Αποστολέας Θέμα: Φρεγάτες MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα»  (Αναγνώστηκε 17923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Φρεγάτες MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα»
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 11:06:33 πμ »
Δύο γραμμικά σχέδια της ΜΕΚΟ 200, το πρώτο είναι μεγενθυμένο σε σχέση με αυτό που βρήκα και το δεύτερο από την Αυστραλέζικη.

Click to see the original size.Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Use the Force
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 12:53:47 μμ »
Είναι τέλειο. Το σχέδιο του κυρίου καταστρώματος είναι παρα πολυ μεγάλη βοήθεια . Είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για να βγάλω το κύριο κατάστρωμα και με βάση αυτό και με φωτογραφίες να αρχίσω να χτίζω.
Είναι πραγματικά πολυ μεγάλο κρίμα που είναι τόσο μικρό το σχέδιο και δεν μπορείς να βγάλεις άλλα πράγματα από τα καταστρώματα αλλά πραγματικά είναι μονάδικό στο να φτιάξω το κύριο κατάστρωμα πράγμα το οποίο για το δικό μου τρόπο σκέψης και δουλειάς είναι πρωταρχικό

Πολυ καλό και το σχέδιο από την Αυστραλέζικη Αυτό έχω ζητήσει και εγώ από τους αυστραλούς αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα
Το σχέδιο της αυστραλέζικής είναι δικό σου;
Μπορείς να  φωτογραφήσεις καθετα την οριζόντια τομή (που δείχνει το κύριο κατάστρωμα ) για να μην έχει παραμορφώσεις ακόμα και σε δυο-τρεις φωτογραφίες αν δε χωράει και θα το συνδέσω εγώ σε photoshop kai autocad

Σε ευχαριστώ παρα παρα παρα παρα πολύ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 01:00:44 μμ »
Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις δουλειά από τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα μετρήσεων όπως το pixel ruler ; Προγράμματα δηλαδή που παίρνεις μετρήσεις από την φωτογραφία και την αναγάγεις σε κανονικές διαστάσεις;
π.χ. http://pixel-ruler.en.softonic.com/

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 01:23:16 μμ »
Δουλεύω το autocad και οι μετρήσεις είναι πολύ εύκολες από τις φωτό . Όμως η φωτό απο τα σχέδια της ANZAC έχει δύο παραμορφώσεις.Αφ ενός το πίσω μέρος που απομακρύνεται απο το φακό φαίνεται μακρύτερο εν αντιθέση με την πλώρη που είναι κοντά και μία ως προς τον οριζόντιο αξονα μια και το επίπεδο που βρίσκεται το σχέδιο είναι σε κλίση με το επίπεδο του φακού.
Πριν τη μέτρηση θα χρειαστεί διόρθωση απο το Photoshop ώστε να έρθει το δυνατόν οριζόντιο. Φοβάμαι ότι(λόγω και έλλειψης σχετικής πείρας) δεν θα καταφέρω να φέρω σωστά και τις δύο παραμορφώσεις.
Βέβαια γι αυτό είναι οι φίλοι γνώστες τησ Φωτογραμμετρίας τους οποίους θα  ::mastigoma:: σχετικώς. Ήδη έριξα τα πρώτα τηλέφωνα και  ....... ::planeemoticon::

Πάντως τώρα έχω πολλές και καλλές πληροφορίες για να ξεκινήσω ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 01:45:11 μμ »
Το πλάτος του ελικοδρομίου είναι 14.8 μέτρα. Έτσι μπορείς να βρεις το μήκος μέχρι την πόρτα του υποστέγου.

Το ολικό μήκος της ΜΕΚΟ είναι 117 μέτρα ενώ το μήκος μεταξύ καθέτων είναι 109 μέτρα. Η πρωραία κάθετος είναι ο άξονας που είναι κάθετος στην ίσαλο στο πιο πρωραίο σημείο της ισάλου ενώ η πρυμναία κάθετος είναι στο σημείο που η ίσαλος συναντά τον πρυμναίο καθρέφτη (το επικληνές κομμάτι στην πρύμνη). Έτσι μπορείς να υπολογίσεις και την κλίση του πρυμναίου καθρέφτη αλλά και την κλίση της πλώρης.

http://www.redstar.gr/Foto_red/Exibition/F454.html

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 05:11:44 μμ »
Φίλε μου και τα δύο γραμμικά σχέδια είναι από το διαδίκτυο, οπότε είναι ανεβασμένα όπως τα βρήκα, το πρώτο μόνο είναι μεγενθυμένο και στη δική μου οθόνη το μήκος της ΜΕΚΟ 200 πλησιάζει τα 168 mm (τόσο περίπου είναι στην 1/700) και σου ανεβάζω Αυστραλέζικη φωτογραφημένη από ψηλά.

Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 06:54:55 μμ »
Φίλε μου και τα δύο γραμμικά σχέδια είναι από το διαδίκτυο, οπότε είναι ανεβασμένα όπως τα βρήκα, το πρώτο μόνο είναι μεγενθυμένο και στη δική μου οθόνη το μήκος της ΜΕΚΟ 200 πλησιάζει τα 168 mm (τόσο περίπου είναι στην 1/700) και σου ανεβάζω Αυστραλέζικη φωτογραφημένη από ψηλά.

Click to see the original size.

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::thanx:: μη στεναχωριέσαι όσο και να είναι θα το φέρω στο autocad. H φωτογραφία είναι εξαιρετική . Ακριβώς ότι ήθελα

Παιδιά με καλύψατε απόλυτα  !!!!!!!!!ʽ
Με πρώτη ματιά εχω πια ότι χρειάζομαι
Απο Δευτέρα ξεκινάω τις εργασίες

Αποσυνδεδεμένος C3PO

• Scale 1/72
  • *
  • Use the Force
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 08:31:42 μμ »
Ηρθε η ώρα να συνεισφέρω και εγω καμιά "εντοπισμένη" φωτογραφιουλα από τη σημερινή βόλτα

Tags: