Αποστολέας Θέμα: Αποριες για Αερογραφο και σπρευ αερα...  (Αναγνώστηκε 4500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: Αποριες για Αερογραφο και σπραΐ αερα..
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 08:35:11 μμ »
Εδώ και 2 περίπου χρόνια τα μεταφορικά από Αμερική έχουν πάρει την ανιούσα και έχουν φτάσει σε τρελά ύψη.  :evil:

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 08:42:22 μμ »
Τα τελευταια 2 χρονια.. τα μεταφορικα για Ελλαδα ανεβηκαν απο παντου... ο αλλος στο ebay στελνει με 20ευρω σε ολη την ευρωπη .. και στην ελλαδα 30 ... δεν ειναι τα 10 ευρω.. ειναι τ γαμωτο...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 08:48:11 μμ »
100 έκαστος η σαν πακέτο και οι 2 μαζί?
Πάντως δωρεάν μεταφορικά δεν έχει κανείς ούτε καν αυτοί που λένε ότι έχουν.
Απλά αυτοί που λένε δωρεάν το έχουν ενσωματώσει στην τιμή το κόστος.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 09:08:44 μμ »
Γιατί δεν ανοιγετε ενα λογαριασμο PO:BOX και αυτομάτος να έχετε πλήρη έλενχο του πακέτου σας, του κόστους και της παράδοσης.
Το αναφέρω γιατι ειδικά απο Αμερικη πολλα απο τα e-shop και Amazon/Ebay δινουν free of charge υπηρεσιες για αποστολη μέσα στην Αμερικη, απο εκει και περα αναλαμβανει η υπηρεσια που θα εχετε κανει εγραφη και το κοστος ειναι ανάλογο του βαρους και θα το παραλαβετε απευθειας στο σπιτι σας. Για μικρα σχετικα πακετα εως 1 κιλο συμφερει να εχετε αυτη την υπηρεσια γιατι το κοστος για Ελλαδα ειναι λιγοτερα απο 10 ευρο. Οσο για τελωνειακο έλενχο δεν προκειται να εχετε κανενα προβλημα. Προσωπικα εχω μια απο αυτες τις υπηρεσιες απο το 2008 και εχω παραλαβει χωρις υπερβολες πανω απο 200 πακετα με κανενα προβλημα και σχετικα πολυ γρηγορα.

Αποσυνδεδεμένος stelios_ath

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 09:28:44 μμ »
100 έκαστος η σαν πακέτο και οι 2 μαζί?
Πάντως δωρεάν μεταφορικά δεν έχει κανείς ούτε καν αυτοί που λένε ότι έχουν.
Απλά αυτοί που λένε δωρεάν το έχουν ενσωματώσει στην τιμή το κόστος.

οπως τα γραφω ακριβως ειναι και σωστα φιλε μου..οπως τα γραφω τα πακετα..

παντως δεν καταλαβα αν τους εγκρινετε τελικα.....

thkar για δωσε λεπτομεριες και πληροφοριες αν και καπου πηρε το ματι μου πως το συγκεκριμμενο site δεν στελνει σε PO BOX

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 09:46:55 μμ »
Σωστη παρατηρηση για καποια site που δεν στελνουν σε PO BOX, αλλα υπαρχουν υπηρεσιες που δινουν υπαρκτη διευθυνση και ολα τα σχετικα και δεν εμφανιζονται ως PO BOX.
Οποιαδηποτε πληροφορια σε ΠΜ για να μην θεωρηθει οτι κανω διαφημιση των συγκεκριμενων υπηρεσιων.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 10:01:29 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Το site από το Chicago είναι μια πραγματική ευκαιρία... Είμαι μέσα σε αυτούς που είπε ο Νίκος(gtdeath13) :lol:
Έχω να σας πω τα εξής:
Η καλύτερη και φτηνότερη λύση για τη μεταφορά τους είναι η USPS First Class International(USPS=Αμερικάνικα ταχυδρομεία) Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Μπορείς να κάνεις παραγγελία μέχρι $75... Γι αυτό φίλε stelios_ath σου έβγαζε 0.... Από εκεί και πάνω τα μεταφορικά είναι αρκετά τσιμπημένα...
Ποτέ με courier γιατί έτσι περνάνε από τελωνείο και στο τέλος πληρώνεις πολλά περισσότερα και από το να το αγόραζες από Ελλάδα...
Όσο για τη δυνατότητα με λογαριασμο PO:BOX  έχω την εντύπωση ότι μετά(δλδ για να στο στείλουν μετά Ελλάδα) γίνεται μόνο με courier! -Φίλος μου παρήγγειλε έτσι e-book από Αμερική χωρίς να έχει άλλη επιλογή εκτός από courier και στο τέλος πλήρωσε 70ευρώ στο τελωνείο!!!! 150 έκανε το E-book μαζί με θήκη...

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 10:55:49 μμ »

Όσο για τη δυνατότητα με λογαριασμο PO:BOX  έχω την εντύπωση ότι μετά(δλδ για να στο στείλουν μετά Ελλάδα) γίνεται μόνο με courier! -Φίλος μου παρήγγειλε έτσι e-book από Αμερική χωρίς να έχει άλλη επιλογή εκτός από courier και στο τέλος πλήρωσε 70ευρώ στο τελωνείο!!!! 150 έκανε το E-book μαζί με θήκη...

Αν και ειμαστε εκτος θεματος θα ηθελα να πω οτι ειναι στο χερι του καθενος να δοκιμασει και να εχει αποψη για την συγκεκριμενη υπηρεσια. Προσωπικα εχω αποψη καθως οπως προανεφερα την συγκεκριμενη (προφανως δεν μπορω να εχω αποψη για το συνολο αυτων των υπηρεσιων) που την δουλευω απο το 2008 και εχω κανει πανω απο 200 αποστολες για διαφορα πραγματα (οχι μονο για μοντελισμο). Το αφηνω στην κριση σας.

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 11:54:38 μμ »
 ::offtopic:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος stelios_ath

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 12:30:13 πμ »
φιλε σταθη συγνωμη για την ανακατοσουρα που προξενησα στο θεμα σου... :oops: :oops: :oops:

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 12:38:40 πμ »
Οχι σιγα...  Απλα το θεμα ειναι να φτασουμε στον πιο αερογραφο και απο που... ισως θα μπορουσαμε να μαζευτουμε πολλοι που δεν εχουμε... να κανουμε ενα Group Buy !!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 01:07:43 πμ »
Για κομπρεσέρ: Αγοράζεις από εδώ, οπωσδήποτε. Κερδίζεις την εγγύηση και το service αν χρειαστείς κάτι. Γλυτώνεις τα μεταφορικά. Αγόρασε κάτι με μπουκάλα, πάνω από 5 lit, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ έχω το silair 15C και είμαι ήδη στη φάση μοντίφας για αεροφυλάκιο.

Για αερογράφο: Συμφέρει από εξωτερικό. Εγώ έχω τρεις badger. Τον 100, 150 και 200. Ο 100 κι ο 200 είναι βαρύτητας κι ο 150 αναρρόφησης. Τον 150 τον έχω μόνο για παρκετίνη, ούτε καν βερνίκι. Και οι τρεις χρησιμοποιούν κοινά ανταλλακτικά (βελόνες, μπεκ, βαλβίδα αέρα). Αν θες να πάρεις badger, συμφέρει ο chicago airbrush. Στο Σικάγο φτιάχνονται οι badger και γι΄αυτό έχει τέτοιες τιμές. Αν πάρεις από εκεί κάνε κάθε αερογράφο ξεχωριστή παραγγελία. Θα σου έρθουν φτηνά τα μεταφορικά και λίγα.

Για iwata δεν μπορώ να σου προτείνω, αλλά πιστεύω ότι αν αντέχεις οικονομικά αγόρασέ τον με κλειστά τα μάτια. Όσο τον μαθαίνεις θα κάνεις παπάδες...

Just my 0.02$, Καλή χρονιά...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 10:47:51 πμ »
Για το κομπρεσέρ αγοράζεις κάτι από εδώ και είσαι μια χαρά. Εννοείται ότι δεν ασχολείσαι καν με τις μπουκάλες αέρα!

Σε οτι αφορά τον αερογράφο από την στιγμή πού ήρθε στα χέρια μου ο Iwata Revolution με 0,5 βελόνα  (βαρύτητας) βρήκα αυτό που χρειαζόμουνα. Μπεκ που δεν βούλωσε ποτέ, έχει ψεκάσει τα πάντα (ακρυλικά, σμάλτα, βερνίκια, παρκετίνες ) χωρίς πρόβλημα, overspray μηδέν και καθάρισμα στο τσάκα τσάκα! Μάλιστα κάποια στιγμή είχα δύο τέτοιους στην κατοχή μου, ένα βαρύτητας και ένα αναρρόφησης! Και αυτός κάνει την ίδια δουλειά, απλά  είναι λίγο πιό απαιτητητικός.

Το site που γράφεις δεν το ξέρω. Συμφωνώ ότι οι  Badger  μιας και αμερικάνικοι θα είναι πιό φτηνοί εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν το ψάξεις κι εδώ δεν θα πετύχεις μια καλή τιμή! Οσες φορές αγόρασα από Αμερική πλήρωσα σαφώς υψηλότερα ταχυδρομικά από αντίστοιχες αγορές εντός Ε.Ε, ή από Ασία (Χονγκ Κονγκ). Συν του ότι αν υπερβείς -αν θυμάμαι καλά  - τα EUR140 κινδυνεύεις με τελωνείο!( Αλλα κερατιάτικα εκεί...) :evil:. Επίσης καλό  είναι σε τέτοια εργαλεία να σκεφτόμαστε με το worst case scenario.Τί θα γίνει εάν κάτι χαλάσει? Θα βγάλεις άκρη με τους Αμερικάνους? Χλωμό. Ενώ εδώ υπάρχουν και καλά μαγαζιά που τόσοι επίσημοι αντιπρόσωποι αλλά και γνώστες των συγκεκριμένων αερογράφων (Iwata και Badger). Και μιας και είμαι παθών σε ζημιά, εξυπηρετήθηκα αμέσως και χωρίς πολλά μα μου...

Γι αυτό και σε τέτοια ευαίσθητα εργαλεία, προτιμώ να τα πάρω από Ελλάδα παρά να μπω σε περιπέτειες με τύπους που δεν ξέρω και δεν με ξέρουν...

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 12:45:49 μμ »
Οπως ανεφεραν και οι προηγουμενοι συναδελφοι, κομπρεσέρ απο Ελλαδα για να εχεις την εγγυηση, τα ανταλακτικα και το service.
Εγω συγκεκριμενα εχω ιδιοκατασκευη κομπρεσέρ αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Για αερογραφο σου προτεινω να ξεκινησεις με Badger 200, παρε και το σετ fine γιατι αν δεν κανω λαθος ο αερογραφος εχει πανω το medium. Απλος, ευχρηστος και θα μπορεις στην αρχη να κανεις ολες τις απαραιτητες εργασιες, αργοτερα οταν οι απαιτησεις σου αυξηθουν τοτε μπορεις να περασεις στον επομενο εαρογραφο.
Εγω συγκεκριμενα εχω τους Badger, 100, 150, 200, και 350  (οπου 150 και 200 απο δυο)     

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 02:51:10 μμ »
An paρω το AS18 το κομπρεσερ...  θα εχω θεμα?? γτ δεν μπορω με τπτ να δωσω πανω απο 110... 150 ευρω....

Tags: