Κατά την επίσκεψη μου στο Διαβολικό Τρίγωνο του Μοντελισμού,
αγόρασα το Tiger I Early Production στην 1/48 της Tamiya.
Ο λόγος ήταν καθαρά και μόνο από περιέργεια για την πολυδιαφημιζόμενη 1/48 πάρα για το θέμα (Tiger I).
Αποζημιώθηκα εν μέρη, γιατί δεν είναι και το καλύτερο σε 1/48.
Το πήγμα είναι μεταλλικό και δίνει ωραία αίσθηση βάρους στο τέλος.
Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι από το γνωστό πλαστικό.
Εχει πολύ καλή αναπαράσταση των οξυγονοκολλήσεων αρκετά καλή λεπτομέρεια για την κλίμακα και γενικά
ένα κιτ στο οποίο μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις βελτιωτικά.
Έχει άριστη εφαρμογή και όχι μόνο στα μεταξύ των πλαστικών κομματιών αλλά και στα ανομοιογενή υλικά.
Ο στόκος έμεινε στο συρτάρι (οικονομία). Ακολούθησα τα βήματα κατασκευής όπως τα προτείνει η Tamiya χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.
Μια παράκαμψη έγινε στις ερπύστριες για προσωπικούς καθαρά λόγους.
Το κιτ προορίζεται για το καλοκαιρινό έδαφος της Ρωσίας (Russia Summer 1944-43).
Είχα αποφασίσει η κατασκευή να γίνει OOB (Out Of Box) χωρίς πρόσθετα κλπ. για να το δώ σαν κιτ και όχι σαν Tiger I.
Δυστυχώς ο διάολος ξανα χτύπησε. Στόχος, να του αλλάξω τα φώτα στις φθορές, να δοκιμάσω διάφορες τεχνικές υφής υλικών κλπ.

Περάστηκε με υγρή κόλλα και βομβαρδίστηκε με βουρτσάκι, έπειτα ελαφρό τρίψιμο με 360 και 1000 βαθμούς ντουκόχαρτο,
τώρα εάν πέτυχα το χυτό μέταλλο θα το δώ μετά το prime color.
Υγρή κόλλα και κάθετες μαχαιριές στις πλευρές των μετάλλων, σημάδι δηλ. από το κόψιμο με οξυγόνο,
το αποτέλεσμα θα το δώ μετά το prime color.
Προσπάθεια αναπαράστασης οξυγονοκόλλησης, ακόμα πειράματα κάνω (Γιάννη (eagle) θα δοκιμάσω και το δικό σου εποξικό,
σε ευχαριστώ φίλε) εάν δεν το καταφέρω θα δοκιμάσω και λαδομπογιά.
Στα πλαϊνά του πήγματος και επειδή είναι μέταλλο, για τα σημάδια από το χυτήριο άπλωσα στόκο, τον βομβάρδισα με βουρτσάκι,
τον έτριψα και αναμονή για αποτέλεσμα.
Prime color από νέα βδομάδα γιατί το Σάββατο βαφτίζω την κορούλα μου.
Camo θα έχει Dark yellow και γραμμές green, για φθορές ψάχνω να βρώ πιο τεύχος Model expert είχε ένα Πανζερ του Mig,
any way έχω και φύλακα άγγελο της Squadron το Applied Modeling Encyclopedia Armor
Τα σχόλεια σας...