Αποστολέας Θέμα: Αγορά ενός αερογραφου  (Αναγνώστηκε 2481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ROFOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: drama
  • modelclub.gr
Αγορά ενός αερογραφου
« στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 02:53:52 μμ »
Καταρχήν καλησπέρα σας είμαι καινούργιος στο φόρουμ και αυτό είναι το πρώτο μου post.... Ο λόγος που θα σας απασχολήσω είναι για να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με την αγορά ενός αερογραφου ... ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω για μοντελισμό αλλά για καλλιτεχνική δημιουργία (ζωγραφική σε μότο και αυτό αλλά και σε τοίχους και όχι μόνο) είμαι παντελώς άσχετος με μοντελισμό αλλά λίγο που ξεφύλλισα το φόρουμ είδα ότι υπάρχουν άτομα με αρκετές γνώσεις και μπορούν να με βοηθήσουν ..
Πραγματικά από αυτά που διάβασα το να επιλέξεις σωστό αερογραφο είναι φύσης αδύνατο είναι πάρα πολλά τα μοντέλα και οι εταιρείες τους !!έχω βρει πολλά ωραία λινκ μέσα στο φόρουμ αλλά πραγματικά δεν ξέρω τη  να επιλέξω
Μπορώ να διαθέσω 200 μέχρι 300 ευρω...να είναι διπλής λειτουργιάς μαζί και το κομπρεσέρ φυσικά ...επίσης θα με ενδιέφερε και κάτι σε μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα

Αποσυνδεδεμένος ROFOS

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: αγορά ενός αερογραφου
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 10:03:07 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση σου... νομίζω ότι για αερογραφο θα προτιμούσα την μπογιά να την έχει από επάνω η πλάγια αν και δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο αλλά από ένα φίλο που είχα δει έχω την εντύπωση ότι θα μου είναι  πιο χρηστικός  ... βρήκα στο φόρουμ μια πατέντα για αυτοσχέδιο κομπρεσέρ από ψυγείο ,μιας και πιάνουν τα χέρια μου λέω να το δοκιμάσω ίσως έτσι γλυτώσω και κάποια χρήματα οπότε να πάρω καλύτερο αερογραφο  :wink: :wink:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Απ: Αγορά ενός αερογραφου
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 11:35:13 μμ »
Εχε υπόψη σου τα παρακάτω:
1. Η ιδιοκατασκευή ενός κομπρεσέρ κοστίζει περισσότερο από το να προμηθευτείς ένα έτοιμο κινέζικο
2. Πες μου σε παρακαλώ το μοτέρ ψυγείου που θα χρησιμοποιήσεις πόσα λίτρα αέρα ανά λεπτό θα βγάζει σε πίεση 1,5 barr.
3. Τα περισσοτερα μοτέρ ψυγείων δεν δίνουν αρκετό αέρα για πιστόλι βαφής. Υπόψη δε οτι τα περισσότερα πιστόλια βαφής απαιτούν διατομή αέρα 1/4" και βάλε, ενώ οι αερογράφοι 1/8" και κάτω. Οι αερογραφοι απαιτούν δηλαδή τον μισό αέρα από τα πιστόλια βαφής, κάτι που είναι λογικό γιατί έχουν σχεδιαστεί για μικρά αντικείμενα.
4. Ενα μοτέρ ψυγείου 1/6-1/4ΗΡ θα σε εξυπηρετήσει για ένα αερογράφο. Για ένα πιστόλι.....παίζεται. Τα περισσότερα κομπρεσέρ για αερογράφους που τιμώνται κάτω από 200 ευρώ παρέχουν κάτω από 20λιτ/λεπτό σε πίεση 1,5 barr. Το κινέζικο αντίγραφο που σου πρότεινα τυγχανει να είναι δικύλινδρο και παρέχει 30 λιτ/λεπτό. Εξυπηρετεί και πιστόλι
5. Το γυαλινο μπουκαλάκι του αερογράφου που σου πρότεινα επαρκεί για να βάψεις αντικείμενο επιφάνειας ίσης με μια..μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας (καρατσεκαρισμένο)
6. Να μην σου πω πόση ώρα χρειάζεσαι για να βάψεις μια μπαγκαζιέρα με αερογράφο μύτης 0,5. Κανονικά χρειάζεσαι ένα πιστολι βαφής και ένα αερογράφο για τις τυχόν λεπτομέρειες.
7. Ο αερογράφος που σου πρότεινα  έχει από τα μεγαλύτερα εύρη βαφής με την μύτη heavy duty ( που σημαίνει μείωση του χρόνου βαφής μεγάλων επιφανειών). Με τις άλλες τις μικρότερες μπορείς να βάψεις και λεπτομέρειες. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι. Αμέσως αμέσως οι τσοπεράδες χρησιμοποιούν αυτόν  :arrow: http://www.chicagoairbrushsupply.com/iwatakustomtr.html
H καποιον από αυτούς
http://www.chicagoairbrushsupply.com/iwechpau.html

To θέμα είναι να αποφασίσεις εσύ τι θέλεις να κάνεις και μετά να επιλέξεις τα κατάλληλα εργαλεία

Αποσυνδεδεμένος ROFOS

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 11:58:03 μμ »
Ένταξη οκ με έπεισες τελικά θα πάρω έτοιμο κομπρεσέρ ήσουν νομίζω κατατοπιστικός  ::salut:: ::salut::
Όσο τώρα για τον αερογραφο ναι αυτός με την πλάγια τροφοδοσία μου φαίνετε πολύ καλός
Αν μπορέσω να πάρω έναν τέτοιο συνδυασμό  στα χρήματα που διαθέτω νομίζω θα είμαι καλυμμένος ...  για μεγάλες επιφάνειες σίγουρα δεν θα χρησιμοποιώ τον αερογραφο αλλά πιστολι  βαφής αλλά για φλόγες και διάφορα σχέδια εκεί θα επεμβαίνει ο αερογραφος

Έχει κανείς να προτείνει μοντέλο  :?: :?:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 12:20:01 πμ »
Έχει κανείς να προτείνει μοντέλο  :?: :?:
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1606
http://www.e-kalfakis.gr/στατικα-μοντελα-εργαλεια-αερογραφοι-badger-side-feed-fine-medium-head-airbrush-p-6382.html

Tags: