Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Τρένα
»
Θέμα:
Εσωτερικα φώτα σε βαγόνια
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2
]
3
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εσωτερικα φώτα σε βαγόνια (Αναγνώστηκε 6274 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
Τόπος: Βολος
modelclub.gr
Απ: Εσωτερικα φώτα σε βαγόνια
«
Απάντηση #25 στις:
Απριλίου 11, 2014, 10:32:01 πμ »
Τις τρυπες τις ανοιξα με το κολητηρι . οταν εκανα τις κολησεις κ εκαιγε τις ανοιξα σε 2 δευτερα. συντομα κ νυχτερινες φωτο
Καταγράφηκε
mits1977
Scale 1/144
Τόπος: Μελισσια Αττικης
«
Απάντηση #26 στις:
Απριλίου 11, 2014, 02:10:04 μμ »
σου προτεινω μικρα τρυπανακια χειρος η καποιο ηλεκτρικο μπαταριας η και ντρεμελ με χαμηλες στροφες. εχουν ποικιλια στις διαστεσεις και γινεται πιο καθαρη δουλεια. ακομα και του lidl ειναι αρκετα καλο αν θες να μη δωσεις πολλα χρηματα.
εγω με αυτο το εργαλιο ανοιξα σε μια BR24 τρυπα για να τις περασω smoke generator. θα σου δειξω φωτο το απογευμα.
επισης λιμες και γυαλοχαρτακια για τις λεπτομεριες.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #27 στις:
Απριλίου 11, 2014, 03:32:47 μμ »
το χα δει το εργαλειο αλλα δε θυμαμαι γιατι δε το πηρα. μαλλον δεν το χρειαζομουνα τη στιγμη εκεινη. για φτηνα ψαχνω γιατι το ταμειο ειναι οριακο. κ τα υλικα που χρησιμοποιω κ παιρνω για τις δουλειες τα παιρνω λιγα λιγα. μαλλον θα παω μια βολτα σημερα να κοιταξω για τιποτα.
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
Τόπος: ΒΟΛΟΣ
modelclub.gr
«
Απάντηση #28 στις:
Απριλίου 11, 2014, 07:01:43 μμ »
Κι εγώ το τρυπανάκι του mits χρησιμοποιώ, μου` λυσε τα χέρια! Σε συνδυασμό με ένα καλό κολλητήρι ή μπαταρίας οικονομικό για τα δύσκολα σημεία όλα γίνονται πιο εύκολα. Επίσης συμφωνώ ότι το να κάνεις κάτι μόνος σου, δε συγκρίνεται με το έτοιμο.
Προσωπικά το καλώδιο που πάει στο άλλο φορείο το περνάω κι αυτό από τον ουρανό παράλληλα ή πίσω από την ταινία led, ανάλογα με το πάχος του καλωδίου. Βάζω μία ολόκληρη σειρά blu tuc, τεντώνοντάς τη για να λεπτύνει κι εκεί πάνω πιάνεται η ταινία και το καλώδιο για το πίσω φορείο.
Καταγράφηκε
mits1977
Scale 1/144
Τόπος: Μελισσια Αττικης
«
Απάντηση #29 στις:
Απριλίου 11, 2014, 08:39:28 μμ »
http://postimg.org/image/l33vf3ecj/
http://postimg.org/image/dng9vue2n/
http://postimg.org/image/z93y089fx/
http://postimg.org/image/7g8l68hqh/
για τα λεφτα του, μια χαρα την εκανε τη δουλεια. αλλα οπως ειπα, οτι και να παρεις, θα κανει καλη δουλεια.
keep going
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #30 στις:
Απριλίου 15, 2014, 11:39:30 πμ »
Καλημερα στην τρενοπαρεα. αφου ολα δουλευουν ρολοι μου εμεινε ακομα ενα προβλημα κ δε ξερω οως να το λυσω. Οταν αλουμπαω τα καλωδια στους τροχους δουλευουν ολα τελεια αλλα πανω στις γραμμες οταν κινητε το βαγονι σβηνουν τα φωτα κ αναβουν οταν σταματησει το βαγονι. φαινεται τα ελατηρια δε κανουν κ πολυ καλη δουλεια αλλα σε βιντεο που ειδα δουλευαν μια χαρα. πηρα ενα φυλλο χαλκου να πειραματιστω μ αυτο. Εχει κανενας καμμια καλη ιδεα για την τοποθετηση του στα φορεια κ για την επαφη στους τροχους?
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #31 στις:
Απριλίου 15, 2014, 11:20:56 μμ »
Όπως βλέπεις στην αρχή του βίντεο ο χαλκός (στην περίπτωσή σου φύλλο) θα ακουμπάει από την πάνω πλευρά και των 2 αξόνων του κάθε φορείου.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #32 στις:
Απριλίου 16, 2014, 01:41:24 πμ »
Καλησπερα . Εχω ενα βαγονι εστιατοριο intercity των DB με ετοιμες τις επαφες απο τα φορεια κ ασχοληθηκα σημερα μαζι του για να επιβεβαιωσω τις συνδεσεις που εκανα στα αλλα 2 βαγονια κ να δω που κανω λαθος κ εχω ακομη τρεμουλο. Τελικα οντως στις επαφες στα φορεια εχω ακομη προβλημα μιας κ στο συγκεκριμενο βαγονι ολα δουλεψαν τελεια. κ σε ακινησια κ σε κινηση ειχε απο ελαχιστο εως καθολου τρεμουλο. αρα το μονο που μου μενει ειναι να καταφερω να φτιαξω σωστες επαφες στα φορεια. Οριστε κ οι φωτογραφιες απο το συγκεκριμενο βαγονι.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #33 στις:
Απριλίου 16, 2014, 01:53:39 πμ »
Εδω φαινονται οι συνδεσεις που ειναι ιδιες με τα αλλα 2 βαγονια
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #34 στις:
Απριλίου 16, 2014, 02:20:01 πμ »
μπηκαν κ οι επιβατες. αλλοι καθονται κ αλλοι κοβουν βολτες . τωρα φαινεται πληρες το βαγονι μαζι με τα φωτα.
κ μερικες νυχτερινες .
Ειχα λιγο προβλημα για να τις φορτωσω γι αυτο τις φορτωσα σε 3 ποστ. τελος παντων. Επιτελους καταφερα κ εκανα ενα βαγονι να δουλευει αψογα. τωρα πρεπει να καταφερω να κανω καλες επαφες. αυριο ξεκιναω πειραματισμους προς αυτο το θεμα. δε ξερω μηπως τα φωτα ειναι πολυ εντονα. εχω μια αντισταση. ισως να βαλω αλλη μια για δοκιμη. θα θελα κ καποιες γνωμες απο τους υπολοιπους τρεναδες.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #35 στις:
Απριλίου 16, 2014, 11:08:37 μμ »
Δυστυχως διαπιστωσα οτι στο χτεσινο βαγονι δουλευουν τα λεντακια αψογα αλλα οταν ο μετασχηματιστης ειναι προς τη μια μερια . οταν τον αναβω απ την αναποδη αναβουν κανονικα αλλα σιγα σιγα γυρω στα 2 λεπτα χρονο σβηνουν . ελεγξα τους πολους κ ολες τις συνδεσεις κ ειναι ιδια ακριβως με ενα αλλο βαγονι το αλλο δουλευει αψογα κ απ τις 2 κατευθυνσεις του μετασχηματιστη ( με εξαιρεση το οτι δε κανει τοσο καλη επαφη στα φορεια αλλα θα διορθωθει) . τι μπορει να παει λαθος αφου ολες οι ενωσεις ειναι αντιγραφη η μια με την αλλην???? να ειναι κατι ελατωματικο στα εξαρτηματα?
Καταγράφηκε
modelman
Scale 1/48
gamersclub
«
Απάντηση #36 στις:
Απριλίου 17, 2014, 09:11:51 μμ »
συγνώμη για το spam άσχετου....όταν είναι οι τροχοί πλαστικοί μπορώ να βάλω φώτα ?
Καταγράφηκε
Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #37 στις:
Απριλίου 17, 2014, 10:23:39 μμ »
Με πλαστικους τροχους δε μπορεις να βαλεις φωτα αλλα υπαρχει η εναλλακτικη να εχεις ρευματοληψια με αλλο τροπο πχ καποια πεδιλα για επαφη στις ραγες αλλα θα φαινεται κ υπαρχει αλλη μια , να εχεις κατι close couplers που εχουν ηλεκτρικες κ ηλεκτρονικες επαφες κ παιρνουν ρευμα κ εντολες για αναμα κ σβησιμο των φωτων απο το decoder της μηχανης απ οτι καταλαβα αλλα δεν ειμαι κ 100 % σιγουρος για το πως δουλευει αυτο απλα τα εχω δει σε καταλογους εταιριων. αν κ μου φαινεται αρκετα μπλεξιμο
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #38 στις:
Απριλίου 18, 2014, 11:43:22 πμ »
Καλημερα. χτες εβαλα πυκνωτη στη μπαγκαζιερα των DB που ειχα βαλει φωτα στην αρχη αλλα ετρεμαν. Οταν εβαλα τον πυκνωτη σταματησε το τρεμουλο αλλα αναβαν απ τη μια μερια του μετασχηματιστη. οταν τον αναβω απ την αλλη αναβουν κ σβηνουν σιγα σιγα . Στο δευτερο βαγονι ομως που εχει κ την ιδια συνδεσμολογια ακριβως δουλευουν ολα θαυμασια κ απ τις 2 κατευθυνσεις του μετασχηματιστη. οριστε κ φωτογραφιες που βγαλα πριν λιγο. συντομα κ νυχτερινες. διορθωσα τη ρευματοληψια απ τον εναν τροχο μοναχα που ειχε ψιλοχαλασει το ελατηριο που χα βαλει κ εβαλα στη θεση του ενα ρολο που φτιαξα απο φυλλο χαλκου κ ειναι αυτο στη φωτογραφια παρακατω
κ παρακατω εχω φωτογραφιες με τον φωτισμο που δουλευει αψογα . το τρεμουλο ειναι απο ελαχιστο εως μηδαμινο οταν εχει ταχυτητα
παντως περα απ τα διαφορα εμποδια που συναντω φαινεται οτι το παω καλα το ζητημα με τους φωτισμους. Ειναι κ η πρωτη φορα που πιανω στα χερια μου τετοια πραγματα. τωρα μενει να βρω τι συμβαινεικ σβηνουν απ τη μια κατευθυνση στα αλλα 2 βαγονια. Επειδη στην μπαγκαζιερα πριν μπει ο πυκνοτης δουλευαν τα φωτα κ απ τις 2 κατευθυνσεις αν κ ετρεμαν ενω τωρα δε τρεμουν αλλα απ τη μια μερια σβηνουν καταλαβα οτι κατι παιζει με τους πυκνωτες. γνωριζει κανενας τιποτα? θα κανω πειραματισμους παλι κ που θα παει θα βγει η ακρη
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #39 στις:
Απριλίου 18, 2014, 03:39:25 μμ »
Με τις μονώσεις στις ρόδες είσαι ΟΚ; Πρέπει να πηγαίνουν αντίστροφα σύμφωνα με τη ρευματοληψία.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #40 στις:
Απριλίου 18, 2014, 04:42:53 μμ »
τα χω ελεγξει ολα. κ τα τρια βαγονια ειναι ακριβως οι ιδιες συνδεσεις. το ενα δουλευει τελεια κ απ τις δυο κατευθυνσεις του μετασχηματιστη. στα αλλα 2 απ τη μια δουλευει τελεια κ οταν γυρναω τον μετασχηματιστη στην αλλη αναβουν για ενα δευτερολεπτο κ σβηνουν σιγα σιγα. δε μπορω να το καταλαβω
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #41 στις:
Απριλίου 18, 2014, 04:47:35 μμ »
χωρις τον πυκνωτη κ στα αλλα βαγονια τα φωτα μενουν σταθερα κ απ τις 2 κατευθυνσεις αλλα εχει το τρεμουλο. οταν μπαινει ο πυκνωτης γινεται το θεμα ολο. θα ξανατσεκαρω τα παντα. κατι θα μου διαφευγει προφανως.
Καταγράφηκε
modelman
Scale 1/48
gamersclub
«
Απάντηση #42 στις:
Απριλίου 18, 2014, 10:24:12 μμ »
ευχαριστώ Αλέξανδρε!!
Καταγράφηκε
Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #43 στις:
Απριλίου 22, 2014, 11:28:51 μμ »
Καλησπερα κ χρονια πολλα. εκανα ενα σωρο δοκιμες σε συνδεσμολογιες τα κανα παλι απ την αρχη αλλα παλι τιποτα. εκαψα κ 2 ανορθωτες. τους αλλαξα αλαξα κ πυκνωτη κ αλλαξα τους πολους στους τροχους κ γενικα εγιναν καμμια δεκαρια δοκιμες. τζιφος. παλι κατεληξα να εχω το ιδιο προβλημα. Μεχρι κ δευτερη αντισταση εβαλα στον αλλο πολο μπας κ γινει τιποτα.δε μπορω να καταλαβω τι γινεται. οριστε κ καποιες φωτογραφιες.
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #44 στις:
Απριλίου 22, 2014, 11:49:30 μμ »
Εδω φαινονται οι συνδεσεις. μονο ετσι δουλευει κ ειναι ιδιες οι συνδεσεις οπως κ στο αλλο βαγονι το οποιο ομως δουλευει αψογα κ απ τις δυο κατευθηνσεις του μετασχηματιστη
εδω φαινονται τα λεντακια απ τη μια κατευθυνση. φωτισμενα. κ μετα απο δεκα λεπτα ηταν ετσι.
κ εδω ειναι απ την αλλη κατευθυνση. αναβουν μια χαρα στην αρχη
μετα απο 2 λεπτα αρχιζει κ φαινεται οτι πεφτει η λαμψη
κ μετα απο αλλα 2 λεπτα ισα ισα που αχνοφαινεται το φως
το ιδιο γινεται κ στο εστιατοριο. στο αλλο βαγονι αφου ειδα οτι πετυχα τη συνδεσμολογια εκανα ακριβως την ιδια κ στο εστιατοριο κ στη μπαγκαζιερα αλλα δουλευουν σωστα μονο απτην μια μερια. κοντευω να τρελαθω . δε μπορω να καταλαβω τι γινεται. Δηλαδη οταν θα παω να ξεκινησω μακετα τι θα γινει?????
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #45 στις:
Απριλίου 23, 2014, 09:44:57 πμ »
Στην πρώτη φώτο η αντίσταση είναι σωστά συνδεδεμένη στον αρνητικό πόλο της γέφυρας; Νομίζω ότι πρέπει να μπει στον θετικό. Χωρίς να είμαι σίγουρος όλες οι αντιστάσεις μπαίνουν στους θετικούς πόλους (μακριά ποδαράκια των led)...κάποιος που γνωρίζει ηλεκτρονικά ας το επιβεβαιώσει.
Τι τροφοδοτικό (μετασχηματιστή) χρησιμοποιείς;
Καταγράφηκε
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #46 στις:
Απριλίου 23, 2014, 11:45:33 πμ »
Καλημερα. την αντισταση την εχω στον αρνητικο πολο αυτη τη στιγμη κ στα 3 βαγονια το ενα ομως δουλευει θαυμασια. θα τσεκαρω ξανα κ με τους τροχους τι γινεται. δε μπορει . αφου δουλευει το ενα πρεπει να δουλεψουν κ τα αλλα. μετασχηματιστη εχω τον παρακατω της fleischmann . ακομα δεν εχω ψηφιακο συστημα γιατι δεν εχω αποφασισει πιο να παρω αλλα κ επειδη ακομα θα αργησει η μακετα οποτε θα παρω συστημα τη στιγμη εκεινη
αυτος ειναι κ τον εχω απο το 1985 . αθανατος. εχει χιλιαδες ωρες πανω του κ δουλευει σαν καινουριος. μου τον πηρε ο πατερας μου απο γερμανια οταν ειχε παει στον αδερφο του κ εφερε κ μια μηχανη roco. καμμια σχεση με τα lima που υπηρχαν στην ελλαδα.
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #47 στις:
Απριλίου 23, 2014, 12:39:56 μμ »
Έχω κι εγώ ένα ίδιο. Έχεις δουλέψει μηχανή και βαγόνι -α μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα με αυτό το τροφοδοτικό;
Σταματάει η μηχανή; Αν ναι, δε σηκώνει το τροφοδοτικό και δοκιμάζεις κάτι μεγαλύτερο σε V/A.
Καταγράφηκε
angkouf
Scale 1/144
«
Απάντηση #48 στις:
Απριλίου 23, 2014, 01:39:02 μμ »
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΧΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΙΩΛΚΟΥ.ΚΑΤΑ 99% ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ.
ΑΓΓΕΛΟΣ
Καταγράφηκε
kdapab
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #49 στις:
Απριλίου 23, 2014, 03:17:05 μμ »
Χιώτης (Βενιζέλου ανάμεσα Κωνσταντά και Α. Γαζή)
Κωστάμης (Αντωνοπούλου ανάμεσα Κωνσταντά και Ρήγα Φερραίου)
Ράδιο/κόσμος (Αγ. Νικολάου-Γαλλίας)
Σαν τα φαρμακεία!!!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2
]
3
Πάνω
« προηγούμενο