Αποστολέας Θέμα: S-3A Viking 1/72 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 4538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: S-3A Viking 1/72 Hasegawa
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 09:51:01 μμ »
Τις περισσότερες φορές που χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο βελτιωτικό τα σήματα αρχίζουν να ζαρώνουν.Αυτό σημαίνει πως κάνει καλά τη δουλειά του και μετά από κάποια ώρα γίνονται ένα με το πλαστικό.Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και εδώ και να μην οφείλεται στην κακή ποιότητα σημάτων της Has....

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 10:55:08 μμ »
Τις περισσότερες φορές που χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο βελτιωτικό τα σήματα αρχίζουν να ζαρώνουν.Αυτό σημαίνει πως κάνει καλά τη δουλειά του και μετά από κάποια ώρα γίνονται ένα με το πλαστικό.Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και εδώ και να μην οφείλεται στην κακή ποιότητα σημάτων της Has....

ακριβώς αυτο συμβαίνει... :wink:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 11:12:29 μμ »
Ελπιζω να συμβει αυτο που λετε, αν και ακομα παραμενουν σε μεγαλο μερος τα ζαρωματα ..
Ενα αλλο που εχω παρατηρησει κ μ'εχει εκνευρισει ειναι η συμπεριφορα της παρκετινης :
1) Θαμπωσε το διαφανες κομματι γιατι αντιθετα με οτι συνεβη, σκεφτηκα οτι θα γυαλισει και περασα και ενα-δυο χερακια ..
2) Σε σημεια οπου επεσε το Softer (οχι σε ολα) , εμεινε σταμπα και νομιζω οτι καπως φταιει η παρκετινη γι αυτο..

Αν περασω ενα χερι gloss βερνικι της Humbrol πριν προχωρησω θα ειναι καλυτερα λετε; Μετα αν χρησιμοποιησω το wash του MIG , θα εχω καμια παρενεργεια (εφοσον περασω το Humbrol)

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:46:16 πμ »
Ηρθε το τελος λοιπον , μετα και τις ψυχοβγαλτικες χαλκομανιες της Hase που δεν καταφερε ουτε το βελτιωτικο να τις συνεφερει..

Οριστε το αποτελεσμα
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μενουν φωτα ναυτιλιας, φορτωμα των Harpoon, wash και τελικες λεπτομερεις .

Εχω ενα λαδι ζωγραφικης χρωματος payne's grey της Talens,αλλα ειναι ακρυλικο και δεν ξερω με τι να το αραιωσω για να κανω wash , καμια βοηθεια :roll: ;

Ελπιζω να σας αρεσε το αποτελεσμα,λαθη φυσικα αρκετα , οποιαδηποτε σχολια προς βελτιωση παντα δεκτα :wink:
Καλο βραδυ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:25:01 πμ »
Oμορφη δουλεια και ομορφο θεμα! Εχω παντως την εντυπωση οτι την εποχη πο τα Viking ειχαν το ρυγχος βαμμενο με radome tan ειχαν και λευκα rudder. Οταν λες ακρυλικο λαδι τι ενοεις? Γραφει waterbased oil colour η acrylic colour? Aν ειναι το πρωτο μπορεις να αρεωσεις και με νερο και με white spirit,οχι ομως και με τα δυο μαζι. Aν ειναι το δευτερο με αζαχ η νερο και βαζεις και2-3 σταγωνες απορπαντικο για πιατα ωστε να ρεει πιο καλα το μειγμα. Γενικα ομως το ακρυλικο θελει προσοχη γιατι αφηνει λεκεδες.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 08:04:50 πμ »
Πολύ μου αρέσει! Και είναι και σπάνιο σα θέμα, παρά το οτι τα αεροπλάνα αυτά τράβηξαν πολύ δουλειά τελικά ελάχιστα βλέπουμε σαν μοντέλα.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 09:32:52 πμ »
Μου αρέσει πολύ.
Μπράβο σας και εις ανώτερα.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:00:35 πμ »
Υπέροχο!  Από τα πιο όμορφα και συνάμα άσχημα πολεμικά αεροπλάνα.  Εμένα μου αρέσει όμως γιατί μοιάζει με πολιτικό!
Το έχω στο wish-sometime-todo-list αλλά στην 1/48.  Πόσο μεγάλο βγήκε στην 1/72 ;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:30:01 πμ »
  Πολύ ωραία δουλειά για ένα ζόρικο αεροπλάνο. Νομίζω πάντως πως λίγη φθορά ακόμα την ήθελε,ειδικά στις πτέρυγες (εκτός αν έχω επηρεαστεί πολύ από το δικό μου).
  Καλά τελειώματα.

Υπέροχο!  Από τα πιο όμορφα και συνάμα άσχημα πολεμικά αεροπλάνα.  Εμένα μου αρέσει όμως γιατί μοιάζει με πολιτικό!
Το έχω στο wish-sometime-todo-list αλλά στην 1/48.  Πόσο μεγάλο βγήκε στην 1/72 ;

Όχι μόνο μοιάζει με πολιτικό, αλλά ήταν και ο μεγαλύτερος δάσκαλος για να περάσει ένας πιλότος στα 737.Όμοια βάρη,δικινητήριο,turbofan κλπ.
   Κάποια εποχή το ναυτικό υπέγραφε συμβόλαια με συγκεκριμένους χρόνους υπηρεσίας πριν μπορέσει κάποιος πιλότος viking  να αποχωρήσει από αυτά.

Όσο για το μέγεθος, το 48άρι είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Το έχω και δεν ξέρω τί να το κάνω.......... :roll: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:37:02 πμ »
Ωραιοτατος ο Βικιγκ σου!Λογικα οι χαλκομανιες θα εχουν στρωσει απο προχθες. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:44:08 πμ »
Στην 1/72 έχει άνοιγμα πτερύγων 29.1cm και μήκος 22.5cm. Στην 1/48 τα νούμερα είναι 43.6cm και 33.9cm αντίστοιχα. Ναι, είναι μεγάλο...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 11:03:33 πμ »
ενα πολυ όμορφο α/φος και μία πολυ καλή παρουσίαση σαν μοντέλο.

Πολλα μπράβο και απο εμένα...
Τευταία έπαιζε πολυ κ για την χώρα μας να το αποκτήσουμε για καθήκοντα ναυτικής συνεργασίας
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 11:14:09 πμ »
Oμορφη δουλεια και ομορφο θεμα! Εχω παντως την εντυπωση οτι την εποχη πο τα Viking ειχαν το ρυγχος βαμμενο με radome tan ειχαν και λευκα rudder.
Δημητρη βρηκα φωτο και με τις δυο εκδοχες Click to see the original size. Click to see the original size.

Οταν λες ακρυλικο λαδι τι ενοεις? Γραφει waterbased oil colour η acrylic colour? Aν ειναι το πρωτο μπορεις να αρεωσεις και με νερο και με white spirit,οχι ομως και με τα δυο μαζι. Aν ειναι το δευτερο με αζαχ η νερο και βαζεις και2-3 σταγωνες απορπαντικο για πιατα ωστε να ρεει πιο καλα το μειγμα. Γενικα ομως το ακρυλικο θελει προσοχη γιατι αφηνει λεκεδες.
Ιδου το λαδι Click to see the original size. Click to see the original size. ,αλλα τωρα ψιλοφοβηθηκα και δεν νομιζω να ρισκαρω στο S-3 την δοκιμη  :twisted:

Για το μεγεθος με προλαβε ο gktontog και οσον αφορα τις φθορες θα το ισοφαρισω στο wash,αν και δεν βρηκα πολυ βρωμισμενα Viking γενικως

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια, αεροπλαναδες και μη  :mrgreen: και επιφυλάσσομαι για το τελικο αποτελεσμα

ΥΓ: Οι χαλκομανιες δεν εστρωσαν τελειως, φαινονται καποια τσαλακωματα και να αποκαλυψω οτι στον δεξια κινητηρα το εσωτερικο "jet intake" φτιαχτηκε απο λωριδες κοκινου χρωματος και ενα "danger" απο Α-7 , γιατι το original μας αφησε στην χειρουργικη κλινη :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 03:14:37 μμ »
Ξεχωριστο αεροσκαφος και πραγματι σπανια κατασκευασμενο,
Μου αρεσει παρα πολυ το θηριακι  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 11:22:16 πμ »
Η κατασκευη του Viking τελειωσε, φορτωθηκε και με τους Harpoon που πιστευω οτι ανταποκρινονταν περισσοτερο στην αποστολη του απο τις Mk 82 που εδινε το κιτ ή κατι σε air refuelling pod (που βεβαια και τετοιες αποστολες αναλαμβανε) , το καλυτερο θα ηταν σιγουρα να εμπαιναν τορπιλες ,αλλα πού τετοια μεγαλεια.
Τωρα που ανεβαζα τις φωτο στο show room διαπιστωσα οτι ξεφυγε το wash στον αριστερο κινητηρα, θα διορθωθει .

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια και τις συμβουλες !
Spoiler (hover to show)

::salut::