Το MiG-15 της Airfix είναι ένα απο τα "νέα" καλούπια της που χαρακτηρίζονται απο συμπαθητική λεπτομέρεια, καλή εφαρμογή και... βαθιές γραμμώσεις, στοχεύοντας στους νέους στο χώρο και αυτούς που ψάχνουν μια απροβλημάτιστη κατασκευή χωρίς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για ακριβείς διαστάσεις και πιστότητα στη λεπτομέρεια.
Το εν λόγω κίτ περιήλθε στη κατοχή μου ξεκινημένο απο τον συνάδελφο Staticjim και θα παρέμενε στη κατάσταση που μου το παρέδωσε επ'αόριστον

, άν δεν ερχόταν το GB Made in Russia να αποτελέσει την αφορμή για να βγεί απο τη "λίστα της ντροπής" ( αυτή με τα ημιτελή ντέ!) Έτσι κατέλαβε τη θέση του στον πάγκο απο τον Μάη αλλα λίγο οι δουλειά, λίγο το καλοκαίρι που μεσολάβησε και διάφορα άλλα τρεχάματα, ξέχασα να ανοίξω θέμα εντός του GB... Εστω και εκτός, ήρθε πλέον η ώρα να το "ανεβάσω"! Συγχωρέστε τη παρουσία του logo του GB στις φωτό αλλα αφενώς μου αρέσει, αφετέρου βαριέμαι να το αφαιρέσω!

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με προσθήκη λεπτομέρειας ή διορθώσεις, καθώς υπάρχουν καλύτερα κίτ του MiG-15 για να ασχοληθεί κανείς και εξ αρχής ο σκοπός ήταν να υπάρχει κάτι στον πάγκο για να σκαλίζω...
Ξεκίνημα με τρίψιμο του στόκου που είχε ήδη βάλει ο Μήτσος και επαναστοκάρισμα

Ψέκασμα με Humbrol 63 (και ένα ψιλοστοκαρισματάκι που χρειάστηκε...)

Τρίψιμο και διόρθωση μιας ματσακωνιάς που δεν πήρα χαμπάρι πρίν το βάψιμο...

Ψέκασμα με Humbrol 186

Ακολούθησε μασκάρισμα για να ψεκαστεί το πράσινο (Humbrol 102). Ξεκίνησα με bluetack αλλα σύντομα τα νεύρα μου σπάσανε προσπαθώντας να ακολουθήσω τα σχέδια της παραλλαγής, γι'αυτό και το μεγαλύτερο μέρος έγινε με μασκόλ της Humbrol...

Ακολούθησε η τοποθέτηση των χαλκομανιών - η οποία ήταν εν πολλοίς απροβλημάτιστη ενώ το Micro-Sol έπεισε όσες εξ αυτών έπεφταν επάνω σε γράμμωση-χαντάκι, να... πέσουν μέσα!

Μασκαρίστηκαν και ψεκάστηκαν τα walkways, καθώς οι αντίστοιχες χαλκομανίες (όπως και αυτές του κόκπιτ) έλειπαν απο τη καρτέλα...

... μικρές απώλειες απο το μασκάρισμα αλλα χωρίς περαιτέρω προβλήματα...

και στη συνέχεια σκόνισμα-πλύσιμο-λαδόξυδα σε κάθε μορφή και τρόπο εφαρμογής για να σπάσω την ομοιογένεια του βαψίματος και την απόδοση "μετρημένης" φθοράς. Ότι φαίνεται στη φωτό έχει "πέσει" επάνω στο μοντέλο!

... και το αποτέλεσμα έως τώρα είναι αυτό.

Αυτά έως τώρα, πιστεύω (και ελπίζω) η συνέχεια σύντομα!