Αποστολέας Θέμα: Palangrera  (Αναγνώστηκε 1071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Palangrera
« στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 12:33:44 πμ »
Φιλοδοξώ το επόμενο ξύλινο project μου να είναι η ισπανική palangrera του σχεδίου που ακολουθεί και να γίνει σε κλίμακα 1/35 και καμιά 30-35 εκατοστά μήκος.
Το ερώτημα προς τους εμπειρότερους είναι αν χρειάζεται να κάνω και τους 24 (!) νομείς του σχεδίου ή αν μπορώ να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα με λιγότερους ώστε να μην ξεθεωθώ στην κατασκευή νομέων.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
Απ: Palangrera
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 08:40:53 πμ »
Γεια σου Κωστή
Κατ αρχάς  συγχαρητήρια για την επιλογή, σου όμορφο  σκάφος.
Δεν θεωρώ ότι είμαι ποιο έμπειρος .
Η άποψη  μου γενικώς  είναι ότι όσο ποιο πολλοί νομείς  υπάρχουν ,σε σχέση  πάντα
 με  το πραγματικό σκάφος , τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.
Και  κάτι ακόμα , επειδή είναι βάρκα  ορατή στο εσωτερικό , πιθανόν  να σ αναγκάσει να
κάνεις  ψευτονομεις,  αυτό είναι  που θα σε (ξεθεώσει ) όπως λες και εσύ .
Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Εύχομαι τα καλύτερα
Βαγγελης

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 02:57:34 μμ »
  Κωστή καλημέρα και από μένα , καλή αρχή ,  από ότι είδα στο net έχεις πολλή βοήθεια σε υλικό . Όσον αφορά τους νομείς νομίζω ότι δεν θα τους αποφύγεις για να είναι πιο όμορφο το αποτέλεσμα , και όπως λέει και ο Βαγγέλης είναι βάρκα και είναι ανοιχτή άρα θέλει όση λεπτομέρεια μπορείς να βάλεις ,  μόνο να προσέξεις  το πάχος του νομέα για να ταιριάζει με την κλίμακα και για περισσότερη αληθοφάνεια ίσως δεν θα έπρεπε να βάλεις μονοκόματους νομείς αλλά κομμάτι κομμάτι το όνομά τους τώρα μου διαφεύγει αλλά μπορεί να σε βοηθήσει ο Θανάσης .
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 07:42:22 μμ »
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, παρόλο που δεν με ...συμφέρουν. Φαίνεται ότι θα πρέπει να την κάνω την παληκαριά με τους 24 νομείς. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω μοντελιστικό κόντρα πλακέ 2 χιλ. (δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές). Αυτό σημαίνει 7 εκατ. πραγματικό μέγεθος, που μου φαίνεται σε γενικές γραμμές σωστό. Φωτογραφίες και σχέδια υπάρχουν πράγματι αρκετές και έχω μαζέψει όσες χρειάζομαι για αρχή.

Tags: