Αποστολέας Θέμα: "Κλεισιμο σε παστελ"  (Αναγνώστηκε 5959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
"Κλεισιμο σε παστελ"
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2006, 01:47:26 μμ »
Τα pigments και ακομα περισσοτερο τα pastel οταν περαστουν με βερνικι εκτος του οτι χανουν σε αποδοση,ανακατευονται μεταξυ τους.Η μεχρι τωρα λυση ηταν"δεν τα κλεινω γιαυτο...μην ακουμπατε!!!".Πως προστατευουμε τα παστελ?Την ιδια απορια ειχαμε ολοι το σαββατο και ψαχνοντας λιγο σημερα βρηκα τις εξης λυσεις.Η μια ειναι με hairspray(απο μακρια παντα) αλλα φοβαμαι οτι θα το κανει λιγο..sticky αν και αυτος που το κανει λεει no problem.Η δευτερη ειναι με fixative το οποιο δεν αλλαζει το χρωμα ουτε τα παστελ.Ειναι σε σπρει οποτε και σ'αυτο ο ψεκασμος γινεται απο μακρια.Υπαρχει στο πλαισιο και σκοπευω καποια στιγμη να το δοκιμασω.Αν καποιος αλλος εχει πειραμματιστει ας μας πει το αποτελεσμα μην κανουμε καμια πατατα...
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
Απ: "Κλεισιμο σε παστελ"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2006, 01:54:25 μμ »
Μολις τωρα θυμηθηκα οτι ενας φιλος μου στην καλων τεχνων περνουσε τα σχεδια-σκιτσα απο καρβουνο με καποιο sealer και δεν ειχαν κανενα προβλημα.Θα ρωτησω στο πλαισιο και θα σας πω
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2006, 02:24:10 μμ »
Να έχεις υπ όψη σου ότι οι τεχνικές που λες χρησιμοποιούνται από σκιτσογράφους, που δουλεύουν παστέλ και κάρβουνο, για σταθεροποίηση της εικόνας.
Η διαφορά με τους μοντελιστές είναι ότι αυτοί ψεκάζουν στο χαρτί που έχει απορροφητικότητα και τους δίνει την σωστή τελική όψη.
Αν ψεκάσουμε εμείς λακ ή fixative το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να γυαλίζει το μοντέλο και μετά να θέλει ματ βερνίκι οπότε παστέλ γιοκ!

Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς να "κλείσεις" τα παστέλ.

Μάλλον το πρόβλημα είναι στη χρήση του παστέλ.

Όταν το παστέλ χρησιμοποιείτε για λαδιές, τρεξίματα, σκουριές κλπ απλά είναι τόσο μικρή και περιορισμένη η ποσότητα και σε πολύ συγκεκριμένα σημεία που είναι αδύνατον να κάνεις τη λ@κ@μια και να το πιάσεις από εκεί!

Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις παστέλ σε μεγάλες επιφάνειες για αλλαγή τονικότητας στην απόχρωση τότε δεν  πρέπει να το βάζεις αυτούσιο πάνω στο μοντέλο αλλά με την λογική που περνάς φίλτρα και wash, οπότε το παστέλ δεν είναι τόσο ευαίσθητο γιατί έχει διαλυθεί σε διαλυτικό και έχει εισχωρήσει μέσα στο χρώμα της παραλλαγής αλλάζοντας τον τόνο του. Στην περίπτωση αυτή δεν αφήνει δαχτυλιές γιατί όταν στεγνώνει δεν είναι σαν σκόνισμα στο μοντέλο αλλά σαν χρώμα!

Τέλος να πω το εξής: το χόμπι μας λέγετε ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ!!! :mrgreen:
Γιαυτό λέγετε στατικός.... δεν τα πάμε βόλτες τα μοντέλα! :lol:
Από τη στιγμή που θα τελειώσουν μπαίνουν βιτρίνα και πιάνονται ΜΟΝΟ από εμάς και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (Μεταφορά σε έκθεση - καθαριότητα) :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2006, 03:18:41 μμ »
το προβλημα μου ειναι τοσο ο καθαρισμος οσο και το να μπορω να το δειξω ρε αδερφε σε καποιον που ενδιαφερεται"βλεπεις την τρυπουλα στην δεστρα της μηχανης?" :wink:Ιδιως σε μοντελα με κινητα μερη γιατι να μην μπορω να το ακουμπησω??Να ψαχνω μετα να δω απο που εφυγε η μουτζουρα που εχω στα δαχτυλα?? Στατικος μοντελισμος ναι φιλε Νικο,οχι στατικος ηλεκτρισμος!!!.Γιαυτο ψαχνω λυσεις,γιατι ασχετα με τον λογο η το ειδος του weathering προσωπικα τουλαχιστον θελω να ειμαι ασφαλης και να ξερω οτι το μοντελο θα κρατησει στον χρονο.Το θεμα μας δεν ειναι αν θα κανω μλκια η οχι,το ζητουμενο ειναι η ασφαλεια και η ανταμοιβη του κοπου μου μεσω αυτης!.τα παστελ ειναι τα μονα που με δεσμευουν και σε περιπτωσεις τυπου σκουριας η λασπης που θελω μια τραχια επιφανεια,ενα χοντρο κοκκο στην παλαιωση του οχηματος δεν θελω να σκεφτομαι απο που θα το πιασω μετα!!!Αν ειναι δυνατον :shock:Οσο αναφορα το κλεισιμο τους εννοω καποιο ειδος sealer απο πανω......Τελος,επειδη δεν εχω δουλεψει την τεχνικη αυτη,θα δοκιμασω γιατι θελω να ελπιζω οτι πανω στο ματ βερνικι θα πιασει και δεν θα κανει γιαλαδα(δεν ειπαμε να το κολυμπησουμε,cloud απο μακρια ειπαμε να κανουμε!)Εξ αλλου οταν ψεκαζουνε στο χαρτι δεν δενουνε μονο τον κοκκο στο χαρτι αλλα και οτυς κοκκους μεταξυ τους.

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 05, 2006, 07:40:54 μμ »
Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έριξα μπόλικη μελέτη στο internet και σε περιοδικά που έχω.

(επειδή ετοιμάζομαι να κάνω weathering σε βαγόνια και μηχανές τρένων. Είπα να δοκιμάσω παστελς επειδή είμαι αρχάριος και το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο).

Η επικρατέστερη τεχνική είναι να μονιμοποιούνται τα pastels με Testors dullcoat (πολλοί βάζουν και πριν σε έτοιμα βαμένα μοντέλα για να πιάνουν καλύτερα τα pastels). Όντως πολλοί λένε και για λακ μαλλιών, αρκει να στεγνώνει ματ. Επίσης χρησιμοποιούν και fixative και αυτό σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και εγώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει υγρό fixative για ανάμιξη με νερό και ψέκασμα με μικρό ψεκαστήρι χειρός.

Τέλος μερικοί αναφέρουν και μη μονιμοποίηση των pastels παρότι πρόκειται για κινούμενα μοντέλα (τρένα). Απλά δεν τα πιάνεις με τα χέρια, γράφουν για χρήση βαμβακερών γαντιών, κάποιος μάλιστα λέει ότι αυτό αργά αλλάζει και βελτιώνει το weathering στα βαγόνια του.

2 πρόχειρα links από φόρουμς αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα

http://www.trainboard.com/grapevine/showthread.php?t=58951&highlight=pastel+weathering

http://www.trainboard.com/grapevine/showthread.php?t=64905&highlight=pastel+weathering

Αν νομίζετε ότι είναι χρήσιμα μπορώ να βρω και άλλα.

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 05, 2006, 07:46:00 μμ »
Fixative υπάρχει σε μορφή σπρέϋ από την talens και το βρίσκεις στο Πλαίσιο, στο τμήμα με τα είδη χειροτεχνίας...

Αποσυνδεδεμένος bcanell

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2006, 02:12:43 μμ »
Βασικά η χρήση fiχative έχει ακριβώς τα αποτελέσματα που αναφέρει ο Νίκος. Γυαλίζει υπερβολικά ενώ χαλάει η τονικότητα των παστέλ (κιτρινίζει υπερβολικά!!!) δεν ξέρω αν φταίει η μάρκα του fixative(ναι και εγώ αυτή του πλαισίου πήρα  :cry:) αλλά τα αποτελέσματα για έμενα ήταν άκρως απογοητευτικά  :? !!! Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τα παστέλ και να παίξω με pigments σε φίλτρα ή wash  :P

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2006, 04:46:29 πμ »
Φίλτρα και wash δεν μπορούμε να κάνουμε με παστελ; Με σκόνες αγιογραφίας; (Επειδή πήγα και πήρε 2-3 αποχρώσες από τις τελευτάιες να δω πως συμπεριφέρονται σε διάφορες εφαρμογές).  Πολλές οι απορίες, και θα γίνουν σίγουρα αρκετές δοκιμές...εμπρός καλά μου πινέεελα!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 11:48:13 πμ »
ξέθαψα αυτό το θέμα για να προσθέσω ότι το πέρασμα λακ πάνω σε παστέλ , αφήνει μια γυαλάδα που σχεδόν εξαφανίζει το παστέλ.
τελικά έχει βρεθεί κάποια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα ?
southern by the grace of God

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 12:14:13 μμ »
Εγώ θα το ξαναπώ... Τα μοντέλα μας είναι στατικά ..... που σημαίνει..... Δεν τα πιάνουμε για να "παίξουμε" όταν τελειώσουν. Γιαυτό υπάρχουν και οι βάσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα pastel μπορούν να φεύγουν με ένα φύσημα αλλά απόλυτο σφράγισμα και σωστή τονικότητα δεν υπάρχει!!!!

Όταν θέλουμε να αναπαραστήσουμε ξεραμένη σκόνη στης εσοχές διαλύουμε τη σκόνη του παστέλ με διαλυτικό της Tamiya και το δουλεύουμε σαν wash.
Όταν στεγνώσει είναι κατά 60-70% φιξαρισμένο.....

Όταν θέλουμε να αναπαραστήσουμε σκόνη που κάθετε συνολικά στης επιφάνειες Π.Χ. λόγο ταχύτητας του οχήματος παίρνουμε σκόνη με ένα πινέλο και την περνάμε σαν στεγνό πινέλο στης matt επιφάνειες του οχήματος αλλάζοντας την τονικότητα. Η αλλαγή που γίνετε στην τονικότητα του χρώματος δεν είναι μεγάλη αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα παστέλ. Για πιο έντονα ακονίσματα καλύτερη είναι η χρήση αερογράφου και γεώδους χρώματος.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 12:35:41 μμ »
Εγώ θα το ξαναπώ... Τα μοντέλα μας είναι στατικά ..... που σημαίνει..... Δεν τα πιάνουμε για να "παίξουμε" όταν τελειώσουν. Γιαυτό υπάρχουν και οι βάσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα pastel μπορούν να φεύγουν με ένα φύσημα αλλά απόλυτο σφράγισμα και σωστή τονικότητα δεν υπάρχει!!!!
μη το λές αυτό , πρόσφατα αγόρασα κιτ 1/35 της ταμιγια μαρντερ ΙΙ και στο πάτωμα του κιτ έχει δυο θέσεις για μικρές μπαταρίες και τρύπα για διακόπτη με τις ενδείξεις ον - οφ ! ! ! !  :shock: :shock: :shock: που ξέρεις μπορεί να το βγάλω στο δρόμο όταν το τελειώσω και να σκονιστεί μόνο του  ::glossa::

Όταν θέλουμε να αναπαραστήσουμε ξεραμένη σκόνη στης εσοχές διαλύουμε τη σκόνη του παστέλ με διαλυτικό της Tamiya και το δουλεύουμε σαν wash.
Όταν στεγνώσει είναι κατά 60-70% φιξαρισμένο.....
αυτό σημαίνει παστέλ ή σκόνη της ταμιγια με διαλυτικό ταμιγια ή μπορεί το δυαλιτικό να είναι και hum ?

Η αλλαγή που γίνετε στην τονικότητα του χρώματος δεν είναι μεγάλη αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα παστέλ.
εγώ από την άλλη χρησιμοποιώ παστελ της faber από το πλαίσιο . αν το τρίψεις σε χοντρο γυαλόχαρτο έχει τη μορφή χοντρής σκόνης , αν το τρίψεις σε ψιλό βγαίνει πολύ πεπτόκοκο. και στις δυο μορφές όταν σηκώνω μεγάλη ποσότητα με το πινέλο σε πληροφορώ ότι όχι μόνο αλλάζει την τονικότητα αλλά χάνεται και το χρώμα της παραλλαγής εντελώς.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 01:02:36 μμ »
Η αλλαγή που γίνετε στην τονικότητα του χρώματος δεν είναι μεγάλη αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα παστέλ.
εγώ από την άλλη χρησιμοποιώ παστελ της faber από το πλαίσιο . αν το τρίψεις σε χοντρο γυαλόχαρτο έχει τη μορφή χοντρής σκόνης , αν το τρίψεις σε ψιλό βγαίνει πολύ πεπτόκοκο. και στις δυο μορφές όταν σηκώνω μεγάλη ποσότητα με το πινέλο σε πληροφορώ ότι όχι μόνο αλλάζει την τονικότητα αλλά χάνεται και το χρώμα της παραλλαγής εντελώς.

Σωστός... Θα επαναλάβω και εγώ αυτό που έχω πει και αλλού... Κλείνω πάντα με ελαφρά περάσματα με τον αερογράφο με ματ βερνίκι ακρυλικό... Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί καθώς οι απώλειες είναι ελάχιστες σε τονικότητα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 01:11:35 μμ »
αυτό σημαίνει παστέλ ή σκόνη της ταμιγια με διαλυτικό ταμιγια ή μπορεί το δυαλιτικό να είναι και hum ?

Διαλυτικό της Tamiya βάζω και στα faber και στα pigments! Δεν χρησιμοποιώ διαλυτικό για enamel γιατί είναι αρκετά δυνατό και δεν υπάρχει λόγος.

Γιαυτό μετά θες να τα φιξάρεις και ΔΕΝ......

Βάζεις πολύ παστέλ ------> αλλάζει πολύ το χρώμα ------> δεν ξέρεις από που να πιάσεις το μοντέλο γιατί φεύγει για πλάκα ακόμα και με ένα φύσημα!!!!!!

Εγώ μιλάω για το παστέλ που μένει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάνω στην επιφάνεια μετά από φυσήματα κλπ!!!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 01:23:53 μμ »

Διαλυτικό της Tamiya βάζω και στα faber και στα pigments! Δεν χρησιμοποιώ διαλυτικό για enamel γιατί είναι αρκετά δυνατό και δεν υπάρχει λόγος.

Γιαυτό μετά θες να τα φιξάρεις και ΔΕΝ......

Βάζεις πολύ παστέλ ------> αλλάζει πολύ το χρώμα ------> δεν ξέρεις από που να πιάσεις το μοντέλο γιατί φεύγει για πλάκα ακόμα και με ένα φύσημα!!!!!!

Εγώ μιλάω για το παστέλ που μένει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πάνω στην επιφάνεια μετά από φυσήματα κλπ!!!
θα αρχίσω το ξεφύσημα μου φαίνεται.. . . :o
και ποια η προτιμότερη εταιρία σε ματ βερνίκι ?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 01:34:03 μμ »
Αν το χρώμα είναι καραμάτ,θα μείνει,και με το ψέκασμα με βερνίκι,(ακρυλικό ή σμάλτο) δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα!
Το κάτω πάμπολλα χρόνια σε άρματα και ποτέ μα ποτέ δεν έφυγε το παστέλ...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 01:34:41 μμ »
Τα τρια υλικά, μοιάζουν μεταξύ τους αλλα δεν είναι ίδια ούτε έχουν ίδια συμπεριφορά και χρήση.
Τα χρησιμοποιώ αρκετά έως πολύ και έχω να σημειώσω τα εξής:
Τα pigments ως πιο ψιλόκοκκα, "φιξάρονται" ακόμη και με απλό διαλυτικό (white spirit, turpentine) και δεν έχουν πρόβλημα σε πιασίματα. Τα χρησιμοποιώ κυρίως για γενικά σκονίσματα - ξεθωριάσματα. Το καλό τους είναι ότι "σηκώνουν" διαδοχικά περάσματα, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό.
Οι σκόνες αγιογραφίας, εαν δεν έχουν κάποιο μόνιμο "φορέα" (πχ. ατλακόλ διαλυμένη με νερό ή διαφανές βερνίκι διαλυμένο) ακόμη και αν διαλυθούν σε νερό ή διαλυτικό, απλώνουν αλλά όταν στεγνώσει το διαλυτικό...φέυγουν.
Τα παστέλ (ξηρά, tallens) αποδίδουν καλύτερα πιστεύω το εφέ του "καθισμένου" χώματος/σκόνης, πάνω σε κατάλληλα προετοιμασμένο υπόστρωμα ή επιφάνεια, αλλά εάν περαστεί με κάτι για να φιξαριστεί, χαλάει το συγκεκριμένο εφέ. Δεν δείχνει πια σκόνη, εννοώ κανονική σκόνη ή χώμα, τρισδιάστατα αλλά κάτι άλλο χωρίς το βάθος της τρίτης διάστασης. Οπότε προτιμώ να μην τα πειράζω μετά την εφαρμογή τους.
Για το (αρχικό) πρόβλημα που έθεσε ο δέδαλος, η λύση για εμένα ακούει στο όνομα "Βάση" ή "βινιέτα-διόραμα".
Πάντα τοποθετώ τα μοντέλα μου σε βάση, κολλημένα γερά, οπότε για το χειρισμό, επίδειξη τους κλπ, τα πιάνω απο τη βάση. Εννοείται πως τα τελευταία "σκονίσματα" γίνονται αφού κολληθεί στη βάση το μνοτέλο για να "δεθεί" επιπλέον, οπτικά μαζί με το έδαφος.
Η βάση επιπλέον προστετεύει το μοντέλο και απο τα ...διπλανά του καθώς φροντίζω να μην εξέχει καθόλου απο τα κατακόρυφα όρια της βάσης  (όχι μόνο το κυρίως μοντέλο αλλά και το πυροβόλο του,  το καλάθι κλπ.
Κάντε δοκιμές για να δείτε τη διαφορά.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:04:21 μμ »
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!!!!  ::icon_thumright::
Να γιατί εγώ φωνάζω για βασούλες (βινιετούλες άντε & διοραματάκια)  :wink:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:10:10 μμ »
ok , νομίζω το θέμα το φτάσαμε στα όριά του . Εγώ προσωπικά έχω καλυφθεί . Πάω τώρα να ξεθάψω άλλο θέμα .... :twisted:

ραντεβού στα τόπικ για κατασκευή δέντρων .... :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:14:34 μμ »
Θεωρώ το να μην φιξάρεις το μοντέλο σου είναι ημίμετρο,μιας και έτσι θα υπάρξει πρόβλημα μα με την σκόνη μετά από κάποιο καιρό...
Σταύρο,αλήθεια τι κάνεις εσύ στο συγκεκριμένο θέμα?
Και δεν είναι μόνο η σκόνη,είναι και το καυσαέριο που σε συνδυασμός με καπνιστές στο σπίτι,την σκόνη και πιθανή υγρασία,μάλλον δεν χρειάζεται μόνο πινέλο για ξεσκόνισμα...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:30:25 μμ »
Γιώργο εξυπακούεται ότι με το πέρας της κατασκευής το καθετί παίρνει τη θέση του στην βιτρινούλα του καλά προφυλαγμένο από όλα όσα προανέφερες.  :wink: αλλιώς ότι "φιξάρισμα" και να'χεις κάνει κλάφτα Χαράλαμπε.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:33:05 μμ »
Ναι αλλά υπάρχει βιτρίνα που προφυλάσσει 100% από σκόνη και καυσαέρια? :wink:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:34:51 μμ »
Η επόμενη που σχεδιάζω  :wink:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 02:58:43 μμ »
αγοράζω τώρα το πρωτότυπο !

όλα τα ετοιματζίδικα δε λένε μια ... γιαυτό σκέφτομαι να παραγείλω από επιπλοποιό.   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 03:20:28 μμ »
αγοράζω τώρα το πρωτότυπο !

όλα τα ετοιματζίδικα δε λένε μια ... γιαυτό σκέφτομαι να παραγείλω από επιπλοποιό.   ::icon_thumright::

Η καλύτερη λύση τελικά  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 04, 2008, 03:28:58 μμ »
"βλεπεις την τρυπουλα στην δεστρα της μηχανης?" :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Tags: pastel ÐÁÓÔÅË