Αξιώθηκα σήμερα και έβγαλα φώτος και από το νέο μου ολοκληρωμένο "τούβλο".

Μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης το μοντέλο ασταρώθηκε με Primer της Humbrol. Έγινε preshading με μαύρο της Tamiya. Ακολούθησε βάψιμο με το Desert Yellow της Tamiya και 'φωτίσματα" με το ίδιο χρώμα "ξανοιγμένο". Για τα περισκόπια ακολούθησα το κόλπο του Προέδρου που είχα δει σε ένα παλιό τεύχος του Modelling. Πήρα διάφανο πλαστικό και το ψέκασα με Clear Blue της Tamiya. Στη συνέχεια έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια και τα κόλλησα στα περισκόπια. Ο πύργος βάφτηκε πράσινος για να σπάσει η χρωματική μονοτονία του τούβλου.
Περνώντας στις ερπύστριες θα πω ότι είναι απλά εξαιρετικές και δίνουν άλλη όψη στο μοντέλο. Κρεμάνε φυσικά λόγω του βάρους τους και είναι 100% λειτουργικές. Αλλά, γιατί υπάρχει ένα αλλά, μετά το βάψιμο και την ταλαιπωρία τους έχουν μία τάση να "ξεκουμπώνουν" οπότε σε μερικά σημεία της κόλλησα μόνιμα με κυανοακριλική.
Αφού βάφτηκαν και οι διάφορες λεπτομέρειες το μοντέλο βερνικώθηκε με Ματ βερνίκι της Gunze.
Τα σήματα είναι από το κιτ ενώ τα "πλάγια V" είναι από ένα σετ του Verlinden.
Οι πιο παρατηρητικοί θα δείτε ότι στη δεξιά πλευρά του μοντέλου (όπως το βλέπετε από μπροστά) αντί για χαλκομανία έχει μπει το Α 40 σα να το έχει γράψει κάποιος. Αυτό ακριβώς έχει γίνει. Η χαλκομανία απλά χάλασε και για καλή μου τύχη είδα ότι σε πραγματικά οχήματα πολλές φορές έγραφαν το νούμερο με λευκή ή άλλου χρώματος κιμωλία ανάλογα με το χρώμα του οχήματος. Οπότε με αυτήν την πατέντα κάπως έσωσα τη λακαμία.
Η ταλαιπωρία του μοντέλου έγινε με προιόντα ΑΚ και Tamiya.
ΑΑΑ και όπως μπορείτε να δείτε είναι το πρώτο μου μοντέλο που έχει και φιγούρα. Είναι αυτή που δίνει το κιτ. Βάφτηκε με χρώματα Tamiya και τοποθετήθηκε στη θυρίδα του αρχηγού. Εύκολο βάψιμο γιατί δε φαίνεται καθόλου πρόσωπο...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.