Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο θόλο που έχουν τα spruance, kidd και τα 4 πρώτα πλοία της κλάσης ticonderoga σε σχέση με τα υπόλοιπα της κλάσης ticonderoga. Δεν έχει το φούσκωμα στην μέση. Γι΄αυτό κι όλη η συζήτηση για το λάθος σχήμα του θόλου. Για το σχήμα της πλώρης στο ύψος της ισάλου δεν ξέρω, αλλά τόσο η κλίση όσο και το πλάτος του μοντέλου μοιάζουν με το κανονικό.
Παρακαλώ αν έχει κάποιος τα σχέδια της γάστρας κι όχι μόνο συζητήσεις και φωτογραφίες να επαληθεύσει.
Στην ερώτησή σου Στέφανε, τέτοιες λεπτομέρειες είναι πράγματα που με αφήνουν αδιάφορο αν τις πέτυχε η εταιρεία γιατί απλά μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ ήσυχος γνωρίζοντας το. Δεν θα κάτσω να σκάσω λοιπόν....
Τώρα αν έρθει κάποιος με ογκομετρητή και μεζούρα και μου πει ότι ο θόλος του μοντέλου μου είναι λάθος θα τον συγχαρώ που το βρήκε αλλά και πάλι θα κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ...
επίσης τα Ticonderoga έχουν μακρύτερο σκάφος κατ' ελάχιστο από τα Kidd και τα spruance, καθώς και οι άξονες έχουν μεγαλύτερη γωνία ως προς το οριζόντιο επίπεδο σε σχέση με τα άλλα.
Το μοντέλο θα παρουσιασθεί στην προσεχή έκθεση... Γι΄αυτό προχωράμε να τελειώσει...
Αν ενδιαφέρει κάποιον μια λίστα με ΟΛΕΣ τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν ανάλογα με την χρονική περίοδο που θέλει να αναπαραστήσει το πλοίο της κλάσης που φτιάχνει, ας ξεκινήσει ένα κατασκευαστικό να τα συζητήσουμε εκεί...