Αποστολέας Θέμα: UF-18H UCAV 1/48  (Αναγνώστηκε 1383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
UF-18H UCAV 1/48
« στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 10:02:33 μμ »
Βρισκόμαστε στο έτος 2025....
Η USAF το USN και το USMC έχουν αρχίσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν το
F-35 στις διάφορες εκδόσεις του ενώ αποσύρουν με ταχύτατους ρυθμούς τα παλαιότερα αεροσκάφη τους.Το κόστος όμως του νέου
αεροσκάφους (ανά μονάδα)τελικά ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό κατά σχεδόν 93% με αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι
εξοικονόμησης πόρων από άλλα προγράμματα.
Μέρος της προσοχής έπεσε και στον νέο UCAV που ανέπτυσσε η Boeing για τους 3 κλάδους, το γνωστό X-45.Θύμα τους υπέρογκου
κόστους του F-35 η παραγωγή τουX-45 περιορίστηκε στο 1/3 της αρχικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό στον
τομέα της κρούσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τελικά το F-35 έδωσε έμμεσα την λύση στο πρόβλημα αφού οι τεράστιες ποσότητες από F/A-18 που θα μετατρέπονταν σε QF-18
Target drones, η scrap, τελικά οδηγήθηκαν αντί για την 82Η Μοίρα Εναέριων Στόχων και την Αεροπορική Βάση Davis πίσω στο
εργοστάσιο απ'όπου ξεκίνησαν την καριέρα τους για να μετατραπούν σε UF-18H UCAV.
Το F/A-18 επιλέχθηκε ως μία πλατφόρμα δοκιμασμένη σε δύσκολες συνθήκες μάχης.Η ευλυγισία του αεροσκάφους και η ικανότητά του
να επιχειρεί από αεροπλάνα και βάσεις στη στεριά μεταφέροντας μεγάλο όγκο οπλικού φορτίου από απλές MK-82 μέχρι τα πλέον
σύγχρονα JDAM αλλά και τα βλήματα cruise Storm Shadow και AGM-158 JASSM.Τεράστιο ρόλο στην απόφαση της μετατροπής έπαιξε
το πλεόνασμα ανταλλακτικών είτε από κανιβαλισμό είτε από αποθέματα καθώς και η ύπαρξη υποδομής υποστήριξης και τεχνογνωσίας.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το πρόγραμμα επιλέχθηκαν τα αεροσκάφη με τις λιγότερες ώρες πτήσης και τα λιγότερα
προβλήματα.Ταυτόχρονα τα νέα συστήματα που ενσωματώθηκαν κατασκευάστηκαν έτσι που να αφαιρούνται εύκολα ώστε να μπορούν
να τοποθετηθούν σε άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου σε μικρό χρόνο.Έτσι λοιπόν τα αεροσκάφη που συμπληρώνουν τις ώρες τους
αποσύροντε και τη θέση τους θα παίρνουν τα υπόλοιπα μέχρι να κλείσει ο κύκλος και όλα τα αεροσκάφη να αποσυρθούν οριστικά.
Έτσι λοιπόν μέρη όπως ο χώρος που κάποτε ήταν το πιλοτήριο θα αποτελούνται από τμήματα τα οποία θα αφαιρούνται σαν ένα κομμάτι
και θα προστίθενται στο ήδη προετοιμασμένο αεροσκάφος και σε αποθήκευση αεροσκάφος το οποίο θα περιμένει.

Τέλος αν και τα χαρακτηριστικά stealth είναι τομέας που το αεροσκάφος υστερεί οι παρεμβάσεις ήταν μικρές προκειμένου να μειωθεί το
κόστος.Έτσι αντί για εκτεταμένες ανακατασκευές χρησιμοποιήθηκαν απλώς ειδικές βαφές περιορισμού του I/R και E/M ίχνους και η παρέμβαση
στο σχήμα του αεροπλάνου ήταν σχεδόν μηδενική.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Και μετά από το σεντόνι που ελπίζω ότι δεν μην σας κούρασε (δεν είμαι και ιδιαίτερα καλός στο γράψιμο..) παραθέτω μερικές πληροφορίες
για το κιτ...

Πριν από περίπου 12 χρόνια κάποιος φίλος από το γυμνάσιο μου πούλησε, η μου χάρισε (δεν θυμάμαι) το κιτ της REVELL για το F/A-18
"The hunt for Red October" στην 1/48.Το κιτ τότε κολλήθηκε κακήν κακώς, στοκαρίστηκε με στόκο για τοίχους   :mrgreen:
και βάφτηκε με κάποιο ασημί από πάνω μέχρι κάτω.Τελικά αφού έγινε όλο αυτό το πανηγύρι αφέθηκε σε ένα κουτί να σαπίζει αφού δεν είχε
τροχούς για να πατήσει μιας και είχε κολληθεί με τα σκέλη κλειστά.
Όλα αυτά τα χρόνια το έτρωγε η σκόνη και περιστασιακά το ξεσκόνιζα και αναρωτιόμουν τι να το κάνω.Γενικά δεν μου αρέσει να πετάω
μοντέλα ακόμα και τα τρισάθλια.Έτσι λοιπόν έμενε να σκονίζετε μέχρι που διάβασα ένα thread εδώ μέσα το οποίο με οδήγησε σε ένα άλλο
site όπου βρήκα αυτό...
Click to see the original size.
Αμέσως έσωσα την φωτό και βρήκα το καημένο το σφηκάκι το οποίο αφού το περιποιήθηκα με Mr.Muscle ξεκόλλησα τις πτέρυγες, τα rudders
και το εσωτερικό του cockpit.
Στη συνέχεια, αφού το έτριψα όλο με ντουκόχαρτο για να φύγει η υπερυψωμένη γράμμωση, κόλλησα στο κενό πλέον cockpit κομμάτια από
sprues και μετά έριξα άφθονη ποσότητα στόκου.
Τώρα έχω φτάσει στο σημείο της σχεδίασης των γραμμώσεων με μολύβι πάνω στις πτέρυγες και τα rudders και έχω κάνει τα πρώτα τριψίματα
στο χώρο του cockpit.

Ιδού και οι πρώτες φωτογραφίες...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δεν τις ανεβάζω για να ακούσω κάτι καλό αλλά κακά μόνο.
Γενικά δεν είμαι του scratch και των what-if κτλ θεμάτων και κατ'επέκταση δεν ξέρω την τύφλα μου οπότε κράξτε ανελέητα μπας και γίνει δουλειά!

Παράκληση...Αν κάποιος έχει κατόψεις του F/A-18 σε μεγάλη ανάλυση ας τις μοιραστεί μαζί μου γιατί δεν βρήκα κάτι αξιόλογο ως τώρα.
Όπως θα δείτε οι πτέρυγες έχουν περαστεί με μολύβι ώστε αν βρεθεί κάτι σύντομα να αλλαχθεί η γράμμωση και να χαραχτεί σωστά.

Το μοντέλο έχει περαστεί με χοντρό ντουκόχαρτο και έχει μεγάλα σημάδια από αυτή τη βάρβαρη διαδικασία.Θα απαλυφθούν όταν το πρώην
cockpit έρθει στα ίσια του και χαραχτεί η γράμμωση.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
Απ: UF-18H UCAV 1/48
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 28, 2012, 10:06:49 μμ »
Εκπληκτικη ιδεα ,εκπληκτικο θεμα.. οτι πιο προτωτυπο εχουμε δει εδω σε οτι αφορα τα αεροσκαφη,,,ανυπομονουμε για τις φωτος  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 09:39:30 πμ »
Πρωτότυπο και φανταστικό θέμα Παναγιώτη που διάλεξες.Καλή συνέχεια και ανυπομονούμε να το δούμε τελειωμένο.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 01:11:47 πμ »
Ωραίο εγχείρισμα, του πάει βασικά, πολύ alien φάση. Προσοχή στα οπλικά μην το παραμορφώσουν, σαν εξωγκώματα κλπ, γιατί ήδη έγινε πολύ αεροδυναμικό. Δώσε πατέντες, άφοβα!  8)

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 01:43:06 πμ »
πραγματικα μια εξαιρετική προσπάθεια και βγαινει πραγματικα πολυ ομορφο το αποτελεσμα.
Μπραβο σου. :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 03:09:20 πμ »
Επειδή ότι είχα χαράξει μου φαινόταν λάθος τύπωσα σε κλίμακα 1/48 τα σχέδια που
ανέβασε ο gtdeath13 στο thread για της σφήκες και μετά άρχισα το κόψε-ράψε με
σκοπό να εφαρμόσω το κάθε κομμάτι πάνω στην επιφάνεια που ταιριάζει και να κάνω
την χάραξη.Για να βγουν οι γραμμές απλά πίεσα την μύτη από το κοπίδι στις ακμές και
μετά ένωσα τα σημεία με ευθείες.Απλό, γρήγορο και αποτελεσματικό.
Η αριστερή πτέρυγα είναι έτοιμη και αύριο θα πάω στην δεξιά την οποία έχω προετοιμάσει.

Ιδού και φωτό...
Click to see the original size.

Όποιος θέλει μπορώ να του στείλω τα σχέδια κομμένα σε μέγεθος Α4.
Τα τυπώνετε τα κολλάτε μεταξύ τους και έχετε όλες τις πλευρές έτοιμες!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Tags: