδο-βιβλιοπολειο δεν βρηκα ουτε ενα Ιταλερι κιτ για δειγμα μονο κιτ της ρεβελλ κ αυτα 1/144 κ 1/72.
Κ αυτο μου θυμησε μια πιο παλια φαση που ειχαμε ερθει με κατι φιλαρακια παλι Ιταλια με αποτερο σκοπο το Μπρνο κ τα μοτοχεπε κ ο ενας φιλος εψαχνε για κανα μπλουζακι της απριλια καθως απριλιακιας μεγας το φιλαρακι αλλα σε Βεννετια Τεργεστη κ κατι αλλες μικροπολεις δεν ειχαμε βρει ουτε για πλακα.
Τι πλακα ειναι αυτη δεν μπορω να την καταλαβω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Τεσπα καλο μοντελαρισμα σε ολους.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
Απ: Ψαχνοντας για Italeri στο Ιταλια
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 12:54:21 μμ »
Γειά σου φίλε, Καλή Χρονιά και καλά ταξίδια !

Σε αυτό που γράφεις έχεις δίκιο, ειδικά για τα μοντελομάγαζα.

Οι επιλογές που έχεις σε μαγαζιά εδώ στην Ελλάδα, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις, δεν υπάρχουν σε Ιταλικές πόλεις, ακόμα και στο Milano. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω κάτι ούτε στο Milano, όπου πάω τακτικά  :? . Μόνο κάποια μεμονωμένα κιτ σε βιβλιοπωλεία !! Στην Τεργέστη σίγουρα δεν έχει, γιατί το είχα ψάξει κι εγώ πριν δύο χρόνια που είχα βρεθεί εκεί.

Αντίθετα δε θα ξεχάσω το τεράστιο 4όροφο κατάστημα παιχνιδιών-μοντελισμού στο κέντρο της Στουτγκάρδης, με έναν όροφο μόνο για μοντελισμό  :lol:  Δυστυχώς όμως εκεί είχα βρεθεί ..... σε πέτρινα χρόνια, όταν τον είχα εγκαταλείψει για κάποιο διάστημα !! Και τι δε θα έδινα να βρεθώ τώρα πάλι εκεί.  :roll:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 01:13:31 μμ »
Μια που άνοιξε σχετικό θέμα και επειδή λόγω του επαγγέλματός μου ταξιδεύω σχετικά τακτικά σε Μπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία (προσεχώς και Τεργέστη), ποτέ δεν είχα βρει σε αυτές τις πόλεις (ή σε ακτίνα 50-100 χιλιομέτρων από αυτές) κάποιο σοβαρό μοντελομάγαζο. Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να προσφέρει κάποια σχετική πληροφορία; Φαντάζομαι ότι οι τιμές δεν θα έχουν ιδιαίτερη διαφορά, απλώς ελπίζω να βρώ μαζεμένα κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 01:18:24 μμ »
Το eshop της πάντως θα το βρείτε σε αυτό το Link http://shop.italeri.com/

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 01:38:52 μμ »
Μια που άνοιξε σχετικό θέμα και επειδή λόγω του επαγγέλματός μου ταξιδεύω σχετικά τακτικά σε Μπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία (προσεχώς και Τεργέστη), ποτέ δεν είχα βρει σε αυτές τις πόλεις (ή σε ακτίνα 50-100 χιλιομέτρων από αυτές) κάποιο σοβαρό μοντελομάγαζο. Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να προσφέρει κάποια σχετική πληροφορία; Φαντάζομαι ότι οι τιμές δεν θα έχουν ιδιαίτερη διαφορά, απλώς ελπίζω να βρώ μαζεμένα κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Γιώργο, τα ίδια και σ' αυτές τις πόλεις  :? .... Στο Μπάρι έχει ένα μικρό μαγαζί, κυρίως όμως με μηχανοκίνητα και λίγα για στατικό, κοντά στην μεγάλη πλατεία, με το που βγαίνεις από την παλιά πόλη και συναντάς τον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Δηλαδή Corso Vittorio Emanuele II (κεντρικός) με Strada degli Orefici (στενό). Είναι το 2ο ή 3ο μαγαζί στο στενό.  ʼλλο ένα, κυρίως βιβλιοπωλείο, με κάποια κιτ και μπογιές έχει 5 τετράγωνα πιο πάνω προς το εμπορικό κέντρο της πόλης (γωνία Via Antonio Beatillo με Via Andrea da Bari).

Στην Ανκόνα δεν είχα εντοπίσει κάτι στο κέντρο ... για Μπρίντιζι και Βενετία δε ξέρω. Επίσης στην Γένοβα και στην Πάρμα δεν είχα βρει κάτι, καθώς επίσης και σε Μπέργκαμο, Ραβένα και Ρίμινι.  ... αυτά για την αγορά της Ιταλίας !!   :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 02:07:07 μμ »
Προς ΦΙΛΟ ΝΙ_ΚΟ  στην Ιταλία υπάρχουν και οδοί με ονομασίες δεν είναι χωριό  ,,,,,,μετά τον φούρνο δεξιά και μετά την βρύση αριστερά   πες οδούς να τα βρούνε οι άνθρωποι   καλή χρονιά     :lol: :lol: :lol:
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
Απ: Ψαχνοντας για Italeri στην Ιταλια
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 03:47:55 μμ »
Προς ΦΙΛΟ ΝΙ_ΚΟ  στην Ιταλία υπάρχουν και οδοί με ονομασίες δεν είναι χωριό  ,,,,,,μετά τον φούρνο δεξιά και μετά την βρύση αριστερά   πες οδούς να τα βρούνε οι άνθρωποι   καλή χρονιά     :lol: :lol: :lol:

Γιώργο, δίκιο έχεις  :mrgreen: ... αλλά εγώ δεν τα πάω καλά με τις ονομασίες των δρόμων εδώ στην Ελλάδα ... θα θυμάμαι του εξωτερικού ;  ::glossa::  Όπως κι αν έχει θα ψάξω να τις βρω για να γίνω πιο συγκεκριμένος στις παραπάνω διευθύνσεις  :wink:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 05:55:58 μμ »
Όχι, προς Θεού ρε παιδιά! Θα βρώ εύκολα άκρη με τις παραπάνω οδηγίες, δεν είναι ανάγκη να τα κάνουμε όλα νιανια!  :D

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες  ::salut::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 07:10:17 μμ »
γεια σας παιδια
εγω ειμαι ιταλια (μαλλον τωρα ειμαι ελλαδα αλλα σε κανα μηνα θα ειμαι παλι πισω :P) σε μια σχετικα μικρη πολη που λεγεται Φερραρα, ειναι κοντα στην Μπολονια. Εκει εχει 1 μικρο αλλα καλο μοντελομαγαζο (ειχε κι αλλο 1 πολυ καλο αλλα εκλεισει..) οποτε αν θελετε κατι το ψαχνω οταν ανεβω. Γενικα παντως μην ψαχνετε μοντελα σε μαγαζια που δεν ειναι μοντελαδικα, μπορει να πετυχετε κατι στην τυχη σε παιχνιδαδικα/σουπερ μαρκετ/βιβλιοπωλεια αλλα θα ειναι σιγουρα πιο ακριβα και φυσικα με πολυ μικρη ποικιλια. Γενικα υπαρχουν μοντελαδικα στην Ιταλια, απλα πρεπει να τα ψαξεις γιατι δεν ειναι παντα στο κεντρο ή εστω σε κεντρικους δρομους. Πχ αν θυμαμαι καλα, Βενετια ειχα πετυχει τυχαια ενα μοντελαδικο σε ενα στενακι στο πουθενα
Παντως οτι θελετε, ειτε πχ μεταφρασεις απο κανα site κλπ, πειτε μου ;)

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 07:23:02 μμ »
και με μια γρηγορη ματια που εριξα βρηκα αυτο το site που εχει διευθυνσεις μαγαζιων ( κλικαρετε πρωτα στην γεωγραφικη περιφερεια που σας ενδιαφερει και στη συνεχεια στην πολη που θελετε ). Τωρα δεν ξερω ποσο ενημερωμενο ειναι ( πχ στη Φερραρα ακομα το εχει το 2ο μαγαζι που σας ειπα οτι εκλεισε πριν 1 χρονο περιπου )

http://www.negozimodellismo.it/negozi-modellismo-citta-italiane.html

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 01:10:30 μμ »
**up**

παιδια απο την αλλη εβδομαδα θα ειμαι ιταλια μεχρι το καλοκαιρι, αν χρειαστειτε κατι απο εκει πειτε μου

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 02:14:09 μμ »
Στην Ιταλία έζησα 7 χρόνια (Roma - Pescara - Firenze) και μπορώ να πώ οτι ήταν "μοντελοπαράδεισος"  8) Θρυλικά τα Alsoldatino, Freetime Modellismo καθώς και εκείνο του Κου Brunello Giovanni στο Thiene.
Βέβαια πολλά έκλεισαν όπως το Knights στην Ρώμη, η Criel Model κτλ. Απ' οσο μιλώ με παλιούς ιταλούς φίλους μοντελιστές, μου λένε οτι το Alsoldatino ξανάνοιξε (ο ενας απο τους δυο συνεταίρους ο Paolo) και δουλεύει στο Milano (αλλά ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πώς ήταν). Υπάρχει το Freetime (μεγάλο και με ποικιλία), η Astromodel (παράγει δικά της κιτ αλλά είναι και κανονικό κατάστημα) κτλ....
Τέλος μπορείτε να βρείτε καταστήματα στην περιοχή που σας ενδιαφέρει είτε στα περιοδικά Model Time & Steel Art, είτε εδώ http://freeforumzone.leonardo.it/cartella.aspx?idc=743702
  bocca a lupo  :wink:

Tags: