Μετα από την δική σας βοήθεια και τις υπέροχες φωτογραφίες που μου παραθέσατε στο ανάλογο θέμα που ανοίχτηκε ,αποφάσησα να προχωρήσω στην μετασκευή του Ελικοπτέρου του ΠΝ ΜΑς!!!
Εντάξει έιπα δεν θα θέλει και πολλά πολλά ,σήματα να βρω άντε να διαμορφώσω και λίγο το πίσω χώρο του κόκπιτ ,άντε και να προστέσω λίγα καλώδια στον κινητήρα!!!
Δυστυχώς όμως έπεσα πολύ έξω από τις αρχικές εκτιμήσεις του πρότζεκτ!!!Το κιτ για να έρθει και να γίνει ελληνικό θέλει ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑΓΕΣ και ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ!!!
Εκανα το σταυρό μου λοιπόν και ξεκίνησα ,αν θα τελειώσει δεν ξέρω ,όσο προχωράω τόσο και παρουσιάζονται και άλλα θέματα ,το τελευταίο που διαπίστωσα και πραγματικά με φρέναρε λίγο είναι τα πολύ χοντρά διάφανα που έχει και μια καλύπτρα που μοιάζει με πάτο από σπραιτ με τη μόνη διαφορά το άσπρο κρύσταλο.....
Τέλος πάντων να μη σας κουράζω άλλο μπήκα στο χωρό και θα χορέψω!!!!

Ας δούμε λοιπόν τον κινητήρα ,την αρχή του δηλαδή......κομμάτια πλαστικού λίγο μέταλο για τη σίτα από κάποιο πλοίο και ένα κομμάτι από πινέλο για να διαμορφώσω το κυρίως σώμα που δεσπόζει βαφόμενο πράσσινο!!!

Και ο πραγματικός!

Εδώ φαίνεται καθαρά το πίσω τοίχωμα του κόκπιτ με τις διάφορες θυρίδες.Φτιάχτηκε από την αρχή με πλαστικό και επενδύθηκε με αλουμινόφυλλο νες και φύλλα πλαστικού ,πολύ μέτρημα για να καθήσει σωστά στις καμπύλες του κιτ.

Εδώ φαίνονται όλα τα ανοίγματα που έγιναν με τρυπανάκι και η διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τον κινητήρα,καθώς και το κεντρικό νέυρο (ένα απο τα δύο ,θα γίνει και το άλλο από την άλλη πλευρά)που έγινε απόπλαστικό και χαλκόσυρμα!
Τα διάφορα εξογκώματα επί της ατρακτου ,από πλαστικό και μάτζικ σκαλπ και η διαμόρφωση του σκαλοπατιού με κόψιμο του πλαστικού και τοποθέτηση φύλλου πλαστικού!

Και μερικές από το πραγματικό στα συγκεκριμένα σημεία!
Η ουρά του ελικοπτέρου από μασίφ που ήταν τρυπήθηκε για να φιλοξενίσει τον άξονα και φτιάχτηκε και αυτό το προστατευτικό από ''νες''για να περάσουν κάποιες ντίζες αργότερα!

Και τέλος ένα dry fit με όλα τα κομμάτια για να δούμε που πατάμε και τι κάναμε ....στην καλύπτρα έχει γίνει η στρογγυλή αντένα που υπάρχει εκεί με μάτζικ σκαλπ .....

Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις σας ,αν κάτι δε σας αρέσει ,μη διστάσετε να το πείτε ,τη βαριά την έχω διπλα ,δεν κολλάμε να πάμε πάλι από την αρχή ή να πάμε για άλλο ,έχω καιρό να εκπαραθυρώσω μοντέλο και το στοκ μεγαλώνει επικίνδυνα .

Υγειένετε !!!