Γιώργο καλημέρα,
Δεν γνωρίζω γιατί τα συγκεκριμένα κιτ δεν περιέχουν τιμόνι (αν και έχω φτιάξει το San Felipe), με άλλα λόγια δεν έχω κάνει έρευνα και έχω τοποθετήσει τα fittings που περιέχονται στο συγκεκριμένο κιτ. Να ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές τα όλα τα κιτ έχουν ελλείψεις, άλλα πολύ λίγες και άλλα αρκετές μπορώ να πω. Τώρα το να προσθέσεις τιμόνι εσύ θα πρέπει να το ψάξεις για τα συγκεκριμένα ιστιοφόρα. Προσωπικά και παίρνοντας ως σημείο αναφοράς το San Felipe που έχω φτιάξει δεν θα το έκανα, θα έκανα αλλού κάποιες βελτιώσεις όπως για παράδειγμα πιο αληθοφανές το δέσιμο με σχοινιά στις βάσεις των κανονιών. Μην ξεχνάς ότι φτιάχνεις κιτ και δυστυχώς δεν υπάρχουν βελτιωτικά όπως για παράδειγμα σε πλαστικά αεροπλάνα ή σε πλαστικά πλοία και ως εκ τούτου είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς τα υλικά που σου παρέχονται στο κιτ. Μπορείς βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις να αλλάξεις την ξυλεία όπως για παράδειγμα στα καταστρώματα (ξυλεία βρίσκεις εύκολα), το έχω κάνει σε αρκετές κατασκευές. Αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη και δυστυχώς τα κιτ έχουν πολλές φορές περιορισμούς.