Αποστολέας Θέμα: Nakajima Ki-43II "Busa" 1/48 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 2212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
Nakajima Ki-43II "Busa" 1/48 Hasegawa
« στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:49:06 μμ »
Μιας και το προηγουμενο θρεαντ χαθηκε κανω ενα νεο.Το αεροσκαφος ειναι του τιτλου, εχω ενωσει πτερυγες και ατρακτο ενω εχω βαψει περισσοτερο κοκπιτ green απο αυτο που φαινεται στις εικονες μπροστα και πισω ωστε να μη φαινονται μαυριλες + την προσθηκη ενος νομεα πισω απο το καθισμα που ισα ισα που φαινεται υπο γωνια απλα να μην ειναι τελειως κενο..λεπτομερια ετσι για το καλο..
Το κυριο χρωμα να ειναι chrome silver η silver, ολο βαφεται ετσι η τα φλαπς διαφορετικα πχ?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Nakajima Ki-43II "Busa" 1/48 Hasegawa
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 09:17:10 μμ »
Για κύριο χρώμα aluminium,και ένα γκριζοπράσινο (θα κοιτάξω να σου βρω τον κωδικό) για τις επιφάνειες ελέγχου που ήταν υφασμάτινες.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 01:55:49 πμ »
Εγινε ευχαριστω για την απαντηση,αντε να βρω χρονο να το τελειωσω..για το πρασινο υπαρχει αλλη ιδεα εκτος απο μασκολ?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 06:30:20 πμ »
Πινελο!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 02:57:44 μμ »
μη γινει μουτι με το πινελο..τα κανονικα βαμμενα με το πινελο ηταν??

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 03:25:32 μμ »
  φίλε πριν 5 χρόνια που το είχα κάνει με το συγκεκριμένο καμουφλάζ είχα χρησιμοποιήσει το Patafix της Uhu (σαν το blue tac είναι αλλά αφήνει λιγότερο ίχνος πάνω στο μοντέλο). Αλλά είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία αν θες να πετύχεις ακριβώς το καμουφλάζ όπως το δείχνουν οι οδηγίες (εμένα μου πήρε πάνω από 10 ώρες ).
 όσο για το κανονικό αεροσκάφος αν κρίνουμε από την καλιτεχνική αναπαράσταση αλλά και φωτό εποχής από παρόμοια καμουφλάζ σε διάφορα ιαπωνικά αεροσκάφη μάλλον πινελάτο πρέπει να ήταν.
 για το μεταλλικό χρώμα που ρωτάς δεν παίζει μεγάλο ρόλο αλλά καλύτερα να μην βάλεις silver, μπορεί να είναι πολύ έντονο (ανάλογα την εταιρία βέβαια), προτίμησε αποχρώσεις του αλουμινίου.

καλή επιτυχία  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 06:39:43 μμ »
το μοντελο θα γινει κατα 99% με μασκολ οπως προτεινε και ο κ.Γιαβασης..ειναι τετοια η μορφη του πατερν που ειναι σαν μια σταλα που εχει απλωσει..απλα πρεπει να παρω νεο μπουκαλι να το αραιωσω καταλληλα κλπ..θα γινουν δοκιμες αλλου πρωτα. Οταν το φτασω να ειναι ετοιμο για βαψιμο θα ποσταρω ενα γκρι πραμα.. ::glossa::
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και το καθαρισμα του θρεαντ απο τους μοντ.
Μακαρι να το προλαβω για την εκθεση..

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 09:31:34 μμ »
Γιάννη πολύ ωραία προσπάθεια στο πιλοτήριο..
Και με το wash έδεσε πάρα πολύ καλά..

Τώρα για το χρώμα..είναι αρκετά δύσκολο αλλά πιστεύω οτι θα δείξει μια χαρά. είτε με maskol είτε με patafix..

(Με patafix να σου πώ την αλήθεια θα μου φαινόταν πιο εύκολο... :roll:)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 08:03:51 μμ »
http://www.model-making.eu/products/NAKAJIMA-KI43-II-HAYABUSA-OSCAR-w-BOMB.html

παιδια το μοντελο ειναι αυτο και εχει και τις οδηγιες ωστε να δουνε καποιοι συναδελφοι που συναντησα στην εκθεση ποιο ακριβως ειναι το camo(το πρωτο) ωστε να δωσουν ιδεες

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:05:21 μμ »
νομιζω οτι ειμαι σε καλο δρομο..πιο λεπτο πινελο απλα γιατι οι γραμμες ειναι πιο λεπτες και το καταλληλο "μασκολ", τι λετε και εσεις?
το gunze το μασκολ το mr.maskin sol neo,οχι το R που ειναι πρασινο,ειναι καλυτερο απο το κλασσικο το humbrol???

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:39:11 μμ »
Καλησπέρα Γιάννη!

Προσωπικά θα με βόλευε να ακολουθήσω τον τρόπο που σου πρότεινε ο CROW.....πινελάτο. Πέρασμα το μεταλλικό με αερογράφο και μετά με Vallejo ας πούμε, που στρώνουν ιδανικά με πινέλο, βάψιμο το πράσινο.

Για το Patafix δεν ξέρω αν θα σε βολέψει να βγει το pattern όσο λεπτό φαίνεται στο προφιλ δεδομένου ότι είναι και αρκετά πολύπλοκο σχετικά με τις καμπύλες που διαθέτει.

Maskol Humbrol πάντως μην βάλεις γιατί όταν το τραβήξεις να βγει μετά το βάψιμο, θα σπάσει το χρώμα γύρω του. Για το Gunze δηλώνω άγνοια.

Και ένα link για το βάψιμο του Oscar:
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1997/02/stuff_eng_oscar.htm

Καλή συνέχεια! ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:44:06 μμ »
Δεν βγαινει αυτο το βαψιμο με μασκολ. Θα σου ξεφλουδιζει τις ακρες απο το δευτερο χρωμα. Ειδικα της Gunze που ειναι για αβαφες επιφανειες θα σου κανουν την ζωη δυσκολη και το μοντελο χαλια!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 08:55:42 μμ »
Γιάννη ακολούθα αυτό που λέει και ο Δημήτρης...και αν θες πινέλο μετά..μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα citadel που έχουν πολλά πράσινα και αν δεν βρείς το κατάλληλο κάνεις δοκιμές με ανοίγματα του πράσινου με λευκό καφε..και ότι άλλο θες....

Μου φαίνεται πάντως τρομερά δύσκολο να βγεί όλο αυτό με μασκάρισμα...(παρόλο που στην αρχή είπα για το patafix..ίσως αφήσει σημάδια?? :roll:)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:15:44 μμ »
Θα γινω λιγο κακος αλλα σε ειχα προειδοποιησει για τους μπελαδες που θα προεκυπταν αναποφευκτα :roll: :roll: ..Να ξεκιναγες με ενα απλο πρασινο καμο, να επαιζες με την λακ για ξεφλουδισμα και εχεις χρονο για πιο πολυπλοκα σχεδια.. :wink:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 09:56:57 μμ »
αυτο που βλεπετε ειναι με masking sol r που ειναι για καλυπτρες και γινεται φιλμακι..το δυσκολο ειναι να βγαλεις την αρχικη φλουδα..μετα δε σπαει και βγαινει ολο μαζι.Αυτο που λες Δημητρη για το μασκολ το κλασσικο το εχω υποψιν και σκεφτομουν οτι θα μπορουσα να το αποφυγω με το γκουνζε αν ηταν καλυτερη ποιοτητας και με σωστη αραιωση(με νερο).Με πινελο θα γινει χαλι..απλα θα φαινεται σκαλοπατακι..Αν δεις το δοκιμαστικο εχει πινελιες ασημι κατω απο το πρασινο στο φτερο..δες πως ειναι..
Κακος δε γινεσαι Παναγιωτη απλα δε ειναι θεμα πως θα γινω καλυτερος με τη πρακτικη πανω στα ιαπωνικα αεροπλανα(που θεωρεις πιο δυσκολα-αποψη σου, ακρως σεβαστη) αλλα το πως θα βαψω πιο ευκολα και εφυκτα το συγκεκριμενο.Αν τα καταφερω δε σημαινει οτι θα παρω την εμπειρια η οποια νομιζεις η οντως μου λειπει αλλα οτι θα εχω βαψει ενα τετοιο camo.. ::salut::
Ευχαριστω Ανδρεα για το λινκ..ελπιζω μεχρι το Σ/Κ να εχω τελειωσει με το μοντελο και να παω για βαψιμο..εχω τελειωσει με το βασικο τριψιμο στην ατρακτο

Tags: