Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Σήμερα αγόρασα από τα LIDL κάποια ακρυλικά χρώματα (περλέ και κανονικά) για ζωγραφική σε καμβά. Στο συνοδευτικό έντυπο γράφει ότι μπορούν να αραιωθούν με νερό. Μήπως ξέρετε αν μπορούν να ψεκαστούν αυτά τα χρώματα με αερογράφο; Θέλω να τα χρησιμοποιήσω για τη βαφή κάποιων τεχνητών δολωμάτων (ψεύτικων ψαριών από σιλικόνη), αλλά φοβάμαι μην κάνω καμμιά ζημιά στον αερογράφο μου.
Τις ειλικρινέστερες ευχές μου για την καινούρια χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας.
Βαγγέλης
Xρονια πολλα Βαγγελη
Ολα τα ακρυλικα χρωματα ζωγραφικης με νερο αραιωνονται. Τωρα κοιτα να δεις τι παιζει με χρωματα οπως αυτα που λες. Ποιοτικα ειναι στον πατο του βαρελιου, με την εννοια οτι εχουν χαμηλου κοστους/ποιοτητας χρωστικες και σε μικροτερη αναλογια σε σχεση με το binder. Eιναι αυτα που λενε πολλες φορες school colors, η επομενη κατηγορια ειναι τα students και η καλυτερη ειναι τα artists colors. Οσο ανεβαινει η κατηγορια τοσο ανεβαινει η ποιοτητα και η τιμη. Ζημια στον αερογραφο δεν πιστευω οτι θα κανεις, μαλλον δουλεια δεν θα κανεις, γιατι οταν τα αραιωσεις αυτα τα χρωματα δεν θα πιανουν καλα, εκτος και αν εισαι διατεθημενος να περασεις πολλα χερια. Ειδικα αν δεν εχεις ασταρωσει, δεν πιστευω να μεινουν πανω στα δολωματα. Νομιζω οτι θα κανεις καλυτερη δουλεια αν τα περασεις με πινελο.
Γενικα τα χρωματα ζωγραφικης συμπεριφερονται διαφορετικα απο αυτα του μοντελισμου γιατι δεν εχουν ελαστικοτητα και με την αφη βγαινουν. Πριν 2 βδομαδες προσπαθησα να αραιωσω ακρυλικο χρωμα ζωγραφικης, συγκεκριμενα απο την σειρα artists της W&N. Εβαλα medium και αποσταγμενο νερο με αναλογια 20/1 flow improver, μεχρι να ερθει σε πυκνοτητα αναλογη των Vallejo. Επιτηδες διαλεξα κοκκινο γιατι ειναι προβληματικο χρωμα εκ φυσεως. Εβαψα με πινελο ασταρωμενο πειραματοζωο. Το αποτελεσμα ηταν πολυ ζωντανο χρωμα (αλλα πολυ) το οποιο εστρωνε λιγο πιο δυσκολα. Το μεγαλο προβλημα ομως ηταν οτι αν το ξυσεις εστω και πολυ απαλα με το νυχι σου, βγαινει. Αν επιανε το πειραμα θα ειχαμε σωθει γιατι ενα σωληναριο 60 ml που κανει 6 ευρω βγαζει καμια δεκαπενταρια μπουκαλακια που κανουν 2-3.