Αποστολέας Θέμα: Revell 1/100 Bell AH-1G Cobra  (Αναγνώστηκε 3056 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Revell 1/100 Bell AH-1G Cobra
« στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 10:50:56 πμ »
Να ξεκινήσω και εγώ με το ελικόπτερο που, μετά το UH-1, έγινα και αυτό εικόνα-σύμβολο του πολέμου στο Vietnam, το Bell AH-1G Cobra, το πρώτο ελικόπτερο που σχεδιάστηκε εξ αρχής σα μαχητικό.

Αποδείχτηκε δύσκολο να το βρω στην 1/72 και στην έκθεση μόλις το είδα, ακόμα και στην 1/100, το αγόρασα αμέσως. Αποδείχθηκε ένα σύγχρονο κιτ με χαραγμένη γράμμωση και μπόλικη λεπτομέρεια για την κλίμακα όπως επίσης και όμορφα σήματα την απόδοση των οποίων μένει να δω όταν έρθει η ώρα τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πιάσει και πολύ χώρο στη βιτρίνα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Απ: Revell 1/100 Bell AH-1G Cobra
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 01:16:30 μμ »
Τέλειο είναι, καλή αρχή!! Το είχα φτιάξει και εγώ πριν κάμποσο καιρό, δώρο από την προπέρσινη κοπή πίτας!!!!!

::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 01:33:37 μμ »
Το είχα φτιάξει και εγώ πριν κάμποσο καιρό, δώρο από την προπέρσινη κοπή πίτας!!!!!
Το ξέρω, από εσένα έκλεψα τη φωτογραφία του κουτιού :oops:

Τέλειο είναι...
Ναι, δείχνει εντυπωσιακό, μικρό αλλά με μπόλικη λεπτομέρεια. Τα καθίσματα στο cockpit είναι κάπως απλοϊκά αλλά τι διάβολο, 1/100 είναι!

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 04:36:40 μμ »
1/100 θα μας τρελανεις τελειως !!!!! Εγω δεν θα εβλεπα ουτε το κουτι.
 ::alarm:: χαμηλη πιεση στον αερογραφο να μην το σκοτωσεις   :mrgreen: ::alarm::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:36:16 μμ »
::alarm:: χαμηλη πιεση στον αερογραφο να μην το σκοτωσεις   :mrgreen: ::alarm::
::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Εντάξει, θα με κράξετε, αλλά τελικά αυτά τα ανθυποσηματίδια μου έφαγαν ένα ΣΚ :evil: Πρώτον δεν κολλάγανε με ΤΙΠΟΤΑ, 3 ώρες μετά την τοποθέτηση, με ένα απαλό φύσημα βγήκαν από το cockpit σαν να μην είχαν τοποθετηθεί ποτέ! Ξανά λοιπόν στη θέση τους με παρκετίνη αλλά δεν έλεγαν να κάτσουν ή να ακολουθήσουν τις γραμμές του μοντέλου ξανά με τίποτα ::eusa_wall:: Αφού αποδείχθηκαν εντελώς αναίσθητα στο MicroSol και στο βελτιωτικό της Gunze (πράσινο μπουκαλάκι), επιστρατεύτηκε το απόλυτο βελτιωτικό, πινελάκι ελαφρά νοτισμένο σε κόλλα Humbrol και κάπως έστρωσαν

Τώρα παλεύω να φιάξω ζώνες και σκέφτομαι το γλέντι που έχει να πέσει με τα σήματα στο υπόλοιπο μοντέλο ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:40:15 μμ »
Έλα τώρα που δεν σ' αρέσει να παιδεύεσαι...  ::glossa:: ::glossa::

Πάρε το πράσινο και μπλε μπουκαλάκι της gunze και τέλος τα βάσανα... Όσο και να αντισταθούν τα σήματα πάντα κολλάνε στο τέλος...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 09:56:21 πμ »
Περίεργο όμως να συμβαίνει αυτό στα σήματα, στο δικό μου δεν είχε αντιμετωπιστεί τέτοιο θέμα, ακόμα και με τα σαγόνια στο ρύγχος, όπου περίμενα μεγαλύτερη δυσκολία, έκατσαν σχετικά εύκολα....νομίζω πιο πολύ με δυσκόλεψαν οι μαύρες επιφάνειες στα φτερά...καλύτερα να τις μασκάρεις και να τις βάψεις.

Καλή δύναμη!!!!  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 10:06:57 πμ »
Νομίζω έχει να κάνει και με το ότι είναι πολύ μικρά τα συγκεκριμένα decals. Έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα με decals της Revell σε
 α) λωρίδες για βλήματα (από Eurofighter)
β) decals < 3mmx3mm (από Mirage F1C)

Στα μεγαλύτερα όμως δεν είχα πρόβλημα, κάνοντας το κόλπο με τις παρκετίνες (είμαι και low-tech...)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 09:35:05 μμ »
Και λίγο πρόοδος σε αυτό που με έχει αρκούντως παιδέψει, τα μάτια δεν είναι πλέον για τέτοια... Μου βγήκε ελαφρώς ο πάτος αλλά έβαλα ζώνες:

Click to see the original size.

Το κλείσιμο της ατράκτου αποδείχτηκε αρκετά ζόρικο γιατί μάλλον το κιτ μου είχε σκεβρωμένα τα δύο μισά. Οπως βλέπετε έγινε χρήση ωμής βίας για να κάτσουν όλα όπως πρέπει.

Click to see the original size.

Στη συνέχεια στοκάρισμα το οποίο δυστυχώς δείχνει να είναι μπόλικο... :evil:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:21:45 μμ »
Πρόδος και εδώ, βάψιμο με Gunze 304 και ξανοίγματα. Δυστυχώς τα ξανοίγματα δείχνουν ΠΟΛΥ πιο έντονα από οτι είναι στην πραγματικότητα... κάτι τρέχει με τη μηχανούλα μου και δεν τα πάει καθόλου καλά με το olivε drab...

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 11:55:41 μμ »
Δείχνει εξαιρετικό φίλτατε...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:40:59 μμ »
Μια χαρά ειναι γιατί πιστεύω πως με τα βερνικια η διαφορά θα φαινεται καλύτερα. Καλη συνεχεια!!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 08:43:07 πμ »
Εμένα Γιώργο μου αρέσουν τα ξανοίγματα.
Keep walking.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 07:20:49 μμ »
Να μου ζησεις ρε Γιωργη με τα σαμιαμιδια που καταπιανεσαι!!
Εξαιρετικη κατασκευη οπως παντα! :wink: :wink: :wink:
Εντυπωση μου κανει το μονοκομματο μασκαρισμα σου ρε Ζωρζ! :D :D :D
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 24, 2013, 02:01:49 μμ »
Οι ΗΠΑ όταν ενεπλάκησαν στον πόλεμο του Vietnam, περίμεναν μία εύκολη επικράτηση. Αποδείχθηκε πως τίποτα δεν ήταν πιο ουτοπικό από αυτό, ο εχθρός δεν εννοούσε να «συμμορφωθεί» και χτυπούσε απρόβλεπτα εξαφανιζόμενος αμέσως μετά μέσα στη ζούγκλα. Επίσης ο εχθρός δε διέθετε βιομηχανική και συγκοινωνιακή υποδομή τέτοια που να μπορεί να εκμηδενιστεί από την αεροπορία αλλά μετέφερε τα απαραίτητα εφόδια, που του παρείχαν τρίτες χώρες, μέσα από ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα μονοπατιών και χωματόδρομων, συχνά έξω ακόμα και από τα σύνορα του Vietnam. Κάτι έπρεπε να αλλάξει ριζικά στον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν τον πόλεμο.

Η αλλαγή ήρθε με τη μορφή του ελικοπτέρου. Οι δυνάμεις πλέον μπορούσαν να παραμένουν ασφαλείς σε βάσεις με ισχυρή προστάσια και άμυνα και τα ελικόπτερα μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο να τις μεταφέρουν στα σημεία που ήταν απαραίτητες και αμέσως μετά να τις αποσύρουν. Επίσης, με την έλευση ελικοπτέρων με ισχυρές μηχανές βασισμένες σε τουρμπίνες, η λογιστική υποστήριξη από αέρος έπαψε να αποτελεί πρόβλημα και οι αμφιβόλου ευστοχίας ρήψεις εφοδίων αντικαταστάθηκαν από ακριβέστατες προσγειώσεις λύνοντας έτσι τα χέρια των κατά τόπους διοικητών. Ο αντίπαλος όμως οπλίστηκε με βαρέα πολυβόλα και άρχισε να επιφέρει απώλειες στα ελικόπτερα οπότε μία μορφή προστασίας του έγινε αμέσως απαραίτητη. Τα αεριοθούμενα αεροσκάφη της εποχής κατανάλωναν καύσιμο με ρυθμό ανάλογο αυτού που εγώ καταναλώνω τηγανητές πατάτες και ο χρόνος παρουσίας τους πάνω από το πεδίο της μάχης ήταν περιορισμένος. Τα οπλισμένα UH-1B μπορούσαν να εξαπολύσουν ένα εντυπωσιακό όγκο πυρός αλλά οι επιδόσεις τους απείχαν από τις επιθυμητές και πάντα αντιμετωπίζονταν ως αναγκαίο κακό μέχρι να βρεθεί μία άλλη λύση.

Τη λύση ανέλαβε να βρει η Bell. Ετσι το 1962 θα παρουσιάσει το Model 207 Sioux Scout, ένα μοντέλο επίδειξης τεχνολογίας το οποίο έφερε όλα τα χαρακτηριστικά των συγχρόνων μαχητικών ελικοπτέρων, διμελές πλήρωμα με τις θέσεις τη μία πίσω από την άλλη, μικρές πτέρυγες για τη φόρτωση οπλικού φορτίου και περιστρεφόμενο πυργίσκο με οπλισμό στο κάτω μέρος του ρύγχους. Ο στρατός θα εντυπωσιαστεί αλλά πιστεύοντας πως το Sioux Scout ήταν μικρό και δεν προσέφερε πρακτικές χρήσεις θα αποφασίσει να εκκινήσει το πρόγραμμα Advanced Aerial Fire Support System (AAFSS) το οποίο θα αποτελέσει και το λόγο γέννησης του Lockheed AH-56 Cheyenne, ενός βαρέος, τεχνολογικά πολυπλόκου και πανάκριβου ελικοπτέρου μάχης το οποίο αφού θα «καταπιεί» απίστευτα ποσά θα ακυρωθεί το 1972.

Στην Bell, που δεν είχαν καν προσκληθεί στο διαγωνισμό AAFSS, δεν χάνουν την πίστη τους, και θα επενδύσουν 1 εκατομμύριο USD στην ιδέα του μαχητικού ελικοπτέρου. Σύντομα θα πάρουν αυτούσιο το ρότορα ενός UH-1, την ίδια μηχανή (Lycoming T53-L13)  και πλήθος άλλων υποσυστημάτων και σε ελάχιστο χρόνο θα παρουσιάσουν το Model 209 το οποίο θα έχει και το χαρακτηριστικό και πασίγνωστό πλέον σχήμα του AH-1 το οποίο αρχικά θα εξοπλιστεί με ανασυρόμενα σκι προσγείωσης που όμως σύντομα θα αφαιρεθούν. Φτάνουμε έτσι στον Ιούνιο του 1965 οπότε το πρόγραμμα AAFSS έχει βαλτώσει, και οι Vietcong, που δεν έχουν δείξει να εντυπωσιάζονται με τις εξελίξεις, συνεχίζουν να καταρρίπτουν μεταφορικά ελικόπτερα. Ο στρατός θα αναγκαστεί να ξεκινήσει νέο διαγωνισμό για έναν «προσωρινό τύπο» ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει τα υφιστάμενα κενά και το διαγωνισμό αυτόν κερδίζει η Bell με το Model 209. Το πρώτο εκ γεννετής μαχητικό ελικόπτερο είχε μόλις μπει στην ιστορία.

Από το 1967 που θα σταλούν τα πρώτα AH-1G στο Vietnam μέρι και σήμερα θα αποδειχθεί πόσο δίκιο είχε η Bell στη βασική της σχεδίαση και τα Cobra, μέσα από αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμούς εξακολουθούν και αποτελούν ένα αξιολογότατο οπλικό σύστημα ακόμα και σήμερα. Η έλευση των αντιαρματικών πυραύλων θα δώσει νέες δυνατότητες στα μαχητικά ελικόπτερα και θα αλλάξει για πάντα το πεδίο της μάχης. Το ίδιο το Cobra, πλέον σαν Bell AH-1Z Viper εξακολουθεί να είναι σε παραγωγή 46 χρόνια μετά την είσοδό του σε υπηρεσία και φυσικά διαθέτει ικανότητες που ούτε στη φαντασία των σχεδιστών του δεν υπήρχαν πίσω στο 1965. Οχι και άσχημα για έναν «προσωρινό τύπο» που αρχικά ο στρατός δεν ήθελε...

Και τέλος! Με παίδεψε ο διαβολάκος αυτός, κάτι το μικρό μέγεθος, κάτι τα σήματα που δεν καθόντουσαν με τίποτα, όπως το καρχαριόστομα το οποίο τελικά κατέστρεψα κατά την τοποθέτηση, κάτι η εγγύτητα πλέον με την 5η δεκαετία και οι επιπτώσεις της στα ματάκια μου, μου έβγαλε το λάδι. Τέλειωσε όμως και μπορώ να πω πως μου αρέσει. Λάθη; Για πλάκα βρίσκω μπόλικα αλλά δεν υπάρχει κουράγιο για διορθώσεις, αν βρω ένα 72άρι θα το παλέψω καλύτερα.

Αυτά. Πυροβολάτε!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 24, 2013, 02:53:30 μμ »
Γιώργο και εμένα μου αρέσει φίλε ,όσο για λάθη που λες και πιό μοντέλο δεν έχει ,κρίμα για το καρχαριόστομα .Ευχομαι καλή συνέχεια με τα επόμενα φίλε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 24, 2013, 05:40:23 μμ »
Πολύ ωραίο το ''μικρό σου'' Γιώργο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 24, 2013, 07:10:49 μμ »
Πανέμορφο και φαίνεται μεγαλύτερο αν δεν δεί κάποιος την κλίμακα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 24, 2013, 07:20:44 μμ »
Μια χαρα ειναι!!!! και οι σκιες ειναι καταπληκτικες δεδομενου της κλιμακας. Η καλυπτρα εχει καθησει τελεια και ειναι και διαυγεστατη!! Το καρχαριοσημο δε, εμενα μου ειχε βγαλει τον αδοξαστο μεχρι να κατσει. Μου αρεσει παρα πολυ!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 24, 2013, 08:31:04 μμ »
Ρε άνθρωπε τί έκανες :!: :!: :!:
Δεν παίζεσαι :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 25, 2013, 12:33:50 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους! Πραγματικά άξιζε τον κόπο, το AH-1G είναι ένα από τα σύμβολα του πολέμου του Vietnam και στην 1/72 το G είναι απλά ανύπαρκτο αν εξαιρέσει κανείς το δυσεύρετο Matchbox και κάποιες πολύ κακής ποιότητας αντιγραφές του από την Α. Ευρώπη. Και να φαναστείτε πως είναι το μοντέλο του Cobra που είδε περισσότερο πόλεμο από όλα τα υπόλοιπα μαζύ... ακούει η Hobby Boss;

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 25, 2013, 01:18:37 μμ »
Γιώργο μια ακόμα πολύ όμορφη δουλεια σου... ευγε φίλε!!!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: AH-1G cobra