Έχοντας ξεπεράσει τις 70 σελίδες και μετά από αρκετή απουσία σας παρουσιάζω ακόμη ένα ισραηλινό παπάκι τελειωμένο.
Είναι μία "περίεργη" έκδοση και εξηγώ το γιατί:
Οι ισραηλινοί κάποια στιγμή έγιναν αποδέκτες πολλών αμερικάνικων Μ901Α2 ΙΤV. Για κάποιο άγνωστο όμως λόγω αντί να κρατήσουν αυτήν την έκδοση έβγαλαν εντελώς το διπλό εκτοξευτή TOW και κράτησαν μόνο το κυρίως Μ113, το οποίο βέβαια ήταν της έκδοσης Α2. Κράτησαν τον ιδιαίτερο πυργίσκο, πρόσθεσαν την απαραίτητη θωράκιση και 1 μόνο εξωτερική δεξαμενή καυσίμου.
Τα περισσότερα από αυτά τα Μ113 μετατράπηκαν σε εξειδικευμένα οχήματα επικοινωνιών για τα οποία υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες. Για το άρθρο μου βασίστηκα σε αυτό:
http://idf-armour-group.org/groupforum/index.php?showtopic=1024Οι πιο προσεκτικοί θα παρατηρήσουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στις λιγοστές φώτος του πραγματικού και σε αυτές του μοντέλου μου. Να ξέρετε όμως ότι κανένα ισραηλινό τεθωρακισμένο δεν είναι 100% ίδιο με κάποιο άλλο

Το μοντέλο είναι της ACADEMY με προσθήκες από διάφορα κιτ Μ113 της TAMIYA & ITALERI. Η περίεργη κεραία είναι ιδιοκατασκευή. Το μοντέλο βάφτηκε με το κλασσικό πλέον XF49 της ΤAMIYA που πλησιάζει πάρα πολύ το χρώμα που έχουν τα ισραηλινά τεθωρακισμένα από το 1990 και μετά. Παλαιώθηκε με τις σκόνες της TAMIYA (Δημήτρη σου υπόσχομαι ότι στο επόμενο μοντέλο θα δοκιμάσουμε μαζί τις σκόνες τις CMK). Και βέβαια μην περιμένετε χαλκομανίες.... Είπαμε αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να παραπλανήσουν ακόμη και τους εαυτούς τους

Όπως πάντα περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας (

τις οποίες βέβαια δε θα λάβω υπόψη μου

).
Να υπενθυμίσω ότι για τους γνωστούς φίλους που δωροδοκούνται, η καλοκαιρινή μας προσφορά είναι πλέον στα EUR4,50

Η συνέχεια τις επόμενες εβδομάδες......