Μάνο: Εσύ δεν πιάνεσαι - είσαι σεσημασμένος από καιρό!!!
Νίνο: Ωραία!!! Γίναμε τέσσερεις οι ανωμαλάρες (καλό είναι αυτό τώρα γιατρέ μου???). Αν και είναι παρήγορο το ότι εσύ θα το άρχιζες και
δεν θα το τελείωνες

, άσε που θα το έκανες και σε λάθος κλίμακα
Παναγιώτη: Στην "εγκυκλοπαίδεια" στο λήμμα για το Bergepanzer IV (για το οποίο δεν έχει ούτε μια φωτογραφία

) λέει:
"From October 1944, Pzkfw IV chassis were converted to Bergepanzer. A large wooden box body was mounted on top of the fighting compartment, in place of the turret. A derrick crane was provided for, by mountings on the rear engine deck. These Bergepanzers were to be used in conjunction with the Bergeanker (recovery anchor). Thirty six Bergepanzer IV were converted from October 44 to December 44". Όπως είπα και παραπάνω, φωτογραφία δεν έχει, ενώ κάνει εντύπωση και η αναφορά σε large wooden box. Οι ελάχιστες φωτο που έχω δει από Bergepanzer IV, δεν δείχνουν αυτό το "κουτί", αλλά μια κυκλική ξύλινη "τάπα", σε αντίθεση με το Bergepanzer ΙΙΙ, το οποίο το έχει. Αυτή η ασυνέπεια ήταν και ο λόγος που άνοιξα το θέμα (μπας και ξεστραβωθώ). Σίγουρα είναι ασφαλέστερο να γίνει πάνω σε ΙΙΙάρι, αφού τα παραπάνω δεν "πολυκολλάνε". Αν πάντως δεν σου κάνει κόπο, στείλε μου τα σκανς του περιοδικού
Κώστα: Οι φωτογραφίες που ανέβασες, μου λύνουν πολλές απορίες και θα βοηθήσουν πολύ στην κατασκευή (όποτε

). Σε ευχαριστώ πολύ

ΔΚ