Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με Iwata Revolution CR  (Αναγνώστηκε 7406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Προβλημα με Iwata Revolution CR
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 06, 2013, 11:10:06 πμ »
Κυριως Gunze δουλευω σε αραιωση περιπου 70-30 αλλα γενικα ενω με εχει ικανοποιησει σε αποδοση, στις δεσμες εχω θεμα. Ισως θα πρεπει να αραιωνω περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 06, 2013, 12:11:57 μμ »
Δοκίμασε 50-50 και πάιξε με την πίεση και την απόσταση από το μοντέλο. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 06, 2013, 02:41:40 μμ »
Μια διορθωση Γιωργο,ο HP-C που εχεις δεν ειναι 0,5 ειναι 0,3.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 06, 2013, 02:53:05 μμ »
Μια διορθωση Γιωργο,ο HP-C που εχεις δεν ειναι 0,5 ειναι 0,3.
Είμαι τόσο ζώον; Ναι θα μου πεις, χθες κοίταγα το σχέδιο και τα spare parts! Θα το ξανακοιτάξω απλά για να βεβαιωθώ οτι το έκαψα το ρημάδι το ρετιρέ ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 06, 2013, 02:59:18 μμ »
Είμαι τόσο ζώον; Ναι θα μου πεις, χθες κοίταγα το σχέδιο και τα spare parts! Θα το ξανακοιτάξω απλά για να βεβαιωθώ οτι το έκαψα το ρημάδι το ρετιρέ ::eusa_wall::
Mηπως δεν ειναι HP-C αλλα HP-CR?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:31:44 μμ »
Mηπως δεν ειναι HP-C αλλα HP-CR?
Λοιπόν, από το κουτί είναι πρακτικά αδύνατο να καταλάβεις, πάνω στο σώμα γράφει HP-C αλλά μέσα το manual, το οποίο μόλις βρήκα και στο site της Iwata, γράφει ξεκάθαρα πως είνα ο CR και πως τα απάρτια για 0.3mm υπάρχουν, ταιριάζουν αλλά είναι optional, ο αερογράφος έχει εκ κατασκευής 0.5mm. Εν ολίγοις έχεις δίκιο, όχι πως αμφέβαλα... οπότε HP-CR έχω ο ανόητος και φυσικά η γνώμη μου πως είναι εξαιρετικό εργαλείο δεν αλλάζει καθόλου.

Πραγματικά βγάζει πολύ λεπτές γραμμές, αν προφτάσω θα κάνω ένα demo το απόγευμα. Ξέρετε, εγώ ο φτασμένος στα βαψίματα, ο τεράστιος (εντάξει, από αυτό είμαι...), ο ανυπέρβλητος ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:42:48 μμ »
Για Badger δεν γνωριζω. Αλλωστε ο ενας που εχω εχει μπει σε φαση μακρας αποθηκευσης.

Εκανες κατι το ιδιαίτερο για την αποθήκευση του ή απλά τον έβαλες μέσα σε ένα κουτί; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω έναν δεύτερο Badger, τον οποιο όμως δεν του έχω κάνει κάτι το ιδαίτερο από πλευράς αποθήκευσης καί σήμερα παρατήρησα ότι έχει βγάλει κάτι σαν πουρί (γαλαζοπράσινο) στο στόμιο που μπαίνει η υποδοχη για το μπουκάλι χρώματος.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:44:05 μμ »
Μόλις την περασμένη Παρασκευή αγόρασα για γνωστό μου ανταλλακτικά Badger κανονικότατα από Καλφάκη.

::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 06, 2013, 03:51:31 μμ »
Εδώ  http://www.spraypal.com/shopexd.asp?id=2542 λέει και HP CR 0,3 καινούργιο μοντέλο iwata η πήραν τα κομμάτια και  τον πουλάνε και με ο,3 ποιος ξέρει

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 06, 2013, 04:02:53 μμ »
Εκανες κατι το ιδιαίτερο για την αποθήκευση του ή απλά τον έβαλες μέσα σε ένα κουτί; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω έναν δεύτερο Badger, τον οποιο όμως δεν του έχω κάνει κάτι το ιδαίτερο από πλευράς αποθήκευσης καί σήμερα παρατήρησα ότι έχει βγάλει κάτι σαν πουρί (γαλαζοπράσινο) στο στόμιο που μπαίνει η υποδοχη για το μπουκάλι χρώματος.
Δεν γνωριζω τι εχει συμβει με τον δικο σου. Απλα στο κουτι του ειναι και μια στο τοσο του τιχνω κανα χρωματακι να μην βαριεται. Καλο καθαρισμα και καθισιο παλι.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 06, 2013, 04:07:11 μμ »
Εδώ  http://www.spraypal.com/shopexd.asp?id=2542 λέει και HP CR 0,3 καινούργιο μοντέλο iwata η πήραν τα κομμάτια και  τον πουλάνε και με ο,3 ποιος ξέρει
Σιγά μη βγάλω άκρη... μόλις επιστρέψω σπίτι θα σκανάρω, φωτογραφίσω και θα δούμε.

Αν είναι να αποθηκεύσω κάποιον από τους δικούς μου (έχω μερικούς εν ύπνω), τους καθαρίζω όσο πιο καλά μπορώ, λαδάκι στη βελόνα, τοποθετημένη 1mm πιο πίσω από την κανονική θέση και πέρασμα όλος ο αερογράφος με πανάκι νοτισμένο σε λάδι ραπτομηχανής. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως αν είναι να τον επαναχρησινοποιήσω, πρωτού βάψω πρέπει πάλι να τον καθαρίσω.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 06, 2013, 04:58:40 μμ »
 ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 06, 2013, 07:32:06 μμ »
Εντάξει, λύθηκε το μυστήριο, τελικά όντως έχω τον HP-C και όντως είχε δίκιο ο CROW (δηλαδή τι άλλο περιμένατε!) είναι 0.3mm. Πάντως από τα εγχειρίδια είναι λίγο απίθανο να καταλάβεις τι μοντέλο έχεις, ΟΛΑ δείχνουν ίδια. Ή εγώ τουλάχιστον δεν τα ξεχωρίζω.

Πάντως η γνώμη μου για το συγκεκριμένο εξακολουθεί και είναι σφόδρα θετική.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 06, 2013, 08:34:18 μμ »
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ορίστε ένα δείγμα. Gunze μαύρο ματ αραιωμένο με το φτηνό μπλε οινόπνευμα 50/50 και πίεση 13psi σε όλους τους αερογράφους. Χωρίς δοκιμές, χωρίς ρυθμίσεις, χρώμα, αέρας και βάψιμο. Το χαρτί είναι το κλασσικό μιλιμετρέ που έκλεψα από το γιο μου!

Iwata HP-C
Click to see the original size.

Graphotec BD-132

Και φυσικά Infinity, καμμία ρύθμιση δε χρειάζεται για να βγει αυτό που βλέπετε. Αν το παλέψει κανείς παίζει να βγάλει και πιο λεπτές δέσμες.

Αυτά. Μη μου πλακωθείτε τώρα εντάξει; Μια δοκιμή έκανα...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 06, 2013, 11:16:31 μμ »
Xμμμμ...Ο HP-C μπορει και καλητερα,πολυ καλητερα! :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 07, 2013, 07:54:32 πμ »
Xμμμμ...Ο HP-C μπορει και καλητερα,πολυ καλητερα! :wink:
Σίγουρα. Αλλά όπως είπα δεν έκανα καμμία ρύθμιση/δοκιμή, χρώμα και βάψιμο με την πρώτη. Επίσης δεν τον ξέρω ακόμα, 4-5 βαψίματα έχω κάνει με αυτόν και αυτά απλά.

Αποσυνδεδεμένος lycos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: gr
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 07, 2013, 11:34:37 πμ »
Πάντως σήμερα άλλαξα μπεκ 0.3 στον Iwata HPC Plus που έχω (το έσπασα χθες:'(). Στην Ιπποκράτους είχε πλήρη επάρκεια ανταλλακτικων.

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 07, 2013, 07:25:21 μμ »
Το ψεκασμα σε χαρτι ειναι πολυ σχετικο παντως για την ικανοτητα του αερογραφου, στο μοντελο ειναι το θεμα τι γινεται. Και δεν υπονοω κατι για το αερογραφο η τον συμπαθη χειρηστη του.. :lol: ::glossa::
Κατα τη δικια μου εμπειρια με μια μυτη 0,3 μπορεις να κανεις οτι θες. Απο κει και περα η 0,2 ειναι σχετικα ψιλη και η 0,5 ειναι σχετικα χοντρη αλλα με ολα παιζεις μπαλα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 07, 2013, 07:33:32 μμ »
Το ψεκασμα σε χαρτι ειναι πολυ σχετικο παντως για την ικανοτητα του αερογραφου, στο μοντελο ειναι το θεμα τι γινεται.
Συμφωνώ απόλυτα, το χαρτί είναι απορροφητικό το μοντέλο όχι. Αλλά για μία πολύ απλή δοκιμή είπα να μείνω στο χαρτί, απλά για να έχουμε μία τάξη μεγέθους των ικανοτήτων των συγκεκριμένων μοντέλων.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 07, 2013, 10:02:21 μμ »
 συνεχίζοντας  τον προβληματισμό περί αερογράφων, μια καλή ιδέα θα ήταν νομίζω  σε κάθε κατασκευή που παρουσιάζεται ο μοντελιστής να αναφέρει τι αερογράφο χρησιμοποιεί και τι ρυθμίσεις/χρώμα ώστε να σχηματίζει άποψη ο αναγνώστης για τις δυνατότητες του εργαλείου. Μερικοί το κάνουν, αλλά γενικά έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι το προσπερνάνε ντούκου (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος). Διαπιστώνω πάντως πως πολύς κόσμος ψάχνεται στο θέμα αερογράφος και  ζητά ενημέρωση και αυτό είναι καλό. Τελειώνοντας ,  αν μου  επιτρέπεται μια συμβουλή προς τους νεότερους,  ο αερογράφος  είναι  ένα απαιτητικό εργαλείο και είτε φθηνός είτε ακριβός θέλει ποοοολύ εξάσκηση για να αποδώσει πλήρως, μην περιμένετε  να κάνετε  "παπάδες"  με την πρώτη και μην απογοητεύεστε με την πρώτη "στραβή". Αυτά τα ολίγα και απο εμένα  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 08, 2013, 08:26:30 μμ »
λαδάκι στη βελόνα, τοποθετημένη 1mm πιο πίσω από την κανονική θέση

Αυτό πως δεν μου πέρασε από  το μυαλο, πάντως  όταν είχα  αποθηκεύσει τους  αερογράφους  πριν  20 χρόνια  τους  είχα βαλει  γράσσο  βέβαια  μετά  τα  20 χρόνια  το γράσσο είχε  εξαφανιστεί  αλλά  οι αερογράφοι  ήταν  σαν καινούργιοι. Να  ρωτήσω  γιατι  λάδι  ραπρομηχανής  και όχι  λαδακι αυτοκινήτου  20-50  που έχω μπόλικο

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 08, 2013, 08:59:45 μμ »
Να  ρωτήσω  γιατι  λάδι  ραπρομηχανής  και όχι  λαδακι αυτοκινήτου  20-50  που έχω μπόλικο
Εχοντας ραπτομηχανή αυτό το λάδι είχα, ειλικρινά δε γνωρίζω τη διαφορά :oops:

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 08, 2013, 10:12:24 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα, το χαρτί είναι απορροφητικό το μοντέλο όχι. Αλλά για μία πολύ απλή δοκιμή είπα να μείνω στο χαρτί, απλά για να έχουμε μία τάξη μεγέθους των ικανοτήτων των συγκεκριμένων μοντέλων.

Καλα εκανες Γιωργο και μπραβο για τον κοπο σου, ειναι μια συγκριση οπως λες..καλη φαση θα ηταν να καναμε κανα review...χμ...λες... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 16, 2013, 04:19:03 μμ »
με τον πρωτο μου iwata ειχα χοντρο προβλημα οπου κολησε το βιδωτο του χρωματος
μου τον αλλαξαν αμμεσα
ο δευτερος κολλαγε η σκανδαλη γιατι ειχε περασει χρωμα πισω ,το πηγα ιπποκρατους μου εσφιξαν μια βιδα βαθια μεσα στο σωμα και μετα απο καλο καθαρισμα που του εκανα , ο αερογραφος ειναι οκ (iwata rev cr 0.3)
πηρα και ενα badger 0.2 ο οποιος ειναι αστερι ,και απο ανταλλακτικα αφθονα.
σχετικα με τον iwata ανταλλακτικα υπαρχουν,(τα βασικα τουλαχιστον) στους revolution , ελπιζω ομως να μη τα χρειστω ποτε.

Tags: Iwata