Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf B (Mirage 1/72)  (Αναγνώστηκε 2060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Panzer IV Ausf B (Mirage 1/72)
« στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 09:42:25 πμ »
Καλημέρα σε όλους

Μιας και με έπιασε νέα μανία με τα "τεσσάρια", ετοιμαστείτε να σας π(ρ)ήξω!!! Επόμενο στη σειρά μετά το Ausf A, φυσικά το Ausf B. Το "Β" ήταν αρκετά διαφορετικό με το "Α". Διαφορετική cupola, ίσια μπροστινή θωράκιση, λίιιγο στενότερη υπερκατασκευή, αλλιώτικο δακτυλίδι στον πύργο, κατάργηση του πολυβόλου του ασυρματιστή (και αντικατάστασή του με μια πιστολοθυρίδα) και κατάργηση της "απλώστρας" που είχε το "Α" για το εξωτερικό πολυβόλο. Ακόμα είχε μονοκόμματες θυρίδες στο πήγμα, ενώ ο ένας ανεμιστήρας της οροφής, αντικαταστάθηκε από ένα κωνικό κατασκεύασμα που έκανε οπτικά σινιάλα. Η Mirage, για καλή μου τύχη, δίνει σε κιτ το Ausf C, με το οποίο το "Β" είχε μόνο μία (ορατή) διαφορά: Το συζυγές πολυβόλο στο "C", καλύφθηκε από ένα θωρακισμένο χιτώνιο.

Έτσι λοιπόν, το μοντελάκι στην πραγματικότητα είναι ΟΟΒ, καθώς έγιναν μόνο κάποιες μικροπροσθήκες από σύρμα και ΦΠ.

Ελπίζω να σας αρέσει!!! Πάμε τώρα για βάψιμο (Panzer Grau καραμπινάτο, ταμάμ για Γαλλία), εκτός και αν έχετε τίποτα σχόλια/παρατηρήσεις για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν (αν και στο μεταξύ, αλληλομαστιγωθήκαμε με τον ...Ηρόδοτο  ::salut:: και μάλλον είναι σωστό  ::dontknow::).

Σημ.: Οι ερπύστριες και οι εξωτερικοί εδαφιαίοι, είναι τοποθετημένοι πρόχειρα για τη φωτογράφηση

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Panzer IV Ausf B (Mirage 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 09:49:21 πμ »
Δεν το περίμενα αυτό από εσένα!
...να μπεις έτσι δυναμικά στα "χριστιανικά"...
...κάνε ότι νομίζεις!  8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 09:58:38 πμ »
 έτσι!... έτσι! της χριστιανοσύνης ηλιος νοητός!(παράφραση από το γνωστό άσμα)..άλλωστε μεχρι την έκδοση J έχεις πολλά ακόμη 4αρια να φτιάξεις!..και πιπεργιά στον από πάνω για τα σχόλια του! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 10:35:38 πμ »
Σε καλό δρόμο είσαι.Καλού κακού κράτα και ένα τσαμπί καυτερές γιατί μάλλον θα χρειαστεί!!! :twisted: :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 10:58:08 πμ »
Για δές και εδώ κάτι ενδιαφέρον
Δίχρωμο Νορμανδία 1944

Μονόχρωμο Νορμανδία 1944 με το όνομα "Hedi"

I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 11:39:33 πμ »
Tα χριστιανοπουλα κινανε με φτεραααααα...  ::stereo::  :D

Εγω σε βρισκω ετοιμο για βαψιμο!Οσο για το μαστιγιο,συμφωνα με τη χολλυγουντιανη και τη βιβλικη εκδοχη (Μοοοοοοουζεεεεεεςςςς) και οι πυραμιδες ετσι χτιστηκαν   ::mastigio:: ::glossa::

Σκοτεινοτατε και σαμανικοτατε κυριε Χρηστο μας (Dimmu Borgir),αμφοτερες,μονοχρωμη και διχρωμη,οι παλιαντζουρες της 21ης Pz.div. στη Νορμανδια παιζουν να ειναι και C.Ιδιαιτερα το διχρωμο φτιαχνεται κατα προτιμηση ausf C στα εξωτερικα (οπως ελεγαν παλαια:στας Ευρωπας  :mrgreen: )οπως το δινει και η Τristar  :wink:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 01:05:30 μμ »
Ως γνωστόν οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι και προσυλιτιστές, ήταν πολύ...χμμμμ....αποτελεσματικοί. Ολοι οι Ινδιάνοι της Λ. Αμερικής (ναι, ναι, εκεί που βγαίνουν οι καλές οι πιπεριές  ::glossa::), κάτι ξέρουν!!!! Τι να κάνω και γω ο έρμος??? Υπέκυψα!!!! Αλλά όπως έκαναν και αυτοί, θα τιμώ και τους "παλιούς" θεούς  :wink:

Το Νορμανδικόν χρέπιον, μάλλον είναι "C". Ακόμα και η Mirage το "C" της το δίνει έτσι. Οπότε το επόμενο, θα γίνει δίχρωμη παλιατζούρα της Νορμανδίας (και με Rommelkit στον πύργο παρακαλώ!!!!).

::arrowred:: Αγαπητέ Αθανάσιε: Το σχέδιο δεν προβλέπεται να περιοριστεί στα gun tanks, αλλά να προχωρήσει σε καταστροφείς, αυτοκινούμενα και στο λουρί της μάνας!!! Ήδη μαζεύω κιτάκια (στη σωστή κλίμακα πάντα  ::glossa::).

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 05:59:18 μμ »
ʼρα, μήπως να ξεκίναγες ένα καινούριο κοινό thread για όλα, με όνομα... Παντζερομπρεϊλιάδα :?: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 01:25:44 πμ »
Πήρες φόρα έτσι; Όχι ότι δεν έχεις πολύ δρόμο ακόμα μπροστά σου, αλλά βήμα-βήμα οδεύεις καλώς! Μπιζουδάκι δείχνει κι αυτό ήδη. Αφού ήδη έχεις αποφασίσει τι θα το κάνεις, βουρ με φόρα!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 09:22:00 πμ »
ωραίο το αρματάκι σας. μικρούλι όμως. δεν πειράζει....
να πληροφορήσω την ομήγυρη ότι το ... έγκλημα με τα "Χριστιανικά Τεσσάρια" ήταν προμελετημένο 
και προσχεδιασμένο από ετών...
καθώς η ντάνα με τα σχετικά κιτ, από χρόνια έπιανε σκόνη στο εργαστήριο του Δ.Κ.
καλή συνέχεια
εύχομαι στην ...32η έκθεση να δούμε ...ταψάκι με τεσσάρια από τα χεράκια σας και μάλιστα ...διαγωνιζόμενο !!!
 ::salut::
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 09:52:42 πμ »
 ::arrowred:: Μάνο, το σκέφτομαι. Το πιθανότερο όμως είναι να ανοίγω θέμα για κάθε ένα ξεχωριστά (απλώς με βολεύει καλύτερα έτσι). Όταν με το καλό τα τελειώσω, ίσως ενοποιήσω τα τελειωμένα σε ένα θέμα στο Show Room.

::arrowred:: Πάνο θένκς. Όσο για τη βοήθειά σου σε referrence, πάντοτε είναι καλοδεχούμενη!

::arrowred:: Ο Σταύρος έχει δίκιο! Εδώ και αρκετά χρόνια το έψηνα στο μυαλό μου και έχω ήδη μαζέψει πολύ στοκ. Αν με κράταγε κάτι, ήταν ότι το "4άρι" παρέχεται σε καλά 72άρια κιτς σχεδόν σε όλους τους τύπους και δεν χρειάζεται παρεμβάσεις (από αυτές που μου αρέσουν - Ανωμαλάααααρας  :oops:). Με την Dragon να ετοιμάζεται να βγάλει και το LWS, πλέον, τουλάχιστον προς ώρας, δεν υπάρχουν μόνο το Grasshoper, το γεφυροφόρο και το Dicker Max. Όσο για την 32η, μάλλον είναι νωρίς - το project είναι πολύ μεγάλο. Έχω ωστόσο "πράμα" να φέρω σε ταψιά (την 79η ΤΘ και τις Ματίλντες).....Και διαγωνιζόμενος!!!! :wink:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 10:07:21 πμ »
...Και διαγωνιζόμενος!!!! :wink:

ΔΚ
Όχι κύριος... να παραμείνεις θεσμικός, μπας και σταυρώσουμε κι εμείς κάνα βραβείο ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 10:54:58 πμ »
Πσττττ, μάστορα, το Dicker Max έχει ήδη βγει σε μοντέλο...  :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 03:48:04 μμ »
Πσττττ, μάστορα, το Dicker Max έχει ήδη βγει σε μοντέλο...  :mrgreen:

Ποιός, που, πότε?????????? Για δώσε................
Εγώ μόνο κάτι 35άρια ξέρω, ενώ ως γερμανάσχετος, κάποτε είχα αγοράσει το Sturer Emil της Τρουμπέτας για τέτοιο  :oops: :oops: :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 07:22:15 μμ »
Όχι κύριος... να παραμείνεις θεσμικός, μπας και σταυρώσουμε κι εμείς κάνα βραβείο ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ
Καλα του τα λες ,εμενα δεν με ακουει

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 07:45:28 μμ »
TP models - 72128
Η ποιότητα του μοντέλου δεν είναι και η καλύτερη...
Εάν πάντως εννοούσες πλαστικό, συγγνώμη, αλλά έχεις δίκιο, δεν έχει βγει ακόμη...

Εγώ πάντως περιμένω να βγει σε μοντέλο το Α...

Πσττ....
Από το Pz3, έχεις υπολογίσει πόσα μοντέλα θα χρειαστείς μόνο για το Ausf A και το Ausf a;  :mrgreen:
Πιάσε και κάνα ιαπώνη... Αυτό μόλις βγει...
http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7485

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 05:59:57 μμ »
TP models - 72128
Η ποιότητα του μοντέλου δεν είναι και η καλύτερη...
Εάν πάντως εννοούσες πλαστικό, συγγνώμη, αλλά έχεις δίκιο, δεν έχει βγει ακόμη...

Εγώ πάντως περιμένω να βγει σε μοντέλο το Α...

Πσττ....
Από το Pz3, έχεις υπολογίσει πόσα μοντέλα θα χρειαστείς μόνο για το Ausf A και το Ausf a;  :mrgreen:
Πιάσε και κάνα ιαπώνη... Αυτό μόλις βγει...
http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA7485

TΡ, ε? Παναγίτσα μου!!!! Δεν έχω πρόβλημα με τα ρητινένια κιτς, αλλά είχα κάποτε φτιάξει το Ram από αυτούς και βέλαξα. Σαν καλός ανώμαλος, είχα πάρει και δεύτερο και το μετέτρεψα σε Κangaroo. Εκεί να δεις βέλαγμα!!!!! Το "Α", το έφτιαξα πριν λίγο καιρό (αλλά έχει κάποια λαθάκια), αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23798.0.html. Τριάρι "Α", δεν θα το τολμούσα - πολύ βαριά μετασκευή και χωρίς να έχεις και τίποτα να μοιάζει μαζί του για να βασιστείς :oops:

Όσο για τα γιαπωνέζικα, με τις τιμές που έχουν τα καινούργια Dragon  :roll: :roll: :roll: ʼσε καλύτερα!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 02:43:24 μμ »
Εσύ έβγαλες τις φωτογραφίες???
Πάρα πολύ καλές! Οι καλύτερες που έχεις βγάλει είναι!
Α και το άρμα καλό είναι! :P

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 10:52:40 πμ »
Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!!!

Με τα πολλά, τελείωσε (σχεδόν) και το "Β". Βάφτηκε αερογράφο με το Panzer Grau της Gunze, στη συνέχεια έγιναν φίλτρα με τα ματζούνια του MIG (ευγενική χορηγία του Jnsimos  ::salut::) και έγινε dry brush Light Rubber (Vallejo). Στο τέλος σκονίστηκε με σκόνες της CMK και του MIG (με τη βοήθεια του Φου  ::salut::). Παρότι το έχω έτοιμο εδώ και δύο - τρείς βδομάδες, για κάποιο λόγο, οι φωτογραφίες μου έβγαιναν χάλια (ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα) και δεν μπορούσα να το ανεβάσω. Τη λύση έδωσε μια απλή πόκετ, η οποία έβγαλε πολύ καλύτερες φωτογραφίες από την DSLR μου (γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα, το ποιός είναι ο χειρότερος φωτογράφος εδώ μέσα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:). Τέλος πάντων, στις φωτογραφίες φάνηκαν και μερικές ατέλειες που έχει και τις οποίες σκοπεύω να...περιποιηθώ στο εγγύς μέλλον (το εσωτερικό των τεμπέληδων, μια γρατσουνιά στο glasis ένα-δυό "τσιμπήματα" στις ρόδες, κλπ.). Επίσης πρέπει να βάψω τα πίσω φώτα και να σκονίσω λιγάκι τα μπροστινά φτερά.

Ελπίζω να σας αρέσει. Όπως πάντα σχόλια, κραξίματα, βρισιές, προσκυνήματα κλπ. είναι καλοδεχούμενα!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 04:58:01 μμ »
Δημήτρη ακόμα κι απο αυτές τις φώτο,δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα  ::glossa:: Αλλού το σκόνισμα φαίνεται εντάξει κι αλλού ακαθόριστο κι ασαφές σαν οι υπο κλίμακα Γερμανοί να έχουν φτυαρίσει τυχαίες ποσότητες μπίχλας  :mrgreen: Το βασικό χρώμα έχει πολύ πετυχημένη υφή κι απόχρωση σχεδόν σε όλες τις επιφάνεις αλλά σε μιά-δυό φώτο δείχνει σαν σε κάποια σημεία,όπως π.χ. στην εμπρόσθεια τριπλή ένωση του θώρακα στο πύργο,να ξέχασες να το φθείρεις.Δεν το φέρνεις να το δούμε απο κοντά γιατί πονέσαν τα ματάκια μου και δε μπορώ να βγάλω άκρη με αυτές τις υπέροχες φώτο;  :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 28, 2012, 07:03:51 μμ »
Braille ξέρεις να διαβάζεις από τώρα ή σκοπεύεις να μάθεις με αυτά τα σκατουλάκια που φτιάχνεις;!
Για να το δω εγώ αυτό θέλω τηλεσκόπιο!
Υποθέτω ότι είναι υπέροχο... Από αυτά που διαβάζω απ' ότι γράφουν οι άλλοι δηλαδή... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 02:12:15 πμ »
Μάλλον οι φωτό στο χαντακώνουν... για φέρτο αύριο στο τρίγωνο να το δούμε :wink:

ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 08:52:51 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια  ::salut::

Η αλήθεια είναι ότι "εικαστικά" και εμένα μου θυμίζει κουραμπιέ (μέρες που είναι!!  :mrgreen:). Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το άρμα επιχείρησε στη Γαλλία τον Μάιο του 40, οπότε (ίσως) είναι λογικό, να έχει κάνει μπάνιο στη σκόνη ::dontknow:: Πιθανότατα (και αν με πιάσουν τα τσακίρ κέφια μου), να το καθαρίσω λιγάκι ακόμα, ή και να σκονίσω περισσότερο κάποια σημεία.

Όσο για το Street: με 39 πυρετό από προχθές, το βλέπω εντελώς χλωμό  :evil: :evil: :evil: :evil:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 12:59:37 μμ »
δημητρη πολυ ωραιο το αρμα χαρας το κουραγιο σου στην 1\72 εγω σε αυτη τη κλιμακα δεν την παλευω :mrgreen: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Tags: