Αποστολέας Θέμα: EA-6B Prowler - Monogram 1/48  (Αναγνώστηκε 3092 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
EA-6B Prowler - Monogram 1/48
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:09:14 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Επόμενη καταστροφή κατασκευή είναι το παραπάνω κιτ της Monogram, του οποίου review μπορείτε να δείτε εδώ 
::arrowred:: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/rm/kit_rm_5619.shtml

Να προσθέσω ότι η γράμμωση είναι υπερυψωμένη, η λεπτομέρεια όμως είναι πάρα πολύ καλή, κυρίως σε σύστημα προσγείωσης και κόκπιτ. Το μοναδικό μείον, πιστεύω, μέρος των καθισμάτων είναι ενιαίο με την μπανιέρα.
Εκτός αυτών, δίνονται και δύο τύπων αερόφρενα τα οποία δεν προορίζονται για τη συγκεκριμένη έκδοση, έχει όμως και ένα σετ extra καλύπτρες!     

Πρόκειται να γίνει ΟΟΒ και πιθανότατα με τις χαλκομανίες του κιτ, εκτός αν βρεθεί άλλη καρτέλα με low vis σήματα και διαφορετική παραλλαγή. Κάτι το οποίο θα προσπαθήσω να κάνω και ελπίζω να τα καταφέρω, είναι να κόψω τις πτέρυγες ώστε να τις κάνω αναδιπλούμενες.
Για αρχή, έχουν ανοιχτεί με αγωνία το κουτί και με ευλάβεια τα σακουλάκια, ενώ έχουν ελεγχθεί με θαυμασμό τα κομμάτια! Εν ολίγοις, τίποτα, αλλά πιστεύω σιγά-σιγά να ξεκινήσω σε περίπτωση πού τελειώσω κάποιο από τα άλλα δύο κιτ πού περιμένουν στον πάγκο. 

Χαιρετώ!  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: EA-6B Prowler - Monogram 1/48
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:14:48 πμ »
Για τις πτέρυγες κυκλοφορεί σετ με τους μηχανισμούς αναδίπλωσης από την Black Box.
http://www.ebay.com/itm/EA-6B-PROWLER-WING-FOLDS-CORRECTIONS-FOR-REVELL-MONOGRAM-Set-1-48-Cutting-Edge-/221129723679?pt=Model_Kit_US&hash=item337c5bcf1f

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 03:17:02 πμ »
Καλή αρχή Πάνο!

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 09:12:29 πμ »
Καλη αρχη , αγαπημενο αεροσκαφος !  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 10:52:31 πμ »
Καλη αρχη , αγαπημενο αεροσκαφος !  ::salut::
x2

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 06:24:14 μμ »
Παναγιώτη, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα επιχειρήσω να κάνω τους μηχανισμούς από το μηδέν, εφ' όσον φυσικά πρώτα καταφέρω να κόψω τις πτέρυγες!  ::salut::

Κώστα, HEl(las) και κε Μιχάλη, σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 06:50:10 μμ »
Καλή αρχή, έχω και γω το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια δυστυχώς!!!

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 07:40:17 μμ »
Ενδιαφερον θεμα! Καλη αρχη.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 08:20:15 μμ »
Παναγιώτη, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα επιχειρήσω να κάνω τους μηχανισμούς από το μηδέν, εφ' όσον φυσικά πρώτα καταφέρω να κόψω τις πτέρυγες!  ::salut::

Κώστα, HEl(las) και κε Μιχάλη, σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!  ::salut::

Αφούτο'χεις κάνε και κανέναν καταπέλτη και βάλτο με τις πτέρυγες σε φάση ανοίγματος λίγο πριν την απονήωση!
Σαν αυτό...
Click to see the original size.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:22:32 μμ »
Παναγιώτη (PanPan) και D-Day, σας ευχαριστώ!

Παναγιώτη (mirrage), το έχω σαν ιδέα αλλά από φωτογραφίες πού έχω δει, γίνεται της λεπτομέρειας! Στην πράξη θα δείξει, τουλάχιστον θα προσπαθήσω να κάνω τα "χοντρά".
Ακόμα και σε αυτή τη φάση, προβλέπω να μην χωράει στο ράφι, γι' αυτό θέλω να το "μαζέψω" λίγο!  :mrgreen: 
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:24:43 μμ »
Σε καταλαβαίνω γιατί έχω ένα ΕΑ-6Β ένα E-2C και ένα F-18F και μάλιστα τα
2 τελευταία θέλω να τα κάνω διόραμα.Είναι μεγάλα στην 1/48 τα άτιμα.
Ψήσου πάντως!!!!

---EDIT---
Πολλοί Παναγιώτηδες μαζευτήκαμε.  :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:34:33 μμ »
Θα το χαράξεις; Αν ναι, να ξέρεις ότι τα πάνελ των πτερύγων είναι λάθος για Prowler και σωστά για Intruder. Τα κιτ της Κινέτικ το έχουν ανάποδα, είναι σωστά για Prowler και λάθος για Intruder...   ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Αν ψάξεις θα βρεις και ωραία κατασκευαστικά με πολλές και καλές ιδέες για να διορθώσεις κάποια (σχετικά ασήμαντα) πραγματάκια...

Πινελάτο ή αερογραφάτο;

Καλή συνέχεια Πάνο...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 01, 2012, 08:59:09 μμ »
Πάνο, όντως είναι θηρίο.
Φαντάσου ότι κάποια αεροσκάφη θα τα πάρω σε 1/72 λόγω χώρου ή επειδή δεν υπάρχουν σε 1/48.

Νίκο, σ' ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! Τέτοιες λεπτομέρειες δεν τις λαμβάνω υπ' όψιν, δίνω περισσότερο βάρος στο μοντελιστικό κομμάτι.
Ψάχνω υλικό μέσα από walkarounds και κατασκευαστικά άρθρα για να πάρω ιδέες.
Πινελάτο θα γίνει!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 02, 2012, 12:12:40 πμ »
Καλη αρχη Πανο .
Θηριο το αεροσκαφος και πολυ ξεχωριστο.
Λενε πως τα σκελη προσγειωσης ειναι απο τα καλυτερα που κυκλοφορουν παρα τα χρονακια τους,  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 02, 2012, 01:31:39 πμ »
καλή αρχή κ από 'μένα

::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 06:35:02 μμ »
Βασίλη, σ' ευχαριστώ πολύ!
Τα σκέλη τα βρήκα πάρα πολύ καλά, η λεπτομέρεια μ' εντυπωσίασε και δίνονται και οι καλωδιώσεις.  ::salut::

Θάνο, ευχαριστώ!  ::salut::
Spoiler (hover to show)

Ακόμη δεν έχω κάνει τίποτα και λέω για αρχή, να ξεκινήσω "σφάζοντας" τις πτέρυγες, ακολουθώντας τη χαραγμένη γράμμωση στα σημεία αυτά.

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 08:18:52 μμ »
Καλή αρχή Πάνο και απο εμένα.Κάποτε τα 48 αρια της monogram απο όσα διάβασα στο forum θεωρούνταν κορυφαία για όποιον μπορούσε να τα αγοράσει.Καλή συνέχεια εύχομαι. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:27:42 μμ »
Βασίλη, σ' ευχαριστώ πολύ!
Τα σκέλη τα βρήκα πάρα πολύ καλά, η λεπτομέρεια μ' εντυπωσίασε και δίνονται και οι καλωδιώσεις.  ::salut::

Θάνο, ευχαριστώ!  ::salut::
Spoiler (hover to show)

Ακόμη δεν έχω κάνει τίποτα και λέω για αρχή, να ξεκινήσω "σφάζοντας" τις πτέρυγες, ακολουθώντας τη χαραγμένη γράμμωση στα σημεία αυτά.

Ξεκίνα να δω τα κόλπα σου μήπως και σε αντιγράψω όταν το πιάσω και εγώ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 09:43:56 μμ »
Νάσο και Παναγιώτη, σας ευχαριστώ και με συγχωρείτε για την αργοπορημένη απάντηση!  ::salut::

Έκοψα τις πτέρυγες στα σημεία πού διπλώνουν, στα οποία, όπως ανέφερα προηγουμένως, η γράμμωση είναι χαραγμένη.
Με οδηγό λοιπόν τις γραμμές του κιτ και ταινία dymo, ξεκίνησα το σφάξιμο με επανειλημμένες κινήσεις του κόπτη (με κάποιο πριονάκι φυσικά θα ήταν καλύτερα αλλά δεν είμαι κατ' εξ ακολούθηση "μοντελοσφαγέας" :mrgreen:).

Οι κάτω πλευρές δεν ήταν κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, μια ευθεία και τέλος, οι πάνω όμως είχαν αλλαγές στις γραμμώσεις, εκεί πού είναι κάτι σαν μεντεσέδες και το πλαστικό στο σημείο αυτό είναι χοντρό, οπότε το πήρα και αυτό σαν μια ευθεία.. :oops: (λίγα πράγματα θα φαίνονται εξάλλου με τις πτέρυγες διπλωμένες).
Κάποια τριψίματα και διορθώσεις από χαρακιές, θα γίνουν εφ' όσον κολληθούν κάθε δύο μισά μεταξύ τους.

Και αφού έκοψα τις πτέρυγες, υποθέτω πως τώρα πρέπει να φτιάξω και τους μηχανισμούς ανύψωσης  :roll:

Χαιρετώ!  ::salut:: ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 09:48:50 μμ »
πολύ καλό το κόψιμο

μην το βιαστείς..... μελέτα καλά πρώτα τη βιβλιογραφία

::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 17, 2012, 10:30:29 μμ »
Σ' ευχαριστώ πολύ Θάνο!
Με τον κόπτη δεν έγινε πολύ καλά το κόψιμο, γιατί δεν είναι και το καταλληλότερο εργαλείο, στη συνέχεια έτριψα με ντουκόχαρτο λίγο τα σημεία πού κόπηκαν κάπως ανορθόδοξα. Τις πάνω πλευρές όμως στη κυριολεξία τις έσφαξα, θα δώσω όμως περισσότερο προσοχή στις κάτω και μετέπειτα στους μηχανισμούς, για τους οποίους μαζεύω υλικό.
Δεν το βιάζομαι, να αδειάσει πρώτα λίγο ο πάγκος!  ::salut::

::arrowred:: Επί την ευκαιρία, επειδή θέλω να αποφύγω τα χρώματα που προτείνει το κιτ, περισσεύει από κανέναν καρτέλα με low vis σήματα για παραλλαγή σε αποχρώσεις του γκρι (ή και για πιο ενδιαφέρον camo, το συζητάμε) ή αν γνωρίζει κάποιος από πού μπορώ να προμηθευτώ εντός εσωτερικού;
Ευχαριστώ!
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 14, 2013, 05:24:32 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από πάρα πολύ καιρό ξανα-έπιασα το prowler και έχω σχεδόν τελειώσει το κοκπιτ.

Έβαψα με Hu140 τη μπανιέρα και τους πίνακες οργάνων, με μαύρο ματ τις κονσόλες/διάφορα όργανα, το κάλυμμα του εμπρός πίνακα και τους σκελετούς των καθισμάτων, ενώ τα μαξιλαράκια με Hu155, τις ζώνες με Hu127 και τις πόρπες με silver. Οι χειρολαβές βάφτηκαν με Hu24 και οι μαύρες λωρίδες έγιναν με μαρκαδοράκι 0,1 mm. 
Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι τα καθίσματα δίνονται σε.. δύο δόσεις (σε αυτό το σημείο ήθελα να μάθω τι σκεφτόταν ο ποιητής-καλουπωτής  ::sleepy2::), επομένως ίσως κάνω μια προσπάθεια τουλάχιστον να προσθέσω σκελετούς στα οριζόντια πλαϊνά καθώς σε αυτό το μοντέλο με την καλύπτρα-θερμοκήπιο, η δικαιολογία "κάτω από κλειστές καλύπτρες δεν θα φαίνονται πολλά" δεν ισχύει.  :mrgreen:   

Στο τέλος έκανα σε όλα τα παρελκόμενα στεγνό πινέλο με alluminium με το οποίο "σκότωσα" τους διάφορους χρωματιστούς διακόπτες πού είχα προηγουμένως βάψει και προσπάθησα να τους επαναφέρω καθαρίζοντας με white spirit και με φειδώ γιατί η παρκετίνη δεν είναι και πολύ ανθεκτική.   

Μάλιστα, έχοντας κάμποσο καιρό το κιτ, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην "ανωμαλία" του ενός πτερυγικού πυλώνα από τα ECM Pods και έστειλα mail στη Revell για αντικατάσταση και αναμένω. 

Πάω σιγά-σιγά για κλείσιμο της ατράκτου και προς το παρόν δεν θέλω να σκέφτομαι τα στοκαρίσματα και τα τριψίματα στις υπερυψωμένες γραμμώσεις  :?.
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 14, 2013, 07:34:17 μμ »
Πάνο πολύ καλά έως εδώ....

Spoiler (hover to show)

καλή συνέχεια...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 14, 2013, 07:35:46 μμ »
Πανο επιτελους το ξαναεπιασες,,
Μια χαρα σου βγαινει το κοκπιτ..ομως πιστευω πως επεσε αρκετο αλουμινιο στο στεγνο που εκανες,,ισως να  ηθελε πιο πολυ σκουπισμα το πινελο πρωτα..εκτος και αν με ξεγελαει το φωτισμα τη φωτογραφιας.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 14, 2013, 07:39:00 μμ »
Προσωπικά μια χαρά μου φαίνεται το στεγνό...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: