Αποστολέας Θέμα: King Tiger Ausf.B 1/72  (Αναγνώστηκε 3183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
King Tiger Ausf.B 1/72
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2012, 06:13:59 μμ »
Καλησπέρα!
To κιτ είναι της Revell, αυτό:

Θα γίνει με την 3χρωμη παραλλαγή(503η) και χρειάζεται zimmerit....
Με εποξικό στόκο και ένα εργαλείο δικιάς μου κατασκευής από κομμάτι θήκης cd, ταλκ και πολλές δοκιμές έκανα κάτι τέτοιο....

Στις δεξιές πλευρές η πρώτες προσπάθειες με κατσαβιδάκι και στις αριστερές με το αυτοσχέδιο εργαλείο της φωτογραφίας....
Εκτός από τα σχόλιά σας για το αποτέλεσμα της προσπάθειας θέλω και βοήθεια για τις ερπύστριες... Πλαστικές, 2 μεγάλα κομμάτια για τις μεγάλες επιφάνειες και μικρά για τις ενώσεις... Τις κολλάω τώρα άβαφτες στις ρόδες, αλλά μετά βάφονται εύκολα ή δεν;;; ... Σκέφτηκα να τις φτιάξω επάνω στις ρόδες(χωρίς να τις κολλήσω επάνω στις ρόδες) σε 4 κομμάτια, να τις βγάλω να τις βάψω και στο τέλος να κολλήσω τα 4 κομμάτια πάνω στις ρόδες....... 

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: King Tiger Ausf.B 1/72
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 08, 2012, 07:35:46 μμ »
To τσίμμεριτ, γενικά είναι καλό, αν και μου φαίνεται ότι τόσο το πάχος του εποξικού είναι χοντρό, όσο το ίχνος του είναι πολύ πλατύ. Δοκίμασε να κόψεις/λιμάρεις το hand made εργαλείο σου για να γίνει κάπως στενότερο και να "ανοίξεις" λεπτότερο φύλλο στόκου (ένα κομμάτι από μεταλλικό σωλήνα θα σε βοηθήσει πολύ σε αυτό).

Για τις ερπύστριες, υπάρχουν πολλοί τρόποι, και θα πρέπει να αποφασίσεις ποιός σου ταιριάζει:
1) Κολλάς τα πάντα και τα βάφεις με ακρυλικά. Μετά βάφεις από πάνω τις ερπύστριες με enamel. Όπου σου ξεφεύγει το χρώμα, το καθαρίζεις είτε με μπατονέτα, είτε με ένα πινέλο νοτισμένο σε white spirit.
2) Κολλάς μόνο τις εσωτερικές ρόδες και τα εσωτερικά μισά του κινητήριου και του τεμπέλη. Τοποθετείς (χωρίς κόλλα) τους υπόλοιπους τροχούς. Κολλάς την ερπύστρια στούς εξωτερικούς (τους μη μη κολλημένους) τροχούς. Όταν στεγνώσει η κόλλα, τους αφαιρείς (πλεόν είναι ενιαίο σύνολο) και βάφεις την ερπύστρια. Όταν τελειώσεις κολλάς το σύνολο και είσαι έτοιμος.
3) Κολλάς όλους τους εδαφιαίους, αλλά όχι τον κινητήριο και τον τεμπέλη. Κολλάς σε αυτούς, τα μονά κομμάτια που σου λένε οι οδηγίες. Στη συνέχεια κολλάς τα μήκη της ερπύστριας (αφού τα έχεις βάψει - προσοχή θα κολλήσεις είτε με κυανοακρυλική, είτε με άσπρη κόλλα).Επειδή δεν έχεις κολλήσει τον κινητήριο και τον τεμπέλη, μπορείς να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις/ρυθμίσεις.

Όποιον τρόπο και να ακολουθήσεις, εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να έχεις βάλει τις πλαϊνές ποδιές

Καλή συνέχεια και καλώς ήρθες στον κόσμο της σωστής κλίμακας ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 09:58:16 πμ »
Γειά σου Πάνο,

Συμφωνώ με Δημήτρη για το πάχος του στόκου στο zimmerit.

Μπορείς με ένα αιχμηρό αντικείμενο σαν κατσαβίδι αργότερα να ''τονίσεις'' τις πτυχώσεις ''αλά'' Alex Clark αν δεν έχεις το βιβλίο του στείλε πμ.

Για τις ερπύστριες μάλλον θα έκανα ότι έκανα και στο Marder II που φτιάχνω δηλαδή θα έκλεινα τη δουλειά από μέσα προς τα έξω κομπλέ μέχρι και pigments και στο τέλος θα κόλλαγα ερπύστριες βαμμένες μόνο με βασικό ακρυλικό και παλαίωση αργότερα.
Στο Marder κόλησα το πάνω μέρος των ερπυστριών με κόλλα πλαστικού όταν ακόμα ήταν όλα άβαφτα και το κάτω μέρος το κόλλησα με CA βαμμένο μετά και τα pigments.
Ρίξε μια ματιά στο post μου.

P.A.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 12:03:40 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις συμβουλές....
Κατά τις συμβουλές σου Δημήτρη το εργαλειάκι θα "μικρύνει".... Για το στόκο τώρα αν κατάλαβα καλά δουλεύεται καλύτερα με πολύ ταλκ (και όχι με νερό που γράφουν οι οδηγίες τις milliput...)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 12:12:28 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις συμβουλές....
Κατά τις συμβουλές σου Δημήτρη το εργαλειάκι θα "μικρύνει".... Για το στόκο τώρα αν κατάλαβα καλά δουλεύεται καλύτερα με πολύ ταλκ (και όχι με νερό που γράφουν οι οδηγίες τις milliput...)

To νερό είναι για να εξομαλύνεις την επιφάνεια - όπου αυτό είναι επιθυμητό (αλλά μάλλον για το zimmerit δεν το χρειάζεσαι και τόσο). Για το "άνοιγμα" του φύλλου, θα δουλέψεις πάνω σε μια μη απορροφητική επιφάνεια π.χ. ένα κομμάτι λαδόκολλα κουζίνας, που θα στερεώσεις (τεντωμένο) με ταινία σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την παστώνεις στο τάλκ και με το σωλήνα πλάθεις το στόκο (μικρά μπαλλάκια κάθε φορά και δουλεύεις κατά τμήματα). Μπορείς με λίγη υπομονή, να καταλήξεις σε πάχος τσιγαρόχαρτου. Το τάλκ και οι αντικολλητικές ιδιότητες της λαδόκολλας, θα σε βοηθήσουν να το αφαιρέσεις χωρίς να σκιστεί.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 12:21:54 μμ »
Ρίξε και μία ματιά στη δική μου προσπάθεια για zimmerit.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23421.msg483972.html#msg483972

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 12:27:05 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι Δημήτρη... πλέον έχει εξάσκηση.....

Γιώργο διάβασα προσεκτικά τη δουλειά σου!

update, σύντομα...!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 11:48:32 πμ »
Μετά από αρκετή εξάσκηση έφτασα εδώ....

Σε κάποια σημεία προσπάθησα(τρομάρα μου...) να αναπαραστήσω τη φθορά.....
Λογικά όταν στεγνώσει καλά θέλει λίγο τρίψιμο και να κόψω ακριβώς στις τέλος των επάνω-κάτω επιφανειών....
Πως φαίνεται στα έμπειρα μάτια σας;;;

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 07:24:13 μμ »
Τα δικά μου μάτια δεν είναι έμπειρα, αλλά μου φαίνεται καλύτερη δουλειά από την δική μου προσπάθεια και ήταν και 35άρης ο βασιλιάς τίγρης, αλλά έχω το ελαφρυντικό ότι ο πύργος ήταν πόρσε  ::glossa::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 09:39:16 μμ »
Ωραία προσπάθεια Πάνο!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 10:35:57 μμ »
Spoiler (hover to show)

Χρήστος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 12:34:00 πμ »
Εμένα μου φαίνεται πολύ καλό. Με δεδομένο μάλιστα, ότι είναι η πρώτη σου απόπειρα, το κάνει να φαίνεται σούπερ!!!! Επίσης πολύ όμορφα και τα σπασίματα (αν και ίσως θα έπρεπε να κάνεις περισσότερα). Επειδή από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να το δώ, πρόσεξε να είναι γενικά ομοιόμορφου πάχους το τσίμεριτ και αν χρειάζεται, ρίξτου ένα δύο περάσματα με τη λίμα.

ʼντε τώρα καλά τελειώματα και καλά βαψίματα. ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 01:05:59 πμ »
Μια χαρά δείχνει... προχώρα :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 10:24:26 πμ »
Να ρωτήσω κάτι:
Γιατί δεν πήρες το κιτ της Dragon, που έχει έτοιμο Zimmerit (μου φαίνεται το έχει και η Τρομπέτα) και βάλθηκες να μαζοχίζεσαι;
Σου το γράφει κάποιος που το έχει κάνει πριν πολλά χρόνια και το έχει βρει άκρως σπαστικό;

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 11:04:52 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και τις συμβουλές... Όσο για το γεγονός ότι κάθισα να το φτιάξω, κυρίως γιατί ήθελα να ασχοληθώ και να το φτιάξω μόνος... Μου άρεσε ανέκαθεν το zimmerit και μου είχε κολλήσει να το κάνω...(ίσως στην ψυχιατρική αυτό να λέγετε...μαζοχισμός.... :mrgreen: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 03:57:11 μμ »
Καλή χρονιά! Με υγεία και μοντελιστική όρεξη...!!!
Το 2013 μπήκε δυνατά και χριστιανικά... Η πρώτη μου προσπάθεια για αναπαράσταση zimmerit έφτασε στο τέλος της...(λίγο τρίψιμο θέλει...)

Τώρα κατ' ευθείαν για τις ερπύστριες (που θα ήταν καλύτερα αν δεν είχα κολλήσει από πριν όλους τους τροχούς...)

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 04:19:27 μμ »
Καλη χρονια Πανο για πρωτη σου προσπαθεια δεν ειναι ασχημη , τωρα οι αυλακωσεις σου ειναι λιγο εκτος κλιμακας και θα μπορουσες με το ιδιο εργαλειακη (κομματι CD) να ξανα - πατησεις επανω απο το υπαρχον ζιμεριτ....δηλαδη να εφαρμοσουν οι κορυφες μεταξυ τους και ετσι να δημιουργησεις διπλασια αυλακια και να πλησιασεις την κλιμακα , κατι τετοιο δηλαδη

οπως και να ειναι καλη συνεχεια  ::salut::

Κ.Τ

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 12:31:55 μμ »
Καλή και Χριστιανική χρονιά Πάνο.

Εμένα μου αρέσει, κάτι τελευταίο που θα έκανα είναι με ένα αιχμηρό εργαλείο να τονίσω κάποιες σχισμές ώστε να σπάσει λίγο το pattern και να δημιουργηθεί μια ποικιλία.

Τέλος πάντων αυτό τώρα δεν γίνεται γιατί θα έχει πολυμεριστεί ο στόκος οπότε βοουυυυυυρ στη συνέχεια μια χαρά είσαι.

P.A.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 03:24:07 μμ »
Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ και τους 2!
Το βασικότερο είναι ότι ο στόκος είχε στεγνώσει οπότε δε θα μπορούσα να κάνω το παραμικρό...
Τώρα αν είναι εκτός κλίμακας δεν ξέρω... ʼλλωστε το κόλπο με το cd μου το είπαν... Και να πω την αλήθεια προσπαθώντας να κάνω λεπτό το πάχος του zimmerit δε νομίζω πως θα κατάφερνα κάτι ξαναπερνώντας από πάνω το "εργαλείο" εκτός από το να το κάνω κ@λ@  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 06:02:14 μμ »
Στην αρχή βιάστηκα να κολλήσω όλους τους τροχούς πριν πάρω συμβουλές για το πως θα βάψω τις ερπύστριες...  :oops: Τελικά τις κόλλησα επάνω στους τροχούς. Έβαψα τους τροχούς και μετά τους μάσκαρα... Πλέον με κάποια περιποίηση...

*Από κάτω δεν στόκαρα... Έλεγα "σιγά αφού δε θα το δει κανείς.." Αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες τώρα με χάλασε και πάω να το στοκάρω.... :mrgreen:
Επίσης Προσπάθησα να κάνω τα κομμάτια από την ερπύστρια να δείχνουν σκουριασμένα....

Οπότε πλέον θα πλυθεί και πάει βαφείο....

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 23, 2013, 04:49:16 μμ »
Μόλις τέλειωσα με την παραλλαγή..... Όπου έχει overspray θα το διορθώσω... Και φυσικά φταίει η κουλαμάρα μου και όχι ο εκπληκτικός Iwata hp plus 0.3....!!!!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 05:08:54 μμ »
Τέλος και αυτό.....

-το καφέ φαίνεται λίγο ροζέ, (που δεν είναι στην πραγματικότητα) μάλλον λόγω συννεφιάς...-
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:29:51 μμ »
Μια χαρά έγινε Πάνο :!:
Σκόνισε λίγο και τις ερπύστριες (μέσα-έξω) με στεγνο pigment και θα γίνει αστέρι (και στην σωστή-αντρική κλίμακα) :twisted: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:42:08 μμ »
Στο είπα και απο κοντά στο καφέ!!!
Το μοντελάκι τα σπάει Πάνο και πραγματικά οι φώτο το αδικούν (για όσους το είδαμε απο κοντά!!!)

Μπράβο φίλε και είς ανώτερα!!! ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 09:29:23 μμ »
Πολύ όμορφο έγινε Πάνο. Θα συμφωνήσω όμως με τον Μάνο, ότι τη χρειάζεται τη λασπούλα του και το σκονισματάκι του. Επαναλαμβάνομαι, αλλά το zimmerit τα σπάει!!!!!

ΔΚ

Tags: