Αποστολέας Θέμα: Πως ισορροπούμε ενα αεροπλανο απο το ταβανι μιας βιβλιοθήκης με πετονια???  (Αναγνώστηκε 1559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
γεια σας σε όλους!!!

αυτον τον καιρο φτιαχνω 3 αεροπλανα Β παγκοσμιου σε 1¨72 τα οποία θα κρεμαστουν απο το ταβανι μιας ειδικης προθήκης που εχω φτιαξει για τον σκοπο αυτον.

ετσι θα φαινονται να αιωρουνται στον αερα!!!

υπάρχει καποιος που να το εχει κανει πριν αυτο??

υπάρχει κάποιος κανόνας-μπούσουλας ανεξαρτήτως αεροπλάνου για να πετύχεις το τελικο αποτέλεσμα που περιγράφω

ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Αν βιδωσεις έναν κρίκο στην οροφή της προθήκης και τα κρεμάσεις με διάφανη πετονιά?

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
ευχαριστω για την απαντηση αλλα προφανως δεν ημουν σαφης....

φυσικα και θα γινει με πετονια η ολη δουλεια, αλλα μεχρι να φτασεις στο κατασκευαστικο κομματι πρεπει να αποφασεις σε ποιο ακριβως σημειο επι του αεροπλανου θα κολλησεις την πετονια...

και αναλγως με το σημειο παιρνει και αλλη κλίση το αεροπλανο...

αρα υπαρχει καποιος αλγοριθμος με τον οποίο να υπολογίζουμε αυτα τα σημεία επι του αεροπλανου???

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Αν τα αναρτήσεις από 1 σημείο, τότε πρέπει να το κρεμάσεις ακριβώς πάνω από το κέντρο βάρους του μοντέλου, εκτός αν θέλεις να έχει κάποια μικρή κλίση οπότε θα το μετακινήσεις λίγο με βάση εκείνο το σημείο. Τώρα για να βρεις το σημείο απλά θα το κάνεις πειραματικά, κόλλησε ένα μικρό κομμάτι blue tack στο μοντέλο και χρησιμοποίησε το για να το αναρτήσεις απο κάποιο σχοινί-πετονιά, και μετακίνησε το μέχρι να βρείς που περίπου ισορροπεί. Αυτό πρέπει να γίνει αφού έχουν τοποθετηθεί όλα τα κομμάτια με σημαντικό βάρος στο μοντέλο, και φυσικά με προσοχή, ενα αεροπλάνο ΒΠΠ στην 1/72 είναι ελαφρύ, αλλά δεν θέλουμε να το δούμε να κάνει βουτιά.

Αν βέβαια το αναρτήσεις απο 3 σημεία είναι πιό απλό να δώσεις την κλίση (ή μη κλίση) που εσύ θέλεις, φτάνει το κέντρο βάρους να είναι εντός του τριγώνου που σχηματίζουν τα 3 σημεία σου, κάτι που σε αεροπλάνο ΒΠΠ αν είναι τα φτερά και η ουρά σίγουρα θα ισχύει, αλλά ίσως ανάρτηση απο 3 σημεία να φαίνεται έντονα για ένα μοντέλο αυτού του μεγέθους.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Για μένα πάντως, ζητάς να σου δώσουμε την σωστή συνταγή "για σίγουρη καταστροφή μοντέλου". ʼσχετα με το πόσο στέρεα θα κρεμάσεις το μοντέλο, είναι ξεκάθαρο ότι θα πέσει θύμα της μητέρας/γιαγιάς/συζύγου/φιλενάδας/αδελφής/καθαρίστριας με το τρομερό όπλο Kseskonopano Mk III με το οποίο έχουν εξοπλιστεί όλες. Εντός (πολύ) ολίγου, θα σου μείνει η πετονιά και κάτι κομματάκια πλαστικού να κρέμονται. Αν μάλιστα το μοντέλο έχει κομμάτια που ξεχωρίζουν (φορτία, πολυβόλα, προπέλες, σκέλη, κεραίες, κλπ. η καταστροφή είναι εγγυημένη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσεις να το καταστρέψεις με δυναμιτάκια, που θα είναι και πιο θεαματικό.

Spoiler (hover to show)

::salut::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
dimitri 72 ολοσωστα αυτα που λες...εχω κλαψει πολλες φορες στο παρελθον για αυτον τον λογο....
αλλα πλεον εχουν γνωση οι φυλακες!!! εχω πλεον δικια μου προθηκη-βιτρινα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ (ναι ναι ξερω ειμαι ηρωας) για αυτον τον σκοπο και φυσικα τα κλειδια τα φυλαω μεσα στο βρ@#$%κι μου πλεον.....:))

pez καλη η ιδεα με το μπλου τακ!!! πως δεν το ειχα σκεφτει....

Tags: