Αποστολέας Θέμα: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft  (Αναγνώστηκε 40828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: H.M.S. Victory 1:72 Caldercraft
« Απάντηση #175 στις: Αυγούστου 22, 2014, 08:35:57 μμ »
Νίκο με πινέλο θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά μάλλον θα χρησιμοποιήσω αερογράφο, ευτυχώς που έχω αρκετή ταινία μασκαρίσματος.  :mrgreen: ::glossa::

Στέργιε εμπειρία δεν έχω απλά έχω διαβάσει μερικά πράγματα. Πιστεύω ότι ο Beff είναι αρκετά διαβασμένος και έχει χρησιμοποιήσει κατάρτι καρυδιάς το οποίο δεν περιέχεται νομίζω στο δικό σου κιτ, αλλά και δεν περιέχεται ούτε και στο κιτ του Victory. Ο συγκεκριμένος λοιπόν έχει αγοράσει έξτρα κατάρτια. ʼρα για να το κάνεις αυτό είτε θα μπεις στην διαδικασία να αγοράσεις κατάρτι καρυδιάς είτε το κατάρτι που έχεις θα το βάψεις με βερνίκι καρυδιάς. Προσωπικά θα αγόραζα κατάρτι έτοιμο καρυδιάς, γιατί θα έδειχνε καλύτερα από ότι να πέρναγα βερνίκι το ξύλο και μόλις είχα τελειώσει με την επεξεργασία θα πέρναγα μόνο άχρωμο βερνίκι.

Ο Jim νομίζω ότι χρησιμοποιεί μόνο κίτρινη ώχρα και μαύρο το οποίο όμως δεν θεωρώ ότι είναι λάθος και τουλάχιστον τελευταία φορά που είδα από κοντά το Victory ο χρωματισμός στα κατάρτια ήταν έτσι όπως τον έχει ο Jim.

Φωτογραφίες από το Victory στο Portsmouth.

Οι οδηγίες του Victory αναφέρουν αυτά που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία. Πιστεύω ότι είναι και το σωστό τουλάχιστον όπως ήταν στην ναυμαχία του Trafalgar.
Τώρα εάν με ρωτήσεις πως θα κάνω τα δικά μου κατάρτια, η απάντησή μου θα ήταν ότι δεν θα τα κάνω όπως λένε οι οδηγίες, δηλαδή τρικολόρε, αλλά δίχρωμα με κίτρινη ώχρα και μαύρο.
Μέτρησέ τα όλα και αποφάσισε τον δρόμο που θα ακολουθήσεις.

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #176 στις: Αυγούστου 23, 2014, 09:46:17 πμ »
Γενικά ο Beef  έχει την τάση να βάζει αρκετέ έξτρα καρυδιά αν και όταν αυτή την τρίβει κάποιος τότε το χρώμα της ανοίγει αρκετά και γίνεται σαν  τη βασική ξυλεία του κιτ για παράδειγμα.
Μάλλον θα χρησιμοποιήσω καρυδιά πάντως. Το ότι θα συνδυαστεί καλύτερα χρωματικώς  με τα εξωτερικά μου παραπέτα τα οποία δεν τα έχω βάψει κίτρινα, είναι πιο πιθανό.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #177 στις: Αυγούστου 23, 2014, 01:12:46 μμ »
Όταν μετά από την επεξεργασία του ξύλου το βερνικώσεις με άχρωμο βερνίκι τότε το ξύλο θα τονιστεί στην πραγματική του απόχρωση.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #178 στις: Αυγούστου 24, 2014, 02:50:40 μμ »
Όλα πλέον έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους οριστικά. Όλες οι κολλήσεις έγιναν με medium κυανοακριλική κόλλα. Για γρήγορη κόλληση χρησιμοποιήθηκε επιταχυντής ώστε η κόλληση να γίνει ακόμη πιο δυνατή.
Χρησιμοποίησα την συγκεκριμένη κόλλα και όχι λευκή PVA για να γλυτώσω χρόνο. Με τον τρόπο αυτό τελείωσα πολύ γρήγορα.
Δεν πειράζει εάν η κόλλα τώρα φαίνεται, αργότερα θα τοποθετηθεί πέτσωμα και στο κατάστρωμα και στα πλαϊνά όπως και άλλο κατάστρωμα από πάνω και ως εκ τούτου δεν θα φαίνεται το παραμικρό από τις κολλήσεις.
Με το κόκκινο βέλος απεικονίζεται το μεγαλύτερο κενό που αφήνει το κομμάτι αυτό ύστερα από την διαμόρφωσή του το οποίο κενό είναι της τάξεως των 3 χιλιοστών. Πάλι δεν θα φαίνεται κενό, διότι καλύπτεται από το πέτσωμα του καταστρώματος σε συνδυασμό με το πέτσωμα των πλαϊνών με σανίδες 1Χ4 χιλιοστά.

Ένα βίντεο το πως κόλλησα όλη την κατασκευή πλαϊνών και κασωμάτων.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #179 στις: Αυγούστου 26, 2014, 10:03:31 μμ »
Πριν πετσωθούν κατάστρωμα και τα πλαϊνά αποφάσισα να βάψω όλα τα κανόνια 30 στον αριθμό για το κατάστρωμα και δοκιμαστικά έφτιαξα και μερικές βάσεις τις οποίες θα τις δείξω αργότερα μόλις τελειώσουν ολοκληρωτικά.
Μάζεψα λοιπόν τα 30 κανόνια, πέρασα μια οδοντογλυφίδα στην τρύπα τους και τα τοποθέτησα σε ένα κομμάτι φενιζόλ προκειμένου να τα ασταρώσω.
Το αστάρι που χρησιμοποίησα είναι έτοιμο για χρήση με αερογράφο και δεν το διέλυσα με κάποιο διαλυτικό, το έριξα μέσα από το μπουκάλι στο κύπελλο του αερογράφου και ψέκασα με 20 Psi.
Πριν το ρίξω στο κύπελλο του αερογράφου το σούρωσα με φίλτρο από αυτά που σουρώνουν τα χρώματα αυτοκινήτου.
Οι φωτογραφίες με τα κανόνια ασταρωμένα.

Μετά από 4 ώρες χρησιμοποίησα μαύρο χρώμα της Vallejo (model colour) πάλι με αερογράφο και ψέκασα με 20 Psi. Συνήθως διαλύω τα model colour της Vallejo με αποσταγμένο νερό. Διάβασα λοιπόν σε ένα forum ότι μπορούν να διαλυθούν και με το Airbrush Cleaner της Vallejo και είπα να κάνω μια δοκιμή. Το αποτέλεσμα ήταν το χρώμα να διαλυθεί πολλή καλά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η αναλογία διάλυσης που χρησιμοποίησα ήταν 1 μέρος χρώμα και 1 μέρος Airbrush Cleaner.
Οι φωτογραφίες με τα κανόνια βαμμένα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #180 στις: Αυγούστου 26, 2014, 10:43:10 μμ »
Αν χρησιμοποιήσεις και το ματ βερνίκι της ίδιας εταιρείας, νομίζω πως θα είναι ο κορυφαίος συνδυασμός!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #181 στις: Αυγούστου 26, 2014, 11:04:14 μμ »
Ή θα τα αφήσω έτσι ή θα περάσω σατινέ βερνίκι.
Υπάρχει και πιο κορυφαίο βερνίκι, καινούργιο προϊόν και αν το χρησιμοποιήσω θα δοκιμάσω αυτό.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #182 στις: Αυγούστου 27, 2014, 12:12:11 πμ »
Θα ήθελα την γνώμη σας, ποιό βλέπετε να ταιριάζει καλύτερα;
Το Matt, το No Varnish, ή το Satin?

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #183 στις: Αυγούστου 27, 2014, 10:55:32 πμ »
Βασίλη το Satin νομίζω είναι το καλύτερο γιατί αποδίδει την γυαλάδα που έχει το μέταλλο από την συνεχή χρίση.
Καλή συνέχεια. ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #184 στις: Αυγούστου 27, 2014, 11:21:00 πμ »
Θα ήθελα την γνώμη σας, ποιό βλέπετε να ταιριάζει καλύτερα;
Το Matt, το No Varnish, ή το Satin?

Το ματ. Ισορροπεί καλύτερα ανάμεσα στις άλλες προτάσεις.
Το σατινέ το θεωρώ κάπως...."λιγδέ".  :twisted:
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #185 στις: Αυγούστου 27, 2014, 12:38:51 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Συμεών ως προς το βερνίκι. Μετά από έρευνα που έκανα στο φωτογραφικό μου υλικό βλέπω ότι τα κανόνια δεν είναι ακριβώς ματ και έχουν μια μικρή γυαλάδα. Από αυτά τα κανόνια ολόκληρα μαζί με τις βάσεις τους θα φαίνονται περίπου από 10 - 12 εάν θυμάμαι καλά.
Στέργιε ίσως το χρώμα της Caldercraft που βάφει τα κανόνια γι' αυτό μπορεί να μην είναι ματ.
Όμως το Vallejo που πέρασα εάν δεν περάσεις στην συνέχεια βερνίκι είναι το απόλυτο ματ, κάτι που κάνει τα κανόνια να μην φαίνονται οπτικώς καλά, μου θυμίζει ανθρακί χρωματισμό.
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας.
Μερικές φωτογραφίες από το αληθινό πλοίο.

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #186 στις: Αυγούστου 27, 2014, 02:11:57 μμ »
 Καλημέρα, μιας και είχα την τύχη να δώ το Victory πρίν λίγες μέρες νομίζω ότι το satin έρχεται πίο κοντά στο πραγματικό (στην σημερινή εποχή), επίσης μην ξεχνάμε οτι τα περισσότερα κανόνια δεν είναι τα αυθεντικά, αλλά μεταγενέστερα ή και αντίγραφα.

PER ARDUA AD ASTRA

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #187 στις: Αυγούστου 27, 2014, 02:27:26 μμ »
Καλημέρα, μιας και είχα την τύχη να δώ το Victory πρίν λίγες μέρες νομίζω ότι το satin έρχεται πίο κοντά στο πραγματικό (στην σημερινή εποχή), επίσης μην ξεχνάμε οτι τα περισσότερα κανόνια δεν είναι τα αυθεντικά, αλλά μεταγενέστερα ή και αντίγραφα.

Καλημέρα,
Ναι συμφωνώ, άλλωστε με τον χρόνο το Victory έχει υποστεί πολλές αλλαγές και σε χρωματισμό αλλά και στα κατάρτια. Πιστεύω και εγώ ότι αυτό που είναι τώρα στο Portsmouth δεν είναι ακριβώς αυτό που έλαβε μέρος στην μάχη του Trafalgar. Ιστορικά θέλει αρκετό ψάξιμο.
Όμως από την άλλη το κιτ σου παρέχει τα υλικά και σου προτείνει και τον χρωματισμό. Όσο για τα υλικά δεν είναι 100% αυτούσια του πραγματικού, κάτι που ίσως δεν είναι εφικτό σε αυτήν την κλίμακα. Για παράδειγμα με προβληματίζει που ο κατασκευαστής βάφει το μπροστινό μέρος του κανονιού κόκκινη ώχρα. Αυτό που βλέπω  εγώ στο Victory που είναι στο Portsmouth είναι ότι είναι βαμμένες οι τάπες των κανονιών σε κόκκινη ώχρα, υπάρχουν και άλλα σημεία που με την βιβλιογραφία που έχω δεν συμφωνούν απόλυτα.
Στα περισσότερα θέματα θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες, θα κάνω όμως μερικές αλλαγές κυρίως στον χρωματισμό των καταρτιών.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #188 στις: Αυγούστου 27, 2014, 03:09:29 μμ »
Ματ βερνίκι και μετά τρίψιμο με ένα μαλακό ύφασμα, ίσα ίσα να «φρεσκάρει» η επιφάνεια, δηλαδή να ψευτογυαλίσει. Αν ήταν άλλο χρώμα καλύτερο θα ήταν το σατινέ, αλλά το μαύρο δίνει βάθος και γυαλίζει πολύ.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #189 στις: Αυγούστου 27, 2014, 03:15:09 μμ »
Το ματ χρώμα της Vallejo αν περαστεί ακολούθως με το ματ βερνίκι της, δίνει μια γλυκιά "γυαλάδα" που προσωπικά ισορροπεί όλες τις παραπάνω απόψεις.
Στο συγκεκριμένο μαύρο χρώμα αν κι έχει δύο παραλλαγές (dull & metal), η admiralty/caldercraft έχει "μείνει πίσω".
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #190 στις: Αυγούστου 27, 2014, 03:53:21 μμ »
Νίκο το δοκίμασα αυτό που λες εχθές το βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει όπως είναι το σατινέ βερνίκι, μην φανταστείς όμως ότι γυαλίζει (περισσότερο γυαλίζει στο μουσειακό) και εξαρτάται και από το φως από ποια γωνία πέφτει. Είχα κάτι πανάκια για χρώματα αυτοκινήτων που κάνουν άριστη δουλειά και τα χρησιμοποιούσα μόλις έκανα κανόνια με χημικό υγρό. Το χημικό αυτό το χρησιμοποιούν και σε όπλα απ' ότι έχω διαβάσει.

Στέργιε τα μαύρα της Admiralty τα έχω και εγώ και φυσικά τα απορρίπτω και ειδικότερα το Dull Black, όμως μην ξεχνάς ότι ειδικά για τα χρώματα έχω επικοινωνήσει με email με το μουσείο, την απάντηση ήδη την έχω δώσει σε προηγούμενο μήνυμα στο παρόν νήμα. Αρκετοί που φτιάχνουν το ίδιο το έχουν αλλάξει, έχουν κάνει μέχρι και αλλαγές στην κίτρινη και κόκκινη ώχρα. Σε ένα βιβλίο που έχω με την κατασκευή αυτή χρησιμοποιεί ως κίτρινο το Humbrol 74 Linen Matt και ως μαύρο το Humbrol 85 Coal Black Satin, αυτά συνιστούσε η Caldercraft πριν βγουν τα Admiralty.

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #191 στις: Αυγούστου 27, 2014, 04:06:10 μμ »
μην φανταστείς όμως ότι γυαλίζει (περισσότερο γυαλίζει στο μουσειακό) και εξαρτάται και από το φως από ποια γωνία πέφτει.
Αυτό το αποτέλεσμα θέλεις.  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #192 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 05:58:28 μμ »
Μετά από πολύμηνη απουσία επανέρχομαι και πάλι στο εργαστήριο.

Πριν ξεκινήσω την περαιτέρω κατασκευή αυτήν την εβδομάδα ασχολήθηκα με την κατασκευή των τριάντα (30) κανονιών τα οποία τοποθετούνται στο πάνω κατάστρωμα.
Η τοποθέτησή τους θα γίνει πολύ αργότερα εφόσον έχει τοποθετηθεί ο χαλκός και έχει βαφτεί το ιστιοφόρο. Απλά έκανα αυτήν την εργασία τώρα προκειμένου να είμαι έτοιμος και να έχω ξεμπλέξει πλήρως με αυτά τα κανόνια.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζονται μερικές βάσεις ασταρωμένες με  το γκρι αστάρι της Vallejo.

Εδώ βλέπετε μερικές βάσεις κανονιών έτοιμες με τον χρωματισμό τους. Χρησιμοποιήθηκε η κίτρινη ώχρα της Admiralty και στο μαύρο σημείο το μαύρο ματ χρώμα από την σειρά model colour της Vallejo.

Για όλες τις τρύπες (0,8 χιλιοστά) για μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποίησα την μικρή κάθετη φρέζα της Proxxon.

Από τα τριάντα (30) κανόνια του πάνω καταστρώματος θα είναι ορατά μόνο τα δεκατέσσερα (14), έτσι λοιπόν αποφάσισα  να φτιάξω πλήρως μόνο δεκατέσσερα (14) κανόνια, τα δε υπόλοιπα τα έφτιαξα με απλό τρόπο μιας και δεν θα φαίνεται τίποτε από τις βάσεις, παρά μόνο το μπροστινό μέρος αυτών.
Όλες οι κολλήσεις έγιναν με συνδυασμό medium και thin κυανοακρυλικής κόλλας.
Τα πλήρως κατασκευασμένα κανόνια αποτελούνται από είκοσι οκτώ (28) κομμάτια και η κατασκευή είναι διαφοροποιημένη από ότι έλεγαν οι οδηγίες, δηλαδή προστέθηκαν μερικά ακόμα pins όπως και δύο δακτυλίδια, προκειμένου να βοηθήσουν στο rigging των κανονιών.
Η διαφορά της κατασκευής απεικονίζεται στην φωτογραφία με το κόκκινο βέλος.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #193 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 12:47:45 πμ »
  Βασίλη καλή επιστροφή , βλέπω κανονική γραμμή παραγωγής , σίγουρα πολύ καλύτερη η βελτιωμένη έκδοση των κανονιών .
Ερώτηση έχεις θέμα αστοχίας καμμιά φορά (πχ, σπάσιμο ή καταστροφή στη διάρκεια του τρυπήματος ) ή όλα βαίνουν καλώς ;  ::good_job_smilie::
 Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
 Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #194 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 09:23:08 πμ »
Πολύ καλές και αληθοφανείς οι βελτιώσεις.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 12:03:26 μμ »
Αντώνη και Κώστα σας ευχαριστώ. ::salut::

Αντώνη προσωπικά δεν μου έχει συμβεί κάτι στραβό στο τρύπημα, χρησιμοποίησα απ' ότι βλέπεις σε παραπάνω φωτογραφίες σταθερό εργαλείο για τις τρύπες γι΄αυτό τον λόγο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #196 στις: Ιουλίου 18, 2015, 06:37:19 μμ »
ΒΗΜΑ 21 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΕΤΣΩΜΑΤΟΣ

Μετά από μερικούς μήνες απουσίας (λόγω μεταφοράς του εργαστηρίου στον πάνω όροφο και αρκετής βαρεμάρας) επανέρχομαι πάλι στην κατασκευή.
Η συνέχεια είναι η ολοκλήρωση τώρα του δεύτερου πετσώματος και η διαμόρφωση στις μπουκαπόρτες του πλοίου, την οποία διαμόρφωση θα την αναλύσω κατά το πέτσωμα της αριστερής πλευράς (όπως κοιτάζουμε το πλοίο από μπροστά).
Η συνέχεια λοιπόν απεικονίζει την δεξιά πλευρά και ξεκίνησα από πάνω προς τα κάτω μέχρι να κλείσει το πέτσωμα.

Για να διαπιστώσω πως θα είναι η κίτρινη ώχρα έτριψα μερικά σημεία με γυαλόχαρτο νούμερο 180 ώστε να ομαλοποιήσω τις σανίδες και στην συνέχεια το τελικό φινίρισμα έγινε με γυαλόχαρτο νούμερο 320. Χρησιμοποιήθηκε λευκός στόκος σε όποια σημεία χρειαζόταν και αυτό γιατί οι σανίδες που προσφέρει η εταιρεία για δεύτερο πέτσωμα δεν είναι και οι καλύτερες όσον αφορά την κοπή τους.

Βασίλης

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #197 στις: Ιουλίου 19, 2015, 02:21:53 μμ »
Πολλή βαρεμάρα και με την ζέστη δεν παλεύεται. ʼντε να βλέπουμε λίγη πρόοδο.

Έψαχνα γιατί έβαφαν έτσι τα πλοία τους οι ʼγγλοι και έπεσα πάνω σε αυτό το σάιτ: http://www.ageofnelson.org/

Έχει και φόρουμ, αρκετά ενδιαφέρον θα έλεγα.

Καλή συνέχεια...  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #198 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 03:47:25 μμ »
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό,
Λόγω μεγάλων αλλαγών που έγιναν στο σπίτι μας αναγκαστήκαμε να απέχουμε από το χόμπι πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε και πάλι (βασικά μόνο εγώ γιατί η σύζυγος είναι πνιγμένη από δουλειά). Αποφασίσαμε λοιπόν να ξηλώσουμε μια ξύλινη αποθήκη που υπήρχε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και από την αρχή να φτιάξουμε ένα εργαστήριο το οποίο αποτελείται από πάνελ πολυουρεθάνης, ενδιάμεση μόνωση με πετροβάμβακα και ντύσιμο εσωτερικά με ραμποτέ σανίδες. Η σκεπή είναι ξύλινη και στο κάτω μέρος θα μονωθεί με πετροβάμβακα και θα τοποθετηθεί ψευδοροφή με γυψοσανίδα. Για πάτωμα έχει τοποθετηθεί πλακάκι. Θα έχει ξεχωριστή ηλεκτρική εγκατάσταση και επίσης θα τοποθετηθεί και το ανάλογο κλιματιστικό. Φυσικά αυτός ο χώρος είναι μικρότερος από τον προηγούμενο αλλά είναι ότι πρέπει για μοντελισμό.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #199 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 10:11:56 μμ »
  Βασίλη και Μαρία καλησπέρα , καλώς ήρθατε μετά από τόσο καιρό και καλορίζικο το καινούριο σας εργαστήριο .
  Πρόταση , ίσως θα ήταν χρήσιμο να τοποθετήσετε και ένα βιντιλατέρ με περσίδες για να απομακρύνει τυχόν μυρωδιές από τα υλικά
(μπογιές , ξύλα κ.ά.) ή να ανανεώνει τον αέρα σε περίπτωση που το a/c δεν είναι απαραίτητο .

Περιμένουμε νέα project .
  Καλή συνέχεια  ::salut::
  Αντώνης .
  Υ.Γ Τώρα είδα ότι το έχετε βάλει .