Αποστολέας Θέμα: HELLBOY - 45mm  (Αναγνώστηκε 1800 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
HELLBOY - 45mm
« στις: Νοεμβρίου 30, 2012, 03:13:07 μμ »
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum.

Σας παρουσιάζω την τελευταία μου δουλειά, την οποία κατάφερα μετά από 3(!) ατυχήματα (πτώσεις και εναέριες κωλοτούμπες!) να ξανακολλήσω, ξαναστοκάρω και να ολοκληρώσω!  ::glossa::

Είναι μια φιγούρα του γνωστού comic χαρακτήρα Hellboy από την Polaris Miniatures. Η βάση είναι πλαστική από κουφέτα (!!!) την οποία γέμισα με πετραδάκια και από πάνω έριξα συνθετικό νερό (πρώτη φορά - την επόμενη θα ξέρω πόση ακριβώς μπογιά να βάλω ώστε να μην ξαναφτιάξω βάλτο!!!). Τα πλοκάμια τα έφτιαξα μόνος μου (ΝΑΙΙΙΙ!!!!!!! ΓΙΟΥΠΠΠΙΙΙ!!!) ακολουθώντας το : http://tutofig.com/2012/03/sculpting-octopus-like-tentacles/ και ήταν πραγματικά απόλαυση να τα 'μπογιατίσω' με μελάνια (πράσινα, μαύρα, καφέ, μωβ) και γενικά να μην με νοιάζει η λεπτομέρεια αλλά η υφή, τα οποία και τέλος έλουσα με κόλλα και νερό (αν και υποψιάζομαι ότι λίγο από το χρώμα χάθηκε - αλλά πρόσθεσε κάτι τυχαίο σε όλη την εμφάνισή τους). Στην κεντρική πέτρα χρησιμοποίησα τους : http://hellboy.wikibruce.com/Runes

Προορίζεται ως δώρο σε ένα φίλο, φανατικό του χαρακτήρα, ο οποίος μάλιστα ήθελε να φτιάξει μόνος του τη βάση, αλλά αποφάσισα να μην περιμένω και να του το κάνω όλο πακέτο έκπληξη. Βασίστηκα στην ιδέα του όμως, την οποία βλέπετε παρακάτω. Επίσης παραθέτω μερικές από την πρόοδο της φιγούρας/βάσης.

Είναι βαμμένη με ακρυλικά και όλα τα σχόλια καλοδεχούμενα!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: HELLBOY - 45mm
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 12:52:05 πμ »
Αρχοντή γαμάτη η δουλειά στη βάση...μπράβο!
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
HELLBOY - 45mm
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 10:07:48 πμ »
Να ταιριάζει με τον κολασμένο! Ευχαριστώ Θεόφιλε.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 10:42:19 πμ »
Αρχοντή ενώ έχεις κάνει ωραία δουλειά με χαλάει το πλεξιγκλάς πλαίσιο που μου θυμίζει ενυδρείο.Κόψε το διάφανο περιμετρικά ακολουθώντας το ανάγλυφο της βάσης και θα γίνει σούπερ.Καλά και τα πλοκάμια αλλά θα τα ήθελα πιό σκοτεινά και γλοιώδη στο βάψιμο να θυμίζουν πιό πολύ Ogdru Jahad.Ωραία λεπτομέρεια οι ρούνοι  :wink:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
HELLBOY - 45mm
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 01:41:58 μμ »
Dimmu σε ευχαριστώ αλλα πήρε πια το δρόμο του μακριά απο μένα.  ;-p Ψαχνωντας στο web για το νερό είδα τρόπους για να φτιάξεις αυτό που λες αλλα δεν το τόλμησα για να είμαι ειλικρινής μιας κ δεν ξερω καθόλου αυτά τα υλικά αλλα ούτε κι έχω εργαλεία για κόψιματα κλπ. Απο την άλλη αφήνοντας το έτσι ο φίλος μου μπορεί να βάλει εκει μέσα κ καμμιά χελωνιτσα! :-)

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 02:29:52 μμ »
Εμένα πάντως μου αρέσει που το βάλτωσες το νερό. Τα πλοκάμια τα σπάνε και γενικότερα η βάση. Πολύ ωραία δουλειά και θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christosreths

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε.
    • http://images.wikia.com/criminalminds/images/2/2f/Jack-the-ripper.jpg
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 04:58:29 μμ »
Πολύ καλή η βάση σου φίλε μου.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 05:54:48 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους!

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 07:37:17 μμ »
Το καλό με τα θέματα φαντασίας είναι πως δεν έχουν "σωστό" και "λάθος" παρά μόνον "ωραίο στο μάτι  ´η όχι", γιατί είναι θέματα ελεύθερα για ανάπτυξη... Μπράβο Αρχοντή για την χρήση τοσο διαφορετικών και ετερόκλητων αντικειμένων για την σύνθεσή σου. Η φιγούρα ειλναι βαμμένη θαυμάσια και είναι σίγουρο πως ο φίλος σου θα ενθουσιαστεί με την έκπληξη.
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 10:17:24 μμ »
Συγχαρητήρια, πολύ ωραίο

Tags: Hellboy