Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με αερογράφο; (Badger 150)  (Αναγνώστηκε 1113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καβάλα
Πρόβλημα με αερογράφο; (Badger 150)
« στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 09:55:25 πμ »
Καλημέρα έχω αποκτήσει πρόσφατα έναν Badger 150-7 και ένα κομπρεσεράκι μονοπίστονο χωρίς δοχείο με μεγιστη πίεση 4 bar . Είναι η πρώτη φορά που βάφω με αερογράφο οπότε ακριβώς τι παίζει δε μπορώ να καταλάβω . Το κομπρεσεράκι κάτω από 2 bar δουλεύει με διακοπές (μικρές παύσεις της τάξης του 1 sec) . Το μεγαλύτερο θέμα το έχω με τον αερογράφο . Μετά το πρώτο βάψιμο και με σχολαστκό καθάρισμα θα έλεγα καθώς έβγαλα τη βελόνα το δοχειάκι και το μπεκ και τα καθάρισα με μπατονέτα και Αζαξ , ψεκάζει μονο αέρα χωρίς να βγάζει χρώμα . Μετά από ενα ακόμη λύσιμο και καθάρισμα τα ίδια . Να σας προλάβω βάφω με ακρυλικά της Gunze (οχι σμάλτα)

Έχετε καμια πρόταση;

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: Πρόβλημα με αερογράφο;
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 09:59:26 πμ »
Μάλλον έχεις ξεχάσει να βιδώσεις το κομματάκι που σταθεροποιεί την βελόνα, οπότε πατάς την σκανδάλη και αυτή μένει ακίνητη

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:38:14 πμ »
Καλημέρα ,αν είσαι Αθήνα να μου το φέρεις να το κοιτάξω και να σου λύσω το πρόβλημα.Δεν θα σου κοστίσει τίποτα το τσεκάρισμα, αν έχει πάθει κάτι  θα σου κοστίσει μόνο η αξία του ανταλλακτικού.Πάρε τηλ. στο 210-6468220 (Καλφάκης-Γαλάτσι) και ζήτα τον Χρήστο(εγώ είμαι αυτός! :wink:).
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 01:48:30 μμ »
Ευχαριστώ χρηστο παρεπιπτόντως χτες μου εστειλες και χρωματα για Καβάλα  :D . Ρε παιδιά ένα βάψιμο έκανα τι να χάλασε ; όσο για τη βίδα μάλλον όχι γιατί ξεβίδωσα το πίσω κάλυμμα και τραβώντας τη σκανδάλη η βελόνα μετατοπίζεται προς τα πίσω τι να πω . Να βούλωσε μήπως; ʼλλα και να βούλωνε θα έβγαζε αέρα;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 02:27:41 μμ »
Στον αερογραφο μπουκωνει το μπεκ. Ο αερας ομως δεν περναει μεσα απο το μπεκ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 04:55:51 μμ »
Τελικά είχε συσσωρευτεί λιμνάζων αζαξ στο μπεκ με μούργα και δε ψεκαζε . Πωω μεγάλη μανούρα το καθάρισμα ακόμη και μεταξύ χρωμάτων το λύνω και το καθαρίζω τώρα  :lol: Ευχαριστώ για τη βοήθεια .
Χρήστο ty για το τηλέφωνο φίλε...Θα τα λέμε όπως φαίνεται  :D

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 05:37:33 μμ »
Δεν χρειάζεται να λύνεις κάθε φορά τον αερογράφο για καθάρισμα.  Τον ταλαιπωρείς και κινδυνεύεις να χαλάσου οι στροφές ή η βελόνα σε μια λάθος κίνηση.  Μια φορά ανά μερικά βαψίματα ναι, αλλά όχι κάθε φορά.  Προσωπικά τον δικό μου τον καθαρίζω λύνοντας τον κάθε 4-5 βαψίματα (έστω και σε μια μέρα με αλλαγές χρώματος).
Για να ξεκολλάνε τυχόν τέτοια υπολείμματα όταν τον καθαρίζεις θα γεμίζεις το κυπελλάκι μέχρι λίγο κάτω από τη μέση, θα κλείνεις καλά το στόμιο μπροστά με χαρτί κουζίνας και θα ψεκάζεις τραβώντας τη βελόνα σιγά σιγά πίσω.  Δεν θα πρέπει να αφήνεις αέρα να βγει από μπροστά.  Αυτό θα αναγκάσει τον αέρα να γυρίσει ανάποδα μέσω του μπεκ και προς το κυπελλάκι από τη δίοδο του χρώματος και θα δεις το Azax ή το διαλυτικό να κάνει μπουρμπουλήθρες.  Στην αρχή μπορεί να μην κάνει.  Συνεχίζεις να τραβάς τη βελόνα μέχρι να ξεβουλώσει και να το κάνει. Προσοχή μην τραβήξεις απότομα γιατί θα γίνεις χάλια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 05:45:48 μμ »
ΑΖΑΧ ΜΕ ΝΤΕΤΟΛ KAI LIGH XΛΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ MADE IN CHINA 20EUROS AND THATS ALL

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 06:15:20 μμ »
Λιγο διαλυτικο πολυουρεθανης ,καθαριζουν τα παντα και τιποτα δεν αποτυγχανει εκτος και εχετε αερογραφο των 20 ευρω! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nektip78

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 07:30:28 μμ »
ty για τις συμβουλές θα το δοκιμάσω :D

Tags: badger