Αποστολέας Θέμα: Krasnaja Zvezda 1 (Red Star 1) - HobbyBoss 1/72 - ΤΕΛΟΣ  (Αναγνώστηκε 13011 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Krasnaja Zvezda 1 (Red Star 1) - HobbyBoss 1/72 - ΤΕΛΟΣ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 09:48:32 μμ »
Αγαπούλα για φέρτο το Σάββατο να το «απολαύσουμε υπεύθυνα»  :mrgreen: :mrgreen:

Έχω την εντύπωση ότι θέλει κάτι για να δέσουν τα χρώματα, ζουμιά κλπ κλπ... Εκτός αν ήθελες εξ αρχής να είναι έτσι...

::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 01:46:00 πμ »
Ορέστη, Μήτσο, Γιάννη, Χρήστο, Γιάννη και Νίκο σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια :!:

Χαίρομαι που σας αρέσει :mrgreen:

Ορέστη, ως φαίνεται από τις φωτό του πραγματικού, υπήρχε καμουφλάζ με μορφή ψιλών γραμμών, σαν κλαδάκια. Απλά εγώ θέλησα να αναπαραστήσω μια... σωβρακοποιημένη (υποθετική :?:) μορφή αυτού του καμουφλάζ, φαρδαίνοντας αυτές τις γραμμούλες :twisted: :mrgreen:

Χρήστο, θεωρώ πως έχεις απόλυτο δίκιο και για τα τρεξίματα λευκού και για το επιπλέον chipping στις θυρίδες. Απλά έχουν αλλοιωθεί τόσο οι βασικές αποχρώσεις (πράσινο και άσπρο) κατά τη διαδικασία του weathering, ώστε φοβάμαι να επέμβω περαιτέρω, γιατί όσο και να προσπαθήσω να "φέρω" το λευκό και το πράσινο στις αποχρώσεις που είναι τώρα ορατές, δε νομίζω να το πετύχω. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να έχω μεγάλο contrast με το ήδη υπάρχον υπόστρωμα, κάτι το οποίο θα δείχνει ξένο πάνω στο μοντέλο :roll:
Αν έχεις να προτείνεις κάποια μέθοδο να το πετύχω, είμαι όλος αυτιά :!:

Αγαπούλα, θα το φέρω το Σάββατο να το δούμε όλοι μαζί και να ακούσω τα... σχολιανά μου :mrgreen:
Τώρα για το τί ακριβώς εννοείς "να δέσουν" τα χρώματα και τα ζουμιά, δε σε πιάνω... για καθάρισε τα τζάμια (ατάκα του αείμνηστου Μ. Φωτόπουλου) :?
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Συνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 02:46:29 μμ »
Ωραίο βγήκε Μάνο! Δοκίμασε να κάνεις αυτά που σου είπε ο Φου και θα γίνει ακόμα καλύτερο! ;)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 06:20:50 μμ »
Μανο πολυ ωραιο το τελικο αποτελεσμα και ιδιαιτερα ισορροπημενο και παρολο που αξιοποιοντας διαφορες τεχνικες ειναι πολυ ευκολο για τον μεσο μοντελιστη να "χαθει" και να πελαγωσει στη πορεια,καταφερες να κρατησεις τη κατασκευη στις "ραγες" της  :mrgreen: Μπραβο φιλε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 06:24:14 μμ »
Μάνο αν και δεν γνωρίζω.... θεωρώ μια πολυ όμορφη και προσεγμένη δουλεια.
μπραβο σου.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 09:50:45 μμ »
ʼλεξ, Κώστα και Μήτσο, σας ευχαριστώ πολύ :!:

ʼλεξ, να σου πώ την αλήθεια, στο στάδιο που βρίσκεται τώρα, φοβαμαι να το πειράξω :roll:
Έχω βάσιμες υποψίες ότι η γκέλα περιμένει κρυμμένη στη γωνία :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 12:25:15 πμ »
Ίσως η καλύτερή σου δουλειά , με πολύ καλή εκτέλεση και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε ένα μονότονο καμουφλάζ πάνω  σε ένα τόσο ογκώδες μοντέλο.Μπράβο και πάλι, και πάντα τέτοια :wink: ::salut::
Χ2  :wink:
Spoiler (hover to show)
:D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 12:54:50 πμ »
Χ2  :wink:
Spoiler (hover to show)
:D :D :D :D
Ευχαριστώ παναγιώτατε :mrgreen:
Φιλαράκι, χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 01:31:38 πμ »
Εγώ Μάνο, αν δεν λάβω υπ΄ όψη τις παρατηρήσεις του Φου, που ούτως ή άλλως δεν θα τις αντιλαμβανόμουν από μόνος μου  :mrgreen: δεν θα το πείραζα, είναι ωραιότατο και δεν υπάρχει λόγος να γίνει ζημιά, όπως το λες και εσύ.
Μπράβο πάντως, μία πολύ δύσκολη παραλλαγή, έδειξε σχεδόν τέλεια!  ::salut::
(Για να μη πω τέλεια και με βαρέσουν...)  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 06, 2012, 02:03:09 πμ »
Merci beaucoup Jimmy :!:
Εεε... εννοώ, ευχαριστώ πολύ Φίλιππε :mrgreen:
Πάντως μόνο τέλειο δεν είναι... θα το φέρω το Σάββατο, να το δείτε και να μου πείτε και καμιά ιδέα, μπας και τολμήσω να το πειράξω περαιτέρω :roll:
Να δώ τι θα μου πεί κι ο πανσκοτεινότατος Φου, για το πως θα μπορούσαν να γίνουν οι επεμβάσεις που πρότεινε :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 08:25:28 πμ »
Μανο τωρα το ειδα αυτο φιλε(σαν πολυ το χω ριξει στα δοντακια μου φαινεται και χανω τα καλυτερα).Δεν ξερω αν το πειραξες κι αλλο η τι εκανες,αλλα και αυτο που βλεπω φιλε πολυ με αρεσει.Μπραβο ΩΡΕ ΠΑΙΔΙ  ::glossa:: :mrgreen:.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 12:37:18 μμ »
Γιώργο, πολύ χαίρομαι που σου αρέσει και όχι δε την έχω πειράξει περαιτέρω :!:

Τώρα για τη βάση, υπάρχουν "σκοτεινά σημεία" για μένα στο συλλογισμό σου (ή στη διατύπωση σου) και θα ήθελα να τα φωτίσεις για να σου απαντήσω :wink: :mrgreen: :

α.  Όταν λές ότι η γραμμή διακόπτεται, εννοείς ότι δεν φτάνει μέχρι τις άκρες της βάσης (σε μήκος), ή ότι δεν έχει το περιβάλλον έδαφος δεξιά αριστερά :?:

β.  Τι εννοείς όταν λές "μου τραβηξε το βλεμμα απο το πολυ ομορφο μοντελο και με εβαλε να σκεφτομαι αν κατι τετοιο υπαρχει κτλ πραγμα που θεωρω οτι αδικει το συνολο". Ότι η βάση είναι αισθητικά ή τεχνικά υποδεέστερη του μοντέλου και το αδικεί, ή το ακριβώς αντίθετο :?:

Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα σχόλια :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:00:28 μμ »
Και μιας που μου το θύμισε ο Γιώργος, παραθέτω μερικές φωτό που χρώσταγα με το σκύρο στεγνό...

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:06:11 μμ »
Αγαπούλα μήπως να το πέρναγες κι ένα ματ βερνικάκι να μην γυαλίζει;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:13:50 μμ »
Αγαπούλα μήπως να το πέρναγες κι ένα ματ βερνικάκι να μην γυαλίζει;
Μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό να σου πώ την αλήθεια. Αλλά επειδή δια γυμνού οφθαλμού το φαινόμενο δεν είναι τόσο έντονο και πονηρά σκεπτόμενος: Σοβιετική Ένωση είναι... υγρασία πολλή... βροχές, χιόνια, πάγοι... εεε, δεν πειράζει να γυαλίζει και λίγο ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:19:16 μμ »
φανταστικό αγαπητέ !!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:23:28 μμ »
Τωρα να πω να βαψεις τα χαλικια σε τονους μαυρο-γκρι θα με παρεις με τις πετρες , αλλα ετσι μου δειχνει σαν παραλια ;  ::dontknow::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:30:46 μμ »
Τωρα να πω να βαψεις τα χαλικια σε τονους μαυρο-γκρι θα με παρεις με τις πετρες , αλλα ετσι μου δειχνει σαν παραλια ;  ::dontknow::
Αφού είναι παραλίας ο τύπος, τι απορείς κι εσύ...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αγαπούλα, για ψάξτο λίγο ακόμα... Κάνα λαδάκι, φιλτράκι, μαυρίλα, σκόνη. Στην βάση εννοείται κι όχι στην δρεζίνα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:39:39 μμ »
φανταστικό αγαπητέ !!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ πολύ Διονύση, νά 'σαι καλά :!:

Μήτσο, όχι δε θα σε πάρω με τις... πέτρες :mrgreen:
Απλά η ιδέα με τη βάση και επειδή η γραμμή δεν είναι απ' άκρη σε άκρη, είναι αυτή ενός showcase και όχι ενός διοράματος ή βινιέτας, άρα η γραμμή είναι πένα (σε αντίθεση με το μπίχλιασμα του μοντέλου) και χωρίς περιβάλλον έδαφος. Τώρα για το χρώμα του σκύρου (μπέζ και όχι γκρί), το ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα, ότι πετρώματα όλων των χρωμάτων συναντώνται σε κάθε περιοχή του πλανήτη :wink:
Να σου πώ την αλήθεια ψηνόμουν, να αερογραφιάσω διαμήκως στο κέντρο της γραμμής, τη μπίχλα από λάδια που δημιουργείται στις γραμμές από το πέρασμα των τρένων, αλλά επειδή κι αυτό δε συνάδει με την κεντική ιδέα της βάσης, εγκατέλειψα την ιδέα...

Αφού είναι παραλίας ο τύπος, τι απορείς κι εσύ...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αγαπούλα, για ψάξτο λίγο ακόμα... Κάνα λαδάκι, φιλτράκι, μαυρίλα, σκόνη. Στην βάση εννοείται κι όχι στην δρεζίνα.
Αγαπούλα, θα σε παραπέμψω στην απάντηση παραπάνω, προς το Δημήτρη, για αυτά που προτείνεις :wink:

Όσο για τον χαρακτηρισμό "Παραλίας", δε μπορώ παρά να τον δεχτώ ::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 02:12:41 μμ »
Γιώργο, πολύ χαίρομαι που σου αρέσει και όχι δε την έχω πειράξει περαιτέρω :!:

Τώρα για τη βάση, υπάρχουν "σκοτεινά σημεία" για μένα στο συλλογισμό σου (ή στη διατύπωση σου) και θα ήθελα να τα φωτίσεις για να σου απαντήσω :wink: :mrgreen: :

α.  Όταν λές ότι η γραμμή διακόπτεται, εννοείς ότι δεν φτάνει μέχρι τις άκρες της βάσης (σε μήκος), ή ότι δεν έχει το περιβάλλον έδαφος δεξιά αριστερά :?:

β.  Τι εννοείς όταν λές "μου τραβηξε το βλεμμα απο το πολυ ομορφο μοντελο και με εβαλε να σκεφτομαι αν κατι τετοιο υπαρχει κτλ πραγμα που θεωρω οτι αδικει το συνολο". Ότι η βάση είναι αισθητικά ή τεχνικά υποδεέστερη του μοντέλου και το αδικεί, ή το ακριβώς αντίθετο :?:

Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα σχόλια :!:

ΜΦΧ

Παράθεση
Απλά η ιδέα με τη βάση και επειδή η γραμμή δεν είναι απ' άκρη σε άκρη, είναι αυτή ενός showcase και όχι ενός διοράματος ή βινιέτας, άρα η γραμμή είναι πένα (σε αντίθεση με το μπίχλιασμα του μοντέλου) και χωρίς περιβάλλον έδαφος.

Μαλλον τα εγραψα λιγο μπερδεμενα αλλα την απαντηση την εδωσες αλλου Μανο.Ναι εννοουσα οτι δεν φτανει μεχρι τις ακρες και με εβαλε να σκεφτομαι αν θα μπορουσε να υπαρξει μια τετοια κατασταση στην πραγματικοτητα(σε καποιο μουσειο η κατι τετοιο) και οτι και καλα αυτο αδικουσε το μοντελο κανοντας τον παρατηρητη να σκεφτεται αλλα πραγματα και οχι το ιδιο το μοντελο.Οποτε σχολιο ασχετοσυνης ητανε(δεν πηγε το μυαλο μου στην περιπτωση showcase κτλ,ουτε ηξερα οτι το συνηθιζουν στα τρενα,νομιζα οτι επροκειτο για κλασσικη βαση βινιετας),οποτε μην δινεις σημασια.Παραμενουμε λοιπον στο πολυ ομορφο μοντελο και ολα αυτα ελπιζω παντα χωρις παρεξηγηση

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 02:50:34 μμ »
Μαλλον τα εγραψα λιγο μπερδεμενα αλλα την απαντηση την εδωσες αλλου Μανο.Ναι εννοουσα οτι δεν φτανει μεχρι τις ακρες και με εβαλε να σκεφτομαι αν θα μπορουσε να υπαρξει μια τετοια κατασταση στην πραγματικοτητα(σε καποιο μουσειο η κατι τετοιο) και οτι και καλα αυτο αδικουσε το μοντελο κανοντας τον παρατηρητη να σκεφτεται αλλα πραγματα και οχι το ιδιο το μοντελο.Οποτε σχολιο ασχετοσυνης ητανε(δεν πηγε το μυαλο μου στην περιπτωση showcase κτλ,ουτε ηξερα οτι το συνηθιζουν στα τρενα,νομιζα οτι επροκειτο για κλασσικη βαση βινιετας),οποτε μην δινεις σημασια.Παραμενουμε λοιπον στο πολυ ομορφο μοντελο και ολα αυτα ελπιζω παντα χωρις παρεξηγηση
Τι λές τώρα βρε Γιώργο? Καμία παρεξήγηση... αντιθέτως χαίρομαι να ακούω απόψεις και γνώμες, ιδίως από άτομα που εκτιμώ και σαν μοντελιστές αλλά κυρίως σαν ανθρώπους :wink: :mrgreen:
Όσο για τη βάση, ήθελα να είναι τρόπον τεινά... μουσιακού τύπου :wink:
Και πώς να μην είναι μουσειακού τύπου άλλωστε, όταν το σύνολο θα μπορούσε να εκτεθεί άνετα στο Μοντελιστικό Μουσείο του MC, με τίτλο "Ένα από τα ελάχιστα μοντέλα του Blitz-x που δεν έμεινε μισοτελειωμένο::glossa:: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 11:21:35 μμ »
Και πώς να μην είναι μουσειακού τύπου άλλωστε, όταν το σύνολο θα μπορούσε να εκτεθεί άνετα στο Μοντελιστικό Μουσείο του MC, με τίτλο "Ένα από τα ελάχιστα μοντέλα του Blitz-x που δεν έμεινε μισοτελειωμένο"

Το είπες και μόνος σου "ΘΑ μπορούσε" αλλά ΔΕΝ μπορεί γιατί ΕΙΝΑΙ μισοτελειωμένο!!! :evil:
Πριν πιάσω τους βούρδουλες (και ακόμα χειρότερα πριν φωνάξω τον ετεροθαλή αδερφό μου :mrgreen: τον Fu και σε περιλάβει) πιάσε εσύ τον αερογράφο και βάψε το έδαφος. ::nutkick::
Επίσης μην τεμπελιάζεις και κάνε αυτή την ωραία ιδέα που είχες με τα λάδια στο κέντρο των τροχιών! Ακόμα???? ::mastigio:: ::violent1::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 12:08:19 πμ »
Το είπες και μόνος σου "ΘΑ μπορούσε" αλλά ΔΕΝ μπορεί γιατί ΕΙΝΑΙ μισοτελειωμένο!!! :evil:
Πριν πιάσω τους βούρδουλες (και ακόμα χειρότερα πριν φωνάξω τον ετεροθαλή αδερφό μου :mrgreen: τον Fu και σε περιλάβει) πιάσε εσύ τον αερογράφο και βάψε το έδαφος. ::nutkick::
Επίσης μην τεμπελιάζεις και κάνε αυτή την ωραία ιδέα που είχες με τα λάδια στο κέντρο των τροχιών! Ακόμα???? ::mastigio:: ::violent1::
Οι πιέσεις που δέχομαι είναι ασφυκτικές, θα έλεγα ::glossa:: :mrgreen:

Νικόλα, ώς έχει η γραμμή, δηλαδή τμήμα με ορατές άκρες, παίζει μόνο το ρόλο του display stand και όχι της αναπαράστασης τμήματος εδάφους. Οπότε το να τη μπιχλιάσω θα ήταν μάλλον άτοπο :?
Τώρα για το βάψιμο του εδάφους που λές, αν εννοείς αλλαγή του χρώματος του σκύρου, η επιλογή του ανοιχτόχρωμου σκύρου ήταν εσκεμμένη (είχα και σκούρο γκρι ballast να βάλω αν ήθελα), με σκοπό να δημιουρήσω contrast μεταξύ σκούρας δραιζίνας, ανοιχτόχρωμης γραμμής και μαύρης βάσης :wink:

Πάντως, επειδή προαισθάνομαι ότι το μοντέλο βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο πριν γίνει η ταλακία, δεν έχω σκοπό να το πειράξω περαιτέρω και έχει ήδη πάρει τη θέση του στη βιτρίνα μου :mrgreen:

Όπως και νά 'χει, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια, τις ιδέες και τις παραινέσεις :!: ::salut::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 01:26:39 μμ »
Παράθεση
Μήτσο, όχι δε θα σε πάρω με τις... πέτρες
Απλά η ιδέα με τη βάση και επειδή η γραμμή δεν είναι απ' άκρη σε άκρη, είναι αυτή ενός showcase και όχι ενός διοράματος ή βινιέτας, άρα η γραμμή είναι πένα (σε αντίθεση με το μπίχλιασμα του μοντέλου) και χωρίς περιβάλλον έδαφος. Τώρα για το χρώμα του σκύρου (μπέζ και όχι γκρί), το ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα, ότι πετρώματα όλων των χρωμάτων συναντώνται σε κάθε περιοχή του πλανήτη 

Δεν γνωριζα για την περιπτωση ''showcase'' δειχνει σωστα ετσι , αφου και στις βασεις που βαζουμε τα αρματα μπορει το αρμα να ειναι μες την λερα και η βαση στην πενα.  ::salut::

Τωρα σαν πετρολογος με μαστερ στα αγκοναρια και ειδικος χρωματολος σκυρογαρμπιλοβοταλου που ειμαι μπορω με βεβαιοτητα να πω πως το χρωμα του σκυρου ειναι το ιδανικο...........για παραλιες    ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 25, 2012, 01:30:00 μμ »
...
Τωρα σαν πετρολογος με μαστερ στα αγκοναρια και ειδικος χρωματολος σκυρογαρμπιλοβοταλου που ειμαι μπορω με βεβαιοτητα να πω πως το χρωμα του σκυρου ειναι το ιδανικο...........για παραλιες    ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αφού τά 'παμε... είμαι παραλίας. Τι να κάνουμε :?: :mrgreen:

ΜΦΧ

Tags: