Μάριε να είσαι καλά και ευχαριστώ.
Στέργιε στην φάση που είσαι δεν νομίζω να γίνεται να βάλεις αυτά τα μπρούτζινα pedestal διότι χρειάζεται να γίνει τρύπα όπως έκανα και στο Victory. Έχει σκεφτεί η Μαρία-Φρεντερίκα να στηρίξει το Cutty με βαρέλια. Περίμενε να δεις πως θα γίνει αυτό (εάν είναι εφικτό) και μετά βλέπεις εάν σου αρέσει.
Συμεών καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ, τουλάχιστον με αυτά που γνωρίζω και μπορώ να φτιάξω, όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα ξύλινα σκάφη και είναι τιμή μου η κατασκευή αυτή να γίνει PDF μέσα από το εδώ forum ξέροντας ότι θα αφήσω ένα μικρό λιθαράκι για τους υπόλοιπους.
Αντώνη καλησπέρα και από μένα αλλά και από την σύζυγο.
Το βάρος το υπολογίζω όταν τελειώσει να είναι πάνω από 15 κιλά και κάτω από 20. Εφόσον όμως το έθεσες όταν τελειώσει θα το ζυγίσω για να δω και εγώ ο ίδιος το βάρος του
ΒΗΜΑ 5Κολλήθηκε ο νομέας νούμερο 18.

Στην συνέχεια κολλήθηκαν τα κομμάτια νούμερο 105 και 106 πάνω στις εγκοπές του νομέα 18. Προσοχή εδώ αυτά τα κομμάτια πρέπει να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα (γωνιασμένα) κατά 90 μοίρες ως προς τον νομέα 18

Κολλήθηκε στην θέση του το κομμάτι νούμερο 22. Εδώ χρησιμοποίησα κύανο (medium) κόλλα εκεί που αυτό το κομμάτι πάταγε στους νομείς. Για να ισχυροποιήσω την κόλλα την ψέκαζα εφόσον πριν την είχα εφαρμόσει με επιταχυντή. Αυτό έχει ως συνέπεια η κόλλα να στεγνώνει σχεδόν ακαριαία και εκεί που υπάρχουν μικροκενά να τα σφραγίζει. Με τα κόκκινα βελάκια μπορείτε να δείτε αυτό που εννοώ.

Κολλήθηκε ο νομέας νούμερο 1, εφόσον πρώτα είχαν περαστεί τα κομμάτια νούμερο 39 (4 στον αριθμό).

Μερικές φωτογραφίες από την όλη κατασκευή μέχρι στιγμής.

Κόπηκε και από τις δύο πλευρές από τα πάνω κομμάτια νούμερο 39 και μεταξύ των νομέων 9 και 10 το κομμάτι 39. Αυτό έγινε γιατί μετέπειτα εκεί θα βρίσκεται η πόρτα εισόδου του πλοίου. Εφόσον κόπηκε αυτό το κομμάτι τρίφτηκε να έρθει πρόσωπο με τους νομείς 9 και 10.

Συνεχίζεται.....
Βασίλης