Αποστολέας Θέμα: Russian T62 mod 1962 (Trumpeter 1/35)  (Αναγνώστηκε 7490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Russian T62 mod 1962 (Trumpeter 1/35)
« στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 08:13:57 μμ »
Να με και πάλι... Σας έλειψα;  Μπααα... Δε νομίζω.  :wink:
Κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να μου κάνει δώρο γενεθλίων κατά ένα μήνα νωρίτερα... Τι κι' αν αντιστάθηκα σθεναρά, τίποτα... εκεί... Και επειδή μπορεί να έτρωγα μέχρι και ξύλο, το δέχτηκα.
Πρόκειται λοιπόν για το Τ62 της Trumpeter, ένα πιο ανδρικό άρμα από αυτά που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής (το Τ70 δεν μετράει, είναι ακόμα υπό κατασκευή), κυρίως γιατί έχει απίστευτη λεπτομέρεια και τις ερπύστριες κομμάτι κομμάτι.
Το κιτ είναι το γνωστό :
Click to see the original size.
Με μπόλικο και χορταστικό περιεχόμενο:
Και μεταλλική κάνη, και φωτοχαραγμένα (ωχ ωχ...) μέχρι και το καλώδιο ρυμούλκησης.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Κατόπιν (απ)αίτησης του δωροθέτη θα γίνει κλασικό Ρώσικο πράσινο με μπόλικο σκόνισμα αλλά χωρίς λάσπες (ίσως με πολύ λίγες... θα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα, και εφόσον επιζήσουμε από την 183η καταστροφή του κόσμου της ερχόμενης Παρασκευής...)

Έχω παρακολουθήσει κάποια video στον σωλήνα και έχω διαβάσει κατασκευές και reviews και το κιτ είναι γενικά στρωτό εκτός από 1-2 σημεία που θέλει προσοχή.  Αν κάποιος το έχει φτιάξει και θέλει να δώσει καμιά κατασκευαστική συμβουλή η προειδοποίηση, θα το εκτιμούσα.
Αυτά προς το παρόν...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Russian T62 mod 1962 (Trumpeter 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 08:29:20 μμ »
Χορταστικό κιτ με πολύ καλή λεπτομέρεια.
Οι ερπύστριες μπορεί να σε δυσκολέψουν λίγο γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι κομμάτι κομμάτι.
Καλή αρχή.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 10:19:52 μμ »
απανω του...ωραιοτατη επιλογη με ατελειωτες δυνατοτητες ....βρωμιας.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 02:11:04 πμ »
Καλή αρχή Γιώργο :!:
Το κίτ είναι μανάρι, μη μασάς με τα PE, δώστου να καταλάβει :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 10:54:54 πμ »
Καλημέρα.
Στο σημείο κόλλησης του μπροστινού κάτω τμήματος του πήγματος δίνει 2 διαφορετικά κομμάτια και στις οδηγίες αναφέρει απλά 'Option'  χωρίς παραπάνω πληροφορίες πότε και που χρησιμοποιείται η κάθε επιλογή.
Αναφέρομαι εδώ:

Καμιά βοήθεια; Ποιο από τα δύο βάζω, ή ακόμα καλύτερα σε τι αντιστοιχεί το καθένα;
Ευχαριστώ.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 11:52:07 πμ »
Καλημέρα Γιώργο και χρόνια πολλά!!!
Απλά είναι η επιλογή για να αναπαραστήσεις ένα άρμα που μπορεί να φέρει το σύστημα άροτρου (το κομμάτι με τα μπουλόνια) που μπορούσαν να φέρουν τα Τ-62, ή όχι (το σκέτο κομμάτι)... προσωπικά εγώ πάντα βάζω το κομμάτι με τα μπουλόνια, γιατί το δείχνει ποιο "μάχιμο"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 12:00:22 μμ »
Μπουλόνια! Ιδανικό σημείο για ξεφτίσματα, σκουριές και γενικό χάλι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 12:11:41 μμ »
Μπουλόνια it will be λοιπόν...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 01:59:55 μμ »
Τελευταίες μέρες της άδειας και η χτεσινή και σημερινή μέρα είναι αφιερωμένες στο Τ62.
Χτες κόπηκαν οι τροχοί και καθαρίστηκαν καθώς και τα κομμάτια των ερπυστριών.
Λίγη προσοχή θέλει στους μαύρους τροχούς, που υποτίθεται ότι είναι τα ελαστικά, καθώς έχουν μια πατούρα η οποία πρέπει να φαγωθεί αν θέλουμε να βάλουμε τα ελαστικά μετά το βάψιμο.  Αφού έκανε τον κόπο η Trumpeter να τα δώσει χωριστά γιατί πάει και τα βάζει στον 1ο στάδιο;
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σήμερα κολλήθηκαν οι αναρτήσεις και σειρά έχει η ερπύστρια... Για να δούμε...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
(Στην τελευταία φωτογραφία οι τροχοί είναι απλά βαλμένοι με patafix ώστε να περαστεί η ερπύστρια.

Επίσης, δεν ακολούθησα τις οδηγίες που ήθελαν να κολληθούν κάτι φτεράκια πάνω στο πήγμα καθώς οι ερπύστριες περνάνε κάτω από αυτά και θα μου δημιουργούσαν πρόβλημα στο κόλλημα τους.  Θα κολληθούν αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 02:31:33 μμ »
οταν βαζεις ερπυστρια ,καλυτερα να αφηνεις τους εσωτερικους τροχους,βοηθαει πολυ κ στο βαψιμο.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 02:50:39 μμ »
όμορφη η αρχή...μια χαρα τα πας.......υπεροχο αρματικό......πολυ αργεις...  :mrgreen: :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 03:09:36 μμ »
Παίδες βοήθεια....
Έχω φτάσει εδώ:

(Ok. πρακτικά λίγο παραπάνω...)
Τα κομμάτια δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους. Μόνο πάνω στην ταινία.  Όταν πάω να κάνω δοκιμή δεν παίρνουν την καμπύλη καθόλου. Υποθέτω ότι τα κρατάει η ταινία και δεν διπλώνουν σωστά.
Πρέπει πρώτα να τα κολλήσω μεταξύ τους και μετά να βγάλω την ταινία και να τα φέρω βόλτα;  Και πως θα ξέρω ότι έχω το σωστό μήκος και δεν μου λείπει κομμάτι;

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 05:23:34 μμ »
Βλέπω ότι το θέμα ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι προβληματίζει αρκετούς οπότε να σας δείξω τον τρόπο που ακολουθώ στα δικά μου κιτ(για τις πλαστικές ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι). Είναι σχετικά απλός με μειονέκτημα (μόνο αν είστε βιαστικοί) τον χρόνο που απαιτεί για το στέγνωμα της κόλλας.

λοιπόν συνοπτικά τα βήματα έχουν ως εξής :

1-   αρχικά στερεώνουμε ολους τους τροχούς πάνω στο άρμα (δεν τους κολλάμε στους άξονες, απλά τους σφηνώνουμε με λιγο χαρτί αν χρειάζεται ίσα-ίσα να μην «παίζουν»)

2-   χωρίζουμε τα πέδιλα  που θα χρειαστούμε για μία ερπύστρια (και ανάλογα με το «κρέμασμα» που θέλουμε να έχει) και ξεκινάμε να τα κολλάμε σε μια ευθεία πάνω στον πάγκο μας μέχρι να δημιουργηθεί ολο το απαραίτητο μήκος. Καλή κόλλα για αυτή τη δουλειά είναι η υγρή της Humbrol επειδή είναι σχετικά αργή και τα κολλημένα πέδιλα παραμένουν εύκαμπτα για το επόμενο στάδιο. Αυτή η διαδικασία κρατά περίπου 10-15 λεπτά.

3-   Παίρνουμε την ερπύστρια και την περνάμε γύρω από τους τροχούς έτσι ώστε η ένωση των δύο άκρων να γίνει στο κάτω μέρος . Αυτή την ένωση την κολλάμε ώστε να «κλείσει» η ερπύστρια και την ασφαλίζουμε με σελοτέιπ. Η ερπύστρια παραμένει αρκετά εύκαμπτη οπότε ανάλογα με το κρέμασμα που θέλουμε σφηνώνουμε κομματάκια χαρτοπετσέτας  στο πάνω μέρος ανάμεσα στους τροχίσκους επιστροφής ώστε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε για το «κρέμασμα». Αν θέλουμε πολύ κρέμασμα φροντίζουμε να έχουμε κολλήσει περισσότερα πέδιλα από πρίν και όχι να ζορίσουμε την ερπύστρια παραπάνω από όσο αντέχει (αλλιώς μπορεί να ανοίξουν κάποιες ενώσεις)

4-   Κάνουμε το ίδιο και για την δεύτερη ερπύστρια και αφήνουμε το μοντέλο τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες έτσι όπως είναι (να το μειονέκτημα για τους βιαστικούς!). Αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο γιατί αν βγάλετε τις ερπύστριες νωρίτερα μπορεί η κόλλα να μην έχει στεγνώσει τελείως οπότε θα «στενέψει» κι' άλλο και μετά δεν θα ξαναμπαίνει στο άρμα! 

5-   Αφού λοιπόν περάσει ο απαραίτητος χρόνος αφαιρούμε τροχούς και ερπύστριες. Έτσι έχουμε τις ερπύστριες σε δύο συμπαγή κομμάτια που μπορούμε να βάψουμε-παλαιώσουμε όπως θέλουμε ανεξάρτητα από τους τροχούς. Επίσης το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν αντέχουν πολύ το wash με διαλυτικό σμάλτου γιατί τρώει την κόλλα και μπορεί να σπάσει στις ενώσεις.

6-   Όταν το άρμα ολοκληρωθεί και βαφτεί, οι ερπύστριες  με τους τροχούς μπαίνουν κουμπωτές. Στα μοντέλα μου δεν τις κολλάω καν, αφού αν όλα πάνε καλά απλά σφηνώνουν στους άξονες.

αυτά εν ολίγοις, αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι, ευχαρίστως να τα πούμε από κοντά σε καμιά σαββατιάτικη συνάντηση, ίσως και με ένα μίνι σεμινάριο-επίδειξη.

παρακάτω μια σειρά φωτογραφιών από ένα Stug III G που είχα φτιάξει πέρυσι:
α- οι ερπύστριες έχουν κολλήθεί και στεγνώσει πάνω στο μοντέλο

β- έτσι είναι όταν τις αφαιρέσουμε έτοιμες για βάψιμο

γ-, βαμμένες και έτοιμες για τοποθέτηση (για ευκολία πρώτα βάζω τον κινιτήριο και τον εντατήρα τροχό και μετά τους μικρούς )

δ- το τελικό αποτέλεσμα, εύκολα και ωραία

Η τεχνική του Βασίλη είναι πάρα πολύ καλή, ακολούθησέ τη ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 07:12:14 μμ »
Ενδιαφέρουσα τεχνική και σχεδόν ίδια με αυτή που είδα και προσπαθώ να εφαρμόσω.

Εν τω μεταξύ... Στις οδηγίες έχει το εξής για την τοποθέτηση των γρίλλιων του κινητήρα:

Δεν μου φαίνεται όμως λογικό.  Έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε οι γρίλιες να κολληθούν από μέσα.

Σε φωτογραφίες δεν φαίνεται καθαρά...
Ιδέες;

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 08:13:43 μμ »
Δεν μου φαίνεται όμως λογικό.  Έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε οι γρίλιες να κολληθούν από μέσα.
Η σιτα, μπαίνει από έξω... επιπλέον ευκαιρία για φθορούλες  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 08:26:12 μμ »
Όπως είπε και ο πλέον ειδικός στρατάρχης, τοποθετούνται από πάνω, όπως φαίνονται στις οδηγίες, και εδώ:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 10:25:48 μμ »
Και ναι!!!  Τα κόλλησα!!!
Spoiler (hover to show)
ʼδεια τέλος... Τώρα προχωράμε με αργότερους ρυθμούς... Βαλς, Ταγκό... Blues...

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 06:06:29 μμ »
καλη συνεχεια γιωργο  ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 04:11:19 μμ »
Το κατασκευαστικό μέρος πλησιάζει στο τέλος του.
Υπολείπονται 2-3 πραγματάκια όπως οι ερπύστριες (βασικά 198 πραγματάκια :roll: :evil:), κάτι φωτάκια κλπ τα οποία όμως θα κολληθούν αφού φτιαχτούν οι ερπύστριες...  ::pop::
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Α...ναι... τρύπησα και την κάνη του πολυβόλου...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 04:24:03 μμ »
Γιώργο, στο πίσω μέρος του πύργου, στην αριστερή απλώστρα, νομίζω πως η αριστερή τρύπα ήταν λίγο πιο μεγάλη από το σύρμα και ξεχωρίζει, έλεγξέ το. Επίσης, μιας και το ξεκίνησες, την τρύπα στην κάνη του πολυβόλου άνοιξέ την παραπάνω, στο πραγματικό η οπή αυτή είναι η έξοδος του φλογοκρύπτη και είναι μεγαλούτσικη.

Το πυροβόλο δε θα το τρυπήσεις ::glossa::

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:02:32 μμ »
Γιώργο μια χαρά μέχρι εδώ :wink:
Μοναδική μου ένσταση, το πάχος του σύρματος που χρησιμοποίησες. Ίσως θα ήθελε λίγο λεπτότερο, μιας και το συγκεκριμένο μου φαίνεται λίγο χοντρό :roll:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:36:29 μμ »
Θα συμφωνήσω ότι το σύρμα είναι υπερβολικά παχύ για την κλίμακα και καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με λεπτότερο για να μην σου χαλάει την όλη εικόνα. Κατά τ'άλλα το πας πολύ καλά μέχρι τώρα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 06:44:39 μμ »
Γιώργο, στο πίσω μέρος του πύργου, στην αριστερή απλώστρα, νομίζω πως η αριστερή τρύπα ήταν λίγο πιο μεγάλη από το σύρμα και ξεχωρίζει, έλεγξέ το.
Οου γιες ιντιντ είναι λίγο μεγαλύτερη... Θα στοκαριστεί.

Επίσης, μιας και το ξεκίνησες, την τρύπα στην κάνη του πολυβόλου άνοιξέ την παραπάνω, στο πραγματικό η οπή αυτή είναι η έξοδος του φλογοκρύπτη και είναι μεγαλούτσικη.
Υποθέτω εννοείς στη διάμετρο... Ελπίζω να μην καταστρέψω την κάνη.

Το πυροβόλο δε θα το τρυπήσεις ::glossa::
Τρυπημένο είναι αλλά όχι αρκετά βαθύ.  Δεν έχω όμως τρυπάνι για αλουμίνιο οπότε απλά θα το βάψω εσωτερικά ελπίζοντας ότι δεν θα φαίνεται...

Μοναδική μου ένσταση, το πάχος του σύρματος που χρησιμοποίησες. Ίσως θα ήθελε λίγο λεπτότερο, μιας και το συγκεκριμένο μου φαίνεται λίγο χοντρό :roll:
Το ίδιο ακριβώς είχα βάλει και στο προηγούμενο Τ62Α της Tamiya.  Δεν έχω όμως λεπτότερο αρκετά σκληρό ώστε να μην λυγίζει με το παραμικρό, άσε που και οι τρύπες είναι ήδη μεγάλες.
Επίσης έχουν ήδη κολληθεί από μέσα με ΚΑ (καλά, αυτό δεν εμποδίζει και πολύ...)

Ερώτηση: ... ωραία... την ξέχασα... :oops:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 08:20:17 μμ »
@%#^%^@$!$@ ερπύστριες....

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 08:28:27 μμ »
@%#^%^@$!$@ ερπύστριες....

Μια χαρά πάει Γιώργο!...καλή συνέχεια και κυρίως υπομονή!...

Spoiler (hover to show)

Tags: t-62