Αποστολέας Θέμα: Τα Μatilda ΙΙ Α12 στη Μάχη της Κρήτης  (Αναγνώστηκε 10125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Τα Μatilda ΙΙ Α12 στη Μάχη της Κρήτης
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 01:47:14 μμ »
pdf!!!!

Καλόμαθε η γριά στα σύκα, κι όλη μέρα τα ζητά    ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 01:51:22 μμ »
Καλόμαθε η γριά στα σύκα, κι όλη μέρα τα ζητά    ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
::ontopic:: ::ontopic:: ::ontopic:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 05:30:32 μμ »
::ontopic:: ::ontopic:: ::ontopic:: ::glossa:: ::glossa::
pdf!!!!

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ας το τελειώσω και βγάλτε το και σε cd "Matilda's world tour-Live in Crete"  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 05:43:00 μμ »
Χίλια μπράβο ρε Κώστα! ::eusa_clap::
Μακάρι να βλέπαμε και άλλα τέτοια πρωτότυπα άρθρα-οδηγούς απο τους γνώστες!

Μήπως έχεις σκοπό να ρίξεις ένα αντίστοιχο "ψάξιμο" για τα Vickers Mk.VI? ::glossa::

Ευχαριστώ φίλε.
Γλυκοκοιτάς το Vickers MkVI της Vulcan,ε;Είναι μαναράκι.  :wink: Στη περίπτωση του τα πράγματα είναι λίγο πιό περίπλοκα γιατί αυτά τα σαραβαλάκια υπηρέτησαν και στηνηπειρωτική Ελλάδα και στη Κύπρο (εκτός απο τα 16 της Κρήτης)  :roll:
Έχω και μιά φώτο ενός έξω απο μιά καφετέρια στο Βόλο,μούρλια  :wink:

Προτείνω να αλλάξουμε τον τίτλο σε "Μελέτη για τα Μatilda ΙΙ Α12 στη Μάχη της Κρήτης" ή "Ερευνα για τα Μatilda ΙΙ Α12 στη Μάχη της Κρήτης". Γιατί πλέον για κάτι τέτοιο μιλάμε.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!

Ευχαριστώ Γιώργη.Έχει αρκετό κόπο αλλά χαίρομαι που σας αρέσει κι επιτέλους θα υπάρξει ένα στοιχειώδες reference για το (Ελληνικού ενδιαφέροντος) θέμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 07:20:55 μμ »
... Έχω και μιά φώτο ενός έξω απο μιά καφετέρια στο Βόλο,μούρλια  :wink:
ΚΑΦΕΝΕΙΟ δικέ μου δεν υπήρχαν καφετέριες και bar-ακια τότε  :lol: :lol: :lol:  ::glossa::

Κι εγώ την έχω όπως και το Vickers της Vulcan και ψήνεται το διόραμα  :mrgreen: (... σε 8-9-10 τέρμινα)  :roll:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 07:42:18 μμ »
Χίλια μπράβο!!! Εγώ τουλάχιστον, τόχω το κιτ, θα ανταμείψω τον κόπο σου με κατασκευή προσεχώς.
Ευχαριστούμε  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 08:27:06 μμ »
ΚΑΦΕΝΕΙΟ δικέ μου δεν υπήρχαν καφετέριες και bar-ακια τότε  :lol: :lol: :lol:  ::glossa::

Κι εγώ την έχω όπως και το Vickers της Vulcan και ψήνεται το διόραμα  :mrgreen: (... σε 8-9-10 τέρμινα)  :roll:

Πώς είπατε;  :D :mrgreen: ::glossa::

Ωραιότατη ιδέα.Βάλτο μπροστά Νίκο να βγάλουμε κι εμείς το γράσο από τα μάτια.Αρκετά "ξεκουράστηκες",πίσω στα sprue σου! :wink:

Χίλια μπράβο!!! Εγώ τουλάχιστον, τόχω το κιτ, θα ανταμείψω τον κόπο σου με κατασκευή προσεχώς.
Ευχαριστούμε  ::salut::

Τώρα μιλάμε γιατί καλή η θεωρία αλλά χωρίς πράξη...Φίλιππε ξεκίνα το κι εννοείται πως ό,τι χρειαστείς,θα συνδράμω  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 08:29:42 πμ »
Πάρα πολύ καλή και χρήσιμη δουλειά Κώστα! Εύγε κι ευχαριστούμε!

Σχετικά με τη φωτογραφία του "Gnu III" ρώτησα στο Missing Links, αλλά δεν είχαμε ακόμα κάποια απάντηση και όσο περνάνε οι μέρες οι ελπίδες μειώνονται. Υπήρξε μια σημείωση του Mike Starmer όμως, σχετικά με τη Matilda στο Bovington που αφορά την παραλλαγή  Caunter με την οποία είναι βαμμένη, και είναι λάθος τόσο ως προς τα χρώματα, όσο και ως προς το σχήμα. Το αναφέρω εδώ, για να υπάρχει σαν πληροφορία.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 08:54:41 μμ »
Πάρα πολύ καλή και χρήσιμη δουλειά Κώστα! Εύγε κι ευχαριστούμε!

Σχετικά με τη φωτογραφία του "Gnu III" ρώτησα στο Missing Links, αλλά δεν είχαμε ακόμα κάποια απάντηση και όσο περνάνε οι μέρες οι ελπίδες μειώνονται. Υπήρξε μια σημείωση του Mike Starmer όμως, σχετικά με τη Matilda στο Bovington που αφορά την παραλλαγή  Caunter με την οποία είναι βαμμένη, και είναι λάθος τόσο ως προς τα χρώματα, όσο και ως προς το σχήμα. Το αναφέρω εδώ, για να υπάρχει σαν πληροφορία.

Δέν πειράζει Παναγιώτη,ας είναι καλά ο Νίκος (nino1969) που βρήκε τη φώτο που έχουμε.Ρώτησα κι εγώ στο Armorama αλλα...  ::sterb245::
Έτσι κι αλλιώς η φώτο της Matilda του Bovington αναρτήθηκε μόνο για τις λεπτομέρειες των ασπιδίων και είναι γνωστή περίπτωση λάθος βαφής.ʼσε που είναι και MkIV άν θυμάμαι καλά...Απλά είναι αδύνατον να βρεθεί κάθε φορά φώτο MkIIA που να απεικονίζει καθαρά τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσεχθούν κι έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιώ κι απο άλλους υποτύπους που έχουν κοινά σημεία...  :mrgreen:  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 03:49:26 πμ »
Νέα ενημέρωση του ιστορικού κομματιού του thread με πληροφορίες κι εκπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες που έστειλε στο Παναγιώτη (Pz-Panos) γι αυτό το σκοπό,ο Αυστραλός φίλος,κος Michael Grieve.

I would like to thank mr Michael Grieve for his kind and precious assistance. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 08:19:50 πμ »
Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν για αυτή την έρευνα. Ένα σκέτο "BRAVO" (που βεβαίως αφορά και στον κύριο Grieve), τα λέει όλα!!!!!

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 06:16:04 μμ »
Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν για αυτή την έρευνα. Ένα σκέτο "BRAVO" (που βεβαίως αφορά και στον κύριο Grieve), τα λέει όλα!!!!!

ΔΚ

Δημήτρη ειμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η προσπάθεια εχει "αγκαλιαστεί" από πάρα πολλά παιδιά στο forum που σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε είδους πληροφορία κι όσo για το φίλτατο κο Grieve,πρέπει να πώ πως απέδειξε περίτρανα πως ο μοντελισμός και η αγάπη για την ιστορία,γεφυρώνουν ωκεανούς! :wink:
Νομίζω πως το reference πλέον αποκτά τις διαστάσεις μιας αξιόλογης μοντελιστικής και ιστορικής μελέτης και ειναι πολύ σημαντικό σ'αυτούς  τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε,να βλέπει κάποιος το κόπο του να πιάνει τοπο :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 10:54:07 πμ »
Bρηκα αλλη μια απο Κρητη

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 12:58:00 μμ »
Bρηκα αλλη μια απο Κρητη

Μάλλον το "Gnat IV"...  :roll:

Mπράβο φίλε!Θα πάρει κι αυτή τη θέση της στο σχετικό πινακάκι  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 01:02:56 μμ »
H περιοχη που λεπουμε στο βαθος μοιαζει πολυ με το λεγομενο Κακο Ορος που βρισκεται ανατωλικα του σημερινου αεροδρομιου του Ηρακλειου.

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 01:42:13 μμ »
Η φωτογραφία φαίνεται να είναι τραβηγμένη από τη περιοχή Δύο Οράκια. 2 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.
Δημήτρη έπεσες πολύ κοντά.
Κώστας
Ηράκλειο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 02:01:26 μμ »
H περιοχη που λεπουμε στο βαθος μοιαζει πολυ με το λεγομενο Κακο Ορος που βρισκεται ανατωλικα του σημερινου αεροδρομιου του Ηρακλειου.

Η φωτογραφία φαίνεται να είναι τραβηγμένη από τη περιοχή Δύο Οράκια. 2 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.
Δημήτρη έπεσες πολύ κοντά.
Κώστας
Ηράκλειο

Τότε ή δεν είναι το "Gnat IV" ή οι φώτο του "Gnat IV" αναγνωρίζονται λανθασμένα ως τοποθεσία του Ρεθύμνου...Για ρίξτε μια ματιά στις φώτο ρε παιδιά (οι Κρητικοί),παρακαλω...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 02:27:09 μμ »
Από τη στιγμή που ο αριθμός του άρματος φαίνεται να ξεκινάει με 74-- και δεν είναι το 7411 Gnat IV, θα πρόκειται αναγκαστικά για το "αβάπτιστο" 7402, αφού δεν υπάρχει άλλο με παρόμοιο αριθμό, αλλά επιπλέον φαίνεται να ταιριάζει και η τοποθεσία.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 06:12:46 μμ »
Από τη στιγμή που ο αριθμός του άρματος φαίνεται να ξεκινάει με 74-- και δεν είναι το 7411 Gnat IV, θα πρόκειται αναγκαστικά για το "αβάπτιστο" 7402, αφού δεν υπάρχει άλλο με παρόμοιο αριθμό, αλλά επιπλέον φαίνεται να ταιριάζει και η τοποθεσία.

Θα συμφωνήσω απόλυτα.Είναι το "7402"  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 26, 2014, 09:21:14 μμ »
Κάποιες φωτό που βρέθηκαν στο ebay και ανεβαίνουν μετά από την ευγενική επιβεβαίωση του αγαπητού "1st Guards Tank Brigade" ότι δεν πρέπει να είναι από τις γνωστές και αξίζει ο κόπος να δημοσιευτούν:

Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 26, 2014, 09:33:56 μμ »
Τις έχω βεβαίως,βεβαίως...
Μιλάμε οτι με τη βοήθεια ενός φίλου συγγραφέα και συλλέκτη απο Κρήτη και κάποιων άλλων φίλων έχω μαζέψει πολύ υλικό

Πάρτε μιά μικρή γεύση:

Να μείνετε συντονισμένοι γιατί μόλις δροσίσει το άρθρο θα διπλασιαστεί  :wink: ::salut::

Tags: