Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/35 BTR-80  (Αναγνώστηκε 7203 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Italeri 1/35 BTR-80
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 11:47:04 πμ »
Αφού λοιπόν οι σοβιετικοί έφαγαν το ξύλο της χρονιάς από τους γερμανούς, έκριναν πως το μηχανοκίνητο πεζικό είχε μέλλον και πως οι γερμανοί με τα SdKfz 251 (και 250 και ότι άλλο είχαν...) είχαν δείξει το δρόμο για τις εξελίξεις που θα έρχονταν. Ετσι για να μεταφέρουν το πεζικό που θα προστάτευε τα τεθωρακισμένα έφιαξαν το BMP-1 αλλά το BMP-1 ήταν κομμάτι ακριβούτσικο για να το δώσουν παντού και άρχισαν να ψάχνουν για κάτι πιο φτηνό για το απλό πεζικό. Εφιαξαν έτσι το BTR-152 το οποίο ήταν 6Χ6 αλλά στην κρίση του Suez το 1956 το όχημα αυτό στα χέρια του αιγυπτιακού στρατού τα πήγε χάλια. Σκέψεις και νέες προδιαγραφές και ιδού το BTR-60, 8Χ8, 100% αμφίβιο, χαμηλό, έδειχνε η τελευταία λέξη της μόδας. Αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο το διαμέρισμα μάχης ήταν ξεσκέπαστο, ίσως για την ταχεία έξοδο των μαχητών αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τη στήσεις σε μία ταράτσα και να ρίξεις μέσα στο όχημα μία χειροβομβίδα και καμπούμ! Στιγμές μετά η βενζίνη που χρησιμοποιούσε σαν καύσιμο το όχημα έπαιρνε και αυτή μέρος στο χαμό και ΚΑΜΠΟΥΜ!!! Απαράδεκτον αλλά μέχρι και στο Αφγανιστάν πολλοί άτυχοι ρώσσοι έγιναν κάρβουνο μέσα στα BTR-60.

Εκ νέου σκέψη και μπαίνει στο παιχνίδι το BTR-70. Αυτό διαθέτει οροφή αλλά έχει κληρονομήσει από το BTR-60 τις δύο μηχανές βενζίνης. Οι πόρτες για την έξοδο των στρατιωτών μεταφέρονται στο πλάϊ αλλά στο Αφγανιστάν οι ρώσσοι θα ανακαλύψουν πως ο κύριος οπλισμός (ένα πολυβόλο KPVT των 14.5mm) δε μπορεί να ανυψωθεί αρκετά οπότε ο τυπάκος πάνω στην ταράτσα του προηγουμένου παραδείγματος απλά χρειάζεται λίγο περισσότερα εκρηκτικά για να κάνει το όχημα ανταλλακτικά και τους επιβαίνοντες παρελθόν. Ξανά απαράδεκτο, ξανά στο σχεδιαστήριο και βγαίνει το BTR-80. Εδώ τα πράγματα σοβάρεψαν, οι δύο μηχανές βενζίνης με όλα τα προβλήματά τους αποτελούν παρελθόν και την παροχή ισχύος αναλαμβάνει μία diesel KamAZ-7403 των 260 hp ενώ αλλαγές στον πυργίσκο επιτρέπουν στον κύριο οπλισμό να ανυψωθεί μέχρι και τις 60ο και να κάνει τον τύπο στην προαναφερθείσα ταράτσα κοψίδια. Το BTR-80 θα αποδειχθεί μία πετυχημένη σχεδίαση παρά την απλότητά του και θα παραχθούν μέχρι σήμερα πάνω από 5000 οχήματα που θα υπηρετήσουν πρακτικά σε κάθε ήπειρο πλην της Αυστραλίας.

Italeri λοιπόν... Εντάξει τώρα, αυτό το Italeri μην το πάρετε και στα σοβαρά, Zvezda είναι το κιτ, μόνο η προβιά άλλαξε και έγινε Italeri απλά για να δωθεί ένα λούστρο πολιτισμού κάτω από την πλαστική βαρβαρότητα που περιμένει το μοντελιστή... Η μόνη βελτίωση είναι πως τα λαστιχένια ελαστικά δεν είναι τύπου self destruct που λιώνουν το μοντέλο ύστερα από λίγο (κατ' ευθείαν μέσα από το μυστικό εργαστήριο του Q) αλλά απλά λαστιχένια ελαστικά. Βαρετά μεν αλλά ίσως λίγο πιο πρακτικά.

Κατ' αρχήν να πω πως το πλαστικό είναι σκληρό και τα λεπτά κομμάτια σπάνε δυστυχώς πολύ εύκολα ενώ οι γιγαντιαίες ενώσεις των κομματιών με τα πλαίσια δε βοηθούν καθόλου στον τομέα αυτό. Κατά τα άλλα το κιτ προχωρά ευχάριστα μέχρι που αποφασίζεις να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πάνω με το κάτω μέρος και ανακαλύπτεις πως οι πλαϊνές πόρτες ή είναι από άλλο μοντέλο ή κάποιος τη στιγμή αυτή γελάει υστερικά πίσω από την πλάτη σου...

Στη μάχη λοιπόν με λίμες, κοπίδια, χυδαίες εκφράσεις και ύστερα από δύο μέρες και 45233 δοκιμές το πάνω και κάτω μέρος άρχισαν να δείχνουν με BTR-80.

Μετά από αυτό το κιτ άρχισε να τσουλάει ήρεμα μέχρι που έβαλα τα καπνογόνα στον πύργο. Χάσμα!

Και κάποια sink marks, ευτυχώς από κάτω, τα οποία θα παραμείνουν ως έχουν :evil:

Τρία χέρια στόκου μετά τα καπνογόνα κάπως άρχισαν να δείχνουν σα μέρος του συνόλου και θα υπάρξει και συνέχεια :evil:

Σειρά είχε το σύστημα κίνησης το οποίο αποτελείται από 64 (μόνο) κομμάτια. Η Zvezda έχει κάνει μία τίμια προσπάθεια στο να δώσει τη δυνατότητα στους 4 εμπρόσθιους τροχούς να στρίβουν κατά βούληση αλλά δυστυχώς το κομμάτι που ενώνει κάθε ζευγάρι τροχών είναι κοντό κατά 1mm περίπου και απαιτεί διόρθωση και υπομονή που δεν διέθετα... Ετσι μόνιμα οι τροχοί στραμμένοι λίγο προς τα δεξιά και εξάσκηση βίας για να κάτσουν όλα μαζύ στη θέση τους.

Το υπόλοιπο κύλησε αναίμακτα και μπορώ να πω πως προς μεγάλη μου έκπληξη στο τέλος όλα ήταν όμορφα ευθυγραμμισμένα!!! Ενα μπράβο λοιπόν στη Zvezda.

Επίσης παρά το χειρουργείο που προηγήθηκε, το άνω μέρος των πλαϊνών θυρών έκατσε ακριβώς στη θέση του χωρίς προβλήματα.

Τώρα πρέπει να κολληθούν οι περίπου 1200 χειρολαβές, να ξαναμπεί στόκος όπου απαιτείται (δηλαδή σχεδόν παντού), να τριφτεί και να πάει για βάψιμο. Πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο μου υπέδειξαν ως χρώμα το Humbrol 117 και δε θα τις αμφισβητήσω γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν σηκώνουν και πολλά πολλά... ::glossa:: Οπότε θα με υποστείτε εκ νέου!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Italeri 1/35 BTR-80
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:03:45 μμ »
Γιώργο το πλαστικό είναι zvezda ή italeri; Μου κάνει εντύπωση που το πλαστικό την Ιταλέρι είναι ψαθυρό. Συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο με της Zvezda.

Αυτό το πρασινάκι 117 κάνει και για άλλα σύγχρονα Ρώσικα;  ::arrowdown::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:10:45 μμ »
ωραίος ο Γιωργος.
Μπραβο φίλτατε....κουκλα το έκανες παρα το δυσκολο της κατασκευής.
πάντως η πόρτα η πλαινή εχει μερικά κένα.
παντως θελει τρελο στοκάρισμα ολο το κιτ.... η χαρά του στοκου ειναι τα zvezda :mrgreen:
καλο κουράγιο στο στοκοτρίψιμο. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:29:39 μμ »
Αν και σε λάθος κλίμακα, το θέμα σωστό :twisted:
Το δε 117 είναι μια χαρά αν επιμένεις να ντουμανιάζεις το σπίτι με νέφη White spirit :wink:
Θα σου πρότεινα, αν και πολλές οι χειρολαβές, να τις φτιάξεις από χαλκόσυρμα, μιας και του κιτ απ' ότι θυμάμαι δεν είναι ότι καλύτερο, χώρια που θέλουν και καθάρισμα :roll:

Γιώργο το πλαστικό είναι zvezda ή italeri; Μου κάνει εντύπωση που το πλαστικό την Ιταλέρι είναι ψαθυρό. Συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο με της Zvezda...
Αγαπούλα, απλά το νορμάλ (σε σκληρότητα) σχετικά πλαστικό της Italeri σε καλούπι της Zvezda (χοντρά links μεταξύ κομματιού και sprues) δημιουργεί προβλήματα στην κοπή των κομματιών (ιδίως στα λεπτά) :wink: :evil:

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια Γιώργο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 12:30:51 μμ »
  το αγαπημένο μου όχημα ακόμη και για ιδιωτική χρήση για να λύσω το πρόβλημα στο παρκάρισμα!...φαντάζομαι το italeri    μοιάζει σαν tamiya  σε σχέση με τα eastern  express που έκανες ως τώρα!....καλή συνέχεια Γιώργο!....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:38:23 μμ »
μια χαρά είναι η κλιμακα.... ::glossa:: :mrgreen:.

Εσύ Γκαστόνε,
are you talking to me!!!!!!! i don't think so ::glossa:: :mrgreen:

ελα τωρα που δεν ειναι η χαρα του στόκου..
για αυτό ο Γιωργος καθε φορα μεταφέρει τα μοντέλα του με παλετοφόρο γιατι στα χερια δεν σηκώνονται απο τον πολύ στόκο. :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:52:00 μμ »

Μην ξαναφτιάξεις 35αρι τότε,να είσαι εσύ σωστός κι άσε μας εμάς να τη βρίσκουμε με τα "λάθος"  ::glossa:: :mrgreen:

Γιώργη που πάς και τα βρίσκεις όλα τα "κάτεργα";  ::glossa:: Το αρχικό καλούπι είναι Zvezda ή παλαιοDragon;Καλή συνέχεια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 01:55:12 μμ »
Σε θαυμάζω που αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το χρέπι :!:
Ο στόκος θα γίνει ο σύντροφός σου.
 :mrgreen:
Επίσης καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τους τροχούς με άλλους ρητινένιους για να δείξει το μοντέλο ακόμη καλύτερο.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 02:05:17 μμ »
Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 02:18:30 μμ »
Γιατί; Τι έχει η 1/35;  ʼσε που βλέπεις και καλύτερα.
Έχω αρκετά 72αρια και μόνο με 50Χ μεγεθυντικό φακό μπορώ να κάνω δουλειά πάνω τους. Οπότε η 1/35 μου φαντάζει μια χαρά!
Για να σας δω και στην ανδρική 1/144 σε κανένα 737 της Airfix... Χα!
Γιώργος ωραίος ο κουβάς!
Προσπαθώ κι' εγώ να τελειώσω τον δικό μου για να πιάσω κανένα άρμα της προκοπής!
Οι 2 πρώτες φωτογραφίες γιατί μου φαίνονται ότι είναι ίδιες;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 02:30:00 μμ »
Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος 4bo green

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 10:43:55 μμ »
Κλησπερα και απο μενα.Καλη αρχη με τον σοβιετικο αναπτηρα.Το συγκεκριμενο κιτ οπως και ολα τα σοβιετικα θεματα των italeri ,zvezda (εκτος απο το τ90) ειναι παλια καλουπια της dragon.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 10:51:08 μμ »
... Italeri λοιπόν... Εντάξει τώρα, αυτό το Italeri μην το πάρετε και στα σοβαρά, Zvezda είναι το κιτ, ...
Είπα κι εγώ ... και πήγα προς στιγμήν ν'ανησυχήσω.  :lol:

Αναμένουμε όπως βλέπω και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου άλλο ένα "πράσινο αίσχος που θα θυμίζει αναιμική μαστουρωμένη και νυσταγμένη κάμπια μετά από ξενύχτι"  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 12:27:35 πμ »
Είσαι βιτσιόζικο αγόρι τελικά εσύ!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 10:08:14 πμ »
Γιώργο το πλαστικό είναι zvezda ή italeri; Μου κάνει εντύπωση που το πλαστικό την Ιταλέρι είναι ψαθυρό. Συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο με της Zvezda.
Απάντησε παρακάτω ο Μάνος, το πλαστικό είναι το κλασσικό της Italeri αλλά με sprue gates 3-4mm το έχεις το πρόβλημα... ::eusa_wall::

Αυτό το πρασινάκι 117 κάνει και για άλλα σύγχρονα Ρώσικα;  ::arrowdown::
Από όσα μαθαίνω, ναι, είναι χρώμα passpartout για τα σύγχρονα.

Το δε 117 είναι μια χαρά αν επιμένεις να ντουμανιάζεις το σπίτι με νέφη White spirit :wink:
Ανοίγω παράθυρα και έχω δικό μου δωμάτιο "βαφής", οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα :wink:

Θα σου πρότεινα, αν και πολλές οι χειρολαβές, να τις φτιάξεις από χαλκόσυρμα, μιας και του κιτ απ' ότι θυμάμαι δεν είναι ότι καλύτερο, χώρια που θέλουν και καθάρισμα :roll:
Ναι, το ξέρω, έχω ήδη σπάσει τρεις :evil:

Αγαπούλα, απλά το νορμάλ (σε σκληρότητα) σχετικά πλαστικό της Italeri σε καλούπι της Zvezda (χοντρά links μεταξύ κομματιού και sprues) δημιουργεί προβλήματα στην κοπή των κομματιών (ιδίως στα λεπτά) :wink: :evil:
Ακριβώς!

Επίσης καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τους τροχούς με άλλους ρητινένιους για να δείξει το μοντέλο ακόμη καλύτερο.
Γιατί ρε παιδιά, μια χαρά είναι οι τροχοί που έχει!

Οι 2 πρώτες φωτογραφίες γιατί μου φαίνονται ότι είναι ίδιες;
Ελα που δεν είναι. Στη δεύτερη το κάτω μέρος του πήγματος, μετά από τρελλά τριψίματα, έχει κάτσει 4mm πιο πάνω.

Κλησπερα και απο μενα.Καλη αρχη με τον σοβιετικο αναπτηρα.Το συγκεκριμενο κιτ οπως και ολα τα σοβιετικα θεματα των italeri ,zvezda (εκτος απο το τ90) ειναι παλια καλουπια της dragon.
Οτι και να είναι, μπάζα είναι τα ρημάδια αλλά δεν τα βγάζει και άλλος, είναι και φτηνά...

Αναμένουμε όπως βλέπω και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου άλλο ένα "πράσινο αίσχος που θα θυμίζει αναιμική μαστουρωμένη και νυσταγμένη κάμπια μετά από ξενύχτι"  ::glossa:: ::glossa::
Ω ναι!

Είσαι βιτσιόζικο αγόρι τελικά εσύ!
Κρύβε βρε λόγια εσύ, θα εκτεθούμε :oops:

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τις υποδείξεις, δυστυχώς όμως τα προβλήματα με το ρημάδι μόλις άρχισαν. Ξύπνησα σήμερα και ενώ περίμενα την κόρη μου να ετοιμαστεί για το σχολείο (μία 14χρονη θέλει τόσο χρόνο όσο και μία ενήλικη που ετοιμάζεται για έξοδο, μη με ρωτάτε γιατί...) είπα να κολλήσω τις εξατμίσεις. Ναι, καλά... οι εξατμίσεις έβρισκαν πάνω στη θυρίδα πρόσβασης του κινητήρα :evil: η οποία είχε μπει στη θέση της ακουλοθώντας τους οδηγούς που έδινε το κίτ!!! Αποφάσισα πως δεν θα έπρεπε να ξεκινήσω τη μέρα με εγκεφαλικό και πήγα να αφαιρέσω τη θυρίδα. Σίγουρα...

... γιατί την είχα κολλήσει πολύ καλά ο βλαξ ::eusa_wall:: Εξω λοιπόν το dremel και σε 2 λεπτά έκανα παρελθόν τη θυρίδα και πλέον εφαρμόζει μια χαρά η γα%$#%$#!@ η εξάτμιση. Δεν είχα το κουράγιο να δω τι γίνετε από την άλλη πλευρά όπου η αντίστοιχη θυρίδα κάθεται σε λίγο διαφορετική θέση. Τώρα λοιπόν πρέπει να σκρατσάρω μία ή ίσως δύο θυρίδες και με τις επιδόσεις μου στο σκρατσάρισμα... τι να πω... δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 01:37:40 μμ »
..
... γιατί την είχα κολλήσει πολύ καλά ο βλαξ ::eusa_wall:: Εξω λοιπόν το dremel και σε 2 λεπτά έκανα παρελθόν τη θυρίδα και πλέον εφαρμόζει μια χαρά η γα%$#%$#!@ η εξάτμιση. Δεν είχα το κουράγιο να δω τι γίνετε από την άλλη πλευρά όπου η αντίστοιχη θυρίδα κάθεται σε λίγο διαφορετική θέση. Τώρα λοιπόν πρέπει να σκρατσάρω μία ή ίσως δύο θυρίδες και με τις επιδόσεις μου στο σκρατσάρισμα... τι να πω... δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος...

ελα .. ελα .. το εχεις  :wink:

Click to see the original size. Click to see the original size.

και για την αλλη πλευρα
Click to see the original size. Click to see the original size.

και γενικα παρε ματι εδω: http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=143&orderby=date%20ASC&show=12&min=0

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 01:40:42 μμ »
Βρε Γιώργο κολλάς σε κάτι λεπτομέρειες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 02:03:40 μμ »
Βρε Γιώργο κολλάς σε κάτι λεπτομέρειες...
Μα αυτό είναι το πρόβλημα, οτι κόλλησα τις λεπτομέρειες :evil:

Αρκάδιε ευχαριστώ πολύ, από τις φωτογραφίες μπορώ αμέσως να πω πως οι διαστάσεις της θυρίδας του κιτ είναι λάθος γιατί στη στη φωτογραφία έχει σαφώς μικρότερο ύψος ΕΙΔΙΚΑ στην αριστερή πλευρά.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 08:39:37 μμ »
Τώρα τι να λέμε, από την άλλη πλευρά ήταν για χοντρά γέλια γιατί πέραν της θυρίδας υπήρχε και ένα κουτί αποθήκευσης, και αυτό στην θέση που έδινε το κιτ :evil:

Ξήλωμα λοιπόν όλα, τρίψιμο με το dremel να φύγουν τα πολλά...

...και τσιμεντάρισμα. Τώρα αν ξυπνήσω το πρωί και με τόσο στόκο που έχει πάνω του το δω λειωμένο, ειλικρινά δε θα πεθάνω και από την στεναχώρια...

Α σιχτίρ, πάω να φιάξω κανένα αεροπλάνο να συνέλθω :evil:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 08:46:51 μμ »
Α σιχτίρ, πάω να φιάξω κανένα αεροπλάνο να συνέλθω :evil:
Έχω ακούσει ότι η Zvezda βγάζει κάτι καλά κιτ. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 09:26:33 μμ »
Κουράγιο Γιώργο...θα μεγαλώσει η κόρη...και θα δεις σε 2-3 χρονάκια, όπως εγώ ήδη βλέπω και κάνω, ότι περιμένοντας να ετοιμαστεί για το σχολείο μπορείς να συναρμολογήσεις εντελώς ένα τζιπάκι και επιπλέον να πεταχτείς και στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς για τα γάλατα που ξέχασες να πάρεις από χθες ...   :evil:

Κατά τα άλλα, τουλάχιστον θαυμάζω που πάντα αποφεύγεται η εκπαραθύρωση  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 07:48:17 πμ »
Γιωργο κουραγιο!Να σκεφτεσαι οτι υπαρχουν και χειροτερα!(scif,alan,maquete ::glossa::) ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 10:45:02 πμ »
Έχω ακούσει ότι η Zvezda βγάζει κάτι καλά κιτ. ::glossa::
Ναι, σφάξε με κι' όλας! ::glossa::

Κουράγιο Γιώργο...θα μεγαλώσει η κόρη...και θα δεις σε 2-3 χρονάκια, όπως εγώ ήδη βλέπω και κάνω, ότι περιμένοντας να ετοιμαστεί για το σχολείο μπορείς να συναρμολογήσεις εντελώς ένα τζιπάκι και επιπλέον να πεταχτείς και στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς για τα γάλατα που ξέχασες να πάρεις από χθες ...   :evil:
Σε πιστεύω απόλυτα...

Κατά τα άλλα, τουλάχιστον θαυμάζω που πάντα αποφεύγεται η εκπαραθύρωση  :mrgreen:
Είναι που έχουμε χειμώνα και τα έχω κλειστά!

Γιωργο κουραγιο!Να σκεφτεσαι οτι υπαρχουν και χειροτερα!(scif,alan,maquete ::glossa::) ::salut:: ::salut::
Γιατί αφήνεις απ' έξω την Eastern Express; Τι ρατσισμός είναι αυτός; ::glossa::

Λοιπόν, σήμερα το πρωί το BTR-80 δεν είχε λιώσει παρά το καλούπωμα με στόκο που δέχτηκε. Ομολογώ πως κάπου απογοητεύτηκα :evil: αλλά με παρηγόρησε το οτι είμαι σίγουρος πως σύντομα θα έχει αρκετές ακόμα ευκαιρίες να καταστραφεί...

Το έτριψα, πρόσθεσα την απαραίτητη δεύτερη δόση στόκου και περιμένω το απόγευμα να δω πως θα φιάξω τις απωλεσθείσες θυρίδες.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 01:18:26 μμ »
Λοιπόν, σήμερα το πρωί το BTR-80 δεν είχε λιώσει παρά το καλούπωμα με στόκο που δέχτηκε. Ομολογώ πως κάπου απογοητεύτηκα :evil: αλλά με παρηγόρησε το οτι είμαι σίγουρος πως σύντομα θα έχει αρκετές ακόμα ευκαιρίες να καταστραφεί...

Αγαπητέ Γεώργιε, μην το βλέπεις έτσι !!! Μας έχεις σώσει . Τουλάχιστον εγώ ήμουν έτοιμος να το πάρω. Πάντως και από άλλες δουλείες σου , έχεις αποδείξει οτι είσαι θεϊκός σαβουρο-αναγεννητής και σίγουρα στο τέλος θα βγεί νοστιμότατο.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 08, 2012, 11:56:18 πμ »
Αγαπητέ Γεώργιε, μην το βλέπεις έτσι !!! Μας έχεις σώσει . Τουλάχιστον εγώ ήμουν έτοιμος να το πάρω.
Χαίρομαι τουλάχιστον που βοήθησα κάπου...

Λοιπόν, αν κάποιος ακολουθήσει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ σειρά συναρμολόγησης από αυτή των οδηγιών θα γλυτώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ προβλήματα, λεπτομέρειες παρακάτω.

Αρχικά να πω πως παρά το οτι φοβήθηκα πως με περίμενε τεράστια δουλειά (και ίσως ανέφικτη) με τις θυρίδες για τον οπλισμό των επιβαινόντων, ύστερα από μελέτη σχετικών φωτογραφιών είδα πως ΚΑΙ στο πραγματικό όχημα το άνοιγμα κάθε θυρίδας είναι κολλημένο σε ένα μεταλλικό κομμάτι και αυτό το κομμάτι είναι κολλημένο πάνω στο όχημα, ακριβώς όπως τα δίνει και η Zvezda. Αν έπρεπε να εξαφανίσω την ένωση αυτή πιστεύω πως για τις δικές μου ικανότητες το κιτ θα ήταν μη κατασκευάσιμο...

Για να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα της γκρίνιας, ένα μπράβο στην Zvezda η οποία παρά το πολύπλοκο σύστημα κίνησης έχει καταφέρει και στο τέλος όλα είναι συμμετρικά και όμορφα.

Πάμε τώρα στη σειρά συναρμολόγησης... Κατ' αρχήν στοκάρετε τις εσοχές που υπάρχουν στο πήγμα για το κομμάτι C8 και από τα κομμάτια C8, C27 και C28 αφαιρέστε τις προεξοχές που θα έμπαιναν στις αντίστοιχες εσοχές. Στη συνέχεια στο πήγμα, πριν από οτιδήποτε άλλο, κολλήστε τα κομμάτια C2X2, C24, C25, D25 και D26 που αποτελούν το συγκρότημα των εξατμίσεων.

Μετά από αυτό θα είστε βέβαιοι για το πόσος χώρος έχει απομείνει για τα κομμάτια C8, C27 και C28 και σε ποια θέση πρέπει να μπούν. Για τα κομμάτια C27 και C28 ετοιμάστε για χειρουργική γιατί είναι πολύ μεγαλύτερα των πραγματικών καθ' ύψος και θα πρέπει να τα κόψετε, άλλωστε με το μέγεθος που έχουν δεν χωράνε με κανένα τρόπο στο μοντέλο. Πολύτιμο βοήθημα για όλα τα παραπάνω αποτελεί και το link που έδωσε ο Αρκάδιος (και πάλι ευχαριστώ!).

Μία τελευταία συμβουλή, κολλήστε τα δύο κομμάτια D7 ΑΦΟΥ έχετε τελειώσετε τα πάντα με τη συναρμολόγηση/τρίψιμο γιατί ο άξονας των μεντεσέδων είναι απίστευτα λεπτός και σπάει πανεύκολα. Μαντέψτε πως το ανακάλυψα αυτό... ::eusa_wall::

Εγώ όμως που ανακάλυψα τα παραπάνω on the job, έπρεπε να φιάξω τις θυρίδες τις οποίες είχα κυριολεκτικά κάνει σκόνη. Ετσι λοιπόν, κάπου στην τριακοσιοστή προσπάθεια είχα δύο κομμάτια πλαστικού που είχαν το μέγεθος αλλά και το ζόρικο με καμπύλες ακμές σχήμα των θυρίδων του πραγματικού, έπρεπε όμως να φιάξω και τους μεντεσέδες, ανάθεμα τους μεντεσέδες όλους :evil: Αλουμινόφυλλο, ΖΤΠ, κυανοακρυλική, βλαστήμιες που θα έκαναν και μόνιμο επιλοχία να κοκκινήσει...

...και να το αποτέλεσμα. Το κόλλησα επίτηδες πάνω στο κιτ, αν δεν είναι καλό θα πάει όλο για πέταμα, προοπτική με την οποία φλερτάρω όλο και πιο έντονα...

Ταυτόχρονα άρχισε και μία προσπάθεια αλλαγής των χειρολαβών με σύρμα γιατί αυτές που δίνει το κιτ είναι εφιαλτικά δύσκολο να αφαιρεθούν από τα πλαίσια και μετά σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν και να δέιχνουν πως έχουν κάτι σαν κυκλική διατομή. Να δω πως θα πάει γιατί στο πάνω μέρος του πήγματος υπάρχουν 4 πραγματικά τεράστιες με μήκος περίπου 3.5cm και αυτός είναι και ό λόγος που απέφυγα το σχετικά μαλακό χαλκόσυρμα και πήρα αντίστοιχης διατομής ατσαλόσυρμα που δουλεύεται μεν πιο δύσκολα αλλά είναι και πολύ πιο ανθεκτικό σε πιασίματα και παραμορφώσεις.

Tags: btr-80