Αποστολέας Θέμα: HAF F-5A {Esci 1/72}-ΤέλοΣ!!!  (Αναγνώστηκε 8705 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: HAF F-5A {Esci 1/72}-ΤέλοΣ!!!
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 07:17:03 μμ »
Μπραβο ρε Λαμπρο εγεινε εκπληκτικο το μικρο φιλε!!! Ειδα οτι δουλεψες και τα λαδακια για fading, ευκολη δε σου φανηκε η διαδικασια?  :wink: και παλι μπραβο μ αρεσει πολυ!!!

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 09:46:46 μμ »
Πραγματικά Λάμπρο πολύ ωραία δουλειά..πιστεύω απο τις καλύτερες που έχεις κάνει...και το fading πολύ καλό και τα λαδάκια του πολύ ωραία... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 10:44:35 μμ »
Αλλα κολπα....μαναρι το εκανες..  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 01:02:17 πμ »
Μου αρέσουν οι μοντελιστές που περνούν μια φώτο και κάνουν το μοντέλο τους βάση αυτή και στο τέλος βλέπεις το ίδιο πράμα!
Φοβερό Λάμπρο.

Την ουρά με τα αστέρια πως την έκανες ; ή είναι οι νεκροκεφαλές που λες οτι πήρες από άλλο κιτ στην αρχή του Post;

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 09:11:40 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!! :D ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::
Και γώ πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι σήμερα!Τα λάδια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό και είναι μια τεχνική που θα καθιερώσω σε όλα τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν.Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές και κρύβεται αρκετή δουλειά από το μοντέλο.Ελπίζω σύντομα να πάρω κάποια καινούργια μηχανή να βρώ την ησυχία μου. :lol:
Ανδρέα το επόμενο είναι ένα F-84G που είναι στα τελειώματα.Όχι κάτι σπουδαίο απλά δεν ήθελα να το παρατήσω.
ʼρη οι λυκοκεφαλές είναι decal από ΝF-5B της Revell.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι παιδιά! :D ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 01:33:56 μμ »
Θα δοκιμάσω την τεχνική στο F-5E που τελειώνω οσονούπω (μόλις βρω το χρόνο και τη συγκέντρωση που θέλω). Βέβαια δεν είμαι στο επίπεδό σου, όμως ταπεινά δοκιμάζω και μαθαίνω

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 02:45:25 μμ »
Θα δοκιμάσω την τεχνική στο F-5E που τελειώνω οσονούπω (μόλις βρω το χρόνο και τη συγκέντρωση που θέλω). Βέβαια δεν είμαι στο επίπεδό σου, όμως ταπεινά δοκιμάζω και μαθαίνω
Είναι πολύ εύκολη διαδικασία.Πρώτη φορά την εφάρμοσα χωρίς να το δοκιμάσω σε παλιό μοντέλο και πέτυχε.Καλή επιτυχία σου εύχομαι!Απλά φτιάξε μια απόχρωση με τα λάδια κοντά στο χρώμα που θές και να είναι λίγο πιο ανοιχτή για να μπορέσεις να κάνεις τα φωτίσματα-ξεθωριάσματα. :wink: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
Απ: HAF F-5A {Esci 1/72}
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 03:47:37 μμ »
Θα τα γράψω αναλυτικά. :D
-Στην αρχή περασα το μοντέλο δυο χέρια πινέλο με Humbrol 144 ξανοιγμένο με λίγο άσπρο.Αντί το βασικό μου χρώμα να είναι σκέτο το 144 προτείμησα να είναι μια πιο ανοιχτή του απόχρωση για να δουλέψω πιο εύκολα την ταλαιπωρημένη παραλλαγή.

-Επόμενο βήμα ήταν κα κάνω στεγνό πινέλο πάνω στις γραμμώσεις με το Humbrol 144 σκέτο.Επίσης επέλεξα κάποια πανελάκια να τα βάψω με το 144 παρά να κάνω πάνω τους στεγνό πινέλο για να φαίνονται σαν καινούργια κομμάτια πάνω στο μοντέλο.Αν δείτε φωτιγραφίες από το πραγματικό θα καταλάβεται τι εννοώ.

-Στη συνέχεια έκανα λίγα ακόμα στεγνά πινέλα με το 144 και ελάχιστο μαύρο σε επιλεγμένα σημεία πάλι μελετώντας φωτό του πραγματικού.

-Δυο χέρια παρκετίνη

-Μετά πέρασα στα λάδια.Για πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω φωτίσματα σε μοντέλο με λάδι ζωγραφικής.Διαδικασία απολαυστική και πάρα πολύ εύκολη.Στις καμπύλες του μοντέλου έκανα με πολύ λεπτό πινελάκι μικρές τελίτσες με αναραίωτο άσπρο λάδι ζωγραφικής και μετά από λίγο άρχισα να το απλώνω με ένα φαρδύ πινέλο το οποίο πρώτα είχα βρέξει σε διαλυτικό(white spirit) και σκούπισα πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.Βασικό το πινέλο να είναι εντελώς στεγνό και απλός να μυρίζεις απλά το διαλυτικό πάνω του γιατί αν έχει μείνει ποσότητα διαλυτικού απλά δεν θα πετύχει η διαδικασία.
Αν κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη διαδικασία αφαιρείται πολύ εύκολα με χαρτί κουζίνας νοτισμένο με διαλυτικό μιας και η παρκετίνη ή οποιοδήποτε γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι προστατεύει τις διαδικασίες που προηγήθηκαν.

-Μια μέρα να στεγνώσει και μετά παρκετίνες και σήματα.

Αυτά.Αν δεν καταλαβαίνεται κάτι ευχαρίστως να το ξαναπώ. ::salut:: ::salut::
Δηλαδή, μετά το ξάνοιγμα με λάδια πάλι παρκετίνη? Και από πάνω ματ βερνίκι? Στη δική μου περίπτωση που αφορά τρίχρωμη παραλλαγή, ξάνοιγμα με λάδια παραπλήσιου χρώματος και όχι με άσπρο λάδι? σε ξαναρωτώ γιατί κατάλαβα ότι το χρώμα ξανοίχηκε με σμάλτο και τελικά περάστηκε το άσπρο λάδι.
Το δικό μου σκεπτικό αφορούσε ξάνοιγμα με στεγνό πινέλο ή ψέκασμα κάθε χρώματος στην παραλλαγή, παρκετινη, λάδια (raw umber για τις γραμμώσεις και λευκό για τις καμπλυλες) - σήματα, ματ βερνίκι και ελπίζω τέλος....

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 05:38:52 μμ »
Δηλαδή, μετά το ξάνοιγμα με λάδια πάλι παρκετίνη? Και από πάνω ματ βερνίκι?
Ξεθώριασμα με λάδια,παρκετίνη,wash,matt βερνίκι.
Παράθεση
Στη δική μου περίπτωση που αφορά τρίχρωμη παραλλαγή, ξάνοιγμα με λάδια παραπλήσιου χρώματος και όχι με άσπρο λάδι? σε ξαναρωτώ γιατί κατάλαβα ότι το χρώμα ξανοίχηκε με σμάλτο και τελικά περάστηκε το άσπρο λάδι.
Στο δικό σου μπορείς αφού έχεις αερογράφο να ξανοίξεις το κάθε χρώμα με άσπρο ή κίτρινο ή ανοιχτό γκρί και να κάνεις τη διαδικασία χωρίς λάδια.Αν θές με το κάνεις με λάδια αντί για αερογράφο τότε ναι για κάθε χρώμα θα φτιάξεις ξεχωριστά μια απόχρωση από λάδια και θα κάνεις τη διαδικασία.Στο δικό μου έβαψα με σμάλτου ξανοιγμένο και τα στεγνά τα έκανα με σμάλτου και με λάδια.Μπορείς να κάνεις στεγνό πινέλο με λάδια ή με σμάλτου.Αυτό που είδα είναι ότι το λάδι δίνει καλύτερο αποτέλεσμα τελικά και θα το καθιερώσω σε κάθε επόμενο μοντέλο.Ίσως και συνδυασμό των δύο όπως έκανα σε αυτό :wink:
Παράθεση
Το δικό μου σκεπτικό αφορούσε ξάνοιγμα με στεγνό πινέλο ή ψέκασμα κάθε χρώματος στην παραλλαγή, παρκετινη, λάδια (raw umber για τις γραμμώσεις και λευκό για τις καμπλυλες) - σήματα, ματ βερνίκι και ελπίζω τέλος....
Αυτό θα κάνεις αλλά χωρίς λευκό λάδι γιατί δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα πάνω σε ερημί παραλλαγή.Για το καφέ χρώμα θα φτιάξεις καφέ χρώμα με λάδια αλλά λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση για να φαίνεται μετά το εφέ.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 06:12:53 μμ »
Τα στεγνά πινέλα το απογείωσαν στην κυριολεξία, Λάμπρο!
Αυτό όμως πού με εντυπωσιάζει, είναι η ταχύτητα στις κατασκευές σου, δεν σε προλαβαίνουμε!
 ::good_job_smilie::  ::salut::

"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 10:23:29 μμ »
Τα στεγνά πινέλα το απογείωσαν στην κυριολεξία, Λάμπρο!
Αυτό όμως πού με εντυπωσιάζει, είναι η ταχύτητα στις κατασκευές σου, δεν σε προλαβαίνουμε!
 ::good_job_smilie::  ::salut::

Σ'ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! ::salut:: ::salut::
Αν και τελείωσε γρήγορα έχω την αίσθηση ότι μου πήρε καιρό να το φτιάξω.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 10:41:23 μμ »
Στο show room δεν το βλέπω και ανησυχώ  :mrgreen:
Εσύ ρε Λάμπρο είσαι γραμμή παραγωγής...μπράβο αγορίνα

Αν σου πήρε πολύ για να τελειώσει τι να πούμε και 'μεις  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Λαμπράκης

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/48
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 10:48:58 μμ »
Λάμπρο μπράβο και από εμένα!
Εξαιρετικό αποτέλεσμα στις φθορές και πολύ καλές οι τεχνικές που εφάρμοσες!

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 11:04:12 μμ »
Λαμπρο you are model machine εξαιρετικη δουλεια χιλια μπραβο

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 26, 2012, 12:22:25 πμ »
Ξεθώριασμα με λάδια,παρκετίνη,wash,matt βερνίκι.Στο δικό σου μπορείς αφού έχεις αερογράφο να ξανοίξεις το κάθε χρώμα με άσπρο ή κίτρινο ή ανοιχτό γκρί και να κάνεις τη διαδικασία χωρίς λάδια.Αν θές με το κάνεις με λάδια αντί για αερογράφο τότε ναι για κάθε χρώμα θα φτιάξεις ξεχωριστά μια απόχρωση από λάδια και θα κάνεις τη διαδικασία.Στο δικό μου έβαψα με σμάλτου ξανοιγμένο και τα στεγνά τα έκανα με σμάλτου και με λάδια.Μπορείς να κάνεις στεγνό πινέλο με λάδια ή με σμάλτου.Αυτό που είδα είναι ότι το λάδι δίνει καλύτερο αποτέλεσμα τελικά και θα το καθιερώσω σε κάθε επόμενο μοντέλο.Ίσως και συνδυασμό των δύο όπως έκανα σε αυτό :wink:Αυτό θα κάνεις αλλά χωρίς λευκό λάδι γιατί δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα πάνω σε ερημί παραλλαγή.Για το καφέ χρώμα θα φτιάξεις καφέ χρώμα με λάδια αλλά λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση για να φαίνεται μετά το εφέ.
 ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την υπομονή σου. Εκτιμώ ότι η τεχνική σου θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε μονόχρωμα καμουφλαζ, σκέφτομαι να την εφαρμόσω στο Mirage F1 που μοιράζεται τον πάγκο μου με το F-5. Στο τελευταίο, θα πάω στεγνό πινέλο, παρκετίνη, σήματα, wash, παρκετίνη, ματ, τελος. Ελπίζω σε λίγες ημέρες να σχολιάζουμε το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 04:35:05 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και πάλι! ::thanks_smilie::

Θώμα στο F-1 σου θα δείξει πολύ καλά η τεχνική!Το χαράζεις κιόλας οπότε θα είναι τέλειο το τελικό αποτέλεσμα. :wink:
Καλή επιτυχία και στα δύο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JESTER

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ου παντός πλείν ες Κόρινθον
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 04:14:16 μμ »
Συγχαρητήρια, τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση!!!
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 10, 2012, 09:48:00 μμ »
Συγχαρητήρια, τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση!!!
::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 01:45:44 πμ »
Λαμπρο, βγηκε κουκλι. Παρα πολυ ομορφα βαμμενο με τις πλουσιες φθορες του και με τις μπομπιτσες του. Του πανε πολυ τα οπλικα συστηματα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 12:21:39 μμ »
Λαμπρο, βγηκε κουκλι. Παρα πολυ ομορφα βαμμενο με τις πλουσιες φθορες του και με τις μπομπιτσες του. Του πανε πολυ τα οπλικα συστηματα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σ'ευχαριστώ πολύ Νώντα!Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα φοτρωμένο 5άρι και το καταευχαρηιστήθηκα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 09:55:40 πμ »
Μία ερώτηση: για την αντέννα κάτω στο ρύγχος, μπροστά από τη φωλιά του ρηναίου τροχού, χρησιμοποίησες το κομματάκι του κιτ ή έφταξες κάτι δικό σου από φύλλο πλαστικού;

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 06:04:53 μμ »
Μία ερώτηση: για την αντέννα κάτω στο ρύγχος, μπροστά από τη φωλιά του ρηναίου τροχού, χρησιμοποίησες το κομματάκι του κιτ ή έφταξες κάτι δικό σου από φύλλο πλαστικού;
Έφτιαξα δικό μου γιατί του κιτ πετάχτηκε κατά λάθος.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 06:38:46 μμ »
Λάμπρο επι την ευκαιρία να σου πω κ εγώ ότι έδωσες ρεστα με το βάψιμο σου.
πολύ όμορφη δουλειά....  :lol: :lol: :lol:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: