Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για αλλαγη couplers  (Αναγνώστηκε 1934 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εδεσσα
Ερωτηση για αλλαγη couplers
« στις: Νοεμβρίου 19, 2012, 11:10:01 μμ »
Καλησπερα σε ολους
Μετα απο πολυ καιρο ειπα να συνεχισω την "καψουρα μας" δικη μου και του γιου μου (7 χρονων) με την μακετα που ειχαμε ξεκινισει πριν 4 χρονια.
Εχω μια ερωτηση....
Εχω μερικα βαγονια και μια μηχανη Bachmann (εκτως των πολλων marklin που διαθετω)και θα ηθελα μια πληροφορια εαν μπορω να αλλαξω τα coupler ωστε να μπορω να τα βαζω σε καποιες αλλες μηχανες της marklin μιας και αυτα που εχουν δεν ταιριαζουν.

Η μηχανη ειναι η παρακατω

Και τα βαγονια μου ειναι αυτα 8 στο συνολο

Σας ευχαριστω Στεφανος

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Allontanarsi dalla linea gialla
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΘΗΝΑ
    • moodellbahn
Απ: Ερωτηση για αλλαγη couplers
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 06:18:59 μμ »
Εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τα kadee. Είναι σαν αυτά που έχουν τα μοντέλα σου της bachmann. Για τα ευρωπαϊκά μοντέλα υπάρχουν kadee couplers με προδιαγραφές NEM 362 σε τρία νούμερα: κοντό #17, μεσαίο #18 και μακρύ #19. Δες εδώ:

http://www.kadee.com/htmbord/coupler.htm

Αν θέλεις να παραγγείλεις σου συστήνω το παρακάτω eshop από γερμανία, το οποίο έχει καλές τιμές

http://www.rd-hobby.de/shopping/catalog.php?id=55

Πριν κάνεις ο,τιδήποτε θα συνιστούσα να διαβάσεις σχετικά με τα μεγέθη των coupler διότι υπάρχουν ορισμένα θέματα με τα πολύ κοντά (#17) όσον αφορά τις κλειστές καμπύλες. Γενικά με τα #18 και #19 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Το πλεονέκτημα είναι το απίστευτα ομαλό coupling καθώς και οι δυνατότητες uncoupling με μόνιμους μαγνήτες. Εγώ έχω εξοπλίσει όλο το τροχαίο μου υλικό και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για την καλύτερη επιλογή. Δες και ένα video που έχω ανεβάσει για το coupling-uncoupling με kadee αλλά επίσης θα βρεις αρκετά στο youtube

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 06:47:55 μμ »
...κάτι που σκέφτηκα τώρα:

Επειδή έψαξα το θέμα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά μοντέλα εκτός όμως των marklin μην σε πάρω στο λαιμό μου! Η άποψή μου πάντως είναι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα...

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 09:54:54 πμ »
Καλημερα και παλι

Τελικα αποφασισα να τα αντικαταστισω ολα τα couplers μου με αυτα που μου αναφερεις παραπανω.
Εκανα την παραγγελια ολα το νουμερο 18 για να μην εχω προβληματα στις κλειστες στροφες της μακετας μου οποτε αναμονη τωρα μεχρι να ερθουν.

Σ'ευχαριστω και παλι για την βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 05:12:31 μμ »
Στέφανε πήρες φόρα!!!
Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένος. Στη θέση σου θα έκανα μια δοκιμή πριν αγοράσω ποσότητα...θα μου πεις που να βρεις 2-3...θα μπορούσα να σου στείλω ένα ζεύγος σε ένα φάκελλο...τέλοσπάντων καλή επιτυχία. Στην παραγγελία έβαλες μαγνήτες για δυνατότητα uncoupling?

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 09:09:21 πμ »
Καλημερα

Πηρα φορα για να εχουμε κατι να ασχοληθουμε τωρα τα Χριστουγεννα  :D
Η παραγγελια εγινε μαζι με μαγνητες οστε αργοτερα να υπαρχει η δυνατοτητα uncoupling.
Ισως τις επομενες μερες να ανεβασω και μερικες φωτογραφιες απο την μακετα μας.
Αναφορικα να σας πω οτι ειναι 3.60Χ1.50 οχι καποιο συγκεκριμενο θεμα....απλα βαλαμε την φαντασια μας να δουλεψει  :D

Τα λεμε....και παλι ευχαριστω για την συμβουλη.

Αποσυνδεδεμένος stavai

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 10:30:15 πμ »
Καλημέρα χαιρετώ όλους .
Είμαι και εγώ έτυμος για αλλαγή couplers είμαι μεταξύ 18 και 19 με προδιαγραφές NEM 362 για ROCO τα θέλω .
Από εδώ  http://www.rd-hobby.de/shopping/catalog.php?id=55 
Ερώτηση ?
Για uncoupling με μόνιμους μαγνήτες ποιος κωδικός είναι ?
Θέλω να κάνω παραγγελιά και έχω μπερδευτεί    . . .

Ευχαριστώ πολύ . . .     

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 12, 2012, 09:43:51 πμ »
Υπάρχουν μαγνήτες που μπαίνουν κάτω από τις γραμμές (KD 308) και μαγνήτες που τοποθετούνται από πάνω (KD 312, KD 321, KD 322). Οι τελευταίοι διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της γραμμής (code 83, code 100...). Εγώ θα προτιμούσα την πρώτη περίπτωση, όμως θα πρέπει να είσαι σίγουρος που θα τοποθετηθεί ο μαγνήτης αφού στη συνέχεια θα σκεπαστεί. Αυτό που έχει σημασία για την ομαλή λειτουργία είναι:

1. Ο μαγνήτης να είναι κεντραρισμένος με την γραμμή.
2. Το σημείο θα πρέπει να είναι ευθεία τουλάχιστον 60 cm. Ο μαγνήτης θα μπεί στη μέση, δηλαδή θα έχει 30cm ευθεία προς τις 2 κατευθύνσεις. Αν για παράδειγμα έχεις μια μηχανή με ένα 30άρι βαγόνι για να λυθεί το βαγόνι θα πρέπει να είναι σε ευθεία μαζί με τη μηχανή.

Αποσυνδεδεμένος PANOS-MODELS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Aλλαγη couplers σε ΜΗΧΑΝΕΣ-ΒΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 12:25:44 μμ »
Καλη σας μερα σε ολους.θα ηθελα σας παρακαλω τι βοηθεια σας σε ενα θεμα που αφορα την αντικατασταση στα couplers.H Μηχανες που εχω ειναι¨LILIPUT-ESU-BRAWA  επισης εχω φερει απο Αμερικη απο ebay μια ( MTH SD-70 ) ενω τα βαγονια μου ειναι¨ ALFA TRAIN-LILIPUT-ROCO-MARKLIN-TILLING BAHN-BACHMANN θα ηθελα 1) στα παρακατω ευρωπαικα κομματια που αναφερα και απο οτι αναφερει ο φιλος στο Forum jonmood αν μπορω να χρησιμοποιησω τα kadee couplers με προδιαγραφες NEM 362 και αν ναι το νουμερο 18 η 19 ποιο απο τα δυο? το νουμερο 17 δεν το αναφερο γιατι στην μακετα μου δεν εχω τοσο κλειστες στροφες 2) Για την Αμερικανικη Μηχανη που εχω τι couplers να χρησιμοποιησω? και τελος εχω τις γραμμες PECO CODE 75 τι μαγνητες χρησιμοποιω εννοω ποιο κωδικο? σκεφτομουν να βαλω μαγνητες κατω απο τις γραμμες.Παιδια σας χιλλιοευχαριστω για τον χρονο σας και θα ηθελα την βοηθεια σας,Και παλι καλη σας μερα

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 06:33:11 μμ »
Ο μαγνήτης KD308 μπαίνει κάτω από τις γραμμές και νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπορεί να κρυφτεί. Για peco code 75 δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζουν οι μαγνήτες που τοποθετούνται ενδιάμεσα στις ράγες. Μάλλον πρέπει να "σκάψεις" λιγάκι τους στρωτήρες. Τα αναφέρω ακριβώς παραπάνω.
Όσον αφορά ποιά coupler θα διαλέξεις η γνώμη μου (χωρίς να είμαι απόλυτος) είναι:

μηχανές #19
βαγόνια #18

Το #17 είναι το πιό κοντό. Ναι μεν θα έχεις καλύτερο close coupling στα επιβατικά, αλλά και περισσότερα προβλήματα στις στροφές. Και αυτό συμβαίνει διότι τα ευρωπαϊκά μοντέλα έχουν buffers ενώ τα αμερικάνικα όχι. Εγώ το ρίσκαρα στην παραγγελία και πήρα μόνο 2 ζεύγη #17 για να δοκιμάσω, αλλά τελικά μου βγήκε.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Aλλαγη couplers σε ΜΗΧΑΝΕΣ-ΒΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 06:46:04 μμ »
Καλη σας μερα σε ολους.θα ηθελα σας παρακαλω τι βοηθεια σας σε ενα θεμα που αφορα την αντικατασταση στα couplers.H Μηχανες που εχω ειναι¨LILIPUT-ESU-BRAWA  επισης εχω φερει απο Αμερικη απο ebay μια ( MTH SD-70 ) ενω τα βαγονια μου ειναι¨ ALFA TRAIN-LILIPUT-ROCO-MARKLIN-TILLING BAHN-BACHMANN θα ηθελα 1) στα παρακατω ευρωπαικα κομματια που αναφερα και απο οτι αναφερει ο φιλος στο Forum jonmood αν μπορω να χρησιμοποιησω τα kadee couplers με προδιαγραφες NEM 362 και αν ναι το νουμερο 18 η 19 ποιο απο τα δυο? το νουμερο 17 δεν το αναφερο γιατι στην μακετα μου δεν εχω τοσο κλειστες στροφες 2) Για την Αμερικανικη Μηχανη που εχω τι couplers να χρησιμοποιησω? και τελος εχω τις γραμμες PECO CODE 75 τι μαγνητες χρησιμοποιω εννοω ποιο κωδικο? σκεφτομουν να βαλω μαγνητες κατω απο τις γραμμες.Παιδια σας χιλλιοευχαριστω για τον χρονο σας και θα ηθελα την βοηθεια σας,Και παλι καλη σας μερα

1) εξαρτατε απο το τροχαιο υλικο σου και απο την μακετα σου. Οσο πιο μεγαλες καμπυλες εχεις στη μακετα και μικρο σε μηκος τροχαιο πας στο 17 για πιο καλη εμφανιση. Οσο αλλαζουν αυτα τα δεδομενα ανεβαινεις νουμερο για να μπορει το τροχαιο σου να στριβει χωρις προβληματα.Μαλλον θα το μαθεις με δοκιμες.
2)η Mth εχει ηδη kadee και μαλιστα πρεπει να εχει και 2 εξτρα τηλεχειριζομενα coupler.
3) οι μαγνητες απο κατω ειναι  πιο ομορφοι γιατι δεν φαινονται αλλα ειναι μονιμοι.Οι πανω στην γραμμη εχουν τη δυνατοτητα να μετακινουνται.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Aλλαγη couplers σε ΜΗΧΑΝΕΣ-ΒΑΓΟΝΙΑ και ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 11:14:50 πμ »
Καλημερα στην παρεα.Σας ευχαριστω παιδια για την βοηθεια που μου δωσατε, οσο αφορα τον φιλο jonmood σε ευχαριστω θερμα για την γνωμη σου, οποτε απο οτι καταλαβα καλυτερα να τελειωσω την γραμμολογια στην μακετα μου πρωτα για να ειμαι απολυτα σιγουρος μετα τι coupler θα βαλω σωστοs!!!! επισης ευχαριστω φιλε Railway και εσενα ,για να λεω και την αληθεια οταν παρελαβα την MTH SD-70 στα χερια μου την ανοιξα με προσοχη ( το μωρο) για να μην χαθει και τιποτα γιατι η Μηχανη ειναι πολλη scale την περιεργαστικα χωρις να προσεξω τα couplers θυμαμαι ομως οτι ηταν εκτος σε σακουλακια, εχτες ομως που την ξανα ανοιξα οντως εχεις δικιο.Και παλι σας ευχαριστω για ολα και καλη σας μερα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Αλλαγη couplers για ΜΗΧΑΝΕΣ-ΒΑΓΟΝΙΑ και ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 02:36:55 μμ »
Καλο μεσημερη και παλι.Φιλε jonmood  ξεχασα να σε ρωτησω, σε οτι αφορα τις ΜΗΧΑΝΕΣ μου αναφερεις να βαλω Kadee coupler νουμερο #19 ενω για τα ΒΑΓΟΝΙΑ  #18 θελω να σε ρωτησω γιατι αυτη η διαφορα? υπαρχει καποιος σημαντικος  λογος?         Σε ευχαριστω και παλι .... Καλο μεσημερη.                                                                                             

Αποσυνδεδεμένος jonmood

• Scale 1/144
  • *
    • moodellbahn
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 06:46:59 μμ »
Δεν ειναι κανονας, απλα στις περισσοτερες μηχανες μου τα 19 λειτουργουν καλυτερα, ιδιαιτερα οταν γινεται uncoupling και η μηχανη στη συνεχεια σπρωχνει τα βαγονια. Με δοκιμες θα καταληξεις τι θα βαλεις και που.

Tags: