0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα δοκιμάσω την τεχνική στο F-5E που τελειώνω οσονούπω (μόλις βρω το χρόνο και τη συγκέντρωση που θέλω). Βέβαια δεν είμαι στο επίπεδό σου, όμως ταπεινά δοκιμάζω και μαθαίνω
Θα τα γράψω αναλυτικά. -Στην αρχή περασα το μοντέλο δυο χέρια πινέλο με Humbrol 144 ξανοιγμένο με λίγο άσπρο.Αντί το βασικό μου χρώμα να είναι σκέτο το 144 προτείμησα να είναι μια πιο ανοιχτή του απόχρωση για να δουλέψω πιο εύκολα την ταλαιπωρημένη παραλλαγή.-Επόμενο βήμα ήταν κα κάνω στεγνό πινέλο πάνω στις γραμμώσεις με το Humbrol 144 σκέτο.Επίσης επέλεξα κάποια πανελάκια να τα βάψω με το 144 παρά να κάνω πάνω τους στεγνό πινέλο για να φαίνονται σαν καινούργια κομμάτια πάνω στο μοντέλο.Αν δείτε φωτιγραφίες από το πραγματικό θα καταλάβεται τι εννοώ.-Στη συνέχεια έκανα λίγα ακόμα στεγνά πινέλα με το 144 και ελάχιστο μαύρο σε επιλεγμένα σημεία πάλι μελετώντας φωτό του πραγματικού.-Δυο χέρια παρκετίνη-Μετά πέρασα στα λάδια.Για πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω φωτίσματα σε μοντέλο με λάδι ζωγραφικής.Διαδικασία απολαυστική και πάρα πολύ εύκολη.Στις καμπύλες του μοντέλου έκανα με πολύ λεπτό πινελάκι μικρές τελίτσες με αναραίωτο άσπρο λάδι ζωγραφικής και μετά από λίγο άρχισα να το απλώνω με ένα φαρδύ πινέλο το οποίο πρώτα είχα βρέξει σε διαλυτικό(white spirit) και σκούπισα πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.Βασικό το πινέλο να είναι εντελώς στεγνό και απλός να μυρίζεις απλά το διαλυτικό πάνω του γιατί αν έχει μείνει ποσότητα διαλυτικού απλά δεν θα πετύχει η διαδικασία.Αν κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη διαδικασία αφαιρείται πολύ εύκολα με χαρτί κουζίνας νοτισμένο με διαλυτικό μιας και η παρκετίνη ή οποιοδήποτε γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι προστατεύει τις διαδικασίες που προηγήθηκαν.-Μια μέρα να στεγνώσει και μετά παρκετίνες και σήματα.Αυτά.Αν δεν καταλαβαίνεται κάτι ευχαρίστως να το ξαναπώ.
Δηλαδή, μετά το ξάνοιγμα με λάδια πάλι παρκετίνη? Και από πάνω ματ βερνίκι?
Στη δική μου περίπτωση που αφορά τρίχρωμη παραλλαγή, ξάνοιγμα με λάδια παραπλήσιου χρώματος και όχι με άσπρο λάδι? σε ξαναρωτώ γιατί κατάλαβα ότι το χρώμα ξανοίχηκε με σμάλτο και τελικά περάστηκε το άσπρο λάδι.
Το δικό μου σκεπτικό αφορούσε ξάνοιγμα με στεγνό πινέλο ή ψέκασμα κάθε χρώματος στην παραλλαγή, παρκετινη, λάδια (raw umber για τις γραμμώσεις και λευκό για τις καμπλυλες) - σήματα, ματ βερνίκι και ελπίζω τέλος....
Τα στεγνά πινέλα το απογείωσαν στην κυριολεξία, Λάμπρο!Αυτό όμως πού με εντυπωσιάζει, είναι η ταχύτητα στις κατασκευές σου, δεν σε προλαβαίνουμε!
Ξεθώριασμα με λάδια,παρκετίνη,wash,matt βερνίκι.Στο δικό σου μπορείς αφού έχεις αερογράφο να ξανοίξεις το κάθε χρώμα με άσπρο ή κίτρινο ή ανοιχτό γκρί και να κάνεις τη διαδικασία χωρίς λάδια.Αν θές με το κάνεις με λάδια αντί για αερογράφο τότε ναι για κάθε χρώμα θα φτιάξεις ξεχωριστά μια απόχρωση από λάδια και θα κάνεις τη διαδικασία.Στο δικό μου έβαψα με σμάλτου ξανοιγμένο και τα στεγνά τα έκανα με σμάλτου και με λάδια.Μπορείς να κάνεις στεγνό πινέλο με λάδια ή με σμάλτου.Αυτό που είδα είναι ότι το λάδι δίνει καλύτερο αποτέλεσμα τελικά και θα το καθιερώσω σε κάθε επόμενο μοντέλο.Ίσως και συνδυασμό των δύο όπως έκανα σε αυτό :wink:Αυτό θα κάνεις αλλά χωρίς λευκό λάδι γιατί δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα πάνω σε ερημί παραλλαγή.Για το καφέ χρώμα θα φτιάξεις καφέ χρώμα με λάδια αλλά λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση για να φαίνεται μετά το εφέ.
Συγχαρητήρια, τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση!!!
Λαμπρο, βγηκε κουκλι. Παρα πολυ ομορφα βαμμενο με τις πλουσιες φθορες του και με τις μπομπιτσες του. Του πανε πολυ τα οπλικα συστηματα.
Μία ερώτηση: για την αντέννα κάτω στο ρύγχος, μπροστά από τη φωλιά του ρηναίου τροχού, χρησιμοποίησες το κομματάκι του κιτ ή έφταξες κάτι δικό σου από φύλλο πλαστικού;